Wat is het verschil tussen "nemen" en "genomen"? (Werkwoordsvormen) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen "nemen" en "genomen"? (Werkwoordsvormen) - Alle Verschillen

Mary Davis

Een van de belangrijkste aspecten van communicatie is het begrijpen en gebruiken van de taal waarmee we proberen te communiceren. Engels is een complexe taal met veel onderdelen, dus weten welke werkwoorden in verschillende situaties worden gebruikt is essentieel.

Werkwoorden bestaan uit twee delen, de basisvorm en de verleden tijd. De basisvorm gebruik je als je praat over iets dat nog niet gebeurd is - zoals "ik ben". De verleden tijd gebruik je als je praat over iets dat al gebeurd is - zoals "ik was".

De woorden "nemen" en "genomen" zijn twee verschillende vormen van hetzelfde werkwoord.

Het belangrijkste verschil tussen "taking" en "taken" in de Engelse grammatica is dat "taking" de tegenwoordige deelwoordige vorm van het werkwoord is, terwijl "taken" de verleden deelwoordelijke vorm van het werkwoord "nemen" is.

Een ander verschil tussen beide werkwoorden is de toon. "Nemen" wordt meestal op een informele toon gebruikt, terwijl "genomen" formeler is.

Je kunt meer leren over deze twee vormen van werkwoorden door verder te lezen.

Wat is een werkwoord?

De werkwoorden in een zin zijn de woorden die een actie aangeven. Ze vertellen je wat je moet doen, hoe je je moet gedragen, of waar je het over hebt.

Een werkwoord is een essentieel onderdeel van een zin.

Werkwoorden kunnen twee vormen aannemen: directe of indirecte. Met directe werkwoorden vertel je iemand precies wat hij moet doen (lopen, praten, schrijven), terwijl indirecte werkwoorden meer flexibiliteit bieden (slapen, denken).

De meeste werkwoordstijden houden zich aan deze structuur:

 • Present simple (ik loop),
 • Present continu (ik loop),
 • Verleden tijd (ik liep),
 • Verleden tijd (ik liep),
 • Toekomstig eenvoudig (ik zal lopen),
 • En toekomstige continue (ik ga lopen).

Er zijn echter ook onregelmatige werkwoorden die deze regels niet volgen (zitten, slapen).

Zie ook: Is het verschil tussen een lengte van 5'4 en 5'6 veel? (Zoek het uit) - Alle Verschillen

Wat zijn verschillende vormen van werkwoorden?

Werkwoorden kunnen een paar verschillende vormen aannemen, afhankelijk van je toon.

In sommige gevallen kunt u bijvoorbeeld het gewone -ed vorm om te praten over dingen die in het verleden zijn gebeurd, terwijl anderen de tegenwoordige tijd gebruiken om te praten over dingen die nu gebeuren.

Je kunt ook verschillende werkwoordsvervoegingen gebruiken voor verschillende tijden om aan te geven dat je stem sterk of emotioneel is.

Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen, "Ik ben erg boos," met de derde persoon enkelvoud vervoeging, terwijl "Je moet voorzichtig zijn" zou de tweede persoon enkelvoud vervoeging gebruiken.

Werkwoorden kunnen ook worden verbogen voor onderwerpen, personen, getallen en stemmingen (bijvoorbeeld de indicatieve stemming voor feiten en omstandigheden en de subjunctieve stemming voor wensen). Dit betekent dat ze hun vorm kunnen veranderen om aan te geven waarover wordt gesproken.

Er zijn veel verschillende soorten werkwoorden, dus het is belangrijk om te weten welke de juiste is voor de context waarin hij wordt gebruikt. Met een beetje oefening kun je werkwoorden vervoegen als een pro!

Hier is een tabel met enkele voorbeelden van verschillende vormen van werkwoorden.

Tegenwoordige tijd Verleden tijd Verleden Deelwoord Huidig Deelwoord
Sta op Arose Arisen Arising
Neem Nam Genomen Het nemen van
Wees Was, Waren Been zijn
Beer Boring Geboren Lager
Vormen van werkwoorden

Verschil tussen "genomen" en "genomen"

In het algemeen wordt "nemen" beschouwd als de tegenwoordige deelwoordige vorm van het werkwoord, terwijl "genomen" de verleden deelwoordelijke vorm is.

De Engelse taal leren

Er zijn enkele duidelijke verschillen tussen de vorm van het werkwoord "genomen" en "nemen".

 • Je kunt "nemen" gebruiken in de continue tijd van het heden, verleden en toekomst. Daarentegen kun je "genomen" in de perfecte tijd van het heden, verleden en toekomst gebruiken .
 • "Genomen" wordt meestal terloops gebruikt, terwijl "nemen" meestal formeler is.
 • "Genomen" impliceert vaak dat je iets hebt gekregen, terwijl "nemen" impliceert dat iemand iets doet om iets te nemen.
 • "Genomen" verwijst meestal naar fysieke voorwerpen, terwijl "nemen" verwijst naar intellectuele eigendom of andere activa.

