Contactcement VS Rubbercement: wat is beter? - Alle verschillen

 Contactcement VS Rubbercement: wat is beter? - Alle verschillen

Mary Davis

Een van de meest succesvolle experimenten in de wereld is de lijm die door Neanderthalers werd gemaakt. Deze werd 200.000 jaar geleden in Groot-Brittannië gemaakt met behulp van vis.

Kort na de uitvinding werd het populair in Groot-Brittannië en men begon het in andere staten in te voeren.

Zie ook: Hypotheek vs Huur (uitgelegd) - Alle verschillen

Contactcement en rubbercement zijn twee soorten lijm en u vindt het misschien moeilijk om het verschil ertussen te zien.

Zowel contactcement als rubbercement zijn lijmsoorten die vrijwel dezelfde eigenschappen hebben, met als belangrijkste verschil dat rubbercement langzamer droogt dan contactcement.

Dit is slechts één verschil tussen contactcement en rubber contact, om meer over beide en hun verschillen te weten lees tot het einde want ik zal het hieronder allemaal behandelen.

Wat is rubbercement?

Rubbercement is een lijmproduct gemaakt van een flexibele of rubberachtige stof zoals polymeren (vooral Latex) gecombineerd in een oplosmiddel zoals hexaan, heptaan, aceton en tolueen, zodat het in een vloeistofachtige oplossing vloeistof kan houden of blijven zodat het kan worden gebruikt.

Rubbercement wordt gemengd met andere oplosmiddelen om een vloeibare textuur te behouden.

Daardoor behoort het tot de klasse van de uitgedroogde lijmen, omdat de oplosmiddelen snel verdwijnen en de rubberdeeltjes achterblijven, zodat zij een taaie en capabele, maar ook flexibele en buigzame verbinding kunnen vormen.

Ingrediënten gebruikt in rubbercement

Dit zijn de belangrijkste ingrediënten die gewoonlijk in rubbercement worden gebruikt:

Formatie Bereik
MPK 16.335 10-25
Ethyl Acetaat 53.585 45-65
Ribetak 7522 (t-butyl fenolhars) 14.28 8-23
Maglite D (MgO) 1 0-2
Kadox 911C (ZnO) 0.538 0-2
Water 0.065 0-1
Lowinox 22M46 0.5 0-3
Neopreen AF 13.697 9-18

Belangrijkste ingrediënten voor de productie van rubbercement

Rubbercement: hoe te gebruiken?

Rubbercement is een waterdichte lijm.

Rubbercement is niet de beste lijm om in elke situatie te gebruiken. Voordat wij een product gebruiken of toepassen, moeten wij het juiste gebruik en de beperkingen ervan kennen.

 1. We kunnen rubbercement gebruiken als maakbare vloeistof in een uitwisbare pen.
 2. Het is uitgestippeld om te verwijderen of weg te wrijven zonder het papier te beschadigen of lijmresten achter te laten, ze zijn standaard te gebruiken bij plakwerk waarbij overtollig cement moet worden weggegooid.
 3. Er is een proces genaamd natte montage waarbij het ene oppervlak met rubbercement wordt bedekt en het andere oppervlak wordt verbonden terwijl het cement nog nat is; u kunt de verbinding veranderen of aanpassen terwijl deze nog nat is, waardoor het een snelle maar geen sterke verbinding wordt.
 4. Als u echter hetzelfde doet, maar het proces van "droge montage" toepast, waarbij beide oppervlakken met rubbercement worden aangebracht en droog zijn voordat zij worden samengevoegd, zal dit een sterke verbinding opleveren, die echter niet kan worden bijgesteld wanneer zij eenmaal zijn samengevoegd of elkaar raken.
 5. Als een teveel aan lijm naar buiten loopt en op een niet-poreuze stof wordt aangebracht, laat het dan gewoon drogen, want het rubbercement vindt niets anders om op te kleven dan zichzelf, gewoon wrijven zorgt ervoor dat het zijn grip verliest en een bal onder uw vinger vormt, er zijn ook hulpmiddelen gemaakt om deze procedure uit te voeren als u uw hand niet wilt gebruiken.
 6. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van rubbercement is dat het waterdicht is, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken als het rubbercement in contact komt met water en zijn kleverigheid verliest.
 7. Rubbercement biedt ook hittebestendigheid tot +70 -80 graden C en koudebestendigheid tot -35 graden C.

Als je wilt weten hoe je rubbercement goed gebruikt, bekijk dan deze video:

Een video over het gebruik van rubbercement

Wat is het best verkochte rubbercement?

Dit zijn de best verkopende rubber cement die u kunt proberen:

 • Elmer's No-Wrinkle Rubber Cement
 • Elmers No-Wrinkle Rubber Cement met borstel
 • Elmer's makkelijk te gebruiken Photo-Safe Repositionable No Wrinkle Rubber Cementlijm
 • Elmer's CraftBond Acid-Free Rubber Cement 4 fl oz

Wat is contactcement?

