Camaro SS vs. RS (verschil uitgelegd) - Alle verschillen

 Camaro SS vs. RS (verschil uitgelegd) - Alle verschillen

Mary Davis

Eerlijk antwoord: Het belangrijkste verschil tussen de Camaro RS en SS zit hem in de motoren. De Camaro RS heeft de 3,6-liter V6-motor, terwijl de SS de 6,2-liter V8-motor heeft.

Als je een auto wilt kopen of in het algemeen geïnteresseerd bent in auto's, vraag je je misschien af wat de verschillen zijn tussen de twee modellen. Maak je geen zorgen, ik heb het voor je geregeld!

Ik zal in dit artikel de verschillen tussen een Camaro RS en een SS gedetailleerd toelichten.

Dus laten we er meteen in duiken!

Waar staan RS en SS voor?

Bij de Chevrolet Camaro modellen staat RS voor "Rally sport" en SS voor "Super Sport". De nieuwe Camaro SS kan van 0 tot 60 mph gaan in slechts ongeveer vier seconden, omdat hij een vermogen heeft van 455 pk.

Het bedrijf stopte echter met de productie van de Camaro RS. De RS had 335 pk en ging van 0 tot 60 mph in ongeveer zes seconden. Het verschil tussen de snelheidstijden van de twee modellen was dus slechts twee seconden.

Hier is een tabel met de verschillen in uitrusting en pakketten tussen de Camaro RS en SS:

Camaro RS (Uiterlijk pakket) Camaro SS (prestatiepakket)
Projectorkoplampen met LED daglicht Projectorkoplampen met LED daglicht
Lederen interieur met RS badge Lederen interieur met SS badge
3.6L V6 Motor 6.2L LT1 V8 motor
21mpg gecombineerd, 18mpg in de stad en 27mpg op de snelweg. 18mpg gecombineerd, 15mpg in de stad en 24mpg op de snelweg.
20-inch wielen 20-inch wielen

Hopelijk helpt dit!

Wat zijn de verschillen tussen de SS en de RS?

Het belangrijkste verschil tussen een Chevy Camaro RS en SS is dat de Camaro SS een vermogen heeft van 455. Terwijl de RS 335 pk produceert. De SS kan in ongeveer vier seconden naar 60 mijl, terwijl de RS dat in ongeveer zes seconden kan.

SS wordt beschouwd als de prestatie optie die op de Camaro zit. Het wordt beschouwd als beter dan RS omdat het een verbeterde esthetiek, opgewaardeerde ophanging en vermogen biedt. Het wordt ook beschouwd als een high-performance optie omdat het een grotere motor en meer pk's bevat.

Bovendien, wat betreft de esthetiek, een van de unieke kenmerken van de Camaro RS zijn de verborgen lichten. Het pakket omvat ook andere verbeterde esthetica.

De SS heeft echter een speciale badge en bekleding. Er is ook keuze uit een performance V8.

Aan de andere kant heeft de RS alleen een uiterlijk pakket met de speciale grille behandeling. Het is beschikbaar met elk van de Camaro trims.

Deze omvatten verborgen koplampen die anders zijn dan bij een standaard Camaro. Hij heeft ook een speciale RS badging net zoals SS er een heeft. De badging heeft een speciale chroom en blackout afwerking.

Motorisch gezien is het belangrijkste verschil tussen beide modellen het aantal cilinders en de cilinderinhoud. De Camaro SS heeft een 6,2-liter V8-motor, terwijl de Camaro RS een 3,6-liter V-6-motor heeft.

De RS is een meer op de straat gerichte versie, terwijl de SS een meer op het circuit gerichte versie is. De RS is verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een achttrapsautomaat. Hij wordt geleverd met een sportief afgesteld onderstel en Brembo-remmen.

Men denkt dat SS een prestatiepakket was, terwijl RS niets meer was dan een "looks"-optie of een uiterlijk pakket.

Wat maakt een Camaro een RS SS?

Tijdens de beginjaren was het mogelijk om zowel de SS als de RS opties in een Camaro te bestellen. Dit zou het "Camaro RS/SS" model worden. Hij werd gelanceerd in het jaar 1969 en het was een SS model met RS trim.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een push training en een pull training in de sportschool? (Uitgewerkt) - Alle verschillen

De Camaro SS heeft een niet-functionele luchtinlaat op de motorkap. Hij heeft ook speciale striping en SS badging op de grill. De auto bevat voorspatborden, een benzinedop en een claxonknop.

De LT en LS modellen hebben standaard achttien inch wielen, maar de LT en SS modellen zijn ook verkrijgbaar met het RS pakket, dat 20 inch wielen, daklijsten in carrosseriekleur, een antenne en ontladingskoplampen toevoegt.

Bekijk deze video waarin de kenmerken van de Camaro SS worden beschreven:

De functies zijn behoorlijk interessant!

Hoe weet je of een Camaro een RS is?

In oudere Camaro modellen, moet je ze nauwkeurig inspecteren om een RS Camaro versie te identificeren. De manier waarop je dat kan zien is door het controleren van het VIN, RPO codes, of trim tag codes.

Een RS Camaro werd vervaardigd in de volgende jaren: 1967 tot 1973, en van 1975 tot 1980. Deze auto heeft een sportiever uiterlijk door de aanwezigheid van spots en lichtkappen.

