Wat is het verschil tussen gekookte vla en eierpunch? (Enkele feiten) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen gekookte vla en eierpunch? (Enkele feiten) - Alle Verschillen

Mary Davis

Gekookte vla en eierpunch zijn populair tijdens de feestdagen, maar ze zijn het hele jaar door heerlijk. Deze lekkernijen verwarmen ons lichaam en hart, vooral wanneer ze worden gedeeld met familie en vrienden.

Sommige mensen weten niet zeker of ze eierpunch of custard eten. In veel opzichten lijken deze twee identiek. Custard en eierpunch kunnen warm of gekoeld worden geserveerd.

Ze beginnen allemaal met dezelfde ingrediënten: ei, suiker, vanille-extract en room of melk. Daardoor verwarren sommige mensen de ene met de andere of denken dat ze hetzelfde zijn. Ze zijn echter niet identiek.

Wat maakt advocaat anders dan vla? De smaak is het belangrijkste onderscheid tussen advocaat en vla. Beide hebben een aparte smaak.

De smaak van advocaat is warm en dik, met toetsen van nootmuskaat en kaneel. Custard daarentegen is licht en romig, met een sterke vanillesmaak.

In dit artikel leer je wat het verschil is tussen gekookte vla en eierpunch.

Wat is gekookte custard?

Laten we eerst eens leren wat een vakantievla is. Het is een soort gewone vla met een vleugje warmte, zoals de naam al zegt.

Gekookte custard heeft veel van dezelfde ingrediënten als uw vanille eierpunch drankje. Het is gemaakt met melk, eieren, room, suiker, kruiden en al het andere lekkers. Maar er is één ding dat het niet heeft.

Gekookte custard wordt beschouwd als een van de meest verrukkelijke zuidelijke dranken, en het wordt vaak geconsumeerd op de vooravond van Kerstmis. Ik weet niet zeker waarom, maar het smaakt meer naar eten dan naar drank vanwege de dikke consistentie. Je kunt het drinken of eten zoals je wilt, met of zonder alcohol.

Er zijn nog andere namen voor. Het is ook bekend als sipping custard, vakantievla, crème anglaise, en andere namen.

Wat is Eggnog?

Nu u weet wat gekookte vla is, is het tijd om te weten wat advocaat is. advocaat is een alcoholische drank gemaakt van een combinatie van melkpunch en eierpunch.

Het heeft een zeer diepe smaak die gezoet is met suiker. Het is een zuiveldrank die het best gekoeld geserveerd kan worden. Het is niet zomaar een drank; het is een van de meest traditionele favorieten, gemaakt van melk, suiker, goed opgeklopt eiwit, veel schuimende room en natuurlijk eidooiers.

Het schuimende karakter van de drank is te danken aan al deze ingrediënten. Maar voor de grap kan eierpunch ook gedistilleerde alcoholische dranken bevatten, zoals rum, whisky, brandy of bourbon.

Sommige mensen eten eierpunch graag warm, meestal op kille winteravonden. Hoewel, de smaak wordt er niet eens door beïnvloed. U kunt ervan genieten met uw favoriete smaken, zoals een snufje koffie of thee, of het mengen met andere desserts. Probeer uw eigen eierpunch thuis zelf te maken.

Hoe hou je Eggnog langer vers?

Wist je dat als je eierpunch goed bewaart, hij tot een week na de houdbaarheidsdatum houdbaar is? Volg deze eenvoudige richtlijnen om de houdbaarheid van je eierpunch te verlengen:

 • Houd het uit het licht, en zet het achter in uw koelkast op de onderste plank.
 • Eierpunch kan beter niet op de planken van de deur worden bewaard, omdat hij dan wordt blootgesteld aan meer licht en hogere temperaturen.
 • Bewaar eierpunch in de oorspronkelijke verpakking wanneer deze niet wordt gebruikt, met het deksel er stevig op.

Super Makkelijke Zelfgemaakte Eggnog

Gekookte Custard vs. Eggnog

Als je gekookte vla bestelt en in plaats daarvan advocaat krijgt, ontstaat er ruzie. Dit gebeurt vaak omdat de meeste mensen niet weten wat het verschil is tussen gekookte vla en advocaat.

Hoewel eierpunch hetzelfde smaakt als kokende vla en dezelfde ingrediënten heeft, is het niet hetzelfde. Dus, om duidelijkheid te scheppen, zullen we de fundamentele verschillen tussen de twee uitleggen.

