Wat is het verschil tussen Marvel en DC Comics? (Laten we genieten) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Marvel en DC Comics? (Laten we genieten) - Alle Verschillen

Mary Davis

De filmindustrie wordt tegenwoordig beschouwd als de ruggengraat van de economie van een land. De filmindustrie creëert een enorme hoeveelheid inkomsten per jaar, wat uiteindelijk de economische groei van een land helpt stabiliseren.

Het is een belangrijk aspect van de samenleving omdat het fungeert als communicatie- of referentiekanaal voor actuele problemen, trends of andere maatschappelijke onderwerpen die aan het grote publiek moeten worden voorgelegd.

In deze films wordt verwezen naar de ideeën, maar de fictieve scenario's werden later losgelaten.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een roman, een fictie en een non-fictie? - Alle Verschillen

Marvel was de eerste die deze fictieve scenario's, die bij de meeste mensen voorkomen of ermee in verband kunnen worden gebracht, aan de orde stelde. Marvel is de naam van de studio die nu deze fictieve films maakt, maar vroeger maakten ze geen films; in plaats daarvan introduceerden ze hun personages in stripboeken.

De twee grootste stripuitgevers zijn Marvel en DC Comics. Batman is de bekendste illustratie van hoe somber, donker en serieus de personages van DC Comics kunnen zijn. Marvel staat bekend om zijn minder sombere, lichtere en meer op vermaak gerichte karakter.

Marvel en DC Comics

Het lezen van stripboeken was de favoriete bezigheid van de oudere generatie, omdat het nuttig kon zijn om hun vrije tijd door te brengen. Deze boeken werden voor het eerst geïntroduceerd door de Japanners, omdat ze waren ontworpen voor hun geliefde series anime.

Enkele van de fictie series

Toen Marvel zijn personages begon te introduceren, begon zijn belangrijkste concurrent, DC Comics, op te komen. Beiden werkten op dezelfde platforms en maakten van hun personages superhelden en trokken de aandacht van de hele wereld.

Na enige tijd besloten Marvel en DC dat zij hun superhelden moesten gaan uitzenden in de vorm van een film of een korte serie. Om het personage uit de stripboeken na te bootsen, begonnen zij mensen in te huren met zwaargebouwde lichamen of mensen die er goed uit konden zien in deze superheldenkostuums.

In de moderne wereld is de filmindustrie misschien niet compleet zonder deze twee. Er zijn verschillen tussen de twee. Dat is de reden dat ze een totaal verschillende fanbase hebben. Er wordt gezegd dat een Marvel-fan nooit de films van DC Comics zal aanmoedigen en omgekeerd, maar vandaag zijn er mensen die graag naar beide kijken.

Als je het visuele verschil wilt zien tussen Marvel en DC Comics, dan kun je de volgende video bekijken.

Een visuele vergelijking van Marvel en DC Comics

Onderscheidende kenmerken tussen Marvel en DC Comics

Kenmerken Marvel DC Comics
Duisternis Marvel staat bekend als de minder serieuze, grappige, humorvolle en onderhoudende strip- en filmmaker. Marvel voegt graag meer kleuren en helderheid toe aan hun films. DC comics worden herinnerd als donkere, serieuze, broedende strips en films met minder komische scènes en dialogen.
Kassa Marvel is ouder en humoristisch, heeft veel van zijn fans gewonnen en verdiende bijna twee keer zoveel als de DC strips; Marvel fans zijn een groot aantal, en de film budgetten en box office ligt in hun voordeel. DC Comics, bekend om zijn duisternis, zit daar niet ver achter. Hun box office is ook groot, bijna groter dan welke andere filmmaatschappij dan ook, en geniet het voordeel van donker en saai te zijn, zoals de meeste mensen het graag zien.
Sci-fi Het is gemakkelijk om te zeggen dat Marvel minder magische krachten en een nadruk op science fiction bevat, wat betekent dat zij hun personage proberen te verklaren met wetten van de wetenschap en de werkelijkheid. DC comics hebben graag meer magische krachten en nog meer wetenschappelijke accenten in hun films en presenteren een geweldige combinatie van beide.
Powers Marvel superhelden staan erom bekend meestal één unieke superkracht te hebben waarvoor hun bestaan in de hele film wordt herinnerd, waardoor in films veel personages ontstaan die er veel hebben. In het DC-universum krijgt elk personage een mix van meerdere krachten en vermogens, die ze afhankelijk van de situatie gebruiken om een krachtige impact op de vijand te creëren.
Onderwerpen Marvel is altijd de strip geweest van avonturen waar men van droomt, en ze creëren een gevoel van escapisme. DC Comics tonen het drama, en de chemie tussen personages en bestuderen verschillende soorten.
Marvel vs. DC Comics

De schoonheid van Marvel en DC Comics

Beide universums zijn uniek en onderhoudend op hun eigen manier. Het feit dat DC comics op zo'n duistere manier worden getoond dat de boodschap overkomt en het einde voor de meeste lezers bevredigend is.

