Reboot, Remake, Remaster, & Ports in Video Games - Alle Verschillen

 Reboot, Remake, Remaster, & Ports in Video Games - Alle Verschillen

Mary Davis

Spellen spelen we allemaal voor verschillende doeleinden. Velen van jullie spelen het misschien voor de lol als hobby of sommigen spelen het op professioneel niveau.

Spellen zijn van vele soorten die grofweg worden ingedeeld als outdoor en sommige zijn indoor. Sommige spellen vereisen vooral je intelligentie of mindset, terwijl sommige vooral gericht zijn op je gezondheid en conditie.

De meeste mensen die spelletjes spelen voelen zich fris en minder angstig omdat ze hun stress kunnen afleiden door spelletjes te spelen. Spelletjes spelen draagt niet alleen bij tot de ontwikkeling van ons lichaam, maar maakt ons ook sociaal en actief en helpt ons regels te volgen.

Als het om spelletjes gaat, is het spelen van videospelletjes een van de meest populaire vrijetijdsbestedingen in het huidige tijdperk. Tegenwoordig hebben videospelletjes met hun populariteit alle andere spelletjes achter zich gelaten. Hoewel videospelletjes vooral geliefd zijn bij kinderen, zijn ze niet alleen voor kinderen ontwikkeld, maar ook voor volwassenen en oudere volwassenen.

Door de snelle vooruitgang van de technologie vervangen krachtige consoles en moderne videospellen de oudere. Ondanks de moderne consoles en videospellen willen veel mensen terug naar eenvoudiger tijden. Daarom keren veel bedrijven terug naar oudere spellen voor nieuwere consoles.

Dit soort spelletjes wordt geproduceerd onder de namen herstart , remake , remaster, of port Deze termen lijken op elkaar maar verschillen van elkaar. Ze verschillen allemaal in de mate waarin de ontwerper het spel aanpast.

In de reboot, de ontwerper neemt elementen en concepten van eerdere spellen, maar met nieuwe ideeën om het spel te veranderen. Overwegende dat remakes - is waar de spelontwikkelaar probeert het spel opnieuw op te bouwen vanuit zijn oorspronkelijke vorm om het modern en speelbaar te maken voor de nieuwe generatie. Terwijl in de remaster , het spel is genomen zoals het is, maar het is aangepast om er goed uit te zien op nieuwere apparaten. In haven wordt het spel gewoon aangepast om op andere platforms te draaien.

Dit zijn slechts enkele verschillen om diepgaand te weten over de herstart , remake , remaster en haven lees tot het einde want ik zal alles behandelen.

Wat is een Reboot in videospellen?

Eenvoudig gezegd is een reboot een wijziging in het videospel waarbij de ontwerper elementen en concepten van vorige spellen overneemt, maar er nieuwe ideeën in verwerkt zijn.

Meestal zijn er grote veranderingen in de personages, de setting, de graphics en het algemene verhaal. Eerdere ontwerpen van het spel worden ook weggegooid om de vernieuwde versie aantrekkelijk te maken voor een nieuw publiek.

Deze wijzigingen zijn over het algemeen geen voortzettingen van het vorige videospel en kunnen de elementen van het videospel volledig veranderen om een nieuw publiek aan te spreken.

Een reboot in vergelijking met een remake, remaster of een port verandert veel meer van het oorspronkelijke materiaal van het videospel.

Dit zijn enkele van de spellen die een reboot hebben ondergaan:

 • XCOM: Enemy Unknown (2012)
 • Prince of Persia: Sands of Time (2003)
 • Doom (2016)
 • Need for Speed: Hot Pursuit (2010)

Een reboot kan ook veranderingen aanbrengen in de instellingen voor een verscheidenheid aan publiek

Wat is een Remake in een videospel?

Een remake is een verbouwing van een videospel om het bij te werken voor een modern systeem en gevoeligheid.

Bij een remake bouwt de ontwikkelaar het videospel volledig opnieuw op vanuit zijn oorspronkelijke vorm. Het doel van de herbouw is om het spel te updaten en beter speelbaar te maken. De remake van een videospel probeert vergelijkbaar te zijn met het originele spel.

Een remake van een videospel heeft meestal dezelfde naam en hetzelfde verhaal als het vorige spel. Er kunnen echter veel toevoegingen of veranderingen zijn in spelelementen en spelinhoud, zoals vijanden, gevechten en meer.

Dit zijn enkele voorbeelden van opnieuw gemaakte videospellen:

Zie ook: Big Boss vs. Venom Snake: Wat is het verschil? (Onthuld) - Alle Verschillen
 • Demon's Souls (2020)
 • Final Fantasy VII Remake (2020)
 • Halo: Combat Evolved Anniversary
 • Black Mesa (2020)

Wat is een Remaster in een videospel?

