"Ik hou van je" vs "Ik hartje" (uitgelegd) - Alle verschillen

 "Ik hou van je" vs "Ik hartje" (uitgelegd) - Alle verschillen

Mary Davis

Je liefde uiten kan moeilijk zijn. Of het nu aan je partner, vrienden, familie of iemand anders is, je wilt niet dat je genegenheid de situatie ongemakkelijk maakt.

Wat je zegt hangt af van de sfeer die je wilt neerzetten, en de mate van betrokkenheid die je hebt. Wil je een zorgeloze en speelse vibe, of wil je een zwaardere, meer romantische sfeer?

Om u te helpen beslissen, bespreken we de verschillen tussen "Ik hou van je. en "I heart you" in dit artikel.

Romantiek door de eeuwen heen

Doorheen de geschiedenis werden liefdesbekentenissen afgelegd via het meest populaire medium. De vroegste bekentenissen werden gekrabbeld op grotmuren of gefluisterd aan de ontvanger.

Schriftelijke en verbale uitingen van liefde zijn sinds de oudheid populair gebleven bij de mensheid. Maar het belang dat aan de liefde wordt gehecht is in de loop der tijd veranderd.

In de tijd van de holbewoners was de topprioriteit van de mensheid het verspreiden van hun kinderen over de wereld om de overlevingskansen van hun familie te maximaliseren.

Bronnen geven aan dat tegen de 12e eeuw de liefde iets werd om te vieren en over na te denken.

Mensen zijn altijd al verliefd op elkaar geweest, maar hoe zij hun liefde uiten en de omvang van hun liefde verschilt per cultuur en zelfs per tijdsperiode.

Liefde is een emotie die aanwezig is sinds het begin van de wereld .

Laten we het oude Brittannië als voorbeeld nemen. In de tijd van de Angelsaksische indringers betekende liefde liefde voor je kameraden, maar ook de wens om jezelf op te offeren voor het welzijn van allen.

Een verschuiving in culturele waarden, en de opkomst van beroemde schrijvers als Shakespeare, betekende dat romantische en familiale liefdes belangrijker werden dan het gevoel van opoffering en broederschap.

Dit komt omdat de literatuur toegankelijker was geworden voor de algemene bevolking, en beschikbaar was voor zowel mannen als vrouwen, in plaats van alleen voor monniken. Hierdoor konden mensen het belang van romantische liefde uitdrukken en ontstond de liefdespoëzie.

De Renaissance (1400 - 1700) was een opmerkelijke periode in de Europese geschiedenis. De liefdespoëzie kreeg in deze tijd een bijzondere bekendheid en is ons bijgebleven in haar poging een antwoord te geven op de tijdloze vraag: "wat is liefde?".

Terwijl de liefdespoëzie van de Renaissance vooral gericht was op seksuele of romantische liefde, liefdespoëzie in het algemeen bestrijkt een verscheidenheid aan onderwerpen:

  • Onvoorwaardelijke liefde
  • Seksuele liefde
  • Familiale liefde
  • Zelfliefde
  • Liefde voor vrienden
  • Obsessieve liefde

Of het nu tragisch of humoristisch is, liefdespoëzie helpt ons de gevoelens diep in ons hart uit te drukken, gevoelens die in de war raken als we ze verbaal proberen uit te drukken.

Doordat we de verschillende soorten liefde die we voor anderen voelen kunnen laten zien, heeft deze dichtvorm zijn positie als geschikte liefdesuiting behouden.

Andere manieren om liefde uit te drukken

Zeker, liefdespoëzie is een populaire methode, maar het is lang niet de enige. Niet iedereen is vaardig genoeg met een pen (of ganzenveer) om ontzagwekkende verzen te schrijven, dus er is altijd een andere manier om je liefde te tonen.