Het echte verschil zit in de verwarmingscomponent. De gekookte custard wordt verwarmd om hem zijn dikke consistentie en romige smaak te geven, maar de advocaat wordt nooit blootgesteld aan direct vuur tijdens de bereiding. Hij wordt zelfs niet warm gehouden.

Hun verschillende smaken en texturen zijn te danken aan de warmte. Daarom lijkt eierpunch zeer vloeibaar van aard, maar romig door de melk, ondanks het feit dat de bestanddelen van de eierpunch nooit worden verhit.

Anderzijds kun je geen kokende vla maken zonder een aanzienlijke hoeveelheid hitte of vuur. De kokende vla wordt dikker en ontwikkelt rijke smaken naarmate de hitte en de temperatuur stijgen.

Eggnog wordt nooit verhit

Smaakt kookpudding en eierpunch hetzelfde?

Hoewel de componenten in deze twee vakantiecocktails vergelijkbaar zijn, zijn de smaken enorm verschillend.

In tegenstelling tot advocaat is de gekookte custard een zuidelijke vakantiedrank en traditie met een lichte smaak. Hij smaakt meer naar een gereduceerde vorm van vanille milkshake, maar met een opgeklopte en dikkere textuur.

Vanille is de meest voorkomende smaakmaker voor gekookte vla, met enkele uitschieters wanneer een snufje kaneel wordt toegevoegd. Het kan worden beschouwd als een zoete drank die bij voorkeur aangenaam van smaak is.

Eggnog is zoeter dan gekookte custard, en sommigen zeggen dat het smaakt naar gesmolten vloeibaar ijs. Wanneer alcohol aan eggnog wordt toegevoegd, verandert de smaak en wordt hij exotischer met een rijke en peperige toets.

Voor de smaak worden kaneel, foelie, nootmuskaat en vanille vaak in wisselende hoeveelheden toegevoegd aan eierpunch. Ook de smaak van de alcohol varieert aanzienlijk, waarbij rum het populairst is. Het is maar een klein beetje.

Hoe maak je gekookte custard en eierpunch klaar?

Qua bereiding verschillen eierpunch en kokende vla aanzienlijk van elkaar. Om te beginnen wordt de ene verwarmd en ingedikt, terwijl de andere koud wordt opgeklopt en een consistentie heeft die lijkt op die van zware room.

Suiker, zout, eieren, verwarmde melk, vanille en bloem of maïzena behoren tot de ingrediënten.

De dikte van gekookte custard wordt bereikt door koud water en extra bloem (of maïzena) toe te voegen aan het oorspronkelijke recept. Het is bijna net zo dik als pudding en wordt gewoonlijk warm geserveerd.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Final Cut Pro en Final Cut Pro X? - Alle verschillen

Rauwe eierdooiers, melk, suiker, zware room en kruiden behoren tot de ingrediënten van eierpunch (nootmuskaat, kaneel of vanille).

Veel recepten vragen natuurlijk om het opkloppen van de eidooiers met kokende melk, waardoor ze ook verwarmd worden. De aanpak met rauwe eieren is niet voor iedereen weggelegd.

Tenslotte kan een alcoholische drank zoals brandewijn, rum, cognac of whisky worden toegevoegd. Aangezien alcohol niet in grote hoeveelheden nodig is, kunt u het naar eigen keuze gebruiken.

Omdat eierpunch meestal gekoeld wordt geserveerd, moet hij voor het serveren volledig worden afgekoeld.

Hier is een tabel waarin de voedingswaarde van gekookte vla en eierpunch worden vergeleken:

Kenmerken Kook Custard Eggnog
Calorieën 216 456
Eiwit 7.9g 7.5g
Koolhydraten 30.8g 32.6g
Vet 7.1g 21.5g
Cholesterol 128.4mg 264.2mg
Natrium 92.6mg 73.9mg

Voedingsstoffen in gekookte vla en eierpunch.

Gekookte vla en Eggnog hebben bijna dezelfde ingrediënten.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een schets en een samenvatting (uitgelegd) - Alle Verschillen

Conclusie

 • Eieren, vanille, suiker en room of melk zijn alle ingrediënten van eierpunch en vla.
 • Traditionele advocaat bevat bier of alcohol, maar traditionele vla niet.
 • Zowel de advocaat als de gekookte vla kunnen warm of gekoeld worden geserveerd.
 • In tegenstelling tot de traditionele eierpunch, is drinkpudding altijd warm of dubbel gekookt.
 • Custard is dik, maar advocaat is dun en romig.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.