Een lifestyler zijn versus een polyamoreus zijn (gedetailleerde vergelijking) - alle verschillen

 Een lifestyler zijn versus een polyamoreus zijn (gedetailleerde vergelijking) - alle verschillen

Mary Davis

In ons dagelijks leven komen we veel woorden tegen die verschillende betekenissen hebben, hetzij contextueel, hetzij letterlijk. Ze zijn uiterst dubbelzinnig en niet nauwkeurig bekend.

Zie ook: Hasn't VS Haven't: Betekenissen & Gebruiksverschillen - All The Differences

Om er kennis over op te doen en onze misvattingen weg te nemen, kijken we uit naar verschillende online artikelen en blogs.

Vandaag ga ik het hebben over enkele woorden die te maken hebben met de meest gestelde vraag, namelijk wat het verschil is tussen Lifestyler en polyamoreus. Een "Lifestyler" wordt beschouwd als een algemene term voor iemand die de laatste trends volgt.

Integendeel, polyamoreus verwijst naar een relatie.

De meeste mensen associëren de term "levensstijl" met de nieuwste modetrends. Het is ook een term die wordt gebruikt om het avontuurlijke seksuele gedrag te beschrijven van koppels en singles die aan recreatieve seks doen.

Zij ondernemen dergelijke activiteiten met andere toestemmende volwassenen, soms bekend als swingers.

Casual sex is voor de meeste mensen de motor van hun levensstijl. Sommige lifestyle clubs hebben regels die leden verbieden relaties met andere leden aan te gaan; een LS club in Tampa,

Florida had een regel die leden verbood om zich buiten de club te mengen, tenzij ze een paar jaar geleden geschorst werden. Bij polyamorie ligt de nadruk op talrijke toegewijde romantische relaties.

Dat wil niet zeggen dat er geen overlapping is, en iemand kan zowel polyamoreus zijn als een levensstijl hebben. De nadruk ligt echter anders.

We gaan dieper in op deze woorden, hun variaties en nog veel meer. Je krijgt alle informatie die nodig is om onderscheid te maken tussen de twee. Lees verder!

Wat is de definitie van polyamorie?

Polyamorie wordt gebruikt als term voor massa's die meerdere buitenechtelijke relaties hebben. Ze zijn er fysiek en romantisch bij betrokken. Het is een soort gelijktijdige relatie met meer dan één persoon.

De partners in een polyamoreuze relatie zijn vertrouwd met elkaars voorkeur en afkeer. Op een meer persoonlijk niveau beschouwen sommige mensen polyamorie als hun seksuele geaardheid, terwijl anderen het zien als een manier van leven.

Het concept van seksuele geaardheid dat uitsluitend wordt bepaald door het geslacht van de gekozen partner is betrekkelijk nieuw, althans in deze context.

Polyamoreuze mensen ervaren liefdevolle en zorgzame relaties met elkaar. Het is een niet-monogame relatie die zich aan bepaalde regels houdt.

Polyamoreus versus levensstijl

Lifestyle staat ook bekend als "swingen", en gaat over onbeperkte seks buiten een relatie. Terwijl Polyamorie een term is die verwijst naar het hebben van meerdere partnerschappen.

Beide staan meerdere seksuele partners toe en hebben een ethische grondslag, waardoor het vormen van ethische non-monogamie zijn. Er zijn veel polyamoreuze mensen die naar play parties, swing parties, of resorts zoals Hedonism II gaan.

Aan de andere kant zijn er poly mensen die "swingers" verachten en lifestyle mensen die poly vreemd vinden.

Als je eenmaal de grens van monogamie naar non-monogamie hebt overschreden, zijn er tal van mogelijkheden om meerdere seksuele partners te hebben, waarvan sommige elkaar overlappen.

Wordt polyamorie beschouwd als een soort seksuele geaardheid?

Polyamorie wordt in de Verenigde Staten en veel andere delen van de wereld niet wettelijk erkend als seksuele geaardheid. Het wordt niet beschermd door wetten die mensen beschermen tegen discriminatie op het gebied van werk en huisvesting op grond van geslacht, seksualiteit of gender.

Polyamorie is een vorm van ethische niet-monogamie waarbij twee of meer personen betrokken zijn in toegewijde relaties, meestal romantische.

Kort gezegd betekent een polyamoreuze relatie dat zowel jij als je echtgenoot met andere mensen kunnen uitgaan.

