Wat zijn de drie verschillen tussen hotdogs en bologna (uitgelegd) - Alle Verschillen

 Wat zijn de drie verschillen tussen hotdogs en bologna (uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

De populariteit van worst over de hele wereld is geen geheim meer. Of je nu pasta, rijst, salade of een hamburger maakt, de worst faalt nooit om de smaak van je eten te verbeteren.

Wat de soorten worsten betreft, staan hotdogs en bologna bovenaan de lijst. Beide worden gemaakt met gezouten vlees van kip, rundvlees en varkensvlees dat kruiden, water en conserveringsmiddelen bevat. Volgens een enquête weten de meeste mensen niet waarmee deze worsten worden gemaakt, dus laat ik u vandaag vertellen dat verschillende vleesmakers verschillende recepten gebruiken.

Sommigen volgden hetzelfde proces en recept bij het maken van hotdogs en bologna, terwijl anderen weinig veranderingen aanbrachten in de ingrediënten.

De vraag is nu wat de belangrijkste verschillen zijn tussen hotdogs en bologna.

Er is een groot verschil in de grootte van het omhulsel. In vergelijking met hotdogs is Bologna groter. Een ander verschil is dat sommige bedrijven gerookte hotdogs maken. Over het geheel genomen geven beide een vergelijkbare smaak.

In dit artikel bespreek ik zowel hotdogs als bologna's afzonderlijk en vertel ik welke gevolgen ze kunnen hebben voor uw gezondheid.

Zie ook: Wat is het verschil tussen procedures en operaties? (Beantwoord) - Alle Verschillen

Dus, laten we erin duiken...

Hotdogs

Betaalbaar, gemakkelijk en gemakkelijk te maken, rode hotdogs hebben een geschiedenis die teruggaat tot de 9e eeuw. Dit was de tijd waarin men deze onder andere namen verkocht. Als je vraagt naar Amerikaans streetfood, zouden de hotdogs bovenaan de lijst staan. De meest gebruikelijke manier om deze worsten te eten is met broodjes.

Hotdogs bestaan uit gemalen vlees en stukjes vet, en bevatten bovendien verschillende smaken, kruiden en specerijen.

Bologna

Bolognese plakjes

In tegenstelling tot hotdogs wordt voor bologna meestal alleen rundvlees gebruikt. Italiaanse mortadella is van hogere kwaliteit dan de bologna die in de Verenigde Staten wordt verkocht.

In de originele Italiaanse bologna zie je vetvlekken, maar die zie je niet in de bologna die in Amerika wordt verkocht. Dat komt door de USDA-regels om alle kleine deeltjes te hakken.

Bijwerkingen van het eten van hotdogs

Als u elke dag hotdogs of bologna eet, kunnen ze nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Aangezien worsten verwerkt vlees zijn, veroorzaakt het eten van 50 gram ervan een toename van 18 procent van het risico op vroegtijdig overlijden.

Ze verhogen ook het risico op het krijgen van chronische ziekten zoals kanker en hartproblemen. Het verschil tussen vers vlees en worst is dat ze verbindingen zoals N-nitroso bevatten, die de grondoorzaken van kanker zijn.

Alternatieven voor hotdogs

Niemand wil elke dag hotdogs eten, daarom willen mensen andere voedingsmiddelen proberen als alternatief voor hotdogs. Bovendien vallen hotdogs niet onder gezonde voedingsmiddelen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een 2032 en een 2025 batterij? (Onthuld) - Alle Verschillen

Dus, we hebben enkele voedingsmiddelen uitgezocht die hotdogs kunnen vervangen.

Homemade Hot Dogs

Homemade Hot Dogs

Zelfgemaakte hotdogs zijn ook een redelijke keuze in vergelijking met verpakte hotdogs. Zo hoef je niet in te leveren op de kwaliteit van het vlees en de andere ingrediënten. Wat het recept betreft: je vindt er een heleboel online.

Plantaardige honden

Als je een fitnessgek bent, wil je misschien afblijven van worsten gemaakt van verwerkt vlees. Dit is precies wanneer je veganistische hotdogs kunt overwegen. Hier is een video die je vertelt hoe je veganistische hotdogs maakt.

Kippenworst of verpakte (varkens)worst

Kalkoen- of kippenworst is in veel opzichten een gezondere optie dan varkensworst. Hier zijn enkele van de voordelen die u krijgt bij het eten van kalkoen- of kippenworst.

Kip Worst Worst (verpakt)
Minder calorieën 170 calorieën per 85 gram worst 294 calorieën per 85 gram worst
Lager vetgehalte 7,1 g (per 2 ons) 18 gram (per 2 ons)
Eiwit 8,3 g (per 2 ons) 8 g (per 2 ons)
Natrium 580 mg per 113 g 826 mg per 113 g

Voedingsfeiten

 • Uit voedingsoogpunt is kippenworst gezonder dan de gewone.
 • De hoeveelheid calorieën is lager in kippenworst.
 • Ook het vetgehalte is minimaal in vergelijking met varkensworst.
 • Wel is het natriumgehalte in beide soorten worst hoger. Gezien de dagelijkse natriuminname moet u nooit meer dan 2300 mg ervan innemen.

Juiste manier om hotdogs te eten

Veel mensen raken in de war over de vraag of ze hotdogs zo uit de verpakking moeten eten of niet. Vanwege de vermelding "volledig gekookt" op de verpakking eten we ze meestal rauw.

Volgens de FDA is dat een mythe en is het essentieel om ze door het verhittingsproces te halen. Anders kunnen ze tot verschillende ziekten leiden. Bovendien geven ze aan geen hotdogs te eten als je ze niet kunt verhitten.

Laatste gedachten

 • Als je vraagt naar de drie verschillen tussen hotdogs en bologna, is het eerste verschil de grootte.
 • Bologna is groter dan hotdogs.
 • Je ziet ook dat bologna meestal in stukken wordt gesneden, terwijl hotdogs in ronde echte vorm worden geserveerd.
 • Beide soorten worst verschillen qua smaak.

Verder lezen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.