Wat is het verschil tussen Jp en Blake Drain? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Jp en Blake Drain? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

Chirurgische drains zijn belangrijk in de gezondheidszorg omdat ze worden gebruikt bij patiënten na hun operatie. Ze worden gebruikt om alle drainage na een chirurgische ingreep af te voeren. Er zijn twee soorten drains beschikbaar in de medische industrie, de ene is Jackson Patt (JP) en de andere is Blake drain.

De JP drain heeft een ovale vorm met verschillende openingen en intraluminale correlatie (inlay), terwijl de blame drain bestaat uit vier kanalen naast een vaste kern.

JP Drain Bulb die op een buis wordt aangesloten

Wat is een JP Drain?

Een Jackson Patt (JP) drain is een zachte plastic bol met een stop, waaraan een flexibele buis is bevestigd. Hij heeft twee uiteinden: het drainage-uiteinde van de buis wordt in uw huid geplaatst via een kleine opening bij uw incisie die bekend staat als de inbrengplaats. De buis wordt gehecht zodat hij op zijn plaats blijft en het andere uiteinde wordt verbonden met een bol.

De bol wordt gebruikt om zuigkracht te creëren. Hij wordt samengedrukt met een stop die een zachte zuigkracht creëert. De bol moet altijd samengedrukt zijn, behalve wanneer u de drainage leegt.

De duur van de drainagetijd van uw JP hangt af van uw operatie en de hoeveelheid drainage die u nodig hebt. De drainagetijd is voor iedereen anders, omdat sommige mensen veel en andere weinig draineren.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een hengst en een dijk? (Beantwoord) - Alle Verschillen

De JP drain wordt meestal verwijderd in minder dan 24 uur of wanneer de drainage 30ml bereikt. Het is belangrijk dat u uw drainage bijhoudt in het drainagelogboek, aangezien u dit moet meenemen naar uw volgende afspraak.

Wat is een Blake Drain?

Een blake drain bestaat uit silicium en heeft vier kanalen langs de zijkanten met een vaste kern in het midden. Ze worden geproduceerd door Ethicons, Inc in Somerville, New Jersey.

Blake drain is een speciaal type siliconen radiopake drain dat wordt gebruikt bij patiënten na een openhartoperatie. Blake drains helpen patiënten herstellen van een openhartoperatie door overtollig vocht rond de longen te verwijderen.

Wat is een ronde Blake afvoer?

Een ronde blake drain is rond een siliconen buis met kanalen die vloeistoffen afvoeren naar een onderdruk opvangapparaat. Het laat vloeistof door de open groeven in een gesloten doorsnede lopen, waardoor het door de buizen kan worden gezogen.

Zijn Blake Drain en Jp Drain hetzelfde?

Net als een Jp drain heeft een blake drain een smaller inwendig gedeelte, waardoor het voor de patiënt comfortabeler is bij het uittrekken, dat een blauwe lijn langs de buis heeft. Zo herkent u het verschil tussen een blake drain en JP.

Over het algemeen blijft JP drain gedurende één tot vijf weken draineren als de drainage minder dan 25 ml per dag bedraagt of gedurende twee dagen na elkaar. Houd de duur bij en noteer deze zodat uw chirurgisch team het beste moment bepaalt om de drain te verwijderen. U moet voorzichtig zijn na de Jp-drainage, waarbij de slang dagelijks moet worden gemolken en de vloeistofinhoud moet worden uitgegoten.

Het JP drainapparaat is vergelijkbaar met een lamp. Het is een bolvormig apparaat dat verbonden is met een buis. Tijdens de operatie wordt het ene uiteinde van de buis in het lichaam aangesloten en komt het andere uiteinde via een kleine snee in de huid naar buiten.

Het uiteinde dat uit de huid komt is verbonden met deze bol, die negatieve druk creëert en werkt als een vacuüm, dat vloeistoffen opvangt. De JP drain creëert zuigkracht in de buis, die helpt bij het verwijderen van de vloeistoffen.

De twee populairste en meest voorkomende drains die ik van JP heb gehoord zijn accordeondrains en wondzuigers, ook bekend als wondvacu's. De JP- en accordeondrains hebben secties die worden geproduceerd door de drainagecontainer samen te drukken. De wondvacu daarentegen wordt aangesloten op een zuigcontainer met continue instellingen.

Blake Drain

Is het Jp of is het een Blake?

Een Jp-drain wordt meestal gebruikt voor kleinere wonden en verwondingen. Hij draineert meestal wonden die 25ml tot 50ml drainage nodig hebben. De drainageplaats wordt afgedekt met een steriel verband om lekken te voorkomen en om ervoor te zorgen dat de drain goed werkt.

