"Wat" vs. "Welke" (verschil uitgelegd) - Alle Verschillen

 "Wat" vs. "Welke" (verschil uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

In het algemeen gebruiken mensen de Engelse taal om met elkaar te communiceren. Er zijn enkele werkwoorden, zelfstandige naamwoorden, voornaamwoorden, bijwoorden en bijvoeglijke naamwoorden in de Engelse taal die belangrijk zijn om een goede zin te maken.

"What" en "Which" zijn twee termen in de Engelse taal, die worden gebruikt wanneer iemand een vraag stelt aan een ander individu. "What" wordt beschouwd als een voornaamwoord, terwijl "which" een bijvoeglijk naamwoord is.

Mensen raken vaak in de war tussen "wat" en "welke" en vragen zich af of er een verschil is tussen "wat" en "welke". Mensen vinden het meestal moeilijk om te beslissen welke term ze moeten gebruiken, afhankelijk van de omstandigheden.

Er is echter geen groot verschil tussen "wat" en "welke", en ze zijn vaak uitwisselbaar. In dit artikel vertel ik je wat het verschil is tussen deze twee termen.

Wat betekent "Wat"?

" Wat" is een woord dat iemand gebruikt om een vraag te stellen. Het woord "wat" is een voornaamwoord, waarbij het soms fungeert als determinator. Het primaire gebruik van het woord "wat" is het stellen van een vraag met onbeperkte gegevens. Wanneer er meer dan één antwoord op een vraag is, gebruikt iemand liever dit voornaamwoord om te stellen.

Het woord "wat" wordt gebruikt om iemand te ondervragen. "Wat" kan worden gebruikt als onderwerp, voorwerp en aanvullend werkwoord. Mensen kiezen ervoor dit voornaamwoord te gebruiken om te vragen naar het onbekende en oneindige.

In de Engelse taal speelt dit voornaamwoord een belangrijke rol bij het stellen van vragen. Er bestaan twee soorten vragen, met oneindig veel opties en met beperkte opties. Iemand gebruikt dit voornaamwoord bij voorkeur bij een vraag met oneindig veel antwoorden.

Hier zijn enkele voorbeelden waarbij het voornaamwoord "wat" wordt gebruikt:

 • Wat is je naam?
 • Wat Ben je aan het lezen?
 • Wat wil je eten?
 • Wat zijn de hoofdstukken die je van plan bent te bestuderen voor het examen?
 • Wat vond je het leukste aan deze stad?
 • Wat dag is je vlucht?

De zinnen waarin "wat" wordt gebruikt, eindigen met een vraagteken, zodat mensen kunnen antwoorden. In het algemeen geeft de term "wat" de voorkeur aan het stellen van een individuele vraag. Een individu dat een vraag wil stellen of iets wil navragen aan een bepaald individu, gebruikt voornamelijk de term "wat".

"Wat" wordt beschouwd als een vragend voornaamwoord dat de vraag aan anderen stelt. Het voornaamwoord "wat" kan worden gebruikt in een zin als een aanbod, verzoek of suggestie, wanneer het voornaamwoord was toegevoegd met enkele andere verwante woorden. Bijvoorbeeld:

 • Wat over zaterdagavond voor een diner?
 • Wat over naar het strand gaan dit weekend?

Merk in bovenstaande voorbeelden op dat een individu tegelijkertijd aanbiedt en vraagt. Deze vragen worden meestal gesteld door een groep mensen en soms ook door individuen.

Wat wordt gebruikt wanneer er onbeperkte antwoorden op een vraag zijn

Wat betekent "Welke"?

" Welke" is een term die mensen doorgaans gebruiken om een vraag te stellen. "Welke" is een bijvoeglijk naamwoord, waarbij het soms fungeert als bepalende term.

Alle mensen van over de hele wereld die Engels spreken gebruiken dit bijvoeglijk naamwoord om iets te vragen met beperkte antwoorden. In plaats van de term "wat" te gebruiken, gebruikt men "welke" wanneer de vraag een paar opties heeft om uit te kiezen.

Het woord "welke" wordt gebruikt wanneer iemand bepaalde informatie wil weten in de gegeven beperkte gegevens. Het bijvoeglijk naamwoord "welke" wordt gebruikt wanneer de bijzin was weggevallen en de betekenis van de zin had verlaten.

Maar soms gebruikt iemand in plaats van de term "die", het woord "dat" in zinnen waar het betrekking heeft op de dingen die iemand wist. Hier zijn enkele voorbeelden van het bijvoeglijk naamwoord:

 • Welke jurk kies je voor foto's?
 • In die Ben je van plan naar school te gaan?
 • Welke vlucht ga je nemen?
 • Welke paar schoenen heb je besloten te dragen naar een feestje?

