Wat is het verschil tussen Big Boss en Solid Snake? (Bekend) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Big Boss en Solid Snake? (Bekend) - Alle Verschillen

Mary Davis

Zowel Big Boss als Solid Snake zijn twee personages van een videospelreeks in Amerika genaamd Metal Gear. Het spel is gemaakt door Hideo Kojima en uitgegeven door Konami. De echte naam van Big Boss is John en hij is het centrale personage van de Metal Gear en Metal Gear 2 series videospellen.

Metal Gear vestigde het stealth genre en heeft verschillende elementen die het onderscheiden van andere video games. Lange filmische cutscènes aanwezig in de Metal Gear game en ingewikkelde plots behandelen de aard van de politiek, het leger, wetenschap (met name genetica), sociale, culturele en filosofische onderwerpen, waaronder vrije wil en kunstmatige intelligentie.

Big Boss vs. Solid Snake

Big Boss is de hoofdrolspeler. Hij trad op als de protagonist in de Metal Gear gameserie, maar diende later als de belangrijkste antagonist in andere games. Hij is echter de eerste commandant die in de originele Metal Gear .

Solid Snake speelde ook de rol van hoofdrolspeler in het spel. Hij was een ondergeschikte van Big Boss, die later zijn nemesis werd. Big Boss is de genetische vader van Solid Snake, Liquid Snake en Solidus Snake in Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty.

Big Boss verscheen als de belangrijkste held in Metal Gear Solid 3: Snake Eater, het derde deel in de Metal Gear Solid-serie. Ook in Metal Gear Solid: Portable Ops en Metal Gear Solid: Peace Walker kwam hij voor. Hij verscheen in Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes en Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain als bijpersonage.

Akio Otsuka en Chikao Otsuka deden zijn stem in het Japans en David Bryan Hayter, Richard Doyle en Kiefer Sutherland in het Engels. Maar nadat hij door de Patriots in elkaar was geslagen, vonden ze later het lichaam van Big Boss terug. Hoewel hij aanzienlijke verwondingen had, leefde hij nog. Het lichaam van Big Boss lag namelijk in een koelcel.

Alternatieve namen voor Big Boss

 • Jack
 • Vic Boss
 • Naakte slang
 • De man die de wereld verkocht
 • Ishmael
 • De legendarische soldaat
 • De legendarische huurling
 • Saladin

Begrijp het verhaal in 12 minuten

Solid Snake - Achtergrond

Zijn echte naam is David. Solid Snake is een denkbeeldig personage in de populaire Metal Gear serie. Zijn eerste verschijning in Metal Gear was in 1987.

Solid Snake is de zoon van Big Boss terwijl Liquid Snake zijn tweelingbroer is en Solidus Snake ook. Solid Snake spreekt zes grote talen vloeiend.

Zie ook: Leggings VS Yoga Pants VS Panty's: Verschillen - Alle Verschillen

Solid Snake verscheen in Metal Gear, Metal Gear 2: Solid Snake, Metal Gear Solid: Integral, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 2: Substance, en Metal Gear Solid 3: Substance. Ook in Metal Gear Solid: The Twin Snakes, Metal Gear Solid 3: Snake Eater (indirect genoemd), Metal Gear Solid: Portable Ops, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Metal Gear Solid: Peace Walker.(indirect genoemd), Metal Gear Rising: Re vengeance, Metal Gear Rising: Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes en Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

Hoewel Big Boss populairder en cultureel prominenter is, was Solid Snake het gezicht van de serie gedurende vier opeenvolgende titels en speelde hij in spellen van hogere kwaliteit. Big Boss heeft Solid Snake geïndoctrineerd over het belang van overleven op het slagveld. Big Boss was het grootste deel van zijn leven graag op het slagveld, en hij gelooft dat het slagveld de enige plek is waar hij zich levend voelt.

Metal Gear introduceerde Solid Snake bij de Elite Special Forces eenheid Foxhound als een groentje. Big Boss, leider van FOXHOUND, stuurde Solid Snake om de vermiste teamgenoot Gray Fox uit de schurkenstaat Outer Heaven te halen. Solid Snake gedraagt zich vaak grof omdat hij zijn emoties diep in zichzelf verbergt.

