Wat is het verschil tussen Niet doen en Niet doen? - All The Differences

 Wat is het verschil tussen Niet doen en Niet doen? - All The Differences

Mary Davis

De Engelse taal is de Lingua Franka geworden; een universele taal. Het leren ervan is de noodzaak van de moderne tijd omdat het overal gesproken wordt. Het geeft ons het gemak om te converseren met mensen uit alle hoeken van de wereld omdat bijna iedereen een basiskennis van de taal heeft. Wanneer men Engels spreekt, worden woorden als "do" en "not" gecombineerd, maar wanneer men iets schrijft als eenopstel of brief, worden de woorden gebruikt zoals ze zijn.

Het Engels is geëvolueerd, als mensen nu spreken, laten ze sommige woorden weg of combineren ze ze, maar het wordt nog steeds op dezelfde manier geschreven. Als we spreken, kunnen we informeel spreken, maar het moet in een formele stijl worden geschreven.

Het verschil tussen "do not" en "don't" is, dat "do not" een formele manier is om niet te zeggen, en het wordt meestal gebruikt bij het schrijven van e-mails of essays voor academische doeleinden of voor een baan. "Don't" wordt gevormd met twee woorden zijn, do en not, het wordt gebruikt tijdens het spreken omdat het apart uitspreken van de woorden tijdrovend is en het veel gemakkelijker is.

"Niet doen" en "niet doen ' Er zijn vele andere woorden die net als "don't" worden gecombineerd, bijvoorbeeld "would not" dat wordt gecombineerd als "would't".

Lees verder voor meer informatie.

Is do not formeler dan don't?

Ondanks het feit dat 'do not' een formele manier is om 'niet doen' te zeggen, wordt het alleen schriftelijk gebruikt, terwijl 'don't' zowel schriftelijk als mondeling kan worden gebruikt, maar meestal in artikelen. Wanneer iemand een toespraak houdt en het gaat om iets dat formeel is, is 'don't' nog steeds de juiste manier.

Do not' is formeler dan 'don't', als je erover nadenkt is 'don't' niet eens het juiste woord, in de loop der jaren zijn deze twee woorden slechts tot één woord geëvolueerd om het gemakkelijker uit te spreken. Do not' zijn twee woorden die nog steeds afzonderlijk worden gebruikt, alleen in het schrift, hoewel niet in alle soorten schrift, het wordt gebruikt als iets niet persoonlijk is, bijvoorbeeld, je kunt het gebruiken in e-mails, brieven, of opdrachten vooruniversiteit of werk.

Hier is een tabel voor enkele samentrekkingen in de Engelse taal.

Woorden Weeën
Zijn niet Zijn niet
Ik heb Ik heb
Er is Er is
Hij zal Hij zal
Wat is Wat is
Je zou Je zou

Enkele voorbeelden van woordsamentrekkingen

Wanneer gebruik je "niet" en "niet"?

Don't en do not worden zowel schriftelijk als mondeling gebruikt, maar in verschillende situaties.

Do not' is formeel bedoeld en wordt gebruikt om iets te schrijven dat niet persoonlijk is, maar het wordt ook gebruikt in gesproken Engels wanneer iemand een bepaalde zin nadrukkelijk en krachtig wil maken, bijvoorbeeld: doe de deur niet open.

Don't' is een samentrekking van 'do not', het wordt meer gebruikt in gesproken Engels dan in geschreven Engels, het wordt niet gebruikt in alle geschriften, die welke niet persoonlijk zijn, artikelen en blogs.

Het enige verschil tussen "don't" en "do not" is de apostrof na de letter "n" die de "o" weglaat en een samentrekking maakt.

Wanneer gebruik je "niet"?

Didn't' is een samentrekking en verleden tijd van 'do not'. Het wordt gebruikt wanneer men praat of verwijst naar het verleden.

Omdat Engels de universele taal is, wordt het door iedereen over de hele wereld geleerd. Het wordt beschouwd als de op één na grootste moedertaal ter wereld, het is een officiële taal in 70 landen.

Net als in elke andere taal moet een spreker, als hij het over het verleden, het heden of de toekomst heeft, tijden gebruiken, zodat de luisteraar kan zien of de spreker het over het verleden, het heden of de toekomst heeft. Maar mensen die nieuw zijn in het Engels vinden het moeilijk om zulke tijden te leren en wanneer ze te gebruiken.

