Hoe lang bleef de prins vervloekt als Beest? Wat is het leeftijdsverschil tussen Belle en het Beest? (Gedetailleerd) - Alle Verschillen

 Hoe lang bleef de prins vervloekt als Beest? Wat is het leeftijdsverschil tussen Belle en het Beest? (Gedetailleerd) - Alle Verschillen

Mary Davis

Sprookjes hebben zowel in de moderne tijd als in het verleden een grote betekenis gehad. Mensen beschrijven hun fantasieën, die zij zich in hun vrije tijd voorstellen, op zo'n mooie manier dat ze de aandacht trekken van zowel kleuters als jongeren.

"The Beauty and The Beast" is ook een zeer klassiek en geliefd sprookje van zijn tijd. Het heeft vele zielen vermaakt sinds het uitkwam. Dit opmerkelijke verhaal omvat het personage van een rijke koopman die de vader was van drie mooie dochters, maar onder hen was de aantrekkelijkste de jongste, die "Beauty" heette.

Door haar mooie naam kreeg ze een gevoel van haat van haar twee zussen. De oudste wilde niet met mede-koopmansdochters afspreken omdat ze erg trots waren op hun sociale status. Ze gingen graag naar feesten en concerten. Dit schept een grens tussen deze twee en 'Beauty' omdat ze een bescheiden persoon was en een boekenliefhebber.

De koopman verloor zijn fortuin en had slechts een klein landhuis dat ver van het platteland lag. De koopman vertelde zijn dochters met een zwaar hart dat ze daarheen moesten verhuizen en moesten gaan werken om in hun levensonderhoud te voorzien. Zijn oudere dochters reageerden negatief. Ze gingen ervan uit dat hun rijke vrienden hen zouden helpen, maar hun vriendschap eindigde toen hun sociale status afnam.

De prins blijft ongeveer 10 jaar vervloekt, en deze vloek zou worden opgeheven als hij 21 jaar wordt. Belle was 17 jaar oud toen zij het beest (een prins) ontmoette.

Om het te beperken wordt dit verhaal, dat de prins en zijn vloek verder uitbeeldt, in dit artikel uitgebreid besproken.

Waarom was de prins vervloekt als een beest?

De prins was een eenzame ziel en had in zijn hele leven van niemand gehouden, waardoor zijn hart wreed werd en hij in een angstig en verschrikkelijk beest veranderde. De vloek duurt tot zijn 21e verjaardag, waardoor de 11-jarige prins in een beest verandert.

Zie ook: Vans Era vergelijken met Vans Authentic (Gedetailleerde bespreking) - Alle verschillen

De prins leeft zijn leven al geruime tijd als een beest. Deze vloek kan alleen verbroken worden als de prins iemand liefheeft met zijn hart en ware liefde ontvangt, zuiver van enige hebzucht naar zijn rijkdom.

Al die jaren is de prins eenzaam geweest omdat niemand zijn leven wil doorbrengen met een lelijk, angstig uitziend beest.

Beauty and the Beast is een van de populairste sprookjes

Bezoek van de koopman aan het kasteel

Op een stormachtige nacht ging de koopman (vader van Schoonheid) het kasteel van het beest binnen. De koopman wachtte op de eigenaar om hem in het paleis te begroeten, maar niemand kwam opdagen, dus ging de koopman het kasteel binnen en at wat kip met een glas wijn.

Hij bezocht het paleis en dacht eerst dat het misschien het huis van een of andere fee was. Hij bedankte zijn denkbeeldige fee en vond zijn weg naar de tuin, waar hij een bos rozen zag, die hem deed denken aan de wens van Schoonheid om rozen te brengen.

Hij plukte een van de rozen, en het gebrul van een monster kwam van achter hem, waardoor hij schrok. Het gebrul ging verder en zei: "Je hebt een bloem uit mijn tuin geplukt. Een sterke straf zal je overkomen."

De koopman smeekte om zijn leven en zei dat hij de enige was die voor zijn drie dochters zorgde. Het beest beval hem boos om zijn dochter naar hem toe te brengen.

De koopman vertrok en vertelde het hele verhaal aan zijn dochters, en de meest zorgzame "Beauty" bood aan haar leven door te brengen met het beest, wat haar vader in een gevoel van verdriet achterliet. Ze keerden beiden terug naar het paleis, en de koopman liet Beauty achter bij het beest.

Bekijk deze video om te weten waarom het Beest vervloekt was

Hoe lang bleef de prins vervloekt als een beest?

Volgens het onderzoek is het duidelijk dat de prins ongeveer 10 jaar van zijn leven vervloekt bleef, want hij was 11 jaar oud toen hij de vloek kreeg en was 21 toen hij werd genezen en weer een charmante prins werd.