Solid Snake had echter een kalme persoonlijkheid, die geen woede of angst toonde. In Metal Gear 2 dacht Solid Snake dat hij Big Boss had gedood, maar Big Boss overleefde ondanks dat hij bijna dood was. hield Zero effectief zijn lichaam op ijs.

Alternatieve namen voor Solid Snake

 • Dave
 • Slang
 • Oude Slang
 • Iroquois Pliskin
 • De man die het onmogelijke mogelijk maakt
 • Legendarische Held
 • Legendarische huurling

Big Boss wordt beschouwd als 's werelds beste soldaat...

Verschillen tussen Big Boss en Solid Snake

Hieronder volgt het onderscheid tussen de Big Boss en de Solid Snake:

Wat is het verband tussen Big Boss en Solid Snake?

Ik denk dat Big Boss de originele Snake is, terwijl ze Solid Snake hebben gekloond met het DNA van Big Boss... Big Boss staat bekend als de genetische vader van Solid Snake.

Een vernietigd oog

Qua uiterlijk is er geen verschil. Met name Big Boss heeft een ooglapje om zijn vernielde oog te bedekken, in tegenstelling tot Solid Snake. De oogbol van zijn rechteroog was gescheurd en het hoornvlies was gewond door een brandwond van de snuit tijdens operatie Snake Eater. Vanaf dat moment droeg hij een ooglapje om het oog te bedekken.

Verder zien we geen specifiek onderscheid in hun uiterlijk.

Geen angst voor de dood

Solid Snake heeft een sterk karakter. Hij riskeert zijn leven om zijn vrienden te redden zonder bang te zijn voor zijn dood. Big Boss heeft een persoonlijkheid, en hij doet alleen de moeite hoewel hij graag op het slagveld staat.

Hun liefde voor het slagveld

Solid Snake bleef trouw aan wie hij was; hij was tegen geweld. Maar Big Boss droomt altijd van soldaten met geweren in eindeloze oorlogen.

Big Boss wordt beschouwd als de grootste soldaat van de eeuw.

Solid Snake kan het onmogelijke mogelijk maken

Legende VS Held in de Metal Gear serie

Ik beschouw Big Boss als de legende van de Metal Gear serie, terwijl Solid Snake de held is van de Metal Gear serie. Beiden hebben bijna hetzelfde uiterlijk met verschillende persoonlijkheidskenmerken.

Het verschil in hun karakter

Solid Snake heeft een boeiender karakterconcept. Hij heeft een zelfgemaakte persoonlijkheid en vecht graag voor de wereld. In tegenstelling tot de visie van Big Boss, die een overheersend karakter heeft en gewend is bevelen te geven.

Tijdens Operatie Slangeneter werd Big Boss echter gedwongen The Boss te vermoorden, die als een moederfiguur voor hem was. Dit incident had een diepe impact op zijn persoonlijkheid en hij kon de titel "The Big Boss" bijna tien jaar lang niet aanvaarden.

Hij is empathisch tegenover vijanden en vrienden en vergeeft hen indien nodig. Solid Snake heeft een kalme persoonlijkheid en verbergt met succes zijn emoties.

De vader die de wereld verkocht versus de zoon die het onmogelijke mogelijk maakte.

Big Boss is de man die de wereld verkocht, terwijl Solid Snake de man is die het onmogelijke mogelijk maakte door zijn heldhaftige aard. In de wereld van de videospelletjes wordt Big Boss niet beschouwd als een goede vader.

Snake respecteerde Big Boss en had een hoge dunk van hem, totdat hij te weten kwam dat Big Boss achter het Outer Heaven incident zat. Daarna kon hij nauwelijks nog in Big Boss geloven. Hij worstelde met zijn emoties tegenover zijn mentor. Hij kon echter niet stoppen met het geven van respect aan 's werelds grootste soldaat.

Genegenheid of geweld?

Beide personages, Big Boss en Solid Snake, wilden de wereld redden. Maar Solid Snake geloofde dat het gebruik van genegenheid de wereld redt en dat de wereld op natuurlijke wijze moet worden verzorgd, terwijl Big Boss wilde dat elke soldaat een wapen had omdat hij de voorkeur geeft aan geweld.

Zie ook: Wat zijn de First Party en Third Party in videogames? En wat is het verschil ertussen? (Onthuld) - Alle verschillen

Hoewel hun uiteindelijke doel hetzelfde is, hebben beide een verschillende aanpak om dat doel te bereiken.

