De verschillen tussen Paraguay en Uruguay (Gedetailleerde vergelijking) - Alle Verschillen

 De verschillen tussen Paraguay en Uruguay (Gedetailleerde vergelijking) - Alle Verschillen

Mary Davis

Sommige mensen verwaarlozen Uruguay en Paraguay in vergelijking met sommige buurlanden, hoewel beide veel te bieden hebben. Uruguay en Paraguay zijn twee landen in Zuid-Amerika.

Paraguay is een onderontwikkeld land dat grenst aan de landen Brazilië en Bolivia. Uruguay is een ontwikkeld land dat zijn economie ontwikkelde door industrie, landbouw en toerisme. Ze zijn beide interessant voor toeristen vanwege hun unieke landschappen, rijke cultuur en biodiversiteit.

Als u uw Zuid-Amerikaanse horizon wilt verbreden, hier zijn mijn inzichten over Uruguay vs. Paraguay. In dit artikel zal ik alle verschillen tussen deze twee landen belichten, zodat u er meer ideeën over zult hebben.

Geschiedenis van Paraguay vs. Uruguay

De geschiedenis van Paraguay is verdeeld in vier verschillende perioden: pre-Columbiaanse tijd (tot aan de Spaanse conquistadores), koloniale tijd , postkoloniale tijd (Régimen republikein), en moderne tijden .

De geschiedenis van Uruguay begint met de precolumbiaanse Charrua-indianen die leefden op het land dat nu bekend staat als Uruguay.

In 1811 begon in Buenos Aires een revolutie om de Spaanse overheersing omver te werpen en een nieuw land te stichten. De revolutie had aanvankelijk geen succes en Montevideo werd een belangrijke stad voor de handel met Brazilië.

In 1825 werd Uruguay eindelijk onafhankelijk van Spanje, maar er heerste politieke onrust tot 1973, toen een burgerpresident werd gekozen zonder militaire ervaring.

Wat is het culturele verschil tussen Paraguays en Uruguayanen?

Cultuur is een essentieel onderdeel van de samenleving en speelt vaak een rol in de manier waarop mensen met elkaar omgaan en met elkaar omgaan. We zien vaak culturele verschillen van land tot land en zelfs van staat tot staat. Paraguay en Uruguay liggen op hetzelfde continent, maar hebben zeer verschillende culturen.

Veel mensen weten dat er verschillen zijn tussen de culturen van Paraguay en Uruguay, maar niet veel mensen weten wat die verschillen zijn. Enkele belangrijke verschillen in de culturen van deze twee landen komen voort uit hun geschiedenis en koloniale invloeden.

De meeste daarvan bestaan uit hun taal, voedsel, onderwijssystemen, industrie, economie, diplomatieke betrekkingen, mate van democratie en politieke stabiliteit.

Wat is de geografische ligging van Uruguay en Paraguay?

Geografische ligging

Geografie bestudeert de sociale, economische en natuurlijke wereld van een regio. Geografische studies hebben betrekking op het begrijpen van de fysieke, culturele en menselijke kenmerken van een bepaald gebied.

Zie ook: Wat is het verschil tussen ischias en Meralgia Paresthetica (uitgelegd) - Alle verschillen

De geografische ligging van Uruguay is in Zuid-Amerika op wat wordt aangeduid als de "drievoudige grens" of "grensdriehoek" die wordt gedeeld met Argentinië en Brazilië. Het grenst ook aan Bolivia en Paraguay.

De hoofdstad van Uruguay is Montevideo, gelegen aan de zuidkant van de grens met Brazilië, waar de Rio de la Plata de grens vormt met Argentinië.

De geografische verdeling van het land heeft geresulteerd in 12 districten op basis van natuurlijke regio's. Deze districten staan bekend als Departamentos, en omvatten Canelones, Cerro Largo, Colonia, Durazno, Flores, Lavalleja, Maldonado, Montevideo (stad), Paysandu, Rio Negro, Rivera (departement), en Tac.

