Wat is het verschil tussen de Barrett M82 en de Barrett M107? (Kennismaking) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen de Barrett M82 en de Barrett M107? (Kennismaking) - Alle Verschillen

Mary Davis

De Barrett M82 en M107 zijn twee van de meest bekende geweren ter wereld. Ze worden beide vervaardigd door Barrett Firearms Manufacturing, een bedrijf dat in 1982 werd opgericht door Ronnie Barrett.

Beide geweren staan bekend om hun hoge kaliber en schietcapaciteiten op lange afstand, waardoor ze populair zijn bij militairen, wetshandhavers en burgers.

Hoewel de M82 en de M107 veel overeenkomsten vertonen, zijn er ook belangrijke verschillen in ontwerp, prestaties en gebruik.

In dit artikel onderzoeken we deze verschillen om u te helpen begrijpen hoe deze twee geweren zich tot elkaar verhouden.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een algebraïsche uitdrukking en een veelterm (uitgelegd) - All The Differences

Vergelijking tussen de twee geweren

Het ontwerp en het uiterlijk van de M82 en de M107 lijken sterk op elkaar, maar er zijn enkele opmerkelijke verschillen in hun afmetingen en gewicht. De M107 is langer dan de M82, maar ook iets lichter.

De M82 en M107 delen hetzelfde kaliber - .50 BMG - dat een van de krachtigste en meest effectieve kalibers is voor langeafstandsschieten.

Beide geweren kunnen verschillende soorten munitie afvuren, waaronder pantserdoorborende, brandgevaarlijke en zeer explosieve kogels.

Bovendien heeft de M107 een iets groter effectief bereik dan de M82, w met een maximaal bereik tot 2.000 meter. vergeleken met de Het maximale bereik van de M82 is 1.800 meter. .

Deze geweren staan bekend om hun vermogen om door dikke barrières heen te dringen en om hun nauwkeurigheid op extreme afstanden.

In termen van prestaties en nauwkeurigheid, zowel de M82 als de M107 staan bekend om hun langeafstandscapaciteiten en nauwkeurigheid. Beide geweren zijn zeer nauwkeurig en precies, met vergelijkbare prestaties op lange afstand.

Zowel de M82 als de M107 hebben een reeks toepassingen in militaire en rechtshandhavingsomgevingen, waaronder langeafstandsdoelen, antimaterieeloperaties en antipersoneelmissies.

Ze zijn ook populair onder civiele liefhebbers van langeafstandsschieten voor de jacht en het schieten op doelen.

Zowel de M82 als de M107 zijn te koop bij erkende vuurwapenhandelaren en distributeurs, maar de beschikbaarheid van beide geweren kan in sommige gebieden beperkt zijn, afhankelijk van de plaatselijke wet- en regelgeving.

Zowel de M82 als de M107 zijn gebruikt door militairen en wetshandhavers over de hele wereld.

Contrast tussen de twee geweren

Ontwerp en uiterlijk

Het verschil in afmetingen

Afmetingen en gewicht van de twee geweren

 • De M82 is 48 inch lang en weegt ongeveer 30 pond
 • De M107 is 57 inches lang en weegt ongeveer 28 pond

Verschillen in looplengte, mondingsrem en terugslagreductiesystemen:

 • De M82 heeft een 29-inch loop en een mondingsrem die de terugslag vermindert.
 • De M107 heeft een 29-inch loop en een grotere mondingsrem die is ontworpen om terugslag en mondingsstijging nog verder te verminderen.
 • De M107 heeft ook een verbeterd terugslagreductiesysteem dat de terugslag vermindert met maximaal 50% in vergelijking met de M82

Capaciteit van het magazijn

Tijdschrift
 • De M82 heeft een 10-ronden magazijn.
 • De M107 heeft ook een 10-ronds afneembaar box-magazijn, maar kan ook een 5-ronds magazijn gebruiken.

Bovendien heeft de M107 een verbeterd terugslagreductiesysteem dat de gevoelde terugslag tot 50% vermindert in vergelijking met de M82.

