Het verschil tussen relaties en geliefden - alle verschillen

 Het verschil tussen relaties en geliefden - alle verschillen

Mary Davis

Een relatie is over het algemeen officiëler dan dat van minnaars. Minnaars is een informele term die een flirt kan zijn of iemand die je zijdelings ziet. Dat gezegd hebbende, je kunt een relatie hebben met een persoon en hem of haar minnaar noemen als een vorm van vertedering.

De belangrijkste lijst van factoren die een essentiële rol spelen bij het onderscheiden van de verschillen tussen een relatie en geliefden is de volgende:

 1. Communicatie
 2. Verwachtingen
 3. Wederkerigheid
 4. Verbintenis
 5. Prioriteiten
 6. Betrouwbaarheid
 7. Levenslange partner
 8. Vrij van drama

Kijk snel naar deze tabel voor een kort overzicht van de verschillen tussen relatie en geliefden.

Relatie Liefhebbers
In gezonde relaties communiceren koppels over alles en nog wat. Geliefden praten meestal alleen over liefdestaal en emoties en vermijden de harde realiteit van het leven.
Partners in een relatie hebben verschillende verwachtingen van elkaar, bijvoorbeeld financiële, emotionele en fysieke steun. Geliefden zijn blind voor verwachtingen omdat hun emoties hun oordeel vertroebelen. Ze verwachten alleen trouw van hun minnaar.
Er is geen sterke verbintenis tussen relaties omdat voorzichtigheid in professionele relaties veel belangrijker is dan het niet kunnen nakomen van de verbintenis. Geliefden zijn sterk aan elkaar toegewijd en kunnen tot offers gaan.
Relaties hebben meer begrip en waarderen de prioriteiten van de partner Geliefden stellen elkaar boven alles.
Relaties leiden uiteindelijk tot een levenslang partnerschap, als alles goed gaat. Liefde is een moeilijke emotie om in stand te houden gedurende de periode omdat ze begint te vervagen met uitdagingen en bezetting.
Een relatie is meestal vrij van drama Geliefden hebben wat drama en ruzies want dat houdt hun liefde levendig!

Verschillen tussen een relatie en geliefden

Laten we verder meteen in de discussie over hun verschillen duiken.

Is er een verschil tussen een relatie en liefde?

Een relatie moet vrijwillig zijn.

Een gezonde relatie is een consensuele regeling tussen twee mensen waarbij liefde aanwezig is. Liefde is slechts de drijvende kracht die de relatie bij elkaar houdt.

In het echte leven moet je, voor zover ik kan nagaan, van iemand houden precies zoals de persoon die hij is. De uitdrukking "Ik hou van je" is uiterst onthullend. Ze verwijst naar de eerste fase van de relatie wanneer het mogelijk is om elk aspect van de persoon met wie je bent te waarderen en lief te hebben.

Op een bepaalde manier, als we maar een beetje onder de indruk zijn van een speciaal persoon, verruimt ons hart naar de sensatie.

Als we relaties aangaan, komt het verschil waar ik het over heb in beeld.

Een relatie is een kader en een arrangement van regels, afspraken en gedeelde ervaringen die moeten voldoen aan de meest elementaire eisen van elk lid.

Hetzelfde geldt voor alle relaties/partnerschappen: werk, projecten, organisaties.

Een relatie is een voorwaardelijk systeem dat tot doel heeft te voorzien in de behoeften van de deelnemers.

Wanneer in het kader van een relatie niet aan je fundamentele eisen wordt voldaan, kan de relatie een last worden in plaats van een bron van steun. De relatie moet dan ofwel worden verbeterd ofwel worden opgeheven.

Als we onvoorwaardelijke liefdesgevoelens verkeerd interpreteren met tekenen dat de relatie succesvol is, zitten we in de problemen.

De verwarring doet ons met name geloven dat de problemen in de relatie worden veroorzaakt door een tekort aan of afzien van liefde.

Mijn overtuiging is dat het voor een groot deel van de mensen duidelijk is dat het beëindigen van relaties eenvoudiger is als je gelooft dat de liefde er niet is of dat er niet genoeg van is.

Het is mogelijk dat het niet waar is, maar het is makkelijk om te geloven dat het waar is. Zelfs als je denkt dat het een marteling is.