Hoe groot is Paraguay dan Uraguay?

Paraguay is bijna 2,3 keer zo groot als Uruguay.

Uruguay heeft een oppervlakte van ongeveer 176.215 vierkante kilometer, terwijl Paraguay een oppervlakte heeft van ongeveer 406.752 vierkante kilometer, waardoor Paraguay 131% groter is dan Uruguay.

In Uruguay wonen inmiddels 3,4 miljoen mensen en in Paraguay nog eens 3,9 miljoen. De contour van Uruguay ligt dicht bij het centrum van Paraguay.

Volksgezondheid Vergelijking

In 2016 had 20,3% van de volwassenen in Paraguay obesitas en in Uruguay was dat 27,9% van de bevolking.

Vergelijking economie

 • In 2020 heeft Paraguay een BBP per hoofd van 12.300 dollar, terwijl Uruguay een BBP per hoofd van 21.600 dollar heeft.
 • In 2019 leefde 23,5% van de Paraguayanen in armoede, in Uruguay is dat 8,8%.
 • In 2017 was 5,7% van de volwassenen in Paraguay werkloos, in Uruguay was dat 7,6%.

Leven en dood Vergelijking

 • In 2017 stierven in Paraguay ongeveer 84,0 vrouwen per 100.000 geboorten tijdens de bevalling. In Uruguay werkten in 2017 17,0 vrouwen.
 • In 2022 zullen in Paraguay ongeveer 23,2 kinderen (per 1.000 levendgeborenen) sterven voordat zij de leeftijd van één jaar bereiken. In Uruguay daarentegen zullen 8,3 kinderen dat in 2022 doen.
 • Paraguay heeft in 2022 ongeveer 16,3 zuigelingen per 1.000 inwoners. Uruguay heeft in 2022 12,7 zuigelingen per 1.000 inwoners.

Hoe zit het met de basisbehoeften in Paraguay en Uraguay?

Er is ook een verschil in basisbehoeften in de twee plaatsen. Uraguay is sneller gerevolutioneerd dan Paraguay.

In 2021 heeft ongeveer 64,0% van de bevolking in Paraguay een internetverbinding. In 2020 heeft ongeveer 86,0% van de Uruguayanen een internetverbinding.

Zie ook: Wat is het verschil tussen paars en violet? (uitgelegd) - Alle Verschillen

Hoe zit het met de uitgaven van Uraguay en Paraguay?

 • Paraguay investeert vanaf 2019 3,5% van zijn totale bbp in onderwijs. Uruguay besteedt vanaf 2019 4,7% van zijn totale bbp aan onderwijs.
 • Paraguay besteedt in 2019 7,2% van het totale bbp aan gezondheidszorg, Uruguay 9,4%.

Uruguay is voornamelijk een stedelijk land. De meeste mensen wonen in steden zoals Montevideo, de hoofdstad van het land.

Veel Paraguayanen leven op het platteland. De veeteelt is een belangrijk aspect van de Paraguayaanse economie.

Wat maakt Paraguay uniek?

Het bezit de grootste marine ter wereld van alle niet aan zee grenzende landen.

Hoewel het geen kustlijn heeft, heeft Paraguay de grootste zeemacht van alle door land ingesloten landen. Het heeft ook een marine-, luchtvaart-, kustwacht- en rivierverdedigingsmacht.

Wat maakt Uruguay uniek?

Een wapperende vlag van Uruguay

Uruguay is een prachtig Zuid-Amerikaans land dat bekend staat om zijn stranden, biefstuk en uitstekende voetballers.

Met 660 kilometer kustlijn aan de Atlantische Oceaan trekt het land wereldwijd surfers en strandliefhebbers aan. Het land staat ook bekend om zijn uitstekende levensstandaard, modern onderwijs en liberale sociale regelgeving.

De Uruguay rivier inspireerde de naam van het land, die in het Guarani "rivier van de geschilderde vogels" betekent.

