Het verschil tussen "Ik hou contact" en "Ik hou contact met je!" - Alle verschillen

 Het verschil tussen "Ik hou contact" en "Ik hou contact met je!" - Alle verschillen

Mary Davis

Ben je ooit op een date geweest waarbij je een persoon echt leuk vond en je er nog een paar wilde? De date met zo'n persoon beëindigen door gewoon afscheid te nemen kan een opgave zijn. Dus hoe vertel je hem of haar dat je hem of haar weer wilt zien?

Het juiste zeggen kan vaak moeilijk zijn op het moment zelf, en nog meer wanneer u de gevolgen van uw uitspraak op lange termijn overweegt.

In de meeste gevallen betekent dit dat u uw woorden zorgvuldig moet kiezen wanneer u met een andere persoon spreekt. Tenzij u het risico wilt lopen de indruk te wekken dat u hem alleen als vriend wilt houden (wat prima is! Het is alleen niet waar u op dat moment voor ging), is het meestal beter om het zekere voor het onzekere te nemen en zinnen te gebruiken als "Ik kijk ernaar uit om binnenkort weer met u te spreken".

Twee van dergelijke zinnen die veel door mensen worden gebruikt bij het afscheid nemen zijn "Ik hou contact" en "Ik hou contact met je". Mensen hebben de neiging om deze twee zinnen te verwarren en denken ook dat ze hetzelfde zijn. Dat is echter niet het geval. Deze twee zinnen verschillen in hun betekenis en de context waarin ze worden gebruikt. Dit artikel is bedoeld om al deze verschillen op te helderen.

Wat is een zin?

Een zin is een groep woorden zonder onderwerp of predicaat, die een volledige maar t.

Een groep woorden in het Engels die een betekenis uitdrukken maar niet zowel een onderwerp als een werkwoord bevatten, wordt een frase genoemd.

Hier zijn enkele voorbeelden:

 • Hardlopen maakt me gelukkig.
 • De telefoon lag op de tafel
 • Hij won tegen zijn favoriete team.

Dit zijn allemaal voorbeelden van zinnen, omdat ze een groep woorden zijn die een zin vormen.

Wat is een clausule?

Alle bijzinnen bevatten een onderwerp en een werkwoord, maar bijzinnen kunnen ook worden onderverdeeld in verschillende categorieën op basis van het aantal items erin (één of meer) .

"Ik heb mijn hond uitgelaten, twee hoofdstukken van mijn boek gelezen, en al mijn bloemen water gegeven." Hier hebben we drie bijzinnen; ze bevatten elk hun eigen onderwerp en werkwoorden: ik, nam, en las, en zinnen als mijn hond uitlaten, wat een appositief wordt genoemd omdat het precies aangeeft wat we bedoelen met die zin.

Een kader met enkele zinnen

"Ik hou contact"

Het is niet duidelijk of "ik hou contact" één betekenis heeft of verschillende. Voor mij lijkt het zoiets te betekenen als "ik bel je terug", maar het kan ook betekenen "hou me op de hoogte van je vorderingen", en ik zal hetzelfde doen. De zin is vaag genoeg dat ze beide betekenissen kan hebben, afhankelijk van de context en de toon van de stem. Die dubbelzinnigheid maakt "ik hou contact" nuttiger dan te zeggen "ik bel je terug".voor jou.

Bijvoorbeeld, als iemand vraagt of je morgen kunt lunchen en je weet niet of dat in je agenda past, kun je zeggen dat ik nog contact opneem.

Als u zegt dat ik contact met u zal opnemen, kunnen ze dat opvatten als een belofte dat u zeker antwoord zult geven op een bepaald tijdstip. Maar als u zegt dat ik contact met u zal opnemen, verwachten ze niets van u totdat ze weer van u horen.

Ze zouden je uitspraak zelfs kunnen interpreteren als implicerend dat er geen kans is om morgen te lunchen, omdat er geen manier is om te weten wat er tussen nu en dan nog kan gebeuren. Een ander voordeel van het gebruik van Ik hou contact in plaats van Ik bel je terug is dat het geen follow-up actie van jouw kant vereist zodra iemand het tegen je zegt.

