Wat zijn de verschillen tussen een pedicure en een manicure? (Onderscheidend gesprek) - Alle Verschillen

 Wat zijn de verschillen tussen een pedicure en een manicure? (Onderscheidend gesprek) - Alle Verschillen

Mary Davis

Wie geïnteresseerd is in mode, persoonlijke verzorging en andere aspecten van persoonlijke verzorging, weet waarschijnlijk wel wat pedicure en manicure zijn. Dit zijn verzorgingsmassages die expliciet bedoeld zijn voor uw handen en voeten om ze er verfijnder en mooier uit te laten zien.

Naast het verbeteren van uw schoonheid voegen deze schoonheidsbehandelingen een extra massagestap toe, waardoor uw spieren ontspannen blijven terwijl u ze ontvangt.

Er zijn veel mensen die beide termen goed kennen, maar sommigen vinden het nog steeds een uitdaging om te bepalen welke term naar welk lichaamsdeel verwijst.

Pedicure is afgeleid van het Latijnse woord "pedis", dat "van de" voet betekent, en "cura", dat "zorg" betekent, terwijl "een manicure afkomstig is van het Latijnse woord "manus", dat "handen" betekent, en "cura", dat "zorg" betekent.

Zie ook: Wat is het verschil tussen nieuwe liefde en oude liefde? (All That Love) - All The Differences

Een belangrijk verschil tussen een manicure en een pedicure is het lichaamsdeel waarop ze worden uitgevoerd. Pedicures zijn voor voeten en teennagels, terwijl manicures voor handen en vingernagels zijn. Beide zijn vormen van lichaamsbehandelingen en massages, maar ze hebben elk hun verschillen en manieren om ze uit te voeren.

Lees verder voor meer informatie over beide behandelingen.

Alles wat u moet weten over manicure

Een manicure is een schoonheidsbehandeling waarbij een professionele manicure de nagels vijlt, in vorm brengt en knipt.

Je moet minstens twee keer per maand een manicure nemen.

Deze schoonheidsbehandeling is populair omdat het je handen en nagels er gezond en glanzend uit laat zien. Bovendien is het een manier om jezelf te verwennen. Als je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke manier om je nagels er op hun best uit te laten zien, is een manicure het antwoord.

Een manicure is een professionele schoonheidsbehandeling waarbij u nagellak, nagelriemcrème en vochtinbrengende crème aanbrengt op uw handen, inclusief uw vingernagels.

Een nagelstylist voert meestal manicures uit in een salon of spa; manicures kunnen op maat worden gemaakt voor de persoon. Het duurt meestal ongeveer een uur en kost ongeveer 15 tot 25 dollar in een goede salon.

Soorten manicure

Laten we hier de meest voorkomende soorten manicure opnoemen:

Type Detail
Basis Eenkleurige nagellak gevolgd door een blanke toplaag.
Frans Heldere, roze of beige basislaag met witte kleur aan de uiteinden
Omgekeerd Frans Wit gelakte nagels met donkere tips
Acryl Kunstnagels worden bovenop de echte aangebracht.
Gel Een semi-permanente gel wordt over de hele nagel aangebracht.

Soorten manicure

Alles wat u moet weten over pedicures

Een pedicure is gewoon een voetmassage die bestaat uit reinigen, modelleren en hydrateren. Het kan thuis worden gedaan, maar voor het beste resultaat moet u een afspraak maken met een professional.

Een pedicure houdt uw voeten zacht en soepel

Een pedicure is een behandeling die een voetscrub, nagelverzorging en een nagellak of gelmanicure omvat. Het wordt vaak aangeboden als een extra service in salons, maar kan ook thuis worden uitgevoerd.

Een regelmatige pedicure kan helpen uw nagels te versterken en te voorkomen dat ze broos worden. Het helpt u ook uw voeten te ontspannen en verbetert uw bloedsomloop.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Marvel en DC Comics? (Laten we genieten) - Alle Verschillen

Soorten pedicure

Er zijn drie soorten pedicure:

 • Franse pedicure omvat het verwijderen van eelt en andere harde huid.
 • Standaard pedicure omvat het reinigen, in vorm brengen en hydrateren.
 • Mani-pedi omvat zowel manicure als pedicure diensten.

