Het leven van Duitse tieners: verschillen tussen de tienercultuur en het sociale leven in Middenwest-Amerika en Noordwest-Duitsland (uitgelegd) - All The Differences

 Het leven van Duitse tieners: verschillen tussen de tienercultuur en het sociale leven in Middenwest-Amerika en Noordwest-Duitsland (uitgelegd) - All The Differences

Mary Davis

Tieners in verschillende landen hebben een verschillend leven, afhankelijk van hun economische, sociale en politieke achtergrond.

Er zijn landen waar het tienerleven het beste is en er zijn landen waar het het slechtste is. Volgens de gegevens van de OESO staat Amerika op de 34e plaats op de lijst van beste en wordt het beschouwd als het slechtste land om een gezin te stichten.

Op basis van deze ranglijst is het onwaarschijnlijk dat tieners de VS een ideale plek vinden om te wonen. Duitsland daarentegen staat op plaats 7 van de lijst, wat aangeeft dat het een aanzienlijk beter land is voor tieners.

Als ik het leven van tieners in Amerika en Duitsland vergelijk, heb ik het volgende ontdekt:

Het eerste verschil is dat de schoolactiviteiten in beide landen verschillen. Het tweede verschil is dat de wettelijke leeftijd om te drinken in Duitsland 16 jaar is, terwijl dat in de VS niet het geval is.

Als je deze en andere verschillen in detail wilt leren kennen, blijf dan even lezen. Ik geef je ook een overzicht van het leven van tieners in andere landen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een hotel en een motel? - Alle Verschillen

Dus, laten we erin duiken.

Amerikaans Tienerleven

Het leven van een gemiddelde tiener in de VS gaat ongeveer zo:

 • Amerikaanse tieners moeten vroege vogels zijn omdat ze om 6 uur 's ochtends moeten opstaan om zich klaar te maken voor school.
 • De lunch begint om 11 uur en de leerlingen hebben 30 tot 40 minuten om te eten.
 • School eindigt om 2 uur, en dan vertrekken de tieners naar huis.
 • Op weg naar huis gaan ze naar Starbucks of een van hun favoriete plekken voor een snack.
 • De avondklok voor Amerikaanse tieners is meestal 10 tot 11 uur. Normaal gaan ze om 10 of 11 uur naar bed.

Door zijn rijke geschiedenis is schaatsen erg populair onder tieners in Duitsland

Hoe is het om een tiener te zijn in Duitsland?

Tiener zijn in Duitsland is een andere ervaring dan in welk land dan ook.

 • Je kunt een motorfiets krijgen nadat je 16 bent geworden, terwijl je tot 18 moet wachten om een auto te mogen besturen.
 • Rookgewoonten bij tieners zijn heel gewoon in Duitsland. Het land staat dan ook op de derde plaats op de lijst van hoge rookpercentages. Je zult ze ook af en toe een waterpijp (shisha) zien drinken, hoewel dit bij jongens vaker voorkomt dan bij meisjes.
 • Duitsers mogen alcohol drinken vanaf 16 jaar.
 • Aangezien scholen geen sportclubs hebben, nemen de meeste tieners deel aan dergelijke activiteiten buiten de school.
 • De Duitsers hebben een rijke skatecultuur, dus er zijn veel skateparken in het land.

Verschil tussen het leven van tieners in de VS en Duitsland

Dit is hoe het leven van tieners in de VS en Duitsland verschilt.

Tienerleven in de VS. Tienerleven in Duitsland
Onderwijsinstellingen houden proms en homecomings voor verschillende stadia van school en universiteit. Er is geen schoolbal of homecoming in Duitsland. Ze houden "Abi-Ball" direct na het afstuderen.
Schoolsporten zijn in opkomst in Amerika. Interessant is dat er 7,6 miljoen leerlingen, die de helft van de scholen uitmaken, aan sport doen. Tieners doen niet aan sport op scholen of colleges omdat er geen scholen of collegiale sportteams zijn.
In Amerika is zestien jaar de wettelijke leeftijd om een auto te besturen. Hoewel sommige staten 14 jaar toestaan, terwijl sommige 18 jaar toestaan om een rijbewijs te halen. In Duitsland is de wettelijke leeftijd om een rijbewijs te halen 18. Ook al heb je in je eigen land op 16-jarige leeftijd een rijbewijs, in Duitsland is het pas geldig als je 18 wordt.
De wettelijke minimumleeftijd om alcohol te drinken in de VS is 21. Dit is om verkeersongevallen te voorkomen en andere sociale problemen zoals drugsverslaving te minimaliseren. Aangezien de alcoholwetten in beide landen verschillen, is de minimumleeftijd om alcohol te mogen drinken in Duitsland 16 jaar.