Elk land heeft een andere cultuur, en dus ook andere manieren om liefde uit te drukken. In Japan wordt publiekelijk tonen van genegenheid sterk afgekeurd, dus hebben de mensen daar een andere manier om liefde uit te drukken: bentodozen!

In Latijns-Amerikaanse landen is liefde voor de familie belangrijker. Mensen drukken hun liefde meestal uit door de behoeften van hun familie boven die van henzelf te stellen. In deze culturen, waar aan de familie meer belang wordt gehecht, is het waarschijnlijker dat iemand de familie om advies vraagt over ernstige zaken dan vrienden of mentoren.

Zie ook: Mogelijk en aannemelijk (welke moet ik gebruiken?) - Alle verschillen

In Zuidelijk Afrika tenslotte drukken Zoeloe-meisjes hun liefde voor leden van het andere geslacht uit door middel van speciale liefdesbrieven die zijn ontworpen met gekleurde glazen kralen. De kralen hebben verschillende betekenissen, afhankelijk van de combinatie van kleuren.

Zo geeft het gebruik van gele, rode en zwarte kralen aan dat de afzender het gevoel heeft dat zijn relatie met de ontvanger vervaagt.

Maar wat moet je doen als je je liefde op een luchtige en speelse manier wilt uitdrukken? Laten we dat uitzoeken.

Als je je liefde creatief wilt uitdrukken, kun je enkele punten uit de volgende video noteren:

Zie ook: SS USB vs. USB - Wat is het verschil? (Uitgelegd) - All The Differences

Mooie manieren om te zeggen dat ik van je hou!

Maar hoe je het ook uitdrukt, zorg ervoor dat je partner de betekenis achter je liefdesuiting kan begrijpen. Zelfs een boeket bloemen kan voor iemand de hele wereld betekenen, dus druk je liefde uit zonder je partner uit het oog te verliezen.

Het verschil

Hoewel zowel "ik hou van je" als "ik hartje" zinnen zijn om liefde en genegenheid uit te drukken, is de manier waarop ze worden opgevat zeer verschillend.

Zeggen "Ik hou van je. aan een persoon is een goede indicator van je interesse in hem, en je verlangen om zijn partner te worden. Het is een zware verplichting, en je vertelt het meestal aan niemand, behalve misschien aan naaste familieleden.

"Ik hou van je" of "Ik hartje".

U moet ervoor zorgen dat de stemming, de locatie en zelfs het eten perfect zijn voordat u het kunt zeggen. Zelfs als de andere partij uw gevoelens niet deelt, vergeet niet dat u erin geslaagd bent ze over te brengen.

Aan de andere kant is "I heart you" een stuk luchtiger en relaxter. Je kunt het zeggen tegen je vrienden, familieleden en romantische interesses. Het hart is het symbool van de liefde, dus "I heart you" kan geïnterpreteerd worden als "ik vind je leuk" OF "ik hou van je".

Het kan gezegd worden wanneer je bijna verliefd bent op iemand, of wanneer je niet de volgende stap wilt zetten om geliefden te worden.

"Ik hou van je" is serieuzer en oprechter, en vereist veel planning voordat het gezegd kan worden. Bovendien kun je het niet terloops zeggen tegen mensen tot wie je je niet romantisch aangetrokken voelt. "Ik hartje jou" is meer terloops en luchtiger, en je kunt het zeggen tegen iedereen met wie je close bent.

Bedenk wel dat "I heart you" soms kan worden opgevat als kinderachtig of onvolwassen, dus als volwassene ben je beter af met "I like you".

Conclusie

De beste manier om een relatie levend te houden is om voortdurend je liefde en vertrouwen in je partner te uiten. Nu je het verschil weet tussen "ik hou van je" en "ik hart voor je", kun je kiezen wat je zegt, afhankelijk van de gelegenheid.

We kunnen dus aannemen dat er geen echt verschil is in de betekenis van de twee zinnen. Het enige significante verschil is de mate van betrokkenheid.

Vergelijkbare artikelen:

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.