Polyamorie is niet synoniem met polygamie. Polygamie is de praktijk om met meerdere mensen tegelijk te trouwen. Polyamorie impliceert niet altijd een huwelijk.

Polyamoreuze partnerschappen zijn niet altijd seksueel van aard, hoewel ze dat wel kunnen zijn.

Op een meer persoonlijk niveau beschouwen sommige mensen polyamorie als hun seksuele geaardheid, terwijl anderen het zien als een manier van leven.

Omdat polyamorie momenteel niet als seksuele geaardheid wordt erkend, hebben degenen die worden gediscrimineerd weinig verhaalsmogelijkheden - polyamoreuze partnerschappen hebben ertoe geleid dat mensen hun baan, huisvesting en voogdij over hun kinderen zijn kwijtgeraakt.

Wat doen mensen, die een Lifestyler zijn?

De Lifestyle-leden willen elkaar niet vervangen, maar ze willen elkaar ervaringen geven die ze elkaar niet kunnen geven op bepaalde gebieden van het seksuele domein.

Jaloezie daarentegen bestaat wel. De meeste mannen gaven toe dat zij aanvankelijk een hekel hadden aan het plezier dat hun partner beleefde aan de levensstijl en aan het afspreken. Zij gaven ook toe dat zij hard moesten werken aan het ego-aspect van de levensstijl, vooral als een van de echtgenoten hun stoeipartijen begon bij te houden.

Dit is een beslissing die we nemen, en afgunst en emoties moeten opzij worden gezet om de voordelen van een open relatie ten volle te kunnen waarderen.

De voordelen voor elke persoon zijn werkelijk enorm als zij accepteren om deel te nemen aan de Lifestyle met een metgezel. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen seks en vrijen.

Polyamorie kent verschillende soorten, die van persoon tot persoon verschillen.

Wat moet je weten over polyamorie voordat je begint met daten?

Terwijl de meeste mensen gewend zijn aan monogame relaties, kan het een uitdaging zijn een model te vinden voor polyamorie.

Daardoor kunnen veel van de specifieke obstakels van polyamorie, zoals tijdbeheer en het omgaan met jaloezie bij een ontmoeting met de echtgenoot van je partner, nog moeilijker te overwinnen zijn.

Het is een goed idee om jezelf te informeren over polyamorie en niet-monogamie voordat je een polyamoreuze relatie aangaat. Als het gaat om het omgaan met deze moeilijkheden, kunnen veel mensen zich alleen of hulpeloos voelen.

Polyamorie heeft ook een grote woordenschat. Woorden als "metamour" en "competitie" worden gebruikt om niet-monogame relaties en ervaringen te karakteriseren.

Hoewel deze terminologie misschien overbodig lijkt, is ze zeer nuttig wanneer u met uw partners spreekt. Voordat u zich in polyamorie stort, moet u dus enkele studies uitvoeren.

Begin met het lezen van niet-monogamie gerelateerde boeken, het luisteren naar podcasts, en het bezoeken van niet-monogamie gerelateerde message boards.

Swingers en Lifestyler, hoe zijn ze anders?

Swingers en Lifestyler zijn niet zo verschillend van elkaar. In principe worden ze met elkaar geassocieerd.

Hoewel de meeste Swingers zich als koppel bij de levensstijl aansluiten, zijn er genoeg die zich als stier aansluiten. Als single man die graag met andermans vrouwen speelt, en een eenhoorn.

In dit type relatie is een vrouw iemand die graag als koppel speelt.

Het kan gaan om volledige swaps; seks met andere mensen. Niets is verboden zolang het stel vooraf regels en richtlijnen opstelt; zachte swaps; spelen; en aaien. Het gaat ook om andere dingen.

Zoenen en elkaar aanraken en stoppen met sensueel spel is een van de gebaren van liefde. Het gaat gepaard met volledige geslachtsgemeenschap en gesloten wisselingen.

Er wordt gespeeld in aparte kamers; er wordt open geruild, er wordt gespeeld met anderen in dezelfde kamer als hun partner.

Daarnaast omvat het on-premise, een club of locatie met aangewezen speelkamers; of off-premise. Het is op een locatie zonder aangewezen speelkamers gebruikt als een meet-up om te flirten, mengen, en het initiëren van actie die elders moet worden genomen.

Wordt een persoon in een polyamoreuze relatie beschouwd als een gezond persoon?

Polyamoreuze partnerschappen kunnen goed zijn voor de gezondheid.

