Wat is het verschil tussen de Google- en Chrome-app? Welke moet ik gebruiken? (Voordelen) - Alle verschillen

 Wat is het verschil tussen de Google- en Chrome-app? Welke moet ik gebruiken? (Voordelen) - Alle verschillen

Mary Davis

Zoekmachines zijn zo toegankelijk, nuttig voor onderzoek, en hebben zoveel andere toepassingen, daarom zijn ze iets dat we allemaal nodig hebben in ons leven.

Beide applicaties worden in wezen gemaakt door hetzelfde bedrijf, Google, dat ook hun moederbedrijf is. Hoewel het contraproductief kan lijken om beide apps op je smartphone te hebben, is het een verstandige zet.

Hoewel de applicaties Google en Chrome beide kunnen worden gebruikt om zoekopdrachten uit te voeren, hebben ze in feite veel meer mogelijkheden.

Google is een multinationale techgigant die een reeks producten aanbiedt, zoals e-mail, kaarten, documenten, excel sheets, bellen en meer, terwijl Google Chrome een cross-platform webbrowser is die door Google is ontwikkeld om te browsen en informatie op te halen.

Blijf lezen om meer te weten te komen over hoe Google en Google Chrome werken en welke verschillende voordelen ze gebruikers bieden.

Wat is een zoekmachine?

U kunt een zoekmachine gebruiken om de enorme hoeveelheid online gegevens te doorzoeken om specifieke informatie te vinden.

Gewoonlijk verschijnt het op een aparte website, maar het kan ook verschijnen als een "app" op een draagbaar apparaat of als een eenvoudig "zoekvenster" op een website die er vaak niets mee te maken heeft.

Zie ook: @Hier VS @Iedereen op Discord (Hun Verschil) - Alle Verschillen

Een pagina met resultaten, dat wil zeggen links naar webpagina's, met betrekking tot de zoekwoorden wordt gepresenteerd na het intypen van woorden in het vak op de startpagina van een zoekmachine als Google en het klikken op Zoek op .

Deze resultaten, ook wel "hits" genoemd, worden meestal gerangschikt in volgorde van relevantie voor de ingevoerde termen. Sommige zoekmachines tonen u zelfs resultaten die zijn aangepast op basis van uw zoekgeschiedenis.

Enkele voorbeelden van zoekmachines zijn:

 1. Google
 2. Yahoo
 3. Bing

Wat is Google?

De meest gebruikte website wereldwijd en de populairste zoekmachine in het Westen heten beide Google.

Google is een van de meest geprefereerde zoekmachines.

Toen oprichters Sergey Brin en Larry Page samen een zoekmachine met de naam "backrub" ontwikkelden, werd het bedrijf in 1995 opgericht.

In feite is de term "googelen" het gebruik van een zoekmachine gaan betekenen vanwege de invloed van het bedrijf op het ontstaan van het internet zoals wij dat kennen, en het is al actief sinds het eind van de jaren negentig.

Hoewel de zoekmachine het belangrijkste aanbod van het bedrijf is, is Google ook actief in diverse andere sectoren, waaronder hardware, cloud computing, reclame, software en kunstmatige intelligentie (AI).

Google is momenteel een onderdeel van Alphabet Inc., een beursgenoteerd bedrijf met verschillende klassen van aandeelhouders.

Wat is Google Chrome?

Chrome is een gratis webbrowser gemaakt door Google en is gebaseerd op het Chromium open-source project.

Het wordt gebruikt om webgebaseerde programma's uit te voeren en toegang te krijgen tot het internet. Qua functionaliteit is de browser uitstekend geschikt voor regelmatig gebruik.

Volgens Statcounter heeft Google Chrome een marktaandeel van 64,68% en is het marktleider op het gebied van webbrowsers.

Bovendien is het een cross-platform browser, wat betekent dat sommige versies functioneren op verschillende desktops, laptops, smartphones en besturingssystemen.

Chrome is over het algemeen veilig en is ontworpen om u te beschermen tegen schadelijke en frauduleuze websites, die uw wachtwoorden kunnen stelen of uw computer kunnen beschadigen.

Kenmerken van Google Chrome App

Google Chrome App werkt perfect voor Android-gebruikers.

Google Chrome heeft dezelfde standaardfuncties als andere webbrowsers, waaronder een terugknop, vooruitknop, verversingsknop, geschiedenis, bladwijzers, werkbalk en instellingen.

Kenmerken van Google Chrome Functie
Beveiliging Om de beveiliging op peil te houden, worden vaak en automatisch updates uitgebracht.
Snel Zelfs als u veel pagina's met veel afbeeldingen bekijkt, kunnen webpagina's zeer snel worden geopend en geladen.
Adres Bar Start gewoon een nieuw tabblad of venster en begin uw zoekterm in de adresbalk te typen.
Sync U kunt al uw bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, auto-invullingen en andere gegevens synchroniseren wanneer u Chrome gebruikt met uw Google-account.
Kenmerken van Google Chrome

Wat is het verschil tussen Google en Google Chrome App?

Ze lijken allebei naar dezelfde dingen te zoeken, wat de vraag oproept waarin ze van elkaar verschillen.

Google en Chrome zijn in verschillende jaren gelanceerd, respectievelijk in 1998 en 2008. Naast dit onderscheid hebben de twee goederen een aantal andere kenmerken, zoals marktaandeel, omvang en formaat.