Het leven van tieners in Amerika en Duitsland vergelijken.

Tienerleven in andere landen

Nu we toch bezig zijn, laten we eens kijken naar andere delen van de wereld vanuit de ogen van een tiener.

Hoe is het leven voor tieners in Italië?

Het sociale leven van Italiaanse tieners is in het algemeen anders omdat het moeilijk is om vrienden te maken op school als ze niet uit je dorp komen. Daarom kunnen ze niet echt opschieten met hun schoolgenoten.

Italiaanse pizzeria

Het schoolleven beperkt zich alleen tot studeren, want er zijn geen sportclubs op scholen. In Rome, een Italiaanse stad met verschillende historische plaatsen, hebben tieners de neiging zich te verbinden met kunst en cultuur. Het is dan ook mogelijk om een weerspiegeling van kunst te zien in hun kleding.

Het barleven is ook anders in het land, en je vindt er een breed scala aan snacks. Bars zijn ook anders dan in de V.S. omdat cappuccino's, koffie, snacks en alcohol allemaal op dezelfde plaats verkrijgbaar zijn. Anders dan in de V.S. heeft slechts vijftig procent van de tieners een parttime baan.

Leven in Zuid-Korea als tiener

Naarmate de autochtonen deze fase van hun leven ingaan, beginnen zij relaties serieuzer te nemen. De beste manier om Koreaanse stellen te herkennen is aan hun bijpassende kleding, aangezien tieners niet intiem zijn in het openbaar.

Net als in andere Aziatische landen betalen mannen in Zuid-Korea de rekeningen voor het eten in restaurants. Tieners kunnen niet zo veel van clubbing genieten als Amerikanen vanwege hun hectische studieroosters. Deze levensjaren bestaan uit het voorbereiden op een toelatingstest om toegelaten te worden tot de best mogelijke universiteit. Ook moeten ze naar school, zelfs op vakantie.

Tieners gaan na school ook naar academies voor studie. De weekendtijd van tieners in Zuid-Korea wordt meestal besteed aan het kijken naar K-drama's of anime.

Tieners tussen 15 en 18 jaar mogen parttime werken, maar niet meer dan 7 uur per dag.

Zuid-Koreaanse vlag

Zie ook: Wat is het verschil tussen een Caramel Latte en een Caramel Macchiato? - Alle Verschillen

Uitdagingen voor tieners over de hele wereld

Dit zijn de uitdagingen waarmee tieners tegenwoordig worden geconfronteerd:

 • Er ligt zoveel druk op hen om de juiste beroepskeuze te maken.
 • Ze weten niet hoe ze hun alcoholverslaving onder controle moeten houden... .
 • Geen idee hebben hoe ze met pesten moeten omgaan maakt het voor hen moeilijk om het hoofd te bieden .
 • Ze zijn zo afhankelijk van sociale media .
 • Een depressie of angst hebben maar niet zeker weten hoe ermee om te gaan
 • Gebrek aan energie is een van de meest voorkomende problemen bij tieners tegenwoordig .
 • Omdat ze minder vertrouwen in zichzelf hebben, proberen ze iemand anders te zijn... .

Wil je leren hoe je pesten kunt stoppen? Hier is een geweldige video die je daarbij kan helpen

Conclusie

 • In dit artikel heb ik het leven van tieners in Amerika en Duitsland vergeleken.
 • Het eerste verschil dat je misschien merkt als je vanuit Amerika naar een Duitse school gaat, is de afwezigheid van sportclubs.
 • In Duitsland mag je op 16-jarige leeftijd je motorrijbewijs halen, en om legaal auto te rijden moet je wachten tot je 18e verjaardag. Terwijl de regels in sommige staten van Amerika je zelfs op je 14e laten rijden.
 • Een ander groot verschil zijn de rookgewoonten in beide landen. Tieners in Duitsland zijn zo verslaafd aan sigaretten, en dat is in Amerika niet het geval.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.