Contactcement kan worden gebruikt voor fineer en hout voor tegels.

Contactcement is een sterk en krachtig kleefproduct op basis van neopreen en synthetisch rubber. Het is uiterst vijandig en bestand tegen vocht, hecht vrijwel onmiddellijk en geeft geen grip op de gelijmde stof.

Zie ook: Don't Starve VS Don't Starve Together (uitgelegd) - Alle verschillen

Deze lijm is ook zeer gevoelig voor verval, maar is niet efficiënt of effectief wanneer een bekwame of krachtige hechting gedurende lange tijd nodig is. Hij reageert en werkt het best op plastic, glas, leer, fineer, en rubber, metaal.

Ingrediënten gebruikt in Contactcement

De voornaamste ingrediënten die gewoonlijk in contactcement worden gebruikt zijn:

Chemisch CAS-nr./ID % Conc.
Methylethylketon 000078-93-3 21.18
Solventnafta, aardolie, licht alifatisch 064742-89-8 19.52
Aceton 000067-64-1 19.11
Ethyl acetaat 000141-78-6 17.75
Xyleen (gemengde isomeren) 001330-20-7 3.82
Water 007732-18-5 0.24

De voornaamste ingrediënten die gewoonlijk in contactcement worden gebruikt

Wat zijn de voordelen van Contact Cement?

Contactcement kan een goede lijm zijn voor uw dagelijkse reparaties. Maar het is misschien niet ideaal - vooral als u niet weet waarom u het gebruikt. Laten we hieronder eens diep in de voordelen ervan duiken.

 1. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van contactcement is dat het bij aanraking binnen enkele seconden een sterke en taaie en permanente verbinding kan vormen. Deze verbindingen gaan nog langer mee en kunnen worden aangebracht met een roller, een kwast of een spuitbus.
 2. Het belangrijkste en meest voorkomende probleem met de lijmen is dat ze veel tijd nodig hebben om te drogen. Maar dit probleem is opgelost door contactcement, omdat ze zeer snel en snel drogen in een kwestie van uren. Ook drogen deze lijmen eerder dan de verlijming. Zo blijft er weinig over en is er minder tijd om de rommel op te ruimen.
 3. Deze lijm is ook zeer ideaal voor bedrijven omdat deze lijm zowel op basis van oplosmiddelen als op basis van water verkrijgbaar is, zodat zij kunnen kiezen welke toepassing bij hun vraag past.
 4. Het is zeer uniek ten opzichte van andere lijmen omdat zij niet verlangen naar een bepaald temperatuur- of drukniveau voor de ontwikkeling van de verbinding.
 5. Omdat contactcement zo droog is, hoeft er na het samenvoegen van de oppervlakken slechts minimaal extra werk te worden verricht.

Wat is de best verkochte Contact Cement?

Dit zijn de best verkochte contact cement die je moet proberen om taken te volbrengen en geweldige resultaten te verkrijgen:

 • Elmer's E1012 China & Glass Cement
 • DAP 00271 Weldwood Contact Cement
 • 1 qt Dap 25332 Weldwood Contact Cement
 • Gorilla Clear Grip waterdichte contactlijm

Rubbercement vs. contactcement: zijn ze verschillend?

Hoewel zowel cement als lijm vrijwel dezelfde eigenschappen hebben, kunnen zij niet als hetzelfde worden beschouwd. Rubbercement en contactcement verschillen van elkaar wat betreft hun prestaties en de resultaten die zij opleveren zijn ook verschillend.

De onderstaande tabel toont het verschil tussen rubbercement en contactcement.

Rubbercement Contact Cement
Het biedt flexibiliteit bij het maken van contact met een ander oppervlak Het laat geen enkele beweging toe bij contact met een ander oppervlak...
Hebben zwakke en tijdelijke banden Sterke en permanente banden hebben
Droogt langzaam op Droogt snel op
Kan worden verwijderd door erover te wrijven Kan worden verwijderd door het aanbrengen van een nagellak
Het is waterdicht Het is niet waterdicht
Hebben een zeer slechte geur Heeft geen specifieke geur
Minder duur Duurder

Belangrijkste verschillen tussen rubbercement en contactcement.

Conclusie

Lijm wordt in ons dagelijks leven vaak gebruikt om dingen te repareren of te maken. Rubbercement en contactcement zijn twee soorten lijm die u misschien wel eens hebt gebruikt.

Hoewel rubbercement en contactcement vrijwel dezelfde eigenschappen hebben, zijn ze niet hetzelfde. Rubbercement en contactcement verschillen van elkaar wat betreft hun prestaties en de resultaten die ze opleveren zijn ook verschillend.

Voordat u een soort lijm gebruikt, of het nu rubbercementlijm of contactlijm is, moet u op de hoogte zijn van het gebruik ervan om goede resultaten te bereiken.

  Voor meer context, klik hier om het webverhaal te bekijken.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.