Het verschil tussen nudisme en naturisme - Alle verschillen

 Het verschil tussen nudisme en naturisme - Alle verschillen

Mary Davis

Zoals met alle labels hangt het antwoord af van wie je het vraagt en of je actief deelneemt aan de gemeenschap. De twee termen zijn in Canada enigszins uitwisselbaar.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Lex Luthor en Jeff Bezos? (Feiten onthuld) - Alle Verschillen

De term "naturalist" is de voorkeursterm voor degenen die graag naakt in het openbaar lopen. Tegelijkertijd kan de term "nudisten" worden gebruikt om mensen te beschrijven die plezier hebben, maar minder betrokken zijn bij de spirituele en medische aspecten van de praktijk. Het kan ook negatieve connotaties hebben.

Bekijk deze video om snel te begrijpen wat nudisme en naturisme betekenen:

Volgens de Nude Recreation Association of America zijn er ten minste drie naaktzomerkampen en ongeveer 260 naaktfamilieresorts in Noord-Amerika, bijna het dubbele van tien jaar geleden. Wil je weten hoe het leven als nudist is?

Lees verder voor meer informatie.

Wat betekent nudisme?

Nudisme is de sociale, niet-seksuele handeling van naaktheid, meestal in een gemengde groep, meestal op een aangewezen plaats, zoals een naaktstrand of een naaktclub.

Nudisme kan worden onderscheiden van de praktijk van het vrijwillig of privé baden in naakt ("skinny dipping") in die zin dat het niet gaat om een vrijwillige beslissing om naakt te zijn, maar om een voortdurende, bewuste, systematische filosofische of levensstijlkeuze.

Het nudisme begon in Duitsland in het begin van de 20e eeuw en verspreidde zich over Europa, de Verenigde Staten en Australië.

Volgens Dave Arter, lid van het naaktresort Squaw Mountain Ranch, geeft naakt zijn een gevoel van één zijn met de omgeving waarin je je bevindt.

Naakt zijn met een groep mensen die hetzelfde geloof hebben als jij is één ding, maar naakt zijn tussen vreemden is iets anders. De kritiek lijkt voort te komen uit religieuze opvattingen, maar sommigen vinden het gewoon ongemakkelijk om mensen die ze niet kennen naakt te zien.

Met kritiek komen echter geldige verdedigingen. In dit artikel worden verschillende geldige punten ter verdediging van het nudisme geschreven, te beginnen met het feit dat het geen ernstige bedreigingen voor de gezondheid vormt en dat het oneerlijk zou zijn iemands recht om naakt te zijn te beperken.

Wat is het doel van naturisme?

Het hoofddoel van het naturisme is het bevorderen van de stabiliteit en de gezondheid van de menselijke geest, de geest en het lichaam. Zij doen dit door de daad van het verwijderen van kleding en het naakt en "vrij" zijn.

Naturisten zijn in de eerste plaats van mening dat naturisme heel nuttig is omdat het voordelen bevat in verband met de geestelijke gezondheid en de lichamelijke vorm, wat helpt bij het vergroten van het gevoel van eigenwaarde en het loslaten van stress.

De belangrijkste uitgangspunten zijn nauw verbonden met de harmonie met de natuur, spiritualiteit en vooral de deelname van het gezin - daarom is het niet alleen gericht op volwassenen, maar op alle leeftijden.

Voorts wordt naturisme beschouwd als een niet-seksuele activiteit waarbij de naturisten (ouders) hun kinderen aanmoedigen hun lichaam te waarderen als een belangrijk onderdeel van hun natuurlijke omgeving.

Er was een interessante verklaring van Stephane Deschenes (een naaktrechtdeskundige aan de Universiteit van Toronto) in 2016 dat Naturisme zich richt op het creëren van emotionele, psychologische en gelijkheid tussen de scheppingen van de God, omdat alle mannen en vrouwen gelijk zijn aan hun eigen geslacht, en om die gelijkheid te bereiken zou het oneerlijk zijn als iemand gekleed is en de ander naakt op een naaktstrand staat.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Skyrim en Skyrim Special Edition - Alle verschillen

Kenmerken van Naturisten:

Ecologisch of ecologisch Respect voor de natuurlijke wereld.
Gezondheid Genieten van de voordelen van de zon en de frisse lucht.
Dieet Veel mensen matigen of vermijden de consumptie van alcohol, vlees en tabak.
Psychologisch Respecteer en accepteer alle rassen van de mensheid.
Spiritualiteit Je naaktheid omarmen en dicht bij de natuur zijn.
Pedagogie Respecteer kinderen als gelijken.
Gelijkheid Als je je kleren uittrekt, beperk je de sociale barrières.
Liberty Iedereen heeft het recht om geen kleren te dragen.

