Wat is het verschil tussen X264 en H264 (verschil uitgelegd) - All The Differences

 Wat is het verschil tussen X264 en H264 (verschil uitgelegd) - All The Differences

Mary Davis

Video codecs zijn belangrijke software en zijn essentieel voor de levering van vooraf opgenomen en on-demand video via het web. Dankzij deze codecs zijn veel mensen in staat om te genieten van inhoud op video-sharing websites zoals Netflix, youtube, zonder enige buffering. Dankzij deze codecs zijn encoders in staat om videobestanden te comprimeren en voor te bereiden voordat ze worden geleverd aan onze apparaten.

Het is echter geen gemakkelijke taak om de juiste codecs te kiezen, want er zijn tal van opties, en elke optie biedt een andere beeldkwaliteit en bitrate. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen, en er eentje uitkiezen kan behoorlijk moeilijk zijn.

Er zijn twee opties: x264 en H264. X264 is de encoder en H264 is de codec. Encoders zijn de vertaler van de taal en codecs zijn de taal. X264 is begin jaren 2000 gemaakt als een gratis command-line encoder die de video vertaalt naar H264.

In dit artikel bespreken we in detail de verschillen tussen x264 en H264.

Wat is X264?

X264 is een open-source bibliotheek ontwikkeld door VideoLAN waarmee videostromen kunnen worden gecodeerd in het MPEG-4 AVC/H264-formaat. Het is uitgegeven onder het label van de GNU General Public License. U kunt x264 ook gebruiken onder de commerciële licentie van x264LLC en CoreCodec.

X264 biedt een groot aantal functies, vergeleken met andere encoders. X264 wordt geleverd met zowel een API als een opdrachtregelinterface. Veel grafische gebruikers, zoals MeGUI en Staxrip gebruiken de opdrachtregelinterface voor x264, terwijl de API-functie wordt gebruikt door interfaces zoals FFmpeg en HandBrake.

Om de subjectieve videokwaliteit van de gecodeerde video te verbeteren, wordt X264 geleverd met psychovisuele verbeteringen zoals de psychovisuele snelheidsvervormingsoptimalisatie en adaptieve kwantisering die in twee modi beschikbaar zijn.

Een van de belangrijkste kenmerken van x264 is de mogelijkheid om Periodic Intra Refresh te gebruiken, waardoor elk frame op dezelfde grootte kan worden afgetopt, in plaats van keyframes te gebruiken. Bovendien helpt deze functie om elke slice snel te verzenden in een enkel TCP- of UBP-pakket en maakt het ook snellere decodering bij aankomst mogelijk.

X264 heeft het potentieel om dramatische prestaties te bereiken door vier of meer 1080p streams in real-time te coderen op één eindgebruikerscomputer. Het biedt de beste kwaliteit met de meest geavanceerde en verbeterde psychovisuele optimalisaties die beschikbaar zijn in vergelijking met andere encoders.

Bovendien ondersteunt x264 ook enkele functies die door verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals webvideo's, Blu-ray, videotoepassingen met lage latentie en televisie-uitzendingen. Veel webvideodiensten zoals YouTube, Vimeo, Hulu en Facebook gebruiken x264. Het wordt ook gebruikt door ISP's en televisieomroepen.

Met X264 kunt u video's bekijken zonder buffering

Gebruik van X264

X264 software is in veel programma's gebruikt. Omdat je encoders alleen vanaf de opdrachtregel kunt gebruiken, hebben ontwikkelaars het overgenomen en in de grafische gebruikersinterface (GUI) van hun programma's gestopt.

X264 encoder wordt gebruikt voor programma's, zoals FFmpeg, Handbrake, VLC Media Player en MeGUI. X264 is in feite een transparante software die wordt gebruikt voor gebruikersinteractie en bemiddeld via de interface van een andere software.

Wat is H264?

H264 is een codec die ook bekend staat als Advanced Video Coding (AVC), het is 's werelds meest gebruikte videocompressiestandaard voor HD-video. Deze codec is een blokgeoriënteerde, op compensatie gebaseerde standaard die verschillende maximale videobitrates en resoluties omvat (hij ondersteunt zelfs 4K- en 8K-video's).

H264 is een van de meest veelzijdige codecs in de industrie omdat het een grote verscheidenheid aan containerformaten ondersteunt. Het gebruikt meestal MPEG-4, maar het verschijnt ook vaak in enkele andere. Hier is een lijst van enkele van de meest voorkomende H624 containerformaten:

 • MP4
 • MOV
 • F4V
 • 3GP
 • TS

Hoewel H264 niet de beste compressiecodec is, is het gemakkelijk en goedkoop in gebruik. Het vermindert ook de grootte van het videobestand terwijl de kwaliteit hoog blijft. Dit maakt het een efficiëntere keuze dan de meeste van zijn voorgangers.