Google Chrome is een van de best beoordeelde browsers op het gebied van snelheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Zie ook: Ymail.com vs. Yahoo.com (Wat is het verschil?) - Alle Verschillen

Chrome-toepassingen worden gehost op de desktopomgeving waar de Chrome-browser is geïnstalleerd. Google is daarentegen een webgebaseerd platform.

Hoewel u met de Google-app op het web kunt surfen, zijn uw opties beperkt tot die welke door Google-zoekopdrachten worden geretourneerd.

Er is geen optie om meer dan één tabblad te openen of om daadwerkelijk een website te openen. Je kunt niets anders doen dan bladeren en de zoekresultaten van Google bekijken.

Wanneer de diensten van beide bedrijven elkaar overlappen, dient Chrome Apps als front-end en Google Apps als back-end.

Laten we de onderstaande tabel bekijken om het verschil tussen Google en Chrome App verder te begrijpen.

Verschil Google Chrome-app
Type Zoekmachine Webbrowser
Opgericht 1998 2008
Formaat Tekst, documenten en meer Webpagina's
Product Google Docs en Google Drive Chromecast en Chromebit
Verschil tussen Google en Chrome App Deze video beschrijft nauwkeurig het verschil tussen Google en Google Chrome.

Voordelen: Google vs. Google Chrome App

Wanneer wij of de meeste bureaus het over zoeken hebben, verwijzen we bijna altijd naar Google vanwege alle voordelen ervan.

Google Voordelen
Snelheid In 0,19 seconden kan het miljoenen resultaten presenteren. Hun technologische infrastructuur is daar debet aan.
Keuze Deze index heeft veel meer sites en indexeert nieuwe websites sneller dan elke andere zoekmachine.
Relevantie Vergeleken met de andere zoekmachines heeft het een aanzienlijk geavanceerder algoritme. Het zou meer bedreven moeten zijn in het onderscheiden.
Merknaam Niemand kan deze functie van Google negeren. Het is allemaal voorbij.
Voordelen van Google

Chrome is compatibel met Windows, Mac, Linux, Android en iOS.

Laten we eens kijken naar de kenmerken ervan en wat het onderscheidt van andere ramen.

Google Chroom Voordelen
Snelheid V8, een snellere en krachtigere JavaScript-engine, is ingebouwd in Chrome.
Eenvoudig Het is een nette en ongecompliceerde browser; het gebruik van de Omnibox en de vele tabbladen tijdens het verkennen van het web is eenvoudig.
Beveiliging Het heeft safe browsing technologie en zal een waarschuwing weergeven voordat u een dubieuze website bezoekt.
Aanpassing U kunt apps, extensies en thema's toevoegen via de Chrome Webstore.
Voordelen van de Google Chrome-app

Welke is beter: Google of Google Chrome App

De eerste van alle zoekmachines is Google, en Google Chrome is slechts een aanvulling daarop. Dat maakt de bewering dat Google de beste is nogal logisch.

Hoe kan een webbrowser nuttig zijn als hij geen webpagina's kan vinden voor de gebruiker? Zij werken samen om de gebruikerservaring naar een gericht niveau te tillen.

Het directe gebruik van Google zonder de hulp van begeleidende Chrome Apps is een duidelijke indicatie van het nut en de kracht ervan.

Hoewel Google een groter platform is met vele functies, zoals e-mail, kaarten en bellen, is het hoofddoel het leveren van informatie.

Een zakelijke suite die niet wordt beperkt door de beschikbaarheid of mogelijkheden van bepaalde browsers kan worden geïnstalleerd via de Apps, die ook beschikbaar is als een Google-app en toegankelijk is voor vrijwel alle browsers.

Alternatieven voor Google Chrome

Firefox

Evolutie van het Firefox-logo

Het is niets meer dan een webbrowser die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het internet. Met een webbrowser heeft men toegang tot informatie in de vorm van tekst, audio, foto's en video's van over de hele wereld.

In 2002 werkten de Phoenix-gemeenschap en de Mozilla Foundation samen om het te bouwen. Omdat het is afgeleid van de Mozilla-webbrowser, wordt het nu Firefox genoemd.

Hij staat bekend om zijn snelheid, maar de Firefox-browser heeft meer geheugen nodig om goed te functioneren en kan de capaciteit van de computer voor multitasking beperken.

Opera

Opera is een alternatieve browser, die ook goed werkt als app op mobiel.

Op 1 april 1995 publiceerde Opera Software de eerste versie van deze Internetbrowser.

Het is ontworpen voor mobiele platforms en PC's, waaronder een populaire keuze voor smartphones. Opera is de snelste browser ter wereld en biedt Opera Mail, een gratis e-mailprogramma.

De menu's Bestand, Bewerken en Beeld zijn in recentere versies van Opera vervangen door een enkele menu-optie die linksboven in het browservenster staat.

Conclusie

 • Google is een multinationaal technologiebedrijf dat een groot aantal producten aanbiedt, waaronder bellen, e-mail, kaarten, documenten en excel sheets.
 • Google Chrome is een cross-platform webbrowser gemaakt door Google voor browsen en toegang tot informatie, maar dat is niet zijn belangrijkste doel.
 • Als leider op het gebied van technologie levert Google een breed scala aan online goederen en diensten. Dit bedrijf staat bekend als een technologische krachtpatser die vaak het tempo van innovatie bepaalt.
 • Google is superieur aan Chrome omdat Google Chrome slechts een aanvulling is.
 • Zowel Google als Google Chrome zijn experts in functies als hoge spraak, veiligheid, eenvoud, maar ook relevantie en keuze. Ze hebben het eenvoudig en open gemaakt voor iedereen om de gebruikerservaring te verbeteren.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.