Het is niet nodig om ons legendes of helden te noemen.

Ik beschouw Solid Snake als de held van Metal Gear Solid. Hij geeft nooit op en vecht, wat er ook gebeurt. Echter, ik erken Big Boss als de top videospel schurk. Beide personen weigerden echter te worden aangeduid als legendes, helden of andere titels die door anderen aan hen werden gegeven.

Meer over Uiterlijk

Big Boss heeft een krachtige fysieke verschijning. Hij heeft blauwe ogen en lichtbruin haar met een vollere baard en draagt ook een ooglapje.

Aan de andere kant heeft Solid Snake blauwgrijze ogen en donkerbruin haar met een snor. Solid Snake is introvert en vindt het moeilijk om met mensen om te gaan, terwijl Big Boss extravert is en gemakkelijk sympathie voor anderen kan opbrengen.

Wie heeft meer prestaties?

Ook al leerde Big Boss Solid Snake over wapens, overleven en vernietiging, Solid Snake overtreft Big Boss. Zijn prestaties zijn veel beter dan die van Big Boss. Als rekruut versloeg hij de Buitenste Hemel met sluipende invallen. Hij nam ook het land van Zanzibar in en veroverde het uiteindelijk.

Big Boss beseft dat Solid Snake een rechtgeaard persoon is die zijn hele leven heeft gewijd aan het rechtzetten van fouten die zijn vader heeft gemaakt. Hoe dan ook, Solid Snake is een bekwamere vechter dan Big Boss.

Concurrerende natuur

Big Boss vecht alleen voor zichzelf, terwijl Solid Snake voor anderen vecht. Hij geloofde in vrede en wilde dat er vrede zou heersen in deze wereld. Zelfs nadat hij zijn ware identiteit leerde kennen en dat hij zijn hele leven door anderen werd gecontroleerd, wilde hij nog steeds de gevechten stoppen.

Ook al zijn de CQC vaardigheden van Big Boss superieur, Solid Snake is een betere soldaat. Dit kan komen door zijn technische kennis, want hij geeft zelf in MGS4 toe dat Big Boss veel beter is in het gebruik van oudere tactieken. Terwijl Solid Snake veel afhankelijk is van technologie. Maar hij heeft nooit atoombommen gebruikt als dreigmiddel.

Lijst van andere populaire personages in de Metal Gear-spelreeks

 • Grijze Vos
 • Dr. Madnar
 • Holly White
 • Meester Miller
 • Kyle Schneider
 • Kio Marv
 • Roy Campbell

Metal Gear serie is een van de beste spellen van deze eeuw

Conclusie

Big Boss en Solid Snake lijken qua uiterlijk nogal op elkaar. Solid Snake heeft echter geen ooglapje om een beschadigd oog te verbergen. Beiden hebben dezelfde persoonlijkheid en eigenschappen; hun CQC-vaardigheden zijn vrijwel identiek.

Bovendien hebben zij dezelfde belangen en zijn zij niet noodzakelijk tegenstanders.

Metal Gear Solid 1 is het belangrijkste en meest iconische spel, en ook het meest onvergetelijke. Iedere gamer zou het minstens één keer moeten ervaren (als ze maar één Meta Gear Solid spelen). Ik hoop van harte dat Metal Gear Solid 2 en Metal Gear Solid 3, de "Twin Snakes" versie, in de toekomst een HD remake krijgen.

Ik weet echter dat sommige mensen aan Raiden en de tijd ontsnappen om een ingewikkeld plot te hebben. Metal Gear Solid 2 is het technisch meest perfecte, gepolijste en "volledige" spel van de groep. Peace Walker is ook fantastisch; het is het beste PSP-spel ooit, en misschien wel het beste draagbare spel van alle generaties.

Andere artikelen

 • Het verschil tussen cologne en bodyspray (eenvoudig uitgelegd)
 • Slim zijn VS Intelligent zijn (niet hetzelfde)
 • Mythische VS Legendarische Pokemon: Variatie & Bezit
 • Forza Horizon vs. Forza Motorsports (Een gedetailleerde vergelijking)

Een webverhaal over de Big Boss en Solid Snake vind je hier.

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.