Wat is het verschil tussen een Minotaurus en een Centaur? (Enkele voorbeelden) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen een Minotaurus en een Centaur? (Enkele voorbeelden) - Alle Verschillen

Mary Davis

Als je geïnteresseerd bent in Griekse mythologieën, heb je waarschijnlijk gehoord over de mythische wezens als Minotaurus en Centaur. Een paar wezens die half mens half beest zijn en die woest tegen elkaar vechten.

Centauren en minotauren hebben allebei een mysterieuze oorsprong en gemengde afstamming. Geen van beide past in de beschrijving van normale afstamming, omdat ze een menselijke ouder en een dierlijke of fantastische ouder hebben. .

Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen beide.

Ze verschillen op één cruciaal punt: Minotaurussen zijn half stieren, en Centauren zijn half paarden. De Minotaurus is ook typisch veel dierlijker, terwijl de Centaur veel menselijker is. Bovendien leeft de Minotaurus alleen, terwijl Centauren in clans leven.

Laten we ons overgeven aan de details van deze twee mythische wezens.

De Minotaurus is een mythisch beest uit de oude Griekse mythologieën.

Wat is een Minotaurus?

Volgens de Griekse mythologie had de Minotaurus het lichaam van een man en de kop en staart van een stier. Minotaurus was de zoon van de Kretenzische koningin Pasiphae en een majestueuze stier.

Minotaurus bestaat uit twee oude Griekse woorden: "Minos" en "stier". Vandaar dat de geboortenaam van de Minotaurus Asterion is, wat in het oud-Grieks "ster" betekent. Dit kan duiden op een bijbehorend sterrenbeeld: Stier.

Daedalus en Icarus, de ambachtsman en zoon van koning Minos, kregen de opdracht het Labyrint te maken als tijdelijk onderkomen voor de Minotaurus vanwege zijn monsterlijke verschijning. In het Labyrint werden jaarlijks jongeren en maagden als voedsel aan de Minotaurus geofferd.

Mensen en Centauren vochten vele bloedige oorlogen door de geschiedenis heen.

Wat is een Centaur?

Centauren zijn mythologische wezens met het hoofd, de armen en het bovenlichaam van mensen en het onderlichaam van paarden.

De Griekse mythologie beschrijft de centauren als de nakomelingen van Ixion, de menselijke koning die verliefd werd op Hera, de vrouw van Zeus. Door een wolk in Hera's gedaante te veranderen, misleidde Zeus Ixion. Nephele, de wolk waarvoor Ixion zijn kind droeg, baarde Centaurus, een monsterlijk kind dat in de bossen leefde.

Het waren wilde, wetteloze en onherbergzame wezens, geregeerd door dierlijke passies, slaven van het wild. De centauren werden geschapen als een volksverhaal dat wilde bergbewoners combineerde met woeste bosgeesten in half menselijke, half dierlijke vorm.

Zie ook: Ossenstier: overeenkomsten & verschillen (feiten) - Alle Verschillen

Voorbeelden van Minotaurus en Centaur

Er was maar één Minotaurus, volgens de Griekse mythologieën. Zijn naam was de Minos-stier. Wat betreft Centauren, veel van deze wezens worden genoemd in de Griekse mythische verhalen. Sommige van hen zijn;

 • Chiron
 • Nessus
 • Eurytion
 • Pholus

Het verschil tussen Minotaurs en Centaurs

Minotaur en Centaur zijn hybriden die ontstaan zijn door de vereniging van mens en dier. Dat is het enige wat ze op elkaar doet lijken. Verder zijn ze behoorlijk verschillend.

 • Minotaurus is het wezen met het hoofd en de staart van een stier en het onderlichaam van een mens, terwijl Centaur het wezen is met het hoofd en het bovenlichaam van een mens en het onderlichaam van een paard.
 • In tegenstelling tot de Centaur is de Minotaurus meer een dier dan een mens. In vergelijking daarmee denken Centauren meer als mensen, ook al zijn ze deels dieren.
 • Een minotaurus is een roofdier dat zich voedt met mensenvlees. Centaur daarentegen voedt zich met gemiddeld menselijk en dierlijk voedsel zoals vlees, gras, wijn, enz.
 • Een centaur leeft altijd in kuddes of clans. Minotaur leeft echter alleen... .

Om het u gemakkelijk te maken, volgt hier een tabel met de verschillen tussen Minotaur en Centaur:

Minotaurus Centaur
Hij is een combinatie van een stier en een man. Hij is een combinatie van een paard en een mens.
Hij is het kind van de witte stier van Poisedon en Pasiphae. Hij is het kind van Ixion en de wolk Nephele.
Hij voedt zich met menselijk vlees. Hij voedt zich met gewoon voedsel zoals groen, vlees, enz.
Hij is een ongetemd roofdier. Hij is een wild, gewelddadig en seksueel onverzadigbaar wezen.

