Wat is het verschil tussen Br30 en Br40 lampen? (Verschil Onthuld) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Br30 en Br40 lampen? (Verschil Onthuld) - Alle Verschillen

Mary Davis

Gloeilampen in de vorm van licht zijn een van de meest ongelooflijke uitvindingen op de planeet. Een gloeilamp geeft gewoonlijk weinig warmte af en dat maakt veel vitaliteit vrij.

Maar voordat u begint, stel u even voor: wat als er geen elektriciteit in de wereld is? Hoe zouden mensen 's nachts overleven zonder elektriciteit? Hoe zijn elektrische lampen uitgevonden?

In 1878 begon de Amerikaanse uitvinder Thomas Alva Edison met zijn onderzoek en in 1879 slaagde hij erin een vroeg type elektrische gloeilamp uit te vinden.

De grootte van de lamp wordt aangegeven met de cijfers 30 en 40, die worden uitgedrukt in eenheden van 1/8 inch. Een BR30 lamp is dus 3,75 inch lang en een BR40 lamp is 5 inch lang.

Lees in deze blogpost meer over de verschillen tussen deze twee lampen.

Waar is een gloeilamp voor bedoeld?

De gloeilamp die door Thomas Edison is uitgevonden is een elektronische machine die produceert licht door het gebruik van een gloeidraad. Het wordt ook wel een gloeilamp genoemd. Het betekent dat u bijna 98% van het licht van gloeilampen kunt besparen.

Diverse gloeilampen

De kleinere energie is essentieel voor de werking van elektrische lampen betekent een kleine behoefte aan elektriciteit die gemakkelijk kan worden opgewekt door fossiele brandstoffen. Elektrische lampen zijn er in verschillende maten en vormen; ze maken gebruik van spanning in het bereik van 1,5 volt tot 300 volts afwisselend.

Bespreek en leer nu eerst in detail de verschillende onderdelen van de gloeilamp.

Structuur van een bol

Een gloeilamp bestaat uit drie hoofdonderdelen:

 • Draad
 • De glazen bol
 • Basis

Gloeilampen hebben een eenvoudige structuur. Aan de onderkant zitten twee metalen knooppunten.

Deze twee knooppunten zijn verbonden met de uiteinden van een elektrisch circuit. De metalen knooppunten zijn verbonden met twee stijve draden; deze draden zijn verbonden met een smalle fijne metalen gloeidraad.

De gloeidraad bevindt zich in het midden van de lamp, gemaakt door een glazen vatting. Alle onderdelen zijn ondergebracht in een glazen bol. Deze glazen bol is gevuld met inerte gassen zoals argon en helium. Wanneer de stroom wordt toegevoerd, gaat deze via de gloeidraad van het ene knooppunt naar het andere.

De elektrische stroom is een massale verplaatsing van elektronen van het gebied met negatieve naar dat met positieve lading. Op deze manier ontlaadt de gloeilamp licht.

De basis van een gloeilamp kent hoofdzakelijk twee soorten:

 • Spiraalvormige basis: Dit type lampvoet heeft een spiraalvormig stuk lood dat de lamp met het circuit verbindt.
 • Tweezijdige spijkerbasis: Bij dit type lamp houden spijkers aan de onderkant twee stukjes lood vast die de lamp met het circuit verbinden.

Nu, kom ter zake, en laten we leren over Br30 en Br40 lampen.

Wat wordt bedoeld met een LED-lamp?

LED staat voor "light emitting diodes". Ze zijn eigenlijk energiezuiniger dan gewone gloeilampen.

In de afgelopen jaren hadden mensen gloeilampen gebruikt, maar naarmate de technologie toeneemt, zijn ook LED-lampen opgewaardeerd. Ze zijn milieuvriendelijk en besparen meer energie dan andere lampen.

In de jaren zestig werden LED-lampen uitgevonden, die aanvankelijk alleen rood licht met een lage frequentie uitstraalden. Later, in 1968, werden de eerste energiebesparende LED-lampen uitgevonden.

Een bol

Deze lampen maken gebruik van een halfgeleidergadget dat licht afgeeft wanneer er een stroom doorheen gaat. Dit verschijnsel staat bekend als elektroluminescentie. Het maakt gebruik van elektrische stroom om kwikgas te galvaniseren totdat het ultraviolette stralen afgeeft.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een truck en een semi? (Classic Road Rage) - All The Differences

LED lampen kunnen gemakkelijk werken voor 50000 uur maximum door het gebruik van 8-11 watt energie. Het betekent dat deze lampen 80% van de elektrische stroom kunnen besparen.

Br 30 Lampen

Zoals de naam hierboven, Br staat voor "bolle reflector." Br30 lampen zijn lampen die een specifieke maat hebben van 3,75 duim in lengte en 4 duim (of minder dan 4 duim) in diameter .

Ze zijn meestal verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen. In feite zijn deze lampen de vervanging voor gloeilampen.

Ze geven een warme en zachte uitstraling door de lagere Kelvin (K) waardoor de spot warmer wordt.

Zie ook: Spanjaard VS Spaans: Wat is het verschil? - Alle Verschillen

Waarom noemen we het Br30?

In andere lichtontstekingsproducten vermeldt het cijfer meestal de diameter met achtste inches. Hier echter 30 geeft de diameter van de bol aan als 30/8 inch of 3,75 inch. .

Br30-led-lampen zijn qua grootte gelijk aan PAR30-led-lampen, maar ze hebben uitpuilende en geslepen bevochtigingskappen. PAR30-led-lampen daarentegen hebben gecorreleerde lenzen. Br30 variëren in wezen in hun stralingshoek.