Het Guarani is een Tupische taal die behoort tot de Tupi-Guarani familie en is een belangrijke precolumbiaanse taalgroep die tot op heden bewaard is gebleven.

Francisco Acuna de Figueroa schreef de woorden van het nationale lied van Uruguay en schreef de tekst van het nationale lied van Paraguay. Francisco José Debali en Fernando Quijano schreven de muziek. Musici speelden het lied aanvankelijk op 19 juli 1845.

Laten we deze video bekijken en hun verschillen ontdekken.

Andere verschillen

 • Een belangrijk verschil tussen deze twee landen is de geografische ligging; Uruguay heeft een gematigder klimaat dan Paraguay, dat een woestijnachtig klimaat heeft Uruguay heeft ook een aanzienlijk hogere menselijke ontwikkelingsindex (HDI) dan Paraguay.
 • Deze buurlanden worden vaak door elkaar gehaald omdat ze beide hebben Spaanstalige gemeenschappen Paraguay is een ingesloten land in het centrum van Zuid-Amerika, terwijl Uruguay aan de Atlantische kust ligt.
 • Het meest opvallende verschil tussen deze twee landen is dat Uruguay is een federale democratie terwijl Paraguay is een presidentiële republiek .
 • Uruguay en zijn hoofdstad Montevideo liggen aan de oevers van de Rio de la Plata, die het in het zuiden scheidt van Buenos Aires, Argentinië. Paraguay ligt ten zuiden van Brazilië en torent in het oosten boven Bolivia uit.
 • Er zijn veel verschillen tussen Uruguay en Paraguay. Ze liggen in verschillende werelden, hebben andere talen en eten ander voedsel.
 • Een van de belangrijkste verschillen tussen de Uruguayaanse en Paraguayaanse cultuur is hun taal. de hoofdtaal in Uruguay is Spaans (hoewel er ook andere talen zijn), terwijl de de voorgaande taal in Paraguay is Guaraní Daarom lezen en schrijven de mensen in elk land anders, wat de communicatie bemoeilijkt voor wie beide talen niet vloeiend spreekt.
 • Uruguay en Paraguay zijn buurlanden in Zuid-Amerika met verschillende culturen en economieën.
 • Uruguay en Paraguay delen veel geschiedenis die weerspiegeld wordt in hun hedendaagse praktijken. De vlaggen van de landen vertegenwoordigen bijvoorbeeld hun strijd tegen een onderdrukkend verleden. Maar ondanks zoveel gedeelde geschiedenis tussen hen.., Paraguay gebruikt nog steeds een zeer conservatieve vorm van Spaans... Tegelijkertijd houdt Uruguay het meer neutraal door elementen van het Catalaans of Italiaans en het Spaans te behouden.
 • De twee landen hebben veel verschillen; bijvoorbeeld, Uruguay is tweetalig terwijl Paraguay heeft alleen Spaans als officiële taal... Met zulke verschillende culturen en economieën hebben de mensen van deze twee naties verschillende levensstijlen en tradities.

Laten we een overzicht maken van de verschillen in de onderstaande tabel.

Kenmerken Uruguay Paraguay
Klimaat Gematigd klimaat Woestijnachtig klimaat
Democratisch verschil Federale democratie Presidentiële Republiek.
Primaire taal Spaans Guaraní
Uruguay tegen Paraguay

Conclusie

 • Uruguay en Paraguay zijn beide Zuid-Amerikaanse landen. Toeristen worden tot beide aangetrokken vanwege hun prachtige landschappen, rijke cultuur en biodiversiteit.
 • Beide hebben aanzienlijke verschillen die in dit artikel worden belicht. Ook al hebben beide namen die op elkaar lijken, de geschiedenis, de geografische ligging, de cultuur, de grootte, enz. maken ze toch verschillend.
 • Het meest opvallende verschil tussen deze twee landen is dat Uruguay een federale democratie is, terwijl Paraguay een presidentiële republiek is.
 • Uruguay en Paraguay zijn buurlanden in Zuid-Amerika met verschillende culturen en economieën.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.