Hoewel beide geweren een afneembaar box-magazijn van 10 ronden hebben, kan de M107 indien nodig ook een magazijn van 5 ronden gebruiken.

Overzicht (M107 en M82 A1)

Kaliber en ballistiek

 • De M82 heeft een kamer in .50 BMG ( Browning Machine Gun) kaliber
 • De M107 heeft ook een kamer in . 50 BMG kaliber

Ballistische prestaties en effectief bereik

 • De M82 heeft een effectief bereik tot 1.800 meter.
 • De M107 heeft een effectief bereik van maximaal 2.000 meter (1,2 mijl)
 • Beide geweren kunnen pantserdoorborende, brandgevaarlijke en zeer explosieve munitie afvuren.
Het verschil in bereik

Prestaties en nauwkeurigheid

Nauwkeurigheid en precisie tussen de M82 en M107:

 • Beide geweren zijn zeer nauwkeurig en precies, met vergelijkbare prestaties op lange afstand.
 • De M107 heeft een iets stabieler platform door het verbeterde terugslagreductiesysteem, wat de nauwkeurigheid ten goede komt.

Terugslagcontrole en loopstijging

 • De M82 heeft een aanzienlijke hoeveelheid terugslag en mondingstoename door het hoge kaliber van het wapen.
 • De M107 heeft een meer geavanceerd terugslagreductiesysteem dat de gevoelde terugslag tot 50% helpt verminderen, waardoor de terugslag gemakkelijker te beheersen is en de loop van de loop wordt verminderd.

Dankzij het verbeterde terugslagreductiesysteem kan de M107 een iets stabieler platform bieden, wat de nauwkeurigheid ten goede komt.

Bovendien heeft de M107 een meer geavanceerd terugslagreductiesysteem dat de gevoelde terugslag tot 50% helpt verminderen, waardoor de terugslag gemakkelijker te beheersen is en de loop van de loop wordt verminderd.

De M82 heeft een aanzienlijke mate van terugslag en snuitverhoging door het hoge kaliber van het wapen, wat het moeilijker kan maken om op lange afstand accuraat te schieten.

Militair en civiel gebruik

Militair en civiel gebruik
 • Zowel de M82 als de M107 zijn gebruikt door militaire en rechtshandhavingsinstanties over de hele wereld.
 • Ze zijn ook populair onder civiele langeafstandsschutters.

Militaire specificaties

 • De M107 is de nieuwere van de twee geweren en is ontworpen om te voldoen aan specifieke militaire specificaties, met inbegrip van eisen inzake nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid in extreme omgevingen .
 • De M82 werd oorspronkelijk ontwikkeld voor militair gebruik, maar is ook populair geworden onder burgers voor langeafstandsschieten en jagen.

De M107 is de nieuwere van de twee geweren en is ontworpen om te voldoen aan specifieke militaire specificaties, waaronder eisen voor nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid in extreme omgevingen.

De M82 werd oorspronkelijk ontwikkeld voor militair gebruik, maar is ook populair geworden onder burgers voor langeafstandsschieten en jagen.

Hoewel beide geweren in veel opzichten vergelijkbaar zijn, maken het verbeterde terugslagreductiesysteem en andere ontwerpkenmerken de M107 geschikter voor militair en rechtshandhavingsgebruik in extreme omgevingen.

Beschikbaarheid en kosten

 • De kosten van de M82 zijn over het algemeen lager dan die van de M107, met prijzen die variëren van ongeveer 8.000 tot 12.000 dollar
 • De M107 is over het algemeen duurder, met prijzen die variëren van ongeveer 12.000 tot 15.000 dollar of meer, afhankelijk van het specifieke model en de kenmerken

Qua kosten is de M82 over het algemeen minder duur dan de M107, met prijzen die variëren van ongeveer 8.000 tot 12.000 dollar.

De M107 is over het algemeen duurder, met prijzen die variëren van ongeveer 12.000 tot 15.000 dollar of meer, afhankelijk van het specifieke model en de kenmerken.

Deze geweren zijn gespecialiseerde, krachtige vuurwapens die zijn ontworpen voor specifieke doeleinden, en bijgevolg zijn ze in het algemeen duurder dan andere soorten geweren.