"Ik neem contact met je op!"

Ik zal contact met u opnemen is een zeer vage term die tot verwarring kan leiden. Het wordt meestal gebruikt wanneer iemand u wil vertellen dat hij u op de hoogte zal houden, maar hij is nog niet klaar om precies te zeggen hoe hij dat zal doen of wanneer hij dat zal doen. Bijvoorbeeld, als iemand vraagt op welke dagen en tijden u open bent? En als uw uren regelmatig veranderen (vanwege het seizoen, enz.) dan zou u kunnen antwoorden met Ik zaldaarover contact met je opnemen.

Het komt erop neer dat u het niet weet, maar dat u van plan bent binnenkort contact op te nemen, liefst voordat er te veel tijd is verstreken sinds hun oorspronkelijke vraag/verzoek om informatie. Maar ik zal contact met u opnemen hoeft dat helemaal niet te betekenen. De persoon kan gewoon willen dat u wacht terwijl hij een antwoord zoekt in plaats van er meteen een te geven.

Dit is ook gebruikelijk omdat mensen vaak meer dan een dag nodig hebben om te reageren, dus met ill be in touch kunnen ze wat tijd winnen zonder meteen zoveel te zeggen of zichzelf op een tijdlijn te zetten. In het algemeen is er dus niet echt een concrete definitie omdat de betekenis varieert afhankelijk van wie het zegt en waarom ze het zeggen.

Vrouwen die naast een tafel zitten en een informeel gesprek voeren

Zinnen die je kunt gebruiken om afscheid te nemen

Er zijn veel verschillende zinnen die je kunt gebruiken om afscheid te nemen van iemand die je net hebt ontmoet, en "Ik laat nog van me horen" is er een die vaak wordt gebruikt. Je hebt het waarschijnlijk zelf ook wel eens gebruikt, maar je hebt misschien niet stilgestaan bij de werkelijke gevolgen van deze uitdrukking.

Als je tegen iemand zegt dat je contact met hem zult opnemen, zeg je eigenlijk dat je hem graag als vriend wilt houden. Dat is prima en vaak is dat ook de bedoeling, maar het is niet wat je in een bepaalde situatie wilt uitstralen.

Aan de andere kant is er een andere zin die je kunt gebruiken als je afscheid neemt van iemand die je net hebt ontmoet, en deze heeft eigenlijk veel romantische waarde. Als je iemand vertelt dat je contact met hem/haar zult houden, zeg je niet alleen dat je hem/haar als vriend wilt houden. Je zegt eigenlijk dat je je relatie met hem/haar op een romantische manier wilt voortzetten.

Zie ook: Polo shirt vs. Tee shirt (Wat is het verschil?) - Alle Verschillen

Dit is een veel gedurfdere uitspraak dan "Ik laat nog van me horen", en daarom moet het alleen worden gebruikt als je er echt klaar voor bent om je relatie naar een hoger niveau te tillen.

Naast deze twee zijn er nog enkele andere zinnen die u kunt gebruiken om afscheid te nemen:

 • Dag!
 • Tot ziens.
 • Tot ziens! Tot ziens!
 • Tot ziens!
 • Ik ben weg.
 • Cheerio!

Het verschil tussen hen

Zoals we besproken hebben, is "Ik hou contact" een zin die gebruikt wordt als iemand vrienden wil blijven. Aan de andere kant is "Ik hou contact met je" een zin die gebruikt kan worden als iemand wil gaan daten.

In wezen is "Ik hou contact" een uitspraak die aangeeft dat iemand gewoon de huidige relatiestatus wil handhaven. "Ik hou contact met je" daarentegen is een uitspraak die aangeeft dat iemand wil gaan daten.