Ik heb uit een andere ervaring geleerd dat het uiterst bevrijdend en ontroerend is om bij het verbreken van een langdurige relatie open te staan voor liefde.

Het is slechts een van de vele voordelen van het begrijpen van het onderscheid tussen relatie en liefde.

Inzicht in de verschillen tussen relatie en liefde kan nuttig zijn om een verbinding tot stand te brengen en helpt er een te maken of te breken.

Wat bedoel je met geliefden?

Geliefden zijn intiem.

We weten allemaal wat het betekent om een minnaar te zijn. Het zijn mensen die de meest intieme momenten emotioneel en fysiek delen en met wie we romantisch praten. In wezen zijn zij degenen die ons de biochemische "high" geven die we liefde noemen.

Een minnaar is echter geen echte partner. Een minnaar kan voldoen aan uw onmiddellijke verlangen naar liefde en intimiteit, maar dat betekent niet noodzakelijk dat ze iemand zijn met wie u de rest van uw leven wilt doorbrengen. Informeer bij deskundigen echtscheidingsadvocaten. Een relatie met een minnaar kan opwindend zijn, maar tenzij ze aan veel andere voorwaarden voldoen, zijn ze waarschijnlijk niet iemand van wie u afhankelijk wilt zijn voor andere zaken.levensdoelen en behoeften.

Wij leven in een maatschappij die deze twee begrippen door elkaar haalt. Als je verliefd bent op iemand is het natuurlijk om aan te nemen dat hij de eigenschappen van een echtgenoot heeft. Er is echter geen solide reden om aan te nemen dat dit het geval is. Een minnaar kan je aan het lachen maken en je hart op hol brengen, maar dat betekent niet dat hij een vast inkomen zal verdienen, loyaal zal blijven of je door moeilijke tijden heen zal helpen.tijden.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een koppakking en een kleppendekselpakking? (uitgelegd) - Alle Verschillen

Geliefden zijn onvoorspelbaar omdat wat mensen vaak interpreteren als "liefde" slechts een vluchtige sensatie is. Het overspoelt je als de kracht van een tsunami en verdwijnt dan weer op dezelfde manier waarop het kwam. Als je de liefde van je leven niet op de juiste manier aanpakt, is het meestal slechts tijdelijk en zal het vervagen zodra de ware aard van de relatie wordt onthuld.

Moet je met je minnaar trouwen?

Het huwelijk moet met de juiste persoon zijn.

Waarom niet? Als je geliefde aan al je behoeften voldoet en dezelfde liefde en aandacht geeft als jij, dan is trouwen goed voor jou en je geliefde.

Een paar eeuwen geleden verwierp de wereld van het Westen gearrangeerde huwelijken. Ze waren een belediging voor de vrijheid van mensen. Er is geen reden waarom iemand gedwongen zou moeten worden om deel uit te maken van een levenslange relatie met iemand die ze niet hebben ontmoet, niet kennen, niet hebben gezien, en waarschijnlijk niet zouden kiezen als ze de optie kregen. Het idee dat we de maatschappij moeten laten beslissen over de persoon die we krijgenwerd vervangen door het idee dat we een partner moeten kiezen die we leuk vinden.

Het klinkt geweldig op papier Er zijn echter een paar moeilijkheden. Het primaire probleem is het feit dat de meerderheid van ons niet goed is in het beslissen over de mensen die we moeten kiezen om als partner te houden, en aan wie we ons volledig moeten binden. Je kan een prachtige man ontmoeten op een vakantiebestemming die bedreven is in surfen, en hij kan je een glimlach brengen en je ontspannen voelen, maar dat suggereert niet dat hij een goedepartner. Hij kan de meest bevredigende minnaar zijn die je ooit hebt meegemaakt, maar het maakt niet uit of hij je kan steunen in moeilijke tijden, en je kan helpen je andere doelen in het leven te bereiken en kinderen groot te brengen, of zelfs voor een fatsoenlijk huis te zorgen.