Ontwerp en uiterlijk De M107 heeft een grotere mondingsrem en een verbeterd terugslagreductiesysteem, terwijl de M82 een 10-ronde afneembaar boxmagazijn heeft en ook een 5-ronde magazijn kan gebruiken.
Ballistiek en kaliber De M107 heeft een iets groter effectief bereik, maar staat bekend om zijn vermogen om door dikke barrières heen te dringen en nauwkeurigheid op extreme afstanden.
Efficiëntie en precisie De M107 heeft een iets stabieler platform en een geavanceerder terugslagreductiesysteem dat de gevoelde terugslag tot 50% helpt verminderen.
Civiel en militair gebruik De M107 is de nieuwere van de twee geweren en is ontworpen om te voldoen aan specifieke militaire specificaties, waaronder eisen voor nauwkeurigheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid in extreme omgevingen.
Een overzicht van Wat is het verschil tussen de Barrett M82 en de Barrett M107?

FAQs:

Wat is het beoogde gebruik van de M82 en M107?

Beide geweren zijn ontworpen voor langeafstandsdoelen, antimaterieeloperaties en antipersoneelmissies in militaire en wetshandhavende omgevingen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Wellcome en Welcome? (Feiten) - Alle Verschillen

Ze zijn ook populair onder civiele liefhebbers van langeafstandsschieten voor de jacht en het schieten op doelen.

Is het legaal om een Barrett M82 of M107 te bezitten?

De legaliteit van het bezit van een Barrett M82 of M107 varieert per rechtsgebied, en eigenaars moeten de plaatselijke wet- en regelgeving raadplegen alvorens een van deze vuurwapens te kopen of te bezitten.

In veel gebieden kan een speciale vergunning vereist zijn om deze geweren te bezitten of te gebruiken.

Zijn de M82 en M107 gemakkelijk te hanteren en te bedienen?

Door hun krachtige karakter en zware gewicht zijn de M82 en M107 misschien niet geschikt voor alle schutters, vooral niet voor degenen met beperkte ervaring met langeafstandsvuurwapens.

Deze geweren zijn ook vrij zwaar: de M82 weegt ongeveer 30 pond en de M107 ongeveer 28 pond, waardoor ze voor sommige gebruikers moeilijk te hanteren zijn.

Welke accessoires en modificaties zijn beschikbaar voor de M82 en M107?

Voor beide geweren zijn een aantal accessoires en aanpassingen beschikbaar, waaronder diverse optieken, tweepoten, onderdrukkers en andere hulpstukken.

Sommige gebruikers kunnen ervoor kiezen hun geweren aan te passen om de nauwkeurigheid te verbeteren, de terugslag te verminderen of ze aan te passen aan specifieke missievereisten.

Het is echter belangrijk op te merken dat wijzigingen de prestaties en betrouwbaarheid van het geweer kunnen beïnvloeden en ook juridische gevolgen kunnen hebben, afhankelijk van de plaatselijke voorschriften.

Conclusie

De Barrett M82 en M107 zijn twee krachtige en zeer effectieve langeafstandsgeweren die veel overeenkomsten vertonen, waaronder hun kaliber en algemene ontwerp.

Beide geweren worden veel gebruikt in militaire en wetshandhavende omgevingen, en door liefhebbers van langeafstandsschieten in de burgerij.

Er zijn echter ook een aantal belangrijke verschillen tussen de twee geweren, waaronder hun uiterlijk, ballistische prestaties, nauwkeurigheid en kosten.

De M107 is de nieuwere van de twee geweren en is ontworpen om te voldoen aan specifieke militaire specificaties, waaronder verbeterde terugslagreductie en andere ontwerpkenmerken die het meer geschikt maken voor militair en rechtshandhavingsgebruik in extreme omgevingen.

Over het geheel genomen zijn beide geweren zeer effectieve en krachtige vuurwapens die een scala aan toepassingen en mogelijkheden bieden voor wie op lange afstand wil schieten of jagen.

Andere artikelen:

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.