Kun je een king size dekbed op een queen bed gebruiken? (Let's Intrigue) - Alle Verschillen

 Kun je een king size dekbed op een queen bed gebruiken? (Let's Intrigue) - Alle Verschillen

Mary Davis

Het vinden van de juiste maat dekbed met de beloofde duurzaamheid is altijd een gedoe. Het wordt nog moeilijker als je niet weet welke maat dekbed bij welk bed past.

Aangezien de meest voorkomende bedmaat die Amerikanen bezitten queensize is, vraag je je misschien af of kingsize dekbedden passen bij een queensize bed. Hier is een heel snel antwoord:

Een ding dat u moet begrijpen is dat een kingsize dekbed waarschijnlijk in een queensize bed past, hoewel het niet mogelijk is om een queensize dekbed op een kingsize bed te leggen vanwege de korte breedte.

De dikte van de matras is ook iets waar u over na moet denken. De dikte van de matras kan ook van invloed zijn op hoe goed het dekbed past. Sommige matrassen zijn veel dikker dan andere, terwijl andere een kussensloop hebben.

Dit artikel gaat over welke dekbedmaat goed past bij welke bedmaat, dus blijf hangen en lees door tot het einde; laten we erin duiken!

Waarop letten voordat u een dekbed koopt?

Een dekbed is een stuk beddengoed dat over het lichaam wordt uitgespreid wanneer iemand in bed ligt.

Gewoonlijk heeft een dekbed een isolatielaag tussen twee lagen stof. De dikte en het soort isolatie zijn afhankelijk van het seizoen waarvoor een dekbed is ontworpen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Montana en Wyoming? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

Houd bij het winkelen voor een dekbed de volgende punten in gedachten.

Stikken

Het stiksel van een dekbed is iets waar mensen meestal geen aandacht aan besteden als ze een nieuw exemplaar kopen. Ik kan u vertellen dat het een van de belangrijkste factoren is die een grote rol spelen bij de duurzaamheid van uw dekbed.

Als u wilt dat de vulling van uw dekbed op zijn plaats blijft, is een constructie met schottenboxen wellicht de beste optie.

Als het stiksel van het dekbed in zowel verticale als horizontale lijnen loopt, geeft deze constructie u een gelijkmatig verdeelde vulling. Het voorkomt ook dat de vulling naar één kant gaat.

Kattenproof dekbed

Als de favoriete plek van uw kat om te dutten uw bed is, moet u zich zorgen maken over haren die aan het dekbed blijven plakken.

Om te voorkomen dat u urenlang uw dekbed moet stofzuigen, raad ik u aan een dekbed te kopen met een zachte jeans- of satijnen stof.

Een knuffelende kat

Maat

U moet altijd een groter dekbed kopen dan uw bed. U kunt in de winkel een full of queen dekbed vinden, maar dat is misschien niet de juiste maat voor uw bed.

Om de juiste maat te vinden, moet u de breedte van uw bed opmeten.

Om de juiste maat dekbed te vinden, moet u de breedte en diepte van uw matras opmeten. U kunt dit online doen of met een meetlint.

Geschikt voor alle seizoenen

Bent u het beu uw geld te verspillen aan dekbedden die slechts één of twee seizoenen werken? Zo ja, dan moet u overwegen een 4-seizoenen dekbed te kopen.

Donzen dekbedden van bedrijfswinkels zijn de beste alternatieven voor dekbedden die u niet het hele jaar kunt gebruiken.

Queensize dekbed vs. kingsize dekbed

Deze tabel maakt een onderscheid tussen kingsize- en queensize dekbedden en matrassen.

Queen Size King Size
Matras 60 duim breedte/80 duim lengte 76 inch breedte/80 inch lengte
Dekbed 86-88 inches bij 96-100 inches 100 inch bij 85-96 inch
Voordelen van dit formaat dekbed Zijn geschikt voor twin en full-size bed Het geeft een overhang aan de zijkanten bij gebruik op een queensize bed.
Nadelen van dit formaat dekbed U kunt geen queensize dekbed gebruiken op een queensize bed... Er past geen kingsize bed in.
Queensize/Kingsize dekbed en matras: wat is het verschil?

Kan een kingsize dekbed worden gebruikt op een queensize bed?

Eenvoudig gezegd, ja. Omdat de meeste mensen hun bed graag strak instoppen, spreken de hotels ook van kingsize lakens op queensize bedden.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Prom en Homecoming? (Weet wat wat is!) - Alle Verschillen

Ook als u graag knus en diep in uw bed kruipt, is een kingsize dekbed een ideale keuze voor u als u een queensize bed hebt, omdat het u van alle kanten bedekt en comfort biedt.

Comfortabel beddengoed

Voordat u een dekbed koopt, moet u rekening houden met de afmetingen van uw matras. De lengte en breedte zijn essentiële factoren bij het kiezen van de juiste maat. Ook de dikte van een matras is belangrijk.

Het is nooit een goed idee om een queensize dekbed te overwegen voor een queensize bed, omdat het je bed geen volledige dekking geeft. Je kunt ook kiezen voor twee queensize dekbedden als jij en je wederhelft geen knuffelslapers zijn.

Het dekbed mag niet groter zijn dan de dikte van de matras, en niet korter dan de bedrok. De juiste maat helpt ook om kreukels en vlekken te voorkomen. U moet ook rekening houden met het aantal kussens en andere accessoires die u op het bed legt.

Het kan moeilijk zijn om een dekbed van de juiste maat te kopen voor een queensize bed. Sommige fabrikanten maken dekbedden voor verschillende maten, waaronder twin XL en queensize XL. De juiste maat kopen is cruciaal als u er zeker van wilt zijn dat het dekbed dat u koopt in uw bed past.

Hoe een dekbed vouwen voor de wasmachine?

Uw dekbed direct in de wasmachine stoppen is niet de juiste manier om het efficiënt schoon te maken. Dus, hier is de video die demonstreert hoe het op te vouwen voor de wasmachine.

Hoe vouw je het dekbed op voor de wasmachine?

Dekbedden vs. dekbedden

Dekbedden Comforters
Geschiktheid Ze zijn erg warm, daarom zijn ze alleen geschikt voor de winter. Zijn geschikt voor zowel zomer als winter
Vullen Zijn gevuld met veren Zijn waarschijnlijk gevuld met katoen
Dekking Je hebt een dekbedovertrek nodig, net als een kussensloop. Je kunt geen dekens over dekbedden doen
Dekbedden vs. dekbedden: wat is het verschil?

Conclusie

  • Een kingsize dekbed op een queensize bed leggen lijkt misschien een goed idee, maar er zijn enkele dingen die u moet overwegen voordat u dit probeert.
  • Het grootste probleem met kingsize dekbedden is dat ze extreem volumineus en zwaar kunnen zijn, waardoor ze mat worden en hun warmte verliezen. Dit kan er ook toe leiden dat uw dekbed van het bed glijdt.
  • Als u een kingsize dekbed op een queensize bed legt, kan het aan de zijkanten van het bed gaan hangen. Ook de dikte van een kingsize dekbed kan per bedrijf sterk verschillen.
  • Kortom, een kingsize dekbed kan worden gebruikt op een queensize bed.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.