De kunst is om beter te worden in het onderscheiden van de twee en ook om de kwaliteiten die je bezit te herkennen. Misschien heb je een prachtige ontmoeting gehad met iemand van wie je houdt en die de eigenschappen van een echtgenoot heeft - dat is geweldig. Maar als je eerlijk bent over jezelf en naar de details kijkt, hoe denkt die persoon dan? Is hij of zij iemand die je leven gemakkelijker zal maken?Zijn er aspecten aan hen die uw kansen op lange termijn kunnen schaden? Als dat laatste het geval is, moet u uw relatie als een liefdesrelatie houden en een absoluut beleid voeren om hen uit uw dagelijks leven te weren.

Is een minnaar anders dan een vriend?

Een minnaar is een geslachtsneutrale term, terwijl een vriend verwijst naar een partner die zich identificeert als man.

Een minnaar is te onderscheiden van een vriend, omdat je een formele relatie hebt met de vriend, maar een meer informele relatie met je partner. Het belangrijkste verschil ligt in de staat waarin je relatie zich bevindt.

Een minnaar is iemand met wie je een relatie hebt, maar die niet officieel is vastgelegd. Het kan ook iemand zijn met wie je een soort affaire hebt. Een minnaar is meestal niet iemand met wie je een onopgeloste en formele relatie hebt.

In veel relaties is de naam "vriendje" een belangrijke stap. Het geeft aan dat je in een serieuze en langdurige relatie zit.

Zie ook: Ymail.com vs. Yahoo.com (Wat is het verschil?) - Alle Verschillen

Sommige mensen vinden het hebben van "vriendje-vriendinnetje" of "vriendje of vriendinnetje" een groot probleem. Het kan een belangrijke stap zijn in de richting die de relatie uitgaat.

Veel paren zien dit als een teken van betrokkenheid, of op zijn minst als een teken dat ze een relatie voor de lange termijn willen blijven.

Deze video legt het verschil uit tussen een gewone en een bindende relatie:

Een relatie met een persoon kan tijdelijk zijn. Een minnaar kan een romantische metgezel zijn of een partner in seksuele relaties die er voor een korte periode is.

Sommige mensen gebruiken liever de term "minnaar" als ze meer ontspannen relaties hebben. Dit kan betekenen dat ze gewoon daten of betrokken zijn bij seksuele relaties.

In vroegere relaties kan de manier waarop je met elkaar omging of de manier waarop je jezelf voelde, hebben geleid tot de titels die je koos.

Wanneer jij of je huidige partner geliefden zijn en geen vriendin of vriend. Er zijn misschien geen intenties voor een langdurige relatie.

Bij langdurige relaties worden zowel de uitdrukkingen "vriend" als "vriendin" gebruikt.

Kwaliteiten van een perfecte partner

Kan betrouwbaar zijn

Een partner is betrouwbaar.

Je partner moet er voor je zijn in tijden van nood. Natuurlijk niet zodanig dat je afhankelijk wordt, maar genoeg om je niet alleen te voelen als je iets meemaakt.

Als je bijvoorbeeld 's avonds een taxi van het vliegveld naar huis nodig hebt, bel je waarschijnlijk je partner. Als je geen partner hebt, bel je waarschijnlijk een intieme vriend. De typische relatie tussen een minnaar en een vriend accepteert dit soort taken niet precies zoals een vriend.

Als je je ziek voelt, kun je erop vertrouwen dat je partner je voorziet van tissues of soep. Ze geven om je en willen op deze manier voor je zorgen.

Een man zal dit soort zorg meestal zien als een plicht die hoort bij de belofte die hij heeft gedaan. Als vrouw denk je waarschijnlijk hetzelfde.

Als je met een man of vriendin bent, heb je misschien gezien hoe bereid je bent om er te zijn voor je behoeften wanneer zij dat het meest nodig hebben.

Kan offers brengen

Zoals een man er voor zijn vriendin zal zijn, ongeacht de situatie waarin ze verkeren, zijn ze ook bereid offers te brengen. Ze zullen alles doen wat nodig is om je te helpen je doelen te bereiken.

Dit kun je merken als de zaken in de loop van een relatie op de klippen lopen. Als je moeilijke tijden doormaakt, zal je vriendje misschien uiteindelijk alle plannen voor een maatje afzeggen om bij jou thuis te blijven en de zaken te regelen.