Ze zijn niet allemaal "gedoemd", in tegenstelling tot wat vaak wordt aangenomen, en het is mogelijk om bevredigende en gelukkige polyamoreuze relaties te hebben.

Polyamoreuze relaties kunnen, net als monogame relaties, gezond of ongezond zijn - gelukkig of verdrietig - afhankelijk van het gedrag en de handelingen van de betrokkenen.

Veel mensen die in polyamoreuze relaties zitten zijn tevreden en voldaan.

Daarnaast ondergingen mensen in monogame en niet-monogame relaties een studie uit 2021. Volgens deze studie was er geen verschil in relatietevredenheid tussen beide groepen.

Al met al maakt het geen verschil of je een polyamoreuze of monogame relatie hebt; het belangrijkste is om aan je geestelijke gezondheid te denken voordat je een verbintenis aangaat.

Heb je ooit gehoord over open relaties en polyamorie?

Bekijk deze video om de verschillen tussen polyamorie en een open relatie te kennen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "Will There Be" en "Will Be There"? (Spotting The Variance) - All The Differences

Wat zijn de verschillende soorten polyamorie?

De onderstaande tabel beschrijft enkele soorten polyamorie met een beschrijving ervan.

Types Beschrijving
Solo polyamoreus. Mensen die met veel mensen uitgaan, maar geen primaire relaties hebben.

In hun persoonlijke leven zijn ze voornamelijk zelfvoorzienend.

Polyfidelity Het is een term voor een groep van drie of meer mensen die elkaar toegewijd zijn.

Ze gaan niet met elkaar uit buiten de groep.

Hiërarchische polyamorie Zij hebben primaire relaties waaraan zij de meeste tijd en aandacht besteden

en secundaire en tertiaire relaties. In dergelijke relaties zijn zij geneigd minder tijd en aandacht te besteden.

Niet-hiërarchische polyamorie Mensen die geen hiërarchie van partners hebben vallen onder dit type.

Soorten polyamorie

Naast de in de tabel beschreven typen is er nog een ander type polyamorie, genaamd Rationele anarchie.

Egalitair polyamorie, of relationele anarchie, Elke partner kan evenveel tijd en aandacht krijgen. Ze kunnen ook evenveel te zeggen hebben over belangrijke levensbeslissingen.

Nu ben je goed op de hoogte van al deze vormen van polyamorie, nietwaar?

Een open relatie is een relatie zonder beperkingen, met één of meerdere personen.

In relaties, hoe werkt polyamorie?

Polyamoreuze partnerschappen zijn ingewikkeld en uniek van aard.

Polyamoreuze paren creëren hun eigen partnerschap door hun gewenste grenzen te bepalen en normen vast te stellen die verschillen van die van monogame paren.

De afspraak over veiliger seks is een van de meest essentiële afspraken die polyamoreuze mensen hebben.

Daarbij gaat het vooral om een beperking van met wie zij onbeschermde seks zullen hebben en om mogelijkheden voor geboortebeperking voor mensen die zwanger kunnen worden.

In polyamoreuze partnerschappen is een dergelijke regeling van cruciaal belang om de verspreiding van seksueel overdraagbare ziekten of onbedoelde zwangerschap te voorkomen.

Polyamorie kunst-spel door mannequins

Conclusie

Ter afsluiting zou ik zeggen dat;

  • Polyamorie en Lifestyle zijn verschillende termen gebruikt om een seksuele geaardheid te definiëren. Lifestyle is ook bekend als swingen. Dit is een alternatieve term voor levensstijl.
  • Polyamorie wordt beschouwd als een levensstijl en een seksuele geaardheid.
  • Vroeger werd Lifestyle beschouwd als een algemene term voor iemand die houdt van de laatste modetrends en andere vernieuwde versies van luxe. Maar er zit veel meer achter.
  • Het concept van seksuele geaardheid uitsluitend bepaald door het geslacht van de gekozen partner is relatief nieuw, althans in deze context.
  • Hoewel er veel discussie is, denken sommige mensen dat ze aangeboren polyamoreus zijn, terwijl anderen het beschouwen als een keuze voor een levensstijl.

Om er meer over te weten, lees deze blog nog eens grondig door!

Wil je weten wat het verschil is tussen een stomp en een gewricht, kijk dan naar dit artikel: Een stomp en een gewricht - zijn ze hetzelfde?

Skateboard- vs. fietshelm (verschil uitgelegd)

Verschillen tussen de Cessna 150 en Cessna 152 (vergelijking)

Belastingdraden vs. lijndraden (vergelijking)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.