Het is een soort release die vooral gericht is op het goede uiterlijk van het vorige spel op nieuwere apparaten. Een nieuw spel komt meestal met de naam geremasterd met een mooier omgevingsontwerp en verbeterde personages.

De remaster verschilt enigszins van de remake, maar de mate van aanpassing in de remastering is anders dan in de remake. Behalve de aanpassingen in het ontwerp zijn ook enkele andere technische zaken zoals geluid en stemacteren verbeterd in de remastering. De meeste delen van de eigenlijke gameplay blijven echter hetzelfde.

Na de namen van geremasterde spellen, moet je weten:

 • Call of Duty: Modern Warfare Remastered
 • The Last of Us Remastered
 • DuckTales: Remastered
 • Crysis Remastered

Wat zijn havens in een videospel?

Port is een type release waarbij videospellen eenvoudigweg worden geprogrammeerd om op verschillende consoles of platforms te werken.

In eenvoudige woorden, de port is wanneer een andere studio wordt gecontracteerd om een ander bestaand spel en wijzigt de code en uitvoering ervan, zodat het zou kunnen draaien zo dicht origineel mogelijk, maar op andere platforms. Ports zijn heel gebruikelijk als games zijn ontworpen voor een platform en te verplaatsen op andere platforms ook.

Bij een port wordt hetzelfde spel uitgebracht met dezelfde naam. Er kan ook wat extra inhoud in het spel zitten, afhankelijk van de console waarop het wordt uitgevoerd.

Een videogameconsole is een aangepast computersysteem dat wordt gebruikt om interactieve videogames af te spelen en weer te geven.

Reboot, Remake, Remaster en Ports in videogames: wat is het verschil?

Remake, reboot, remaster en ports in videospellen hebben veel vergelijkbare kenmerken, waardoor het voor de gamers moeilijk is om de verschillen vast te stellen.

Reboot, remake, remaster en ports in videospellen verschillen voornamelijk van elkaar in termen van wijzigingen of functies die in deze soorten releases worden geïntroduceerd. De onderstaande tabel geeft de wijziging van elke release weer voor een beter begrip.

Voorwaarden Wijzigingen
Remake Herbouw een videospel om het bij te werken voor een modern systeem en gevoeligheid.
Herstart Wijziging van de personages, setting, graphics en het algemene verhaal van een videospel.
Remaster Er zijn wijzigingen aangebracht in het ontwerp, het geluid en het stemacteren van het spel.
Poorten De code van een spel wordt aangepast om het spel op verschillende consoles of platforms te laten draaien.

Belangrijkste onderscheid tussen remake, reboot, remaster en ports in videospellen.

A remake is vooral een herbouw om het te updaten voor een modern systeem en gevoeligheid. In tegenstelling tot remaking, een herstart releases van personages, setting, graphics en het algemene verhaal van een videogame worden aangepast.

In remastering, de vormgeving, het geluid en het stemacteren van het spel zijn voornamelijk veranderd. Terwijl in de haven releasecode van een spel wordt aangepast om het spel op verschillende consoles of platforms te laten draaien.

U kunt deze video bekijken voor een beter begrip van remake, reboot, remaster en ports in videospellen. .

Informatieve video over het verschil tussen remake, reboot, remaster en ports in videogames.

Is een Remastered spel beter dan het origineel?

Remasters als middel om een nieuw publiek te bereiken.

Aangezien de remaster van een spel niet volledig een heropbouw van het spel is, denk je misschien: is de geremasterde versie van een spel beter dan het originele spel?

Ja! Het geremasterde spel is beter dan het originele spel, omdat het een gemoderniseerde versie is van het vorige spel met verbeterde functies.

Zie ook: On All Counts Vs. On All Fronts (The Differences) - All The Differences

Een remaster is naar verluidt een digitale facelift van de oudere versie van het spel, omdat deze zich vooral richt op het ontwerp van de personages en de omgeving.

Wat gebeurt er als een spel wordt geremasterd?

Aangezien het geremasterde spel veel beter is dan het oorspronkelijke spel, denk je misschien: wat gebeurt er als een spel wordt geremasterd?

Remaster in een spel omvat veranderingen voor hardwareverbetering zoals verbeterde resolutie, enkele toegevoegde visuele effecten en verbeterd geluid.

Naast deze veranderingen biedt de remaster voor de rest hetzelfde spel als het origineel.

Laatste gedachten

R e maken, rebooten, remasteren en ports van videospellen verschillen van elkaar, omdat ze allemaal in een bepaalde mate zijn aangepast.

Of je nu kiest om te spelen remade , opnieuw opgestart , geremasterd of haven een videospel, zijn je interesse en passie de dingen die er veel toe doen.

Je interesse en passie voor het spel betekenen veel, zelfs als we praten vanuit een professioneel spelperspectief. Je interesse, passie, oefening en consistentie zijn de belangrijkste factoren die je tot een expert in het spel maken.

  Klik hier om via dit webverhaal meer te weten te komen over deze videospeltaal.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.