Wat is het verschil tussen Drive-By-Wire en Drive By Cable? (Voor automotor) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Drive-By-Wire en Drive By Cable? (Voor automotor) - Alle Verschillen

Mary Davis

De eeuw van de technologie is de eenentwintigste eeuw. Wetenschappers proberen technologie te gebruiken om het comfort in het menselijk leven te verhogen.

Het is voor fabrikanten en externe onderzoekers steeds gebruikelijker geworden om computers en elektronische elementen in moderne auto's te integreren, waardoor deze van drive-by-kabel naar drive-by-wire voertuigen veranderen.

Een drive-by-wire systeem is een geavanceerd gasklepsysteem waarbij de input van de gasklep naar de ECU gaat, waarna het vermogen wordt gegenereerd. Een drive-by-wire systeem daarentegen maakt gebruik van een kabel die rechtstreeks op de motor is aangesloten.

Als u geïnteresseerd bent in de details van deze beide systemen, lees dan tot het einde.

Wat wordt bedoeld met Drive-By Cable System?

Het is een eenvoudig mechanisch systeem dat de gasklephuisvlinder aan de ene kant verbindt met het gaspedaal en aan de andere kant met een kabel met het gaspedaal.

Zie ook: Het verschil tussen katholicisme en christendom - (Goed onderscheiden contrast) - Alle Verschillen

Je drukt het gaspedaal in en de kabel wordt uitgetrokken, waardoor de vlinderklep van het gasklephuis mechanisch in beweging komt. Veel voertuigen gebruiken dit systeem, van kleine auto's tot grote vrachtwagens van tweeëntwintig ton.

Mensen geven de voorkeur aan voertuigen die met een kabel worden aangedreven omdat ze budgetvriendelijk zijn. Bovendien kunt u door de eenvoud van het systeem elk probleem snel opsporen.

Wat wordt bedoeld met Drive-By-Wire systeem?

Drive-by-wire technologie gebruikt elektronische systemen om de remmen, het stuur en de brandstof van uw auto te regelen in plaats van kabels of hydraulische druk.

Een potentiometer vertelt de ECU (Electronic Control Unit) waar het gaspedaal moet worden ingedrukt. Als dat gebeurt, gaat de vlinder van de gasklep open. De stand van de kleppen wordt door een potentiometer teruggestuurd naar de ECU. In de ECU worden de twee potentiometers vergeleken.

De computer kan de bestuurder overstemmen en de motor beter regelen, door met meer variabelen rekening te houden. Je kunt de gasrespons, het koppel en de pk's verbeteren en de uitstoot verminderen. En dat soms allemaal tegelijk.

DBW systeem is volledig geautomatiseerd Het geeft je meer controle over de auto omdat je verschillende motoren kunt gebruiken, afhankelijk van wat je wilt.

Bovendien is het gemakkelijker om de besturing van de auto bij te werken of aan te passen, omdat je niets mechanisch hoeft te veranderen.

Zie ook: HP Envy vs. HP Pavilion Series (gedetailleerd verschil) - Alle verschillen

Een schone motor van een motorvoertuig.

Verschil tussen Drive-By-Cable en Drive-By-Wire systemen

Aandrijfkabel en draad zijn twee verschillende systemen. Bekijk deze lijst met de verschillen die ze van elkaar onderscheiden.

 • De drive-by-wire is proactief, terwijl de drive-by-kabel een reactief systeem is.
 • Bij het DWB-systeem wordt de gasklep geactiveerd door op het pedaal te drukken, waardoor een signaal wordt gestuurd naar de sensor die het met behulp van een computer interpreteert. Bij het DWC-systeem echter regelt de gaskabel na het indrukken van het pedaal handmatig de in- en uitstroom van lucht.
 • Met DWB loopt de motor van uw voertuig beter en gaat hij langer mee dan met DWC.
 • De DWB is een elektronisch controlesysteem, terwijl de DWC handmatig wordt bediend.
 • De drive-by-wire is een vrij duur systeem in vergelijking met de drive-by-kabel, die budgetvriendelijk is.
 • Het DWB-systeem is vrij ingewikkeld en vereist technische expertise in geval van een storing. Het DWC-systeem daarentegen is eenvoudig en u kunt elk probleem snel opsporen en in minder tijd oplossen.
 • Voertuigen met het DWB systeem zijn gewichtloos in vergelijking met het DWC systeem.
 • Auto's met drive-by-wire technologie hebben minder bewegende delen dan auto's met drive-by-cable technologie, dus zijn ze zuiniger met brandstof.
 • Het DWB-systeem in voertuigen is milieuvriendelijker met minder koolstofuitstoot, terwijl het DWC-systeem minder milieuvriendelijk is.
 • Het DWB-systeem kan worden gehackt, terwijl het DWC-systeem die bedreiging niet vormt omdat het handmatig wordt gecontroleerd.