De Minotaurus in detail uitgelegd.

Waarom zijn Minotaurs altijd boos?

Minotaurus werd verbannen naar het ingewikkelde Labyrint van een doolhof om uit het zicht van de menselijke beschaving te leven. Zijn enige voedselbron waren 14 mensen, waaronder zeven mannen en zeven vrouwen, die als offer het doolhof in werden gestuurd.

Het schaarse voedsel en de constante verbanning om zijn hele leven alleen te leven maakte hem kwaad. Hij werd ongetemd. Hij werd gestraft voor de zonde van zijn moeder en haar man, koning Manos. Hij werd, later, gedood door de Asterius.

Om meer te weten te komen over Minotaurs, is hier een korte video waarin alles over hen wordt uitgelegd:

De Minotaurus in detail uitgelegd.

Bestonden Minotaurs in het echte leven?

Volgens sommige theorieën kun je geloven dat de gebeurtenissen rond de Minotaurus echt zijn. De meeste mensen beschouwen het echter slechts als eenvoudige folklore. Zelfs als de Minotaurus, koning Minos en Theseus van Athene hebben bestaan, kunnen we het niet zeker weten.

Hoe heet een vrouwelijke Centaur?

De naam kent de vrouwelijke centauren van Centaurides of Centauresses.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "Had Been" en "Has Been" (uitgelegd) - Alle Verschillen

De Centauriden komen slechts zelden voor in geschreven bronnen, maar ze worden vaak afgebeeld in Griekse kunst en Romeinse mozaïeken. Hylonome, de vrouw van Cyllarus de Centaur, komt het meest voor in de literatuur.

Centauriden worden afgeschilderd als zeer mooi qua uiterlijk, los van het feit dat zij hybriden zijn.

Wat zijn de verschillende soorten Centauren?

Je vindt verschillende soorten centauren in verschillende Griekse literatuurstukken. Enkele daarvan zijn:

 • Hippocentaurs zijn beroemde centaurs die een hybride zijn van een mens en een paard.
 • Onocentaurs zijn half ezels en half mensen.
 • Pterocentaurs zijn half mens en half Pegasus.
 • Unicentaurs zijn degenen die half mens en half eenhoorn zijn.
 • Ephilaticentaurs zijn de hybriden van mensen en nachtmerries.

Daarnaast zijn er nog veel meer soorten centauren, afhankelijk van de dierlijke tegenhanger van de hybride.

Is Centaur goed of slecht?

Je kunt centauren niet slecht noemen, maar ook niet goed.

Het zijn ondeugende en ruige wezens die zich niet graag aan regels houden. Je kunt ze wild, onbeschaafd en ongetemd noemen.

Zijn Centauren onsterfelijk?

Centauren zijn technisch gezien niet onsterfelijk, zoals je kunt zien in veel Griekse verhalen als ze worden afgeslacht tijdens oorlogen tussen stammen. Sommige mensen beschouwen ze echter als sterfelijk in de zin dat na de dood van Chiron, Zeus hem onsterfelijk maakt door hem te veranderen in een sterrenbeeld met de naam Centauren.

Hebben Centauren twee harten?

Centauren zouden twee harten hebben. Eén in hun bovenlichaam, en het andere in hun onderlichaam. Deze harten zijn drie keer zo groot als het gemiddelde mensenhart. Hun beide harten kloppen samen in een langzaam en regelmatig ritme.

Hoe heet de Centaur met vleugels?

Je kunt de Centaur met vleugels een Pterocentaur noemen, een hybride van pegasussen en mensen. Je kunt het aannemen als een kind van pegasussen en mensenbond.

Welke God volgden de Centauren?

Centauren staan bekend als volgelingen van de God Dionysus. Hij is algemeen bekend als de God van de wijn. Door de karakteristieke aard van hun God, zijn het onstuimige en onstuimige wezens. Zij houden zich niet aan de regels. Bovendien staan ze bekend om hun beestachtige instincten.

Laatste gedachten

 • Minotaurs en Centaurs zijn mythische wezens die ons bereikten via de Griekse mythologieën. Het zijn beide beesten die ontstaan zijn door de vereniging van een dier en een mens, dat is in ieder geval verboden. Hoewel het allebei beesten zijn, zijn ze heel verschillend.
 • Minotaurs zijn de hybriden van stier en mens, terwijl centaurs de hybriden zijn van paard en mens.
 • Minotaurs zijn vleeseters, terwijl centaurs zich voeden met gewoon menselijk voedsel.
 • Je ziet centaurs leven in kuddes en stammen. Minotaurs leefden echter alleen.

Verwante artikelen

Hoppean VS Anarcho-Kapitalisme: ken het verschil

Wat zijn de grote culturele verschillen tussen de oost- en westkust van de Verenigde Staten (uitgelegd)?

Wat is het verschil tussen een Duitse president en een kanselier (uitgelegd)?

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.