Mensen die fan zijn van Marvel hebben een speciaal plekje in hun hart voor Batman en Superman, in de eerste plaats voor Batman, omdat hij het belangrijkste, meest waardige en gerespecteerde personage is in beide universa.

Batman

Dat komt omdat de meeste mensen denken dat ze iets op het randje van Batman kunnen worden. Batman kan verzonnen worden omdat hij geen speciale superkrachten heeft en zijn vijanden bestrijdt op basis van het feit dat hij naar de sportschool gaat en een groot fortuin verdient.

Iron Man

In Marvel, is de directe concurrent van Batman Iron Man. Nu, Iron Man is de naam op het pak. De man die het pak bouwde en bestuurde heet Tony Stark.

Tony Stark is ook een genie die ingenieur is, en hij bouwde het pak in zijn eentje in een grot met een doos restjes. Hij heeft ook geen superkrachten en bestrijdt zijn vijanden op basis van de nanotechnologie die hij gebruikt in zijn moderne pak.

Zie ook: Excaliber VS Caliburn; ken het verschil (uitgelegd) - Alle verschillen

DC Comics-fans zijn ook grote fans van Iron Man. Toch is het grootste probleem waar Marvel de afgelopen jaren mee te maken heeft gehad, dat wanneer in Avengers endgame, een serie waarin alle Marvel-personages verenigd zijn om te vechten tegen één dodelijke vijand die de aarde bedreigt en uit is op het uitsterven van de mensheid, deze Avengers als een onbreekbare muurtop de aarde verdedigen.

Bekijk het verschil tussen Marvel en DC films in mijn andere artikel.

Dood van Iron Man

De serie Avengers ging in 2012 in première en liep tot 2018.

In de vorige Avengers werd Iron Man gedood terwijl hij de mensheid redde en tegen Thanos vocht. Toen Iron Man stierf, waren Marvel-fans teleurgesteld, want hij was het meest iconische personage in beide universa.

Toen Iron Man stierf, gingen de kijkcijfers van de komende Marvel-films niet zoals verwacht. Sommige mensen zeggen dat Marvel stierf met Iron Man, en dat dit DC comics een enorm voordeel gaf, en veel Marvel-fans zijn veranderd in DC-fans.

Marvel en DC Comics

De karakters van beide Universums

 • Na de dood van Iron Man heeft Marvel te maken gekregen met een neerwaartse trend voor hun nieuwe films, afgezien van Spider-Man: No Way Home, dat een groot succes was. Maar DC Comics produceert nu blockbusterfilms die hoge waarderingen krijgen van IMDb.
 • Marvel heeft iconische personages, en enkele van de prominente personages die deel uitmaakten van het Avengers-team zijn Iron Man, Spider-Man, Captain America, Black Widow, Wanda Vision, Thor, Hawkeye, enz.
 • DC Comics heeft ook iets als Avengers geregisseerd, dat "Justice League" heet. In een bond als Avengers maken alle superhelden deel uit van dit team, en ze proberen de Kryptonische vijanden te bestrijden, die dodelijk zijn en het op de aarde gemunt hebben.
 • De Kryptoniërs willen de aarde overnemen en leefbaar maken voor de Kryptonische bevolking, wat het einde van de mensheid betekent.
 • In Batman vs. Superman werd Superman gedood door Kryptonian, wat de fans erg verdrietig en teleurgesteld maakte, maar in Justice League maakte hij een heldhaftige terugkeer met de hulp van zijn vrienden, die er alles aan deden om Superman terug te laten keren en de redder van de mensheid te laten worden.
 • De DC Comics omvatten Superman, Batman, Aquaman, Wonder Woman, Fantastic Four, enz.
DC Comics Karakter

Conclusie

 • In een notendop zijn zowel Marvel als DC Comics op hun eigen manier uniek. Ze hebben allebei jarenlang met succes mensen vermaakt en zijn directe concurrenten in de film- en stripindustrie.
 • Om de mensen blij te maken en het publiek nog sterker te maken, hebben beide veel nieuwe superhelden in hun films toegevoegd, die door het publiek gelukkig worden geaccepteerd.
 • De fans van beide universa willen de superhelden van beide universa tegen elkaar zien vechten, zodat voor eens en voor altijd kan worden beslist wie de sterkste superhelden bezit, maar dit kan niet, omdat dit een nederlaag voor het andere universum zal betekenen, wat zeker een middel tot ondergang voor dat universum zal zijn.
 • Het hoofdidee van deze beide strips is om de fantasie van mensen te ontwikkelen tot realiteit en hen te laten zien wat zij denken dat zo kan worden gesteld.
 • Er moeten nog zoveel films komen waarin Avengers voorkomt, en de fans verwachten Captain America en Iron Man terug te zien.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.