Deze video beschrijft de weinige verschillen tussen de twee systemen :

DWB VS DWC

Wat is een Drive By Wire motor?

Een drive-by-wire motor maakt gebruik van computergestuurde en elektronische systemen om alles in een voertuig te bedienen.

Bij drive-by-wire technologie worden de remmen, de stuurinrichting en de motor door elektronische systemen bestuurd in plaats van door kabels of hydraulische druk. Uw voertuig is voorzien van sensoren die signalen naar het aangesloten computersysteem sturen. Dat systeem genereert een vereiste reactie zoals het verhogen of verlagen van de snelheid of de luchtinlaat, enz.

Wat wordt bedoeld met slipkoppeling?

Het is een koppelbegrenzer die de koppeling gedeeltelijk laat slippen tot de motor en het toerental overeenkomen.

De slipkoppeling komt alleen voor bij motoren. Bij auto's wordt deze koppeling vervangen door een frictieplaatkoppeling.

Wat wordt bedoeld met Throttle By Wire?

Throttle by wire betekent dat het elektronische apparaat het openen en sluiten van de gasklep regelt met behulp van de geïnstalleerde sensor.

Het throttle by wire systeem maakt gebruik van een sensor die meet hoe ver het gaspedaal wordt ingedrukt. De computer van de auto krijgt de informatie via een draad. De computer analyseert de gegevens en vertelt de motor om het gasklephuis te openen.

Welke auto's gebruiken Drive By Wire?

Het gebruik van DWB technologie is nog niet zo alledaags, maar verschillende bedrijven zijn begonnen met het gebruik ervan in hun motorvoertuigen.

Deze bedrijven omvatten:

 • Toyota
 • Land Rover
 • Nissan
 • BMW
 • GM
 • Volkswagen
 • Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Wat is een mechanische gashendel?

Mechanische gasklephuizen zijn ontworpen en vervaardigd met hoogwaardige materialen voor een soepele werking. Elk gasklephuis wordt met een kabel bediend.

Is een gasklephuis upgrade de moeite waard?

Een verbeterde gasklep verhoogt de acceleratieprestaties van het voertuig en verhoogt het totale vermogen. Het is dus de moeite waard.

Door het gasklephuis te upgraden, krijgt u meer vermogen en koppel, wat nuttig kan zijn bij het slepen. Een aftermarket-gasklephuis verhoogt het vermogen meestal met 15 tot 25 pk.

Zijn gaskabel en stationairkabel hetzelfde?

Gaskabels en stationaire kabels zijn twee heel verschillende dingen.

Het enige verschil is dat van de veer qua uiterlijk. Ze verschillen echter in de montage en de behuizing. Je kunt een gaskabel niet vervangen door een stationaire kabel of een stationaire kabel door een gaskabel. De veer die in de stuurbehuizing drukt is voor elke kabel verschillend.

Zijn Teslas Drive-By-Wire?

Teslas zijn geen drive-by-wire auto's.

Er is geen enkele auto op de markt die echt drive-by-wire is. Fabrikanten gaan er met elke stap naartoe. Maar het blijft een vergezochte droom.

Is Steer By Wire legaal in de VS?

U kunt een steer-by-wire systeem gebruiken op Amerikaanse wegen.

De regering heeft het goedgekeurd als even veilig als het handmatig aangedreven systeem in de auto's.

Welke is beter; Drive-By-Wire of Drive-By-Cable?

Iedereen heeft zijn eigen mening over deze rijsystemen. Sommigen geven de voorkeur aan DWB systemen, terwijl anderen beter werken met de DBC systemen. Het gaat allemaal om voorkeuren.

Naar mijn mening is het drive-by-wire systeem beter vanwege de brandstofefficiëntie en de soepele en versnelde prestaties. Bovendien biedt het ook extra veiligheidsvoorzieningen en controles in vergelijking met het drive-by-cable systeem.

Conclusie

Motorvoertuigen zijn een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. De evolutie ervan begon met de stoommachine, en nu gaan we van mechanisch naar een volledig elektrisch systeem.

Hoewel drive-by-cable het meest gebruikte systeem in voertuigen is, wordt het met de komst van de technologie vervangen door elektronische systemen.

Bij drive-by-wire technologie worden elektronische systemen gebruikt in plaats van kabels of hydraulische druk om de remmen, het stuur en het brandstofsysteem in uw auto te bedienen.

Het is zeer efficiënt en verhoogt de levensduur van uw motor en voertuig. Het is een vrij ingewikkeld en duur systeem. Het is ook een volledig geautomatiseerd systeem.

De drive-by-cable heeft een eenvoudig mechanisch systeem dat het gaspedaal verbindt met het gaspedaal aan de ene kant en het gasklephuis aan de andere kant. Het is een budgetvriendelijk systeem en wordt handmatig bediend.

Ik hoop dat dit artikel u zal helpen gemakkelijk te kiezen tussen een van deze systemen.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.