Zoals u in de bovenstaande vragen kunt waarnemen, worden deze vragen aan de persoon gesteld. In deze eerste vraag had een persoon die de jurk voor de fotoshoot kiest beperkte opties. U kunt dus merken dat de vragen met het bijvoeglijk naamwoord "welke" beperkte antwoorden hebben.

Wanneer iemand de term "welke" gebruikt als vraag, zal de ander de informatie geven over iets binnen het veelvoud. Iemand kan vragen stellen aan een groep mensen door dit bijvoeglijk naamwoord te gebruiken.

"Die" is een bijvoeglijk naamwoord.

Wat zijn de overeenkomsten tussen "Wat" en "Welke"?

Hoewel "wat" en "welke" verschillende betekenissen hebben. "Wat" is een voornaamwoord en "welke" een bijvoeglijk naamwoord, zijn er toch enkele overeenkomsten tussen deze twee termen. Zoals:

 • Beide termen kunnen worden gebruikt met zelfstandige naamwoorden om vragen te stellen. Eenvoudiger gezegd, beide worden gebruikt als vragend voornaamwoord.
 • Beide termen kunnen worden gebruikt als voornaamwoord zonder zelfstandig naamwoord; zoals in de zinnen ' die is beter?' en ' wat is mooier tussen de twee? In beide zinnen zie je dat het zelfstandig naamwoord niet wordt gebruikt, maar gewoon wordt vervangen door het gebruik van de woorden die en wat respectievelijk.

"Wat" is een voornaamwoord.

Wat is het verschil tussen "Wat" en "Welke"?

"Wat" en "welke", beide woorden behoren tot de Engelse taal en beide termen hebben verschillende betekenissen. Hoewel deze termen worden gebruikt wanneer iemand een vraag stelt aan een andere persoon, zijn er toch enkele verschillen in deze woorden.

Het belangrijkste verschil tussen "wat" en "welke" is dat "wat" een voornaamwoord is om een vraag te stellen, terwijl "welke" een bijvoeglijk naamwoord is om een vraag te stellen.

Bovendien, wanneer iemand het woord "wat" gebruikt in een vraag, betekent dit dat vragen oneindig veel antwoorden en antwoorden hebben. Aan de andere kant, wanneer een vraag het woord "welke" heeft, betekent dit dat er een beperkt aantal antwoorden is.

Beide termen zijn vragende voornaamwoorden, maar hun gebruik verschilt van elkaar, afhankelijk van de situatie en de omstandigheden. Daarnaast wordt "wat" gebruikt als de informatie onbekend is, terwijl met het bijvoeglijk naamwoord "welke" de informatie bekend is.

Zie ook: "Laten we zien wat er gebeurt" vs. "Laten we zien wat er gaat gebeuren" (Verschillen besproken) - All The Differences

Bovendien eindigt een zin met het woord "wat" meestal met een vraagteken, terwijl de term "die" in alinea's soms een onvolledige zin is.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Te en Tu (Spaans)? (Uitwerking) - Alle Verschillen

Hier is een tabel om u een duidelijk idee te geven van het verschil tussen deze twee termen:

Vergelijkingsparameters Wat Welke
Betekenis Een woord om informatie te vragen in een onbekende categorie Een woord om informatie te kennen door beperkte gegevens.
Categorie Een voornaamwoord Een bijvoeglijk naamwoord.
Gebruik "Wat", wordt gebruikt wanneer een vraag te veel antwoorden heeft... "Welke", wordt gebruikt wanneer een vraag antwoorden moest beperken
Verschil Dit voornaamwoord wordt gebruikt met onbeperkte gegevens Dit Adjectief wordt gebruikt met beperkte gegevens
Voorbeelden Wat is je naam? Wat is het probleem? Welke hand zal gebruiken om te schrijven? Welke vlucht neem je mee naar India?

Vergelijking tussen "wat" en "welke"

"Wat" vs "Welke" - Engels in een minuut

Conclusie

" What" en "which" zijn twee belangrijke termen uit de Engelse taal die gewoonlijk worden gebruikt wanneer iemand een vraag stelt aan een andere persoon. "What" is een voornaamwoord en "which" is een bijvoeglijk naamwoord.

De term "wat" wordt gebruikt wanneer iemand informatie vraagt in een onbekende categorie. Daarnaast kan het voornaamwoord "wat" soms ook als bepaald fungeren. Het woord "wat" wordt vooral gebruikt wanneer je een vraag stelt die oneindig veel antwoorden en antwoorden heeft.

Aan de andere kant is "welke" de term die mensen gebruiken als er een beperkt aantal antwoorden op een vraag is. Alle mensen die de Engelse taal spreken gebruiken dit bijvoeglijk naamwoord als ze vragen naar iets met beperkte mogelijkheden.

Hoewel deze woorden verschillende betekenissen hebben, kun je ze toch door elkaar gebruiken. Het hangt van de zin en de situatie af welke term het meest geschikt is. Bovendien zijn er enkele zinnen waarin je beide termen kunt gebruiken.

Andere artikelen:

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.