Een romantische relatie is minder emotioneel gehecht en daarom is de kans kleiner dat hij de persoon van wie hij houdt verkiest boven een ander ding dat hij zou willen doen. Dit geldt vooral in tijden van stress en wanneer je iemand nodig hebt om mee te praten. De persoon van wie je houdt is misschien niet geïnteresseerd in de stress en het drama.

Relaties die serieus zijn, zijn niet altijd rechtlijnig, wat de reden is dat er offers nodig kunnen zijn. Als je een relatie hebt met iemand bestaat de kans dat er helemaal geen offers komen.

Als je uitgaat met een man of een significante ander, is hij misschien bereid om met jou over de grens te verhuizen. Dit is ook een belangrijke factor van langeafstandsrelaties.

Kan de lange afstand laten werken.

Als u gedwongen wordt de staat te verlaten of met uw partner te verhuizen, zult u elkaar waarschijnlijk niet meer zien of niet meer regelmatig communiceren.

Als je met iemand uitgaat, zul je waarschijnlijk manieren vinden om je relatie levend te houden. Dit kan bestaan uit videogesprekken, regelmatige bezoekjes en veel sms'jes.

Dit komt overeen met het gevoel dat de man in een relatie zit die lang duurt. Ze willen hun langeafstandsrelatie zo lang mogelijk laten duren.

Hoewel het misschien moeilijk te aanvaarden is dat een minnaar zijn huidige partner kan vervangen als er een probleem is. Bij een vriend is de relatie intiemer en kan deze niet gemakkelijk worden gedupliceerd.

De langeafstandsrelatie hoeft misschien niet te worden overwogen als jij en je vriendje volledig toegewijd zijn. Natuurlijk zijn er veel verschillende factoren die de keuze beïnvloeden.

In bepaalde gevallen kunt u erachter komen dat uw vriend in staat is om samen te verhuizen, wat de noodzaak van een langeafstandsrelatie kan verminderen en het leven eenvoudiger kan maken.

Een partner hoeft niet alles op te geven om naar een andere stad of staat te verhuizen. Dat strookt niet met hun doelen voor hun relatie.

Conclusie

Relaties zijn lastig, maar de wortel van alle gezonde relaties is liefde. Liefde is het gevoel van diepe zorg die je voor een ander hebt en waar je niet zonder kunt. Het is wat meer relaties drijft.

Als u besluit om in een intieme relatie met uw partner te blijven, wees u hier dan van bewust. Maak de ongedwongen regels vroegtijdig duidelijk. Zorg ervoor dat het binnen de grenzen blijft om onnodige sancties te voorkomen.

Je moet het doen vanwege een verklaring. Vooral als je je niet wilt binden aan een langdurige relatie.

 • Zorg ervoor dat je veilige seksuele en veilige seks beoefent. Hoewel flings kort kunnen zijn, kunnen ze een aanzienlijke tijd duren.
 • Wees je bewust van wat je doet. Al te nabijheid kan leiden tot een emotionele band die een bron van conflicten kan zijn.
 • Wees je bewust van de gevoelens die opkomen. Zorg dat je duidelijk bent over je grenzen totdat je klaar bent om het naar een hoger niveau te tillen.
 • Wees je ervan bewust wanneer je moet vertrekken. Als het moeilijk wordt en je het niet meer naar je zin hebt samen, is het tijd om te gaan.
 • Pas als je klaar bent voor een verbintenis, besluiten jij en je geliefde om over te gaan tot een wettelijk huwelijk. In de meeste gevallen kan één liefde je helpen om je hoofd rechtop te houden.
 • Als uw partner al getrouwd is en een affaire heeft die niet openbaar is, is het het juiste moment om na te denken over het verlaten van de situatie.

Uiteindelijk moet je zorgen voor je veiligheid in alle opzichten, of het nu seksueel, mentaal of fysiek is. Jij mag de persoon kiezen met wie je een relatie aangaat, zorg ervoor dat die persoon de juiste is voor jou.

We willen allemaal dat onze partners aan al onze behoeften voldoen. We moeten echter binnen de grenzen van het echte leven blijven als het om relaties gaat. Het is financieel, fysiek en emotioneel gevaarlijk. We moeten de liefde omarmen als we die ontdekken, maar voorzichtig zijn met de risico's die het met zich mee kan brengen.

  Klik hier om meer te weten te komen over relaties en geliefden op een beknoptere manier.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.