Pokémon Go: verschillen tussen de uitdijende cirkels en de wervelende vortex (rond wilde pokemon) - Alle verschillen

 Pokémon Go: verschillen tussen de uitdijende cirkels en de wervelende vortex (rond wilde pokemon) - Alle verschillen

Mary Davis

Pokémon Go is een nieuw mobiel spel dat de natie heeft overspoeld, met mensen van alle leeftijden die door de straten zwerven op zoek naar virtuele wezens. Hoewel het spel eenvoudig te spelen is, bestaan er enkele cruciale mechanieken die moeten worden begrepen. De twee meest gebruikte mechanieken in Pokémon Go zijn de uitdijende cirkels en de wervelende draaikolk.

Beide functies worden gebruikt om Pokémon in de buurt naar je locatie te lokken. Hun functie en effect op de gameplay zijn echter heel verschillend. Laten we ze een voor een leren kennen.

De beelden van uitdijende cirkels zijn meestal te zien wanneer je een Pokémon vangt in de buurt van een mijlpaal, zoals een standbeeld of gebouw. Wanneer je op de Pokémon tikt, zal de cirkel uitdijen en alle Pokéstops en Gyms in de buurt tonen.

Wervelende draaikolken zie je meestal als je in de buurt bent van een waterbron, zoals een rivier of een meer. Als je op de Pokémon tikt, verschijnt de draaikolk en brengt deze je naar alle nabijgelegen Pokéstops en Gyms.

Zie ook: Wat is het verschil tussen biologie en scheikunde? - Alle Verschillen

Daarnaast maken wervelende draaikolken en uitdijende cirkels ook onderscheid tussen verschillende soorten Pokemon. De wervelende draaikolk wijst op Pokémon met een weerbonus, zodat je extra sterrenstof krijgt voor het vangen ervan, terwijl een gewone uitdijende cirkel wijst op een gewone Pokémon zonder weerbonus.

Dit artikel onderzoekt het verschil tussen deze twee kenmerken van het spel. Dus, laten we deze spelwereld verkennen!

Wat wordt bedoeld met uitdijende cirkels rond wilde Pokemon?

De uitdijende cirkel geeft aan dat een speler langzaam maar zeker dichter bij het vangen van de wilde Pokémon in de cirkel komt.

De straal van de cirkel wordt geleidelijk breder naarmate spelers dichterbij komen, zodat ze de Pokémon gemakkelijker kunnen identificeren en zich erop kunnen concentreren.

Pokemon kaarten zijn gedrukt met verschillende Pokemon karakters

Wanneer je een wilde Pokémon tegenkomt, zie je soms een uitdijende cirkel rond de Pokémon. Dit geeft aan dat de Pokémon vriendelijk is en gevangen kan worden. Als je de Pokémon probeert te vangen wanneer hij omringd is door een uitdijende cirkel, zal het spel aanbieden om hem te laten vangen zonder te vechten.

Zie ook: Het verschil tussen een filmregisseur en een producent (uitgelegd) - Alle verschillen

Dit type cirkel wordt groter naarmate je dichter bij de Pokémon komt en vult uiteindelijk het hele scherm als je hem probeert te vangen. De reden hiervoor is eenvoudig: als je een nieuw gebied binnengaat waar wilde Pokémon aanwezig zijn, past het spel automatisch de hoeveelheid ruimte aan die wezens aan om ervoor te zorgen dat ze allemaal goed worden weergegeven.

Wat wordt bedoeld met een wervelende draaikolk rond wilde Pokemon?

De wervelende draaikolk betekent dat de Pokémon machtig en uitdagend is om te vangen. Deze draaikolk staat bekend als de "PokeRadar".

Met de PokeRadar kun je wilde Pokémon opsporen en vinden, zelfs als je ze niet kunt zien. Het doel van de vortex is om het spelers gemakkelijker te maken zeldzame of krachtige Pokémon te vinden.

Het zijn niet zomaar Pokémon die bij een vortex kunnen worden gevonden; de Pokémon bij de vortex zijn meestal zeer zeldzaam of hebben krachtige aanvallen.

De wervelende vortex rond wilde Pokémon is een nieuwe functie die is toegevoegd in de laatste update van Pokémon Go. Spelers kunnen de vortex zien wanneer ze inzoomen op de kaart en wanneer ze in de buurt zijn van een wilde Pokémon. De vortex geeft aan dat er een grote kans is om een zeldzame of krachtige Pokémon in de buurt te vinden.

Dus als je op zoek bent naar een krachtige Pokémon, raad ik je aan om te kijken naar gebieden in de buurt van vortices!

Wat is Pokemon Go?

Pokémon Go is een mobiel spel ontwikkeld door Niantic voor Android- en iOS-apparaten.

Pokemon Go is een beroemd virtueel spel

Het doel van het spel is het vangen en trainen van virtuele wezens genaamd Pokémon, die op het scherm verschijnen als in de echte wereld. Pokémon Go is een mobiel spel uitgebracht op 6 juli 2016.