Wat wordt bedoeld met de tegenwoordige deelwoordige vorm van een werkwoord?

Het tegenwoordig deelwoord van een werkwoord is hetzelfde als de basisvorm van het werkwoord, maar er is een werkwoordelijk zelfstandig naamwoord van gemaakt.

Werkwoorden kunnen verschillende tegenwoordige deelwoordsvormen hebben, afhankelijk van hun gebruik. Bijvoorbeeld, de basisvorm van ' wandeling ' is lopen, maar als je zegt ' de hond loopt ,' gebruik je het tegenwoordig deelwoord van '... wandeling .'

Het tegenwoordig deelwoord eindigt altijd op -ing en functioneert als bijvoeglijk naamwoord of bijwoord.

Bijvoorbeeld, in zin één, ' Peter is aan het koken, Peter wordt beschreven als zijnde aan het koken. In zin twee, echter, Een spin kruipt op Peters muur... De spin wordt beschreven als "nu", ook al heeft hij Peter's muur nog niet bereikt.

Hier zijn enkele andere voorbeelden:

 • Paul bespreekt zijn nieuwe boek met Laura Hier bespreekt Paul zijn boek nog met iemand anders; hij doet momenteel niets met Laura.
 • Nadat Pete John met een steen had geslagen tijdens het basketballen, raakte John gewond en had medische hulp nodig. Hier zie je dat nadat Pete John met een steen had geslagen - een actie die schade veroorzaakte - John zich liet behandelen voor zijn verwonding.

Je vindt verschillende vormen van verschillende werkwoorden in deze korte videoclip.

Vormen van Werkwoord

Wat wordt bedoeld met de verleden deelwoordvorm van een werkwoord?

Afhankelijk van het gebruik zijn er verschillende betekenissen van het voltooid deelwoord van werkwoorden. In het algemeen wordt het voltooid deelwoord gebruikt voor de "perfecte" tijd van verleden, heden en toekomst.

Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Het voltooid deelwoord gebruiken om iets te beschrijven wat je al gedaan hebt betekent "in het verleden".

Bijvoorbeeld " Hij had de hele dag muziek gemaakt. "Dit is de gewone -ed vorm van het werkwoord.

Zie ook: Kruiser VS Destroyer: (uiterlijk, bereik en variatie) - Alle verschillen
 • De voltooid deelwoord vorm gebruiken om iets te beschrijven wat iemand gedaan heeft. De actie is nu al voltooid.

Bijvoorbeeld " Ze heeft werk gedaan voor al haar vrienden. "

 • Ten slotte, als je wilt zeggen dat iets in de toekomst zal gebeuren maar nog niet gebeurd is, kun je de voltooid toekomende tijd gebruiken.

Bijvoorbeeld: " Dan zijn we al klaar. "De voltooid toekomende tijd wordt gevormd met " -er " en niet " -ed ".

Hoe gebruik je "Take" en "Taken"?

"Nemen" is een werkwoord dat betekent "iets met geweld in bezit krijgen". Het werkwoord wordt vaak gebruikt om handelingen te beschrijven die andere werkwoorden niet kunnen, zoals "een douche nemen".

"Genomen" als werkwoord is hierboven al besproken. "Meegenomen" is een bijvoeglijk naamwoord dat betekent "met geweld meegenomen". Het kan ook gebruikt worden om dingen te beschrijven die gestolen zijn, zoals "de gestolen appel".

Zowel "nemen" als "genomen" kan in verschillende situaties worden gebruikt, maar het meest voorkomende gebruik is wanneer iemand iets van iemand anders neemt.

Wat kun je zeggen in plaats van "genomen"?

"Genomen" is een van de meest voorkomende zinnen die mensen gebruiken om te verwijzen naar iets dat gestolen is. Er zijn een paar dingen die je kunt zeggen in plaats van "genomen". Bijvoorbeeld, zou je kunnen zeggen "verloren" of "verdwenen".

Definitieve afhaalmaaltijden

 • "Genomen" en "nemen" zijn twee verschillende vormen van hetzelfde werkwoord "nemen".
 • Het werkwoord "nemen" verwijst naar de continue tijd, terwijl "genomen" wordt gebruikt in de perfecte tijd.
 • Nemen impliceert dat het voorwerp je vrijwillig wordt gegeven - het wordt vaak gezien als beleefd of attent.
 • Genomen is intenser en benadrukt, wat impliceert dat het voorwerp met geweld van iemand anders werd afgenomen zonder zijn toestemming of tegen zijn wil.
 • Genomen kan verwijzen naar fysiek bezit (iets wordt "weggenomen") of bezit van een emotie.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.