Platte buik VS. Abs - Wat is het verschil? - Alle Verschillen

 Platte buik VS. Abs - Wat is het verschil? - Alle Verschillen

Mary Davis

Als het krijgen van een platte buik of buikspieren op uw lijst van gewichtsdoelen staat, hebt u er misschien over nagedacht hoe ze zich van elkaar onderscheiden. En hoe kunt u het ene bereiken zonder het andere te hebben?

Dit korte antwoord kan enkele van uw twijfels wegnemen: buikspieren hebben betekent een omtrek of vorm van buikspieren. Aan de andere kant, bij een platte buik zijn er geen lijnen of contouren van spieren maar een gewone platte buik.

Het hebben van buikspieren of een platte buik hangt af van welk dieet je volgt en welke oefeningen je doet. Het is ook mogelijk om tegelijkertijd een platte buik en buikspieren te hebben.

Er is veel meer te weten over het bereiken van een van deze en dit artikel heeft een mini handige gids die u zou helpen dichter bij uw doelen te komen.

Dus, laten we beginnen...

Abs - Alles wat je moet weten over

Buikspieren hebben is één deel van het verhaal, maar hoeveel buikspieren je kunt hebben is een ander deel. De buikspieren die je kunt hebben variëren van 2 tot 10.

Als je zegt dat buikspieren genetisch zijn, zou dat niet verkeerd zijn. Dat is de voornaamste reden waarom sommige mensen er minder moeite voor moeten doen dan anderen. Buiten dat, of het nu in je genen zit of niet, kun je ze hoe dan ook opbouwen.

Dit zijn de punten die een grote rol spelen bij het ontwikkelen van buikspieren:

 • Het eerste wat beslist of je buikspieren zichtbaar zullen zijn of niet is de vetverdeling. In sommige gevallen gaat het vet naar andere delen van het lichaam, terwijl het in andere gevallen naar de buikstreek gaat.
 • Met buikvet wordt het echt moeilijk om op gewicht te blijven en je buikspieren zichtbaar te maken.
 • Als je geboren bent met, laten we zeggen 4 buikspieren (afkorting voor abdominale spieren), zal het moeilijk of onmogelijk zijn om 6 of 8 buikspieren op te bouwen.

Hoe kun je spieren opbouwen?

Verschillende lichaamsgewichtbewegingen komen van pas als je manieren zoekt om je gewicht op peil te houden. Je kunt bijvoorbeeld beenheffingen of crunches proberen. Daarnaast moet je je voeding aanpassen, want wat je eet heeft een directe invloed op je spieren en buikspieren.

Oefening

De volgende oefeningen zullen uw go o zijn als u uw spier spel wilt ontwikkelen en speciaal buikspieren aka abs.

 • Stoel sit-ups
 • Crunches (side crunch/fiets crunch)
 • Liggende beenheffingen
 • jumping jacks
 • Benen duwen

Wat moet je eten?

 • Eieren
 • Fruit
 • Groenten
 • Wit vlees
 • Bruin vlees
 • Zuivelproducten
 • Zaden
 • Bonen

Wat moet u vermijden?

 • Suiker
 • Suikerrijke dranken
 • Olieachtig voedsel

Water

Het drinken van water kan je ook helpen vet te verbranden. Licht warm water of water op kamertemperatuur zou het metabolisme nog sneller stimuleren.

Als je sport, verliest je lichaam water, daarom moet je blijven nippen om gehydrateerd te blijven.

Op die manier maak je je lijnen zichtbaar en geef je ze een doosvorm. Als je al buikspieren hebt, zal dit je sneden beter doen uitkomen. Bovendien zal je lichaamsvetpercentage op die specifieke plaatsen worden verhoogd.

Hoe krijg je een platte buik?

Een platte buik is wenselijk, maar het vereist een goed dieet en lichaamsbeweging om het te behouden.

Eerlijk gezegd is er geen kortere weg naar een platte buik. Je moet dus nooit vallen voor snelle oplossingen zoals afslanksupplementen.