Het spel maakt gebruik van GPS en augmented reality om spelers Pokémon te laten vangen in de echte wereld. Spelers kunnen Pokémon vangen door rond te lopen en ze te zoeken op echte locaties of door Poké Balls te gebruiken om ze te vangen.

In de jaren sinds de lancering is het spel zeer succesvol geweest, met meer dan 700 miljoen actieve gebruikers. Het is de moeite waard om te kijken als je geïnteresseerd bent in het proberen van een augmented reality spel.

Verschillen tussen de uitdijende cirkels en de wervelende vortex

Spelers van Pokémon hebben gemerkt dat er twee verschillende soorten draaikolken rond wilde Pokémon zijn: de uitdijende cirkel en de wervelende draaikolk. Hier volgt een overzicht van de verschillen tussen de twee:

 • De uitdijende cirkel is meestal kleiner en verschijnt als een ring rond de Pokémon. De Pokémon bevindt zich in het midden van de ring. Tegelijkertijd is de wervelende vortex groter en verschijnt als een tornado rond de Pokémon, en de Pokémon bevindt zich in het midden van de tornado.
 • De uitdijende cirkel verschijnt rond de gewone Pokémon, terwijl de wervelende draaikolk alleen verschijnt rond de krachtige en zeldzame Pokémon.
 • Een ander verschil tussen de uitdijende cirkel en de wervelende draaikolk is dat de Pokemon die je in een cirkel vangt minder XP opleveren dan die in de draaikolk.
 • De wervelende draaikolk lijkt voortdurend in omvang toe te nemen, terwijl de uitdijende cirkels slechts korte tijd groeien en daarna weer krimpen tot hun oorspronkelijke omvang.
 • De wervelende draaikolk lijkt te zijn samengesteld uit verschillende kleuren, terwijl de uitdijende cirkels uniform gekleurd zijn.

Er zijn enkele duidelijke verschillen tussen de expanderende cirkels en de wervelende vortex. Hier zijn deze verschillen samengevat.

Cirkels uitbreiden Wervelende Vortex
Uitzettende cirkels verschijnen rond regelmatig pokemon. Een wervelende draaikolk verschijnt rond zeldzaam en krachtig pokemon.
Een pokemon die verschijnt in een uitdijende cirkel geeft je minder XP . Een pokemon die verschijnt in een wervelende draaikolk geeft je meer XP omdat het vrij krachtig is.
Een uitdijende cirkel alleen over een korte periode toeneemt . Een wervelende draaikolk blijft stijgen in omvang in de tijd.
Het is altijd uniform gekleurd. Het bestaat meestal uit verschillende kleuren.

Uitzettende cirkel vs. wervelende vortex

In deze video leer je meer over de vier verschillende soorten ringen.

Verschillende soorten ringen in Pokemon Go

Hoe herken je een zeldzame pokemon?

Een Pokemonkaart is gemarkeerd met een symbool in de benedenhoek dat de zeldzaamheid ervan aangeeft: cirkels geven standaardkaarten aan, ruiten geven ongewone kaarten aan, en sterren geven zeldzame kaarten aan.

Een kaart met een ultra-zeldzame status wordt meestal aangeduid met een zwarte ster, maar soms ook met een gouden of witte ster.

Waarom hebben sommige Pokemons een blauw aura om zich heen?

Je ziet een blauw aura rond de Pokémon-iconen in je Pokémon-lijst die je onlangs hebt gevangen, bijvoorbeeld in de afgelopen 24 uur.

Het blauwe aura van een Pokémon rond zijn icoon in je Pokémon-lijst verdwijnt na 24 uur, waardoor zijn vermelding weer zijn normale vorm aanneemt.

Pokemon is een wezen van virtuele realiteit

Zijn gezuiverde Pokemon sterker?

Gezuiverde Pokémon zijn doorgaans sterker dan gewone Pokémon.

Als je een sterk team van gezuiverde pokémon hebt, kun je gemakkelijker zeldzame of krachtige wilde pokémon vangen. Het is echter niet zo krachtig als schaduwpokémon. De schaduwpokémon is veel sterker dan de gezuiverde pokémon.

Conclusie

 • Pokémon Go is een nieuw augmented reality mobiel spel dat sinds de release in juli 2016 de wereld heeft veroverd.
 • Je kunt je smartphone gebruiken om de echte wereld te verkennen en specifieke Pokémonwezens te vangen die op het scherm verschijnen alsof ze vlak voor je staan.
 • Er zijn twee hoofdtypen PokéStops: Expanding Circles en Swirling Vortexes.
 • De uitdijende cirkel is meestal kleiner en verschijnt als een ring rond de Pokémon, terwijl de wervelende draaikolk geleidelijk groter wordt. Bovendien verschijnt de uitdijende cirkel rond de gewone Pokémon, terwijl de wervelende draaikolk alleen verschijnt rond de krachtige en zeldzame Pokémon.
 • Daarnaast lijkt de wervelende draaikolk uit verschillende kleuren te bestaan, terwijl de uitdijende cirkels uniform van kleur zijn.

Verder lezen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.