Dit zijn twee zinnen die vaak door zakenmensen worden gebruikt en op de een of andere manier klinken ze erg gelijkaardig, maar betekenen ze precies hetzelfde? Zijn ze onderling inwisselbaar of is er een verschil tussen beide? Er is namelijk een duidelijk verschil tussen ill be in touch en ill be in touch with you. Het heeft allemaal te maken met een verbuiging die eigenlijk is hoe jezeg het als je met iemand anders praat, vooral in een telefoongesprek.

Laten we beginnen met te zeggen dat I'll be in touch en I'll be in touch with you op verschillende momenten in een gesprek verschillende betekenissen hebben. Om te begrijpen wat die verschillen zijn, moeten we eerst kijken waar elke zin het meest geschikt is.

De uitdrukking I'll be in touch wordt vaker gebruikt als openingszin of als slotzin van een gesprek, terwijl I'll be in touch with you alleen kan worden gezegd nadat er al iets is besproken. Laten we, om het verder uit te leggen, eens kijken naar enkele voorbeelden:

Op de vraag of zij de bruiloft van haar vriendin zou bijwonen, antwoordde zij: "Ik hou contact". Dit zou betekenen dat zij nog niet had besloten of zij zou komen, maar dat zij spoedig contact met haar vriendin zou opnemen over haar keuze.

Ik neem contact met je op als iemand een afspraakje wil maken... I'll be in touch wordt gebruikt wanneer iemand de huidige relatie status quo wil houden...
I'll be in touch wordt meestal gebruikt als openingszin of als slotzin. Ik neem contact met je op kan alleen gezegd worden als er al iets besproken is.

Wanneer gebruik je I'll be in touch and I'll be in touch with you?

Waarom is afscheid nemen zo moeilijk?

Zoals we in de inleiding hebben besproken, kan afscheid nemen een ongemakkelijke ervaring zijn. Dat geldt vooral als je niet weet hoe je de situatie met tact moet aanpakken, of als je niet weet wat je woorden in die bepaalde context betekenen.

Zelfs als je een relatie hebt, kan afscheid nemen van iemand raar en onnatuurlijk aanvoelen als je niet precies weet wat je probeert over te brengen. Hoewel het algemene idee is dat je dingen op een positieve noot wilt achterlaten, zodat er een kans is dat het ergens betekenisvol wordt, kan het moeilijk zijn om precies te weten welke woorden je moet gebruiken.

De zinnen I'll be in touch with en I'll be in touch with you worden door mensen veel gebruikt bij het afscheid nemen van vrienden of familie. De toon van deze twee zinnen is informeel en daarom worden ze vaak niet gebruikt als je met je meerdere spreekt, zoals je baas of je leraren.

Laatste woorden

In de meeste gevallen kan afscheid nemen van iemand die je net hebt ontmoet een ongemakkelijke situatie zijn. Dat geldt vooral als je niet weet hoe je de situatie met tact moet aanpakken, of als je niet weet wat je woorden in die bepaalde context betekenen.

Het kan moeilijk zijn om precies te weten welke woorden je moet gebruiken als je met een andere persoon spreekt, vooral als je denkt aan de gevolgen van je uitspraak op lange termijn. In de meeste gevallen is het het beste om het zekere voor het onzekere te nemen en zinnen te gebruiken als "Ik neem nog contact met je op" in plaats van iets als "Ik neem nog contact met je op."

Conclusie

 • De bouwstenen van zinnen zijn zinnen en bijzinnen
 • De zinnen "Ik houd contact" en "Ik houd contact met je" zijn niet uitwisselbaar en je moet weten wanneer je welke moet gebruiken.
 • Houd rekening met de context waarin deze twee zinnen worden gebruikt bij het afscheid nemen of het beëindigen van een gesprek

Wat is het verschil tussen Ik heb hier gewerkt en Ik heb hier gewerkt? (Uitleg)

I Love You Too VS I, Too, Love You (Een vergelijking)

Sensei VS Shishou: een grondige uitleg

Wat is het verschil tussen doorgaan en cv? (Feiten)

Zie ook: Verschil Tussen Onszelf en Onszelf (Onthuld) - Alle Verschillen

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.