'Do' is een onregelmatig werkwoord en bevat verschillende vormen die vijf zijn: does, do, doing, did, en done. Do is de grondvorm, did is de verleden eenvoudige vorm, doing is het tegenwoordig deelwoord, en done is de verleden vorm. Elke vorm hoort ook bij verschillende voornaamwoorden.

Hier is een lijst met zinnen voor elke vorm:

 • Ik/zij/wij werken.
 • Zij/hij werkt.
 • Ik ben/hij/zij/zij/wij doen werk.
 • Zij/wij/ik/zij/hij hebben gewerkt.
 • Wij zijn/zij zijn/ik ben/zij is klaar met werken.

Wanneer gebruik je "niet"?

"Niet" is een aanduiding van een negatieve uitspraak als "niet" en het is een vorm van "doen". "Niet" is een vorm die hoort bij bepaalde voornaamwoorden, namelijk hij, zij, het, naam, en elk enkelvoudig zelfstandig naamwoord.

De Engelse taal is een fluitje van een cent als je alle aspecten begrijpt, het wordt veel gemakkelijker om onderscheid te maken tussen welk voornaamwoord of werkwoord samen moet worden gebruikt en wanneer je de tijden moet gebruiken.

Bekijk deze video voor meer informatie over het gebruik van "doesn't" en "don't".

Lijst van zinnen voor elk voornaamwoord.

Zie ook: Hoe merkbaar is een verschil in lengte tussen twee mensen? - Alle Verschillen
 • Hij houdt niet van ijs.
 • Ze heeft geen geld.
 • John rijdt niet.
 • Het ziekenhuis gaat pas om 5 uur open.

Tot slot

De Engelse taal is een universele taal en wordt daarom bijna overal gesproken. Als u een vreemd land bezoekt, bijvoorbeeld Spanje of Parijs, kunt u daar gemakkelijk in het Engels communiceren.

Wanneer iemand Engels spreekt, worden woorden als "do" en "not" gecombineerd, maar wanneer men iets schrijft zoals een essay of brief, worden de woorden gebruikt zoals ze zijn. "Don't" wordt meer op een informele manier uitgesproken en "do not" op een formele manier.

De Engelse taal is in de loop der jaren geëvolueerd; als mensen nu spreken, laten ze sommige woorden weg of combineren ze ze, maar in het schrift wordt het nog steeds geschreven zonder samentrekkingen of het weglaten van woorden om het formeel te laten lijken.

Het verschil tussen "do not" en "don't" is dat "do not" een formele manier is om niet te zeggen, de apostrof na de letter n die de o weglaat en een samentrekking maakt. "Do not" wordt gebruikt bij het schrijven van iets dat niet persoonlijk is, zoals een e-mail of essay voor academische doeleinden of voor een baan. "Don't" wordt gebruikt als je terloops spreekt of iets schrijft dat persoonlijk kan zijn, zoals een blog.

Er zijn woorden die net als "do not" worden gecombineerd, bijvoorbeeld "would not" dat wordt gecombineerd als "would't".

Do not wordt in gesproken Engels gebruikt wanneer de spreker de zin nadrukkelijk of krachtig wil maken, bijvoorbeeld "doe de deur niet open".

Zie ook: Junior Olympisch Zwembad VS Olympisch Zwembad: Een vergelijking - Alle verschillen

Engels is de universele taal en het is de op één na grootste moedertaal ter wereld, het is een officiële taal in 70 landen. Als een spreker in een taal over het verleden, het heden of de toekomst spreekt, gebruikt hij tijden om het voor de luisteraar gemakkelijker te maken om vast te stellen over welke tijd de spreker het heeft, het verleden, het heden of de toekomst. Sommige mensen die het Engels niet vloeiend spreken, vinden het moeilijkom de tijden te onderscheiden.

Didn't' is een samentrekking die een verleden tijd is van 'do not'. Het wordt altijd alleen gebruikt als de spreker spreekt of verwijst naar het verleden.

Do" is een werkwoord, maar een onregelmatig werkwoord, met vijf verschillende vormen: does, do, doing, did, en done. Do is de grondvorm, did is de verleden eenvoudige vorm, doing is het tegenwoordig deelwoord, en done is de verleden vorm. Bij elke vorm horen ook verschillende voornaamwoorden

"Niet" is een identificatie van een negatieve uitspraak zoals "niet" en het is een negatieve vorm van "doen". "Niet" past slechts bij enkele voornaamwoorden, namelijk hij, zij, het, naam, en elk enkelvoudig zelfstandig naamwoord.

  Klik hier voor meer informatie over deze woordgebruiken.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.