Gebruik van Br30 lampen

 • Br30 lampen hebben verschillende stralingshoeken, maar gewoonlijk hebben deze lampen 120 stralingshoeken .
 • Door deze brede bundel zijn Br30's de beste optie voor technieken voor het wassen van muren (een term voor indirecte verlichting, geplaatst op de vloer of het plafond op de ruime afstand van de muur).
 • Bij deze techniek verspreidt het licht zich voortdurend over de hele ruimte met een gelijkmatige gloed.
 • Dus, we kunnen zeggen, Br30 lampen zijn goed voor kunstgalerijen, musea en speelzalen .

Br40 Lampen

Br40 is ook een bolle reflector; dit type lamp kan de hoeveelheid gedoofd licht vergroten. Dit is ook een gloeilamp die de uitstraling zacht en rustig maakt.

Br40 zijn de bollen die een specifieke maat hebben van 40/8 of 5 inches in lengte en 4 inches (of meer dan 4 inches) in diameter. Br40 lampen hebben een bredere lens en kunnen het licht over een aanzienlijke ruimte verspreiden.

Waarom noemen we het Br40?

Zoals de naam Br40 al aangeeft, is het een forse reflector met een brede lichtbundel met R-stijl. Wij noemen ze schijnwerpers vanwege hun bredere diffuser om breder minder geabsorbeerd licht te maken.

Het zijn lichte, breedspectrumlampen die het licht verdelen in een gelijkmatig stralingspatroon. Daarom noemen we ze Br40, wat betekent bolle reflector 40 overwegende dat 40 staat voor de grootte, namelijk 40/8 inch.

Toepassingen van Br40 lampen

Br40s zijn de beste optie voor spoor- of wegverlichting en hangende hanglampen.

Gewoonlijk worden ze gemonteerd in holle bussen van 6 inch die in het plafond worden bevestigd. Vanwege hun diameter van 5 inch zijn ze moeilijk te monteren in holle bussen van 5 inch.

Dus, voordat u Br40 gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de grootte van het blik meer dan 5 inch is.

Een gloeilamp

Verschil tussen Br30 en Br40 lampen

Kenmerken Br30 Lampen Br40 Lampen
Diameter Minder dan 4 inches Meer dan 4 inches
Types Het is een LED lamp. Het is ook een LED lamp.
Lengte 30/8 of 3,75 inch 40/8 of 5 inches
Helderheid Normale helderheid Hoge helderheid
Kleurtemperatuur Het is gericht met 670 lumen. Het is ongericht met 1100 lumen .
Kleur Meestal gebruikt in witte kleur, maar ook in andere kleuren. Het wordt ook gebruikt in witte kleur, maar andere kleuren zoals warm wit, zacht wit, koel wit en daglicht geven ze een variatie.
Kleurenscherm Ze zijn goed in kleurweergave. Ze zijn het beste in kleurweergave.
Stralingshoek 120 stralingshoek Bredere stralingshoek
Gebruikt Vaak gebruikt in ruimtes met lagere plafonds, kunstgalerijen en musea. Gewoonlijk gebruikt in zalen met hoge plafonds, straatsporen en grote hanglampen.
Levensduur/duurzaamheid 5.000 tot 25.000 uur maximaal Hebben een garantie van 25.000 uur, dus de komende 22 jaar.
Br30 vs. Br40

Wat is beter: Br30 of Br40?

Br30 en Br40 zijn beide LED-lampen; ze geven een koel effect op de ruimte. Bij het kiezen van Br30 of Br40 moet u echter eerst rekening houden met de grootte van de ruimte, de hoogte van het plafond, het kleurcontrast van de muren en de gewenste helderheid.

Br30 is goed voor kleine ruimtes met lage plafonds, terwijl Br40 de beste optie is voor grote ruimtes met hoge plafonds.

Een LED lamp

Zijn BR30 en BR40 lampen onderling verwisselbaar?

De meeste blikken voor basisverlichting zijn 4″, 5″, of 6″. U kunt geen BR40 lampen gebruiken in 4″ blikken omdat deze te groot zijn.

In een BR30 passen 5″ blikken met enige zijruimte, terwijl in een BR40 weinig tot geen zijruimte past.

BR30 vs. BR40 LED-lamp

Wat is helderder: BR30 of BR40?

De BR40 LED is aanzienlijk helderder dan de BR30 LED, wat een opmerkelijke verandering is.

Aangezien de BR40 LED 40 tot 70% helderder is en 1100 lumen heeft, passen schijnwerpers er beter bij. Het licht zal de ruimte overspoelen. Beter voor gerichte verlichting zijn BR30 LED's.

Conclusie

 • BR-lampen hebben een gladde glascoating waardoor het licht een beter bereik heeft.
 • BR-lampen zijn het beste voor binnen, zoals keukens, kamers met lagere en hoge plafonds, en trap- of railverlichting.
 • Alle BR lampen zijn energiebesparend, ze besparen 60% meer energie dan gewone lampen.
 • Zowel Br30 als Br40 zijn gloeilampen; ze verschillen alleen in grootte.
 • Het zijn allebei LED-lampen, wat duidelijk betekent dat ze minder stroom verbruiken en energie besparen.
 • De plastic behuizing brandt met een extra glans zonder heet te zijn.
 • Dus wanneer u de verlichting van uw huis wilt veranderen, kunnen Br30 en Br40 de beste keuze zijn.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.