Peter Parker VS Peter B. Parker: Hun verschillen - All The Differences

 Peter Parker VS Peter B. Parker: Hun verschillen - All The Differences

Mary Davis

" Wacht, hoeveel van ons zijn er ?" vraagt Miles Morales. Hij maakte geen grapje. !

De meme (de Spider-Man wijzende meme uit de tekenfilm van '67) die op sociale media circuleert, is een realiteit van de popcultuur geworden. Drie. Spidey die aanvankelijk getekend waren voor de tekenfilmserie van 1967, staren en wijzen elkaar ongelovig aan in een steegje. Zoals ze allemaal zeggen: "Nee, hij is een bedrieger!"

Spiderman is de held waar we allemaal van houden en mee zijn opgegroeid. Maar wat met die twee spinnen, hè?

Er zijn twee Peter Parkers in de Marvel hit: Spider-Man: Into the Spider-verse.

Op het eerste gezicht lijken deze twee peters behoorlijk op elkaar, maar om precies te zijn: ze zijn de huidige en toekomstige versies van zichzelf.

Peter Parker, die we allemaal kennen, is dapper en optimistisch. Degene die door de Kingpin is vermoord nadat hij zwaar was geslagen door een Green Goblin in het Marvel 616 universum. Terwijl Peter B Parker de oudere versie is, geslagen door ontberingen in het leven, verdrietig, uit vorm, of je kunt een gepensioneerde Spidey .

Zie ook: Wat is het verschil tussen Love Handle en Hip Dips? (Onthuld) - Alle Verschillen

Volgens de verhaallijn, de originele Peter Parker is van het Aarde 616 universum terwijl Peter B. Parker die we zien in de Spider-verse film van Aarde 1610 is.

Maar dat is niet alles - ze kunnen allebei hetzelfde zijn, maar verschillende eigenschappen hebben. Laten we eens duiken in enkele van de verschillen tussen hun karakters en zien hoe dat het thema van de film over hoe iedereen een held van zijn eigen leven kan zijn, versterkt.

Wees gewaarschuwd, dit artikel bevat spoilers.

Wat is de Spider-Verse?

Spider-verse is een beroemde Marvel comic gepubliceerd in 2014-1015. De verhaallijn bevat meerdere versies van ieders favoriete jeugdheld, spider-man.

Er zijn allemaal levende spinnenmensen uit verschillende dimensies. Dat komt omdat Marvel comics en films bestaan uit het multi-universum, en de tijd loopt in elk daarvan anders. Je kunt oudere en jongere alternatieven van hetzelfde hoofdpersonage hebben.

Onder alle spinnenmensen die Marvel heeft geïntroduceerd, Peter Parker is het bekendste en beroemdste personage.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "In die tijd" en "Op dat moment" (uitgelegd) - Alle verschillen

De spider verse comic werd later bewerkt tot meerdere films die verschillend werden geregisseerd.

De hoofdrolspeler genaamd, Peter Parker, stierf in 616 comics... (Nou, de spinnenman is bijna negen keer gestorven in verschillende dimensies... ). Toch krijgen we Spiderman en alle andere versies te zien in films en tekenfilms die later zijn uitgebracht.

Alle verfilmingen proberen hun held mee te nemen op een transformerende reis.

Na de Spiderman trilogie, waren twee films die de kaskraker raakten Spider-Man: No Way Home en Spider-Man: Into the Spider-Verse.

De eigenlijke verhaallijn "Spider-Verse" in films werd door regisseurs vooral behandeld als een springplank in plaats van als een volgend verhaal dat het waard is om te worden bewerkt.

De Spider-Man film No Way Home staat waarschijnlijk dichter bij de Spider-Verse strip, die de gebeurtenissen van de traditionele Marvel Comics samenvoegt.

Aan de andere kant, Into the Spider-Verse neemt een heel andere route om de nostalgische knoppen van het publiek in te drukken. Nieuwe personages verrassen de fans.

We gaan ons vandaag richten op Peter Parker en Peter B Parker.

Waarom zijn er verschillende Peter Parkers?

Er zijn meerdere Peter Parkers vanwege het diverse universum.

Ze zijn allemaal echt Spider-Man -Ze bestaan gewoon in verschillende universums. Ze zijn allemaal verbonden op een bepaalde manier.

Kenmerken van Peter Parker

Peter Parker is eigenwijzer, briljanter, jong, en relatief op zijn machts- en prestatiepiek. Hij was een optimistische held van zijn eeuw.

Het was een genot om het nerdy kind te zien opgroeien tot een heldhaftige man die ook nog eens blijvende liefde vond bij Mary Jane Watson.

Hij gebruikte zijn wetenschappelijke kennis om zijn versie van een vleermuisgrot te maken, en hij nam zijn tante May in vertrouwen.

De originele Peter Parker is meer georganiseerd en succesvol.

Hij was nooit bang om risico's te nemen, misschien omdat hij jonger was. Hij gaf tijd aan zijn relatie met Mary Jane en wijdde zich aan zijn misdaadbestrijding.

Hij zou Parker Industries zijn begonnen of de Avengers hebben geleid op Peter B Parker's leeftijd als hij had geleefd.

Kenmerken van Peter B Parker

Peter B Parker is oud, slordig, mogelijk over zijn hoogtepunt heen, en erg depressief over zijn verlies en mislukking.

Hij gaf het op en trok zich terug uit actieve superhelden activiteiten. Maar heb je je ooit afgevraagd waar deze Spidey's initiaal voor staat?

De " B ." in Peter B. Parker staat voor Benjamin wat de gebruikelijke middelste naam van het personage is in zijn verschillende versies.