 • Om het verhaal voort te zetten: de schoonheid ontdekte dat het beest een goedhartig en zorgzaam wezen was, wat het tegenovergestelde was van zijn fysieke verschijning.
 • Na enige tijd ontdekte de schoonheid dat haar vader ernstig ziek was en deed een verzoek aan het beest om haar haar geliefde vader te laten ontmoeten.
 • Het beest stemde toe, maar zei dat "je over een week terug zult komen". Toen Schoonheid naar huis ging, was haar vader zo blij met de komst van zijn lieve dochter.
 • Hij bracht haar het goede nieuws van het huwelijk van haar twee oudere zussen, maar ze ontdekte dat hun beide echtgenoten knap waren, maar geen van hen was zo goed als het beest in termen van gedrag en vriendelijkheid.

Beauty And The Beast

Zie ook: Onbeschoft vs. respectloos (verschil uitgelegd) - Alle Verschillen

Ze bracht meer dan een week door in het huis van haar vader en besefte uiteindelijk dat het beest misschien in eenzaamheid was gestorven, wat ze in haar droom had gezien.

Ze keerde onmiddellijk terug naar het paleis via de magische spiegel die het beest haar had gegeven, waar ze wachtte tot de klok negen uur sloeg, de aankomsttijd van het beest, maar hij verscheen niet, wat de schoonheid verbaasde.

Ze doorzocht het hele paleis maar vond geen geluk toen ze zich plotseling herinnerde wat ze in haar dromen had gezien en rende een tuin in waar ze een beest vond dat op de grond lag te sterven van eenzaamheid.

Ze wekte hem en stemde toe met hem te trouwen. Een lichtvonk kwam uit het lichaam van het beest, en een knappe jonge prins lag op de plaats van het beest. De vloek eindigde, en ze leefden nog lang en gelukkig. De vloek van de prins duurde tien jaar.

Wat is het leeftijdsverschil tussen Belle en het Beest?

De prins was 11 jaar oud toen hij vervloekt werd, en de vloek zou eindigen op zijn 21ste verjaardag, maar tot die verjaardag zou hij kunnen sterven van eenzaamheid, terwijl Belle zeven jaar oud was toen de prins 11 was.

De prins ontmoette Belle eerder, wat zijn leven redde, en ze trouwden toen de prins 21 jaar werd. Belle was op zeventienjarige leeftijd toen ze trouwden. Al met al kunnen we het samenvatten als een totaal leeftijdsverschil van 4 jaar tussen Belle en het Beest.

Wat was de vloek van het Beest?

De prins was een persoon met een wreed hart, en daardoor werd hij vervloekt door een tovenaar. Omdat de prins geen liefde voor iemand in zijn hart heeft, is hij veranderd in een angstig beest. Deze vreselijke betovering kan alleen verbroken worden als het beest met een echt hart van iemand gaat houden en ook de ware liefde van de ander krijgt.

Het beest bleef elf jaar onder de vloek...

Voorbeelden van andere verhalen

We hebben al kennis gemaakt met de achterkant van dit fascinerende en ongelooflijke verhaal en we kunnen concluderen dat er nog veel meer verhalen zijn die kinderen zullen blijven boeien.

Andere verhalen Thema's
Sneeuwwitje en zeven dwergen Echte schoonheid komt van binnenuit
De Kleine Zeemeermin Staat voor vrijheid
Alice in Wonderland Het verschrikkelijke tekort aan onschuld
Rapunzel De kunstmatigheid van de mensheid
Peter Pan Verbeelding
Bevroren Belang van familie

Andere gerelateerde verhalen

Conclusie

 • Kortom, de prins was veranderd in een afschuwelijk monster door de vloek die hem op elfjarige leeftijd was opgelegd, en daardoor bracht hij een groot deel van zijn leven in eenzaamheid door.
 • Schoonheid behoorde tot een familie met een laag inkomen nadat ze al hun fortuin hadden verloren.
 • Beauty and the Beast had dezelfde eigenschappen wat betreft het helpen van anderen, de zorg voor de armen en een vredig leven.
 • Na een bijzonder verhelderend achtergrondverhaal is het van cruciaal belang de gewoonte aan te nemen om van de persoon naar zijn aard te houden, omdat het gezicht verandert naarmate men ouder wordt.
 • Toch verlaten goede gewoonten je nooit tot de dood. Beauty and the Beast is het perfecte voorbeeld van een nobele daad van hoe een meisje verliefd wordt op het beest, en haar daad van vriendelijkheid haar terugbetaalt wanneer de vloek verbreekt en het lelijke, afschuwelijke beest verandert in een charmante, knappe, jonge prins.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.