Hoe verschillen pedicures en manicures?

Een pedicure is een verwennende schoonheidsbehandeling voor de voeten en tenen die bestaat uit het reinigen, vijlen en in vorm brengen van de nagels. Een manicure is een meer uitgebreide behandeling die het aanbrengen van verf of gel op de nagels, het werken aan de nagelriemen en het verwijderen van ongewenste huid kan omvatten.

Enkele verschillen tussen pedicure en manicure zijn de volgende:

Verschil in kosten

Een pedicure is duurder dan een manicure. Een gewone salon kan uw manicure doen voor 10 tot 15 dollar, maar een pedicure kost minstens 20 tot 25 dollar.

Verschil in schrobben

Scrubs worden meer gebruikt bij pedicures om dode huidcellen van hielen en zolen te verwijderen dan bij manicures. De huid van de handen is meestal zacht, dus die hoeft niet overmatig geëxfolieerd te worden.

De huid van je voeten, vooral je voetzolen, is daarentegen ruw en vaak vereelt. Je moet dus extra scrubben om ze zacht te maken.

Je nagels laten doen is een belangrijk onderdeel van een manicure en pedicure

Verschil in proces

Voor een eenvoudige manicure brengt u crème, olie of lotion aan op de nagelriem, waarna u uw handen een paar minuten in een kom met lauw water legt om te weken.

Daarna zal een nagelstyliste uw nagels in de gewenste vorm brengen en knippen. Daarna krijgt u een massage, en aan het eind zal de nagelstyliste uw nagels met nagellak versieren. Typische nagelvormen zijn onder andere:

 • Pleinen
 • Ovalen
 • Squoval (combinaties van vierkanten en ovalen)
 • Stiletto's

Bij een basispedicure worden de voeten geschrobd en gereinigd. Hierbij wordt een puimsteen of een voetvijl gebruikt om de voeten te schrobben.

Net als bij een manicure wordt de voet eerst in een bad gelegd om te weken; vervolgens trimt, vijlt en reinigt de technicus de nagels, brengt lak aan en masseert de voet en de kuit met een vochtinbrengende crème terwijl deze droogt.

Bovendien zit u in een grote stoel voor de pedicure, soms met een bubbelbad om uw voeten te weken. Die stoel kan ook speciale massage-instellingen hebben voor uw nek en rug, om u een gezonde ontspannende ervaring te bezorgen.

U kunt deze verschillen grafisch zien in deze tabel.

Pedicure Manicure
Het is de behandeling van uw voeten en teennagels. Het is de schoonheidsbehandeling voor je handen en nagels.
Pedicure is behoorlijk duur. Een manicure is goedkoper dan een pedicure.
Dit houdt ook veel schrobben in. Dit proces omvat minimaal schrobben.

Pedicure vs. manicure

De korte videoclip hieronder verduidelijkt deze verschillen verder.

Manicure vs. Pedicure

Hoe vaak moet u een pedicure en manicure nemen?

Een pedicure moet om de twee weken, een manicure minstens één keer per maand.

Maar sommige mensen kunnen ze vaker nodig hebben, afhankelijk van hun huidtype en hoe vaak ze agressieve chemicaliën of schuurmiddelen op hun voeten en handen gebruiken. Als u deze behandelingen voor het eerst ondergaat, vraag het dan aan uw podotherapeut of een gekwalificeerde schoonheidsspecialist.

Conclusie

 • Manicure en pedicure zijn schoonheidsbehandelingen voor handen en voeten.
 • Een manicure wordt gedaan aan uw handen en vingernagels, terwijl een pedicure wordt gedaan aan uw voeten en teennagels.
 • Pedicure is duur in vergelijking met manicure, dat iets goedkoper is.
 • Een pedicure omvat veel scrubben in vergelijking met een manicure.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.