Gebruik van H264

H264 wordt gebruikt om grote hoeveelheden video in een omgeving met beperkte bandbreedte te plaatsen. Websites voor het delen van video's, zoals YouTube, DailyMotion, Hulu en Netflix hebben allemaal geprofiteerd van het vermogen van de H264-codec om de grootte van het videobestand te beperken en een grote hoeveelheid video in een kleine ruimte te proppen.

H264 is voor uitzending van Europese HDTV, samen met Blu-ray DVD's. Video's die worden opgeslagen in iPhones en iPods worden opgeslagen met H264 om ruimte en efficiëntie te maximaliseren.

H264 vermindert de grootte van het videobestand.

Beste video-encoderinstellingen bij gebruik van H264

Wanneer u H264 gebruikt om uw video's te coderen, is het belangrijk om de videobandbreedte en resolutie van uw encoder voldoende in te stellen om de gewenste videokwaliteit te verkrijgen. De meeste video's die H264 gebruiken, hebben de volgende kwaliteitsweergave:

 • Ultra Low Definition (240p)
 • Lage definitie (360p)
 • Standaard definitie (480p)
 • Hoge definitie (720p)
 • Volledige hoge definitie (1080p)

Hier is een tabel om u te helpen begrijpen hoe u uw hardware-encoder moet configureren voor streaming in elk van deze kwaliteitsuitvoeringen:

Instellingen Ultra-Lage Definitie Lage definitie Standaard definitie Hoge definitie Volledig hoge definitie
Videobitrate (kbps) 350 350-800 800-1200 1200-1900 1900-4500
Breedte (px) 426 640 854 1280 1920
Hoogte (px) 240 360 480 720 1080
Profiel Hoofd Hoofd Hoog Hoog Hoog

Hardware-encoder configureren voor streaming van verschillende kwaliteit

Afhankelijk van de resolutie die u kiest, hebt u verschillende hoeveelheden bandbreedte nodig om uw inhoud bufferloos af te leveren. Hoe hoger uw resolutie, hoe meer bandbreedte deze zal gebruiken. Dit betekent dat gebruikers met een trage internetsnelheid of een probleem met het internet enige storing in de video zullen ondervinden.

Trage internetsnelheid problemen met het bekijken van video's

Zie ook: Hoe verschilt een zwangere maag van een dikke maag? (Vergelijking) - Alle verschillen

Wat is het verschil tussen X264 en H264?

X264 en H264 zijn beide encoders en codecs, beide worden gebruikt voor het streamen van video's op video-sharing websites. Dankzij deze twee programma's kunt u genieten van video van hoge kwaliteit, zonder bufferen of afbreuk te doen aan de kwaliteit van de video.

Hoewel x264 en H264 voor bijna hetzelfde doel worden gebruikt, zijn er weinig verschillen in de functies van deze software. Beide programma's hebben hun eigen plus- en minpunten.

X264 biedt de beste prestaties, compressie en functies in zijn klasse. Het levert dramatische prestaties en codeert 4 of meer 1080p-streams in realtime op een enkele computer op consumentenniveau.

Bovendien biedt het de beste kwaliteit, met geavanceerde psychovisuele optimalisaties, en ondersteunt het een aantal functies die belangrijk zijn voor veel verschillende toepassingen, zoals TV-uitzendingen, Blu-ray videotoepassingen met lage latentie en webvideo.

Zie ook: Wat is het verschil tussen ontslag nemen en stoppen? (Het contrast) - Alle Verschillen

Aan de andere kant biedt H264 de volgende generatie compressie en codec en uitstekende kwaliteit. Het is volledig vrije en vrije software, waardoor iedereen vrij is. Het heeft parallelle codering op meerdere CPU's, zowel op frameniveau als wavefront parallellisme.

H264 wordt gebruikt voor webvideodiensten, zoals het uploaden van HEVC naar YouTube, Facebook, enz., of de volgende generatie HDTV, satelliet-tv. Het vereist echter meer rekenkracht om te decoderen, apparaten die batterijen gebruiken zullen sneller leeg raken en het is duur om er een licentie voor aan te vragen.

Vergelijking van x264 en H264/HEVC Encoders

Conclusie

 • Encoders en codecs zijn de reden achter alle videostreaming.
 • X264 is een encoder.
 • De encoder is de vertaler van de taal.
 • X264 biedt de beste kwaliteit en geweldige functies.
 • X264 levert dramatische prestaties.
 • Biedt de hoge kwaliteit met verbeterde psychovisuele optimalisaties.
 • H264 is een codec.
 • Codec is de taal.
 • H.264 heeft geweldige kwaliteit
 • H264 biedt compressie en codec van de volgende generatie.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.