JP drain werd ongeveer 40 jaar geleden in de medische industrie geïntroduceerd. Vanwege zijn geloofwaardigheid en doeltreffendheid in de gezondheidszorg biedt JP vertrouwen in de prestaties van producten. Het zorgt ervoor dat u uw patiënten de beste gezondheidszorg biedt en levert wat u hebt beloofd.

De JP drainageslang voor patiënten is plat of rond en zacht, en wordt geleverd in twee verschillende maten met een capaciteit van 100ml of 400ml. JP drain wordt ingebracht in de bemiddeling en gebruikt bij patiënten met een harttransplantatie.

De Blake drains zijn wit van kleur. Het is een radiopake silicone drain met vier kanalen en een vaste kern. Andere onderdelen van de Blake drain zijn een silicone hub, een silicone verlengslang en een adapter. De drain is verkrijgbaar in twee types, met volledige cannelure (hub binnen de huid) en met of zonder trocar. En de andere is 3/4 cannelure (hub buiten de huid).

Verbeter de wonddrainage met BLAKE Drains

Hoe vaak moet een JP Drain worden geleegd?

JP drain moet twee keer per dag worden geleegd, 's morgens en 's avonds. U moet de hoeveelheid drainage aan het eind van de dag op uw JP drainagelogboek noteren.

Hier zijn enkele instructies die u een duidelijk idee kunnen geven over hoe u de afvoer van uw JP moet legen:

 • Bereid een schoon werkterrein voor en verzamel alle benodigdheden die je nodig hebt om de JP-afvoer te legen.
 • Maak uw handen schoon en verwijder de bol als deze aan uw operatiebeha of -wikkel zit.
 • Maak de stop op de bovenkant van de lamp los zonder de binnenkant van de stop aan te raken en draai de lamp ondersteboven en knijp erin.
 • Knijp in de bol tot hij helemaal leeg is en je met je vingers in je handpalm kunt.
 • Controleer de hoeveelheid en de kleur van de ontwerper in uw maatbeker en noteer deze.
 • Gooi de ontwerper weg en was uw container.

Welke verschillende soorten drains worden gebruikt bij operaties?

Een blake drain is rond een siliconen apparaat dat vloeistoffen afvoert naar een onderdruk opvangapparaat. Drainage wordt bereikt door capillaire werking, door de buis wordt zuigkracht gecreëerd, waardoor de vloeistof door de open groeven in een gesloten gekruist deel terechtkomt.

Een galdrain is een andere drainageprocedure die helpt om extra gal in uw lichaam af te voeren. Wanneer gal de galbuis blokkeert, kan het terugstromen in de lever, wat geelzucht veroorzaakt. Een galdrain is een dunne, holle buis met talrijke gaatjes langs de zijkanten. De drain helpt om gal efficiënter te laten stromen.

Een andere drainageprocedure is de zogenaamde lumber drain. Dit is een klein zacht plastic buisje dat in de onderrug in de arachnoïdale ruimte wordt geplaatst om hersenvocht (CSF) af te voeren. Het wordt gebruikt om een deel van het hersenvocht af te voeren dat de hersenkamers vult en de hersenen en het ruggenmerg omsluit.

Een hemovac drain is een drainagemethode die wordt gebruikt om vocht te verwijderen dat zich ophoopt in een deel van uw lichaam na uw operatie. Een hemovac drain is een rond apparaat dat verbonden is met een buis. Het ene uiteinde van de buis wordt tijdens uw operatie in uw lichaam geplaatst en het andere uiteinde komt uit uw lichaam via een snee in uw huid, die een drainageplaats wordt genoemd. Het apparaat wordt verbonden met het uiteinde dat uit uw lichaam komt.van je lichaam.

Conclusie

Het gebruik van chirurgische drains is heel belangrijk en gebruikelijk bij alle soorten operaties. En we nemen nauwelijks de tijd om de geschiedenis van de drains die tijdens een operatie worden gebruikt te achterhalen.

Het is een keuze van de chirurg om een drain te gebruiken bij een operatie. Elke chirurg zou de twee meest gebruikte drains bij operaties moeten kennen, namelijk de JP-drain en de Blake-drain. Deze twee zijn de meest gebruikte drains bij operaties, die negatieve druk creëren en helpen bij de afzuiging.

Beide drains hebben het minste verschil. Blake drain heeft vier kanalen met een massief midden en JP drain heeft een ronde buis met perforatie. JP drain moet twee keer per dag geleegd worden.

Deze drains worden overal in het lichaam gebruikt bij diverse chirurgische ingrepen. De ontwikkelingen en verschillen tussen deze twee drains zijn bij chirurgen nauwelijks bekend.

  Een webverhaal dat de verschillen tussen Jp en Blake afvoeren onderscheidt.

  Zie ook: Torah VS Het Oude Testament: Wat Is Het Verschil Ertussen? (Feiten en Onderscheid) - Alle Verschillen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.