Is een naturist en een nudist hetzelfde?

Sommigen zouden beweren dat een naturist en een nudist hetzelfde zijn. Sommigen gebruiken de twee termen zelfs door elkaar. De bedoeling achter beide woorden is echter totaal verschillend en daarom kunnen ze niet als hetzelfde worden beschouwd.

Nudisten zijn mensen die graag naakt zijn als onderdeel van hun levensstijl, of het nu is om hun lichaam meer te accepteren of voor de lol. Naturisten geloven dat naakt zijn veel meer is, dat is een manier om deel uit te maken van de omgeving.

En hoewel nudisten ook geloven dat naakt zijn een manier is om deel uit te maken van het milieu, zijn ze er niet zo toegewijd aan als naturisten. Naast het naakt zijn, passen naturisten specifieke diëten en bepaalde routines toe om de spirituele band tussen hen en de natuur te versterken.

Kortom, de term "nudisten" kan worden gebruikt om mensen te beschrijven die plezier hebben, maar minder betrokken zijn bij de spirituele en medische aspecten van de praktijk. Het kan ook een negatieve connotatie hebben.

Maar ongeacht in welke je kiest te geloven, zullen er mensen zijn die tegen je naaktheid zijn. Meestal om de volgende redenen:

  • Religieuze redenen
  • Het is onhygiënisch
  • Onveilig voor kinderen
  • Perverse

Om die redenen is naakt zijn in openbare ruimten meestal illegaal. Dus als je van plan bent aan deze levensstijl deel te nemen, zorg er dan voor dat je dat doet op een plek waar dat is toegestaan.

Waarom zijn mensen graag naturist?

Afgezien van persoonlijke overtuigingen doen mensen aan naturisme vanwege de bewering dat het het gevoel van eigenwaarde en de geestelijke gezondheid kan verbeteren. Sommige mensen geloven ook dat het een manier is om zich met de natuur te verbinden.

Uit een studie blijkt dat het deelnemen aan de manieren van naturisten daadwerkelijk verbeteringen oplevert als het gaat om persoonlijke tevredenheid, samen met een hoger gevoel van eigenwaarde. Dit is een belangrijke bevinding aangezien mensen tegenwoordig vaak ontevreden zijn met hun eigen lichaam.

Maar volgens de studie heeft deelname aan naturistische activiteiten positieve effecten, vooral wat betreft het lichaamsbeeld.

Naturisten geloven dat naakt zijn de natuurlijke staat van de mens is. Zij geloven ook dat een "naakt" leven zou leiden tot een betere spirituele band met de natuur. Hoewel er geen wetenschappelijk onderzoek is dat de bewering kan staven dat naaktheid je beter met de natuur zou verbinden, is er ook geen onderzoek dat het weerlegt.

Het komt allemaal neer op persoonlijke overtuigingen, en persoonlijk denk ik dat als een activiteit niemand schaadt, het niet echt slecht is. Natuurlijk is het ongemak van het grote publiek ook iets om rekening mee te houden, en ik geloof niet dat het door de strot duwen van idealen een goede zaak is.

Het beste wat je dus kunt doen, als je gelooft in naturisme en nudisme, is meedoen met een groep mensen die dezelfde ideeën hebben als jij, op een veilige plek waar dat mag.

Naturisme is niet seksueel bedoeld, maar mensen die niets over naturisme weten zouden anders denken, daarom is de veiligste optie om je geloof in besloten kring te beoefenen.

Conclusie

Het verschil tussen een nudist en een naturist is niet groot. In feite worden ze vaak verward met hetzelfde. Maar ondanks dat ze bijna hetzelfde zijn, hebben ze toch hun verschillen.

Een nudist gelooft in het idee dat naakt zijn "vrijheid" is en een manier om één te zijn met de omgeving. Zij passen naaktheid toe in hun levensstijl, maar houden zich niet aan bepaalde regels, in tegenstelling tot een naturist.

Een naturist gelooft in een soortgelijk idee, waarbij naakt zijn je dichter bij je omgeving brengt en je geestelijk bevrijdt. Bij een naturist moet je echter bepaalde handelingen verrichten om het naakt zijn te begeleiden. Nudisme is meer een levensstijl, terwijl naturisme een filosofie is.

Hoe dan ook, ze geloven allebei dat naaktheid een positief effect op je leven kan hebben, ondanks de negatieve kritiek die beide ideeën krijgen.

    Klik hier om meer te weten te komen over nudisme en naturisme in een samengevatte versie.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.