Hij kan worden omschreven als een onwillige mentor, een rommelige, vermoeide en bruinharige 38-jarige tegenhanger van de held uit een andere dimensie. Hij zag er cynisch en verdrietig uit door te proberen zijn gevoelens te begraven in eten en afleiding.

Peter B Parker was niet zoals onze Marvel comics (Earth-616) Spider-Man- hij ondermijnde zijn super-heroïsche kracht en ruïneerde zijn relaties, specifiek met MJ... Mary Jane Watson .

Maar dat betekent niet dat Peter B een depressieve oude en mislukte man is. Hij is een goede mentor! Dat liet zien hoe hij het team leidde en tijd doorbracht met Miles. PBP hielp de andere Spider-mensen de bedreigingen voor de interdimensionale stabiliteit te overwinnen.

Hij ziet er misschien verdrietig uit, maar hij heeft een nieuw perspectief en vastberadenheid om zijn eigen leven en relatie met MJ te herstellen.

Verschil tussen Peter Parker en Peter B Parker

Peter Parker en Peter B Parker zijn allebei dezelfde personages. Maar hun manier van omgaan met het leven verschilt dramatisch van elkaar.

Deze video maakt het makkelijker om de twee te vergelijken.

Peter Parker Vs Peter B Parker Synchronisatie Vergelijking

Laten we hun kenmerken één voor één vergelijken.

Intelligentie

Dat Peter B. pech had en moeilijkere tijden meemaakte dan we van hem kennen, betekent niet dat hij niets aan zijn spider image heeft.

Hij is een van de briljante personages van Marvel (weet je nog toen hij het extreem lange wachtwoord van Doc Ock uit zijn hoofd leerde) - hij is ervaren, slim, en een fatsoenlijke leraar voor Miles.

Hij is ook de meest geaarde en consequente onder de verzamelde Spider-mensen. Gwen mag dan technisch het meest behulpzaam zijn voor anderen, maar het is Peter B. Parker die de meeste balans laat zien tussen plannen, lesgeven en vechten. Van alle helden die Miles ontmoet, is het Peter B. die hem begeleidt, en beiden delen een uitzonderlijke band.

Leeftijd

Peter Paker is de jonge versie die Spiderman werd op de leeftijd van 16 Hij had grote ambities en was niet bang om risico's te nemen. Hij werd echter op jonge leeftijd gedood.

Terwijl Peter B Parker is de 38 jaar ouder en toekomstige versie van de originele Peter Parker Leeftijd speelt een rol in waarom Peter B pessimistischer werd. Hij lijkt een behoorlijk deel van zijn leven te hebben doorgebracht in verdriet, verlies en verdriet dat hij zijn heldencapaciteiten opgaf.

Haar

Hoewel Peter Parker het dichtst bij de originele stripfiguur staat, lijken zijn uiterlijk en zijn acties vertrouwd, maar het enige wat niet klopt is zijn haar.

Hij heeft blond haar! Terwijl de klassieke Earth 616 versie spider man bruin haar heeft.

In dit opzicht komt Peter B Parker op één punt dicht in de buurt van comic spider man, omdat Peter B ook bruin haar heeft.

Religie

Er wordt niet veel onthuld over religie, maar het productiehuis heeft wel onderscheid gemaakt tussen de twee Peters op dit gebied.

Het origineel zinspeelde nooit op zijn religie; Peter B maakte het duidelijk door een glas te breken op zijn bruiloft, wat een Joodse traditie is.

Dat betekent dat hij een Joodse Marvel held is.

Lichamelijke conditie

De originele Spider-Man lijkt te voldoen aan het beeld van een gespierde held met six-pack abs.

Peter B's fysieke conditie is in tegenstelling tot de typische superheld De vermoeide oudere man lijkt altijd troost te vinden in eten.

Vermogen

De originele Peter Paker was vindingrijk. Hij bouwde zijn kostuum en web-shooters, en high-tech spinnengrot.

Peter B parker was niet goed uitgerust en had geen coole spin gadgets die Peter Paker bezat.

Hier is een korte samenvatting van hun belangrijkste verschillen

Spider-Man Karakteristiek Haar Leeftijd Vrouw
Peter Parker Optimist, Brave, op het hoogtepunt van zijn superheld carrière prestatie Bleek Blond 18 jaar oud Mary Jane
Peter B Parker Pessimist, fatsoenlijke mentor, oud en moe... Bruin 38 jaar oud. Mary Jane (later gescheiden)

Peter Parker Vs Peter B Parker

Afsluitend: Zijn er nog andere Peter Parkers?

Spider-verse heeft twee verschillende Peters: Peter Parker en Peter B Parker.

Maar meerdere strips zijn gebaseerd op dezelfde verhaallijn, en meerdere films zijn gebaseerd op spinnenman. In alle stripversies en verfilmingen komen geheel verschillende versies van Peter Parker voor, met andere namen die in een ander universum thuishoren.

Samen met Peter Parker ( Chris Pine ), Peter B. Parker ( Jake Johnson ), andere spinnen die in de Spider-verse film zijn geïntroduceerd zijn de volgende:

  • Miles Morales, Spider-Man Noir ( Nicolas Cage ),
  • Peni Parker ( Kimiko Glenn )
  • Spider-Gwen ( Hailee Steinfeld )
  • Spider-Ham ( John Mulaney )

Nu moet je de verschillende kenmerken van Peter Parker en Peter B Parker hebben begrepen.

Spider-Man (originele Peter Parker) was misschien Peter B Parker geworden als zijn pad nooit echt overging in enig succes.

Om het simpel te zeggen, Peter Parker vond zijn weg maar stierf, en Peter B vond nooit echt een weg door de wendingen van het leven.

Andere artikelen

    Klik hier om de verkorte versie van dit artikel in een webverhaal te bekijken.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.