In plaats daarvan moet u een gezonde levensstijl creëren die lichaamsbeweging, gezond eten en het vermijden van vette en suikerhoudende voeding omvat. Bovendien is consistentie hier de sleutel. Elk dieet of lichaamsbeweging regime voor een korte periode zal u niet ten goede komen op de lange termijn. In plaats daarvan is het een levenslang proces dat langzaam, geleidelijk maar toch lonend is.

Een stappenplan dat je kan helpen:

Een verlaagd caloriegehalte
Goed slaap- en waakschema
Een evenwichtige voeding handhaven
Minder koolhydraten
Ga wandelen Vermijd verpakt voedsel
Veel water drinken
Inclusief groene thee

Hoe krijg je een platte buik?

Ten slotte moet u de etiketten controleren voordat u voedsel aan uw dieet toevoegt. Zo houdt u uw calorieën in balans en weet u of de ingrediënten die u gebruikt niet schadelijk zijn.

Is het mogelijk om een platte buik te krijgen zonder buikspieren?

Ja, je kunt een platte buik krijgen zonder buikspieren te hebben. Crunches en sit-ups zijn wat je buikspieren zichtbaar maken. Dus, als je gewoon een buik wilt die plat is zonder zichtbare buikspieren, moet je deze twee niet opnemen in je fysieke activiteiten om gewicht te verliezen. In plaats daarvan moet je je meer richten op joggen en hardlopen. Het is ook belangrijk om op te merken dat cardio niet de groei van buikspieren bevordert, het is eerderde bovengenoemde kern- en krachtoefeningen die buikspieren ontwikkelen.

Om een platte buik te krijgen moet je minstens 500 calorieën van je dagelijkse caloriebehoefte verminderen. Sommige mensen eten helemaal niet, wat de situatie nog erger maakt. Onthoud dat je met consistentie gewicht kunt verliezen, maar dat het niet van de ene op de andere dag gebeurt met een toverstokje.

Waardoor lijkt de buik dik ondanks een platte buik?

Platte buik kan er ook dik uitzien

Soms is je buik niet plat, ook al heb je een platte buik. Er zijn twee belangrijke redenen waarom dit gebeurt.

 • Ten eerste kan een opgeblazen gevoel gas in je buik veroorzaken, waardoor je buik bol gaat staan.
 • Ten tweede is visceraal vet de boosdoener. In die situatie moet je je calorie-inname bekijken.

Nu is de vraag: hoe kom je van beide af.

Zie ook: Skyrim Legendary Edition en Skyrim Special Edition (Wat is het verschil) - Alle Verschillen

Visceraal vet

Dit vet kan in de buik van een persoon zitten, zelfs met een platte buik. Het kan soms echt gevaarlijk zijn omdat het hartproblemen en diabetes type 2 veroorzaakt.

Een evenwichtige voeding zonder suiker en energiedrankjes kan helpen dit vet te verminderen. Het is altijd beter een gezondheidsspecialist te raadplegen.

Oplossing voor een opgeblazen gevoel

Pijn in de buik kan een oorzaak zijn van een opgeblazen gevoel. Uw buik zal ook aanvoelen als die van een zwangere vrouw. U kunt echter het volgende doen om er vanaf te komen.

 • Oefening
 • Waterverbruik
 • Kleinere porties eten

Deze bron heeft een aantal geweldige tips om de symptomen van een opgeblazen gevoel te verminderen

Conclusie

Er is een groot verschil tussen buikspieren hebben en een platte buik hebben. Als je buikspieren in je genen hebt, is het niet gemakkelijker om ze kwijt te raken. Aan de andere kant zul je hard moeten werken om je contouren zichtbaar te maken als buikspieren niet in je genen zijn ingebakken.

Om een platte buik te krijgen, moet je je dieet heroverwegen en wandelen en joggen toevoegen aan je routine. Uiteindelijk vereisen zowel buikspieren als een platte buik verschillende diëten, trainingen en vooral consistentie.

Zie ook: Verschil tussen Carnival CCL Stock en Carnival CUK (Vergelijking) - Alle Verschillen

Verwante artikelen

  Klik hier om een beknopt idee te krijgen van deze verschillen.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.