Voor de moderne versies zijn er een paar fysieke kenmerken die kan helpen om de RS en SS uit elkaar te houden. Gelukkig is een van de eenvoudigste manieren om de nieuwere versies te identificeren gewoon door te kijken naar de motorkap en de binnenkant van de wielen. De SS-trim heeft ventilatieopeningen op de motorkap, terwijl een RS-versie dat niet heeft.

Bovendien kan een gemodificeerde Camaro RS een supercharger en de ventilatieopeningen hebben. Dit kunnen aftermarket add-ons zijn. De SS-versie wordt geleverd met Brembo remmen en die zijn van buitenaf goed zichtbaar.

Dit kan helpen om de twee modellen uit elkaar te houden. U kunt ook kijken of er een SS of RS op staat.

Dit is hoe een oudere Camaro eruit zou zien!

Welke is de snellere Camaro, een SS of een RS?

De Camaro SS is sneller dan de RS. Dat komt omdat hij een grotere 6,2 L V8-motor heeft. Deze motor kan tot 455 pk produceren. De RS kan slechts 335 pk produceren en heeft een 3,6 L V6-motor.

Zelfs de vorige generatie van de SS kon vermogens leveren tussen 420 en 450. De RS daarentegen kon tussen 310 en 335 pk leveren.

Bovendien kan de SS in ongeveer vier seconden naar 100 km/u rijden en heeft hij een maximumsnelheid van 100 km/u. De RS kan in ongeveer zes seconden naar 100 km/u rijden. Het verschil in snelheid is dus ook duidelijk merkbaar.

Het SS model was ontworpen voor snelheid. Terwijl het RS model gewoon meer fancy was met vinyl topjes en verborgen koplampen. Het was niet bedoeld om snel te rijden.

Dit is een lijst van interieur en technologische kenmerken van een 2019 Camaro SS:

Zie ook: Wat is het verschil tussen high-rise en high-waist jeans - Alle verschillen
 • LED koplampen
 • Slanke achterlichten
 • Slim geluid
 • Verlichte cabine inclusief spectrumverlichting
 • Gebruiksvriendelijk bestuurdersinformatiecentrum
 • Tiener bestuurder modus
 • Head up display

Tegenwoordig is de Camaro ZL1 Coupé echter de snelste Camaro ooit gemaakt. Hij wordt beschouwd als een supercar die snel tot tweehonderd mph kan gaan.

Camaro SS is badging.

Wat is volgens jou het grootste verschil tussen de Camaro Z28, SS en ZL1?

De SS staat vlak onder de ZL1-versie als een van de topmodellen van de Camaro. De SS heeft een atmosferische V8-motor van 6,2 liter en geeft... 455 pk. De ZL1 heeft een supercharged V8-motor van 6,2 liter. en produceert een vermogen van 650 pk.

De ZL1 is een superieure auto in termen van rondetijden. Dat komt omdat hij meer vermogen en wegligging heeft dan de SS. Daarom kan hij sneller rondjes rijden op een circuit.

Als je een capabele bestuurder bent, dan is de ZL1 absoluut beter en sneller. Maar in de handen van een gemiddelde bestuurder is de access misschien een betere tracker. Dat komt omdat de ZL1 aanzienlijk krachtiger is dan de SS en het moeilijker is om prestaties op het circuit te halen met krachtigere auto's.

Een motor met supercharger zoals die van de ZL1 is niet zo lineair in gasrespons als een motor met natuurlijke aanzuiging van een Camaro SS.

De Z/28 is vrij gestript qua interieur en gewicht. Hij heeft een natuurlijk opgezogen 7.0 liter LS7 V8 motor. Hij lijkt erg op een raceauto. Het bedrijf raadt zelf aan om niet dagelijks met deze auto te rijden.

In termen van zuiverheid op het circuit is de oudere Z/28 waarschijnlijk beter dan de nieuwe ZL1. Hij wordt beschouwd als veel beter op het circuit dan de oudere ZL1. De ZL1 wordt beschouwd als een monsterauto op de weg. Terwijl een Z/28 meer ontworpen is als een puristische circuitauto.

De SS is van goede waarde en op bepaalde circuits is hij bijna net zo snel als de Z/28 was. De Z/28 is rauwer en de SS is verfijnder.

Laatste gedachten

Kortom, de belangrijkste verschillen tussen een Camaro SS en RS liggen in hun motoren en transmissies. Een SS-versie van het model heeft een atmosferische V8-motor van 6,2 liter, terwijl een RS-versie een supercharged V6-motor van 3,6 liter heeft.

De Camaro SS is veel sneller dan de RS-versie. Hij heeft een vermogen van 455 pk en kan tot 60 mijl gaan in slechts ongeveer vier seconden.

De RS daarentegen is niet ontworpen om snel te rijden en kan in ongeveer zes seconden naar 100 km/u. Als hij is aangepast, dan misschien in vijf seconden.

Er zijn vele andere verschillen in termen van interieur en technologische kenmerken tussen de twee modellen. Als je iemand bent die vooral gericht is op de snelheidsprestaties van de auto dan moet je voor de Camaro SS versie gaan. Die zal aan je wensen voldoen!

Als u echter iemand bent die graag in een chique auto rondrijdt, ga dan voor de RS-versie, want die werd uitsluitend geïntroduceerd als een uiterlijk pakket. De RS kan als add-ons een supercharger en ventilatieopeningen krijgen.

Ik hoop dat dit artikel al uw zorgen over de versies Camaro RS en SS heeft kunnen wegnemen!

Misschien ben je ook geïnteresseerd in:

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.