Wat is het verschil tussen Vegito en Gogeta? - All The Differences

 Wat is het verschil tussen Vegito en Gogeta? - All The Differences

Mary Davis

Vegito en Gogeta zijn de twee personages uit de anime-wereld die beide als het krachtigst en beroemdst worden beschouwd. Met weinig overeenkomsten tussen hen, zitten deze beide personages ook vol verschillen.

Vegito is het resultaat van de fusie van Vegeta en Goku die plaatsvindt door de Potara Oorbellen. Gogeta is het resultaat van de fusie van Vegeta en Goku die gebeurt door dansen.

Maar voordat we het verschil weten tussen Vegito en Gogeta, is het zo belangrijk om te leren over Vegeta en Goku.

Uit welke Anime komen Vegito en Gogeta?

De personages Vegito en Gogeta komen uit de populaire serie Dragon Ball van Akira Toriyama.

Het valt niet te ontkennen dat anime een behoorlijke impact heeft gehad, en Dragon Ball wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke animes aller tijden. Het valt onder de shonen paraplu en is een van de populairste series uit dat genre.

Volgens de maker begon de serie als een one-shot met de titel Dragon Boy, maar nadat hij overwegend positieve kritieken van zijn lezers kreeg, besloot hij er een serie van te maken, met een beroemde Chinese roman als leidraad.

Hij wist niet dat die ene beslissing om Dragon Boy te veranderen in wat nu bekend staat als Dragon Ball de weg zou banen voor veel populaire moderne shonen series.

Vegito en Gogeta, als fusies van twee reeds krachtige personages, behoren tot de krachtigste personages uit deze anime.

Vegeta

Vegeta is de prins van Sayonara die toevallig een van de sterkste personages uit de Dragon Ball-serie is. Dit personage evolueerde van een schurk, dan anti-held, en tot, uiteindelijk, een held!

Er was geen twijfel over dat hij de hardwerkende kerel was, maar hij was zo arrogant met zijn erfenis dat hij bleef benadrukken hoe hij de ultieme krijger van het hele universum moest worden genoemd. Door de hele serie heen, Vegeta en Goku waren rivalen van elkaar.

Goku

Son Goku is een van de meest geliefde personages in de wereld van de Drakenballen. Hij inspireerde vele personages in zijn zoektocht naar de zeven drakenballen die toevallig een wens van de gebruiker in vervulling doen gaan.

Zie ook: Week's VS Weeks: Wat is het juiste gebruik? - Alle Verschillen

Goku was een agressieve en gewelddadige kerel door zijn afkomst, maar een klap op zijn hoofd maakte van hem een gelukkig en zorgeloos persoon.

Hoe kwamen Vegito en Gogeta aan hun namen?

Vegeta en Goku uit de serie: Dragon Ball

De GO in Gogeta kwam van de Go van Goku. En de GETA in de Gogeta kwam van de Geta in de Vegeta.

De wiskunde is eenvoudig voor de naam Gogeta, maar de situatie is anders voor de naam Vegito. Vegito is de foute vertaling van zijn eigenlijke Japanse naam Bejito. De Japanse naam voor Vegeta is Bejita en Goku's saiyan naam is Kakkaroto.

Bejita's BEJI en Kakkaroto's NAAR samengevoegd tot BEJITO en dat de eigenlijke vertaling voor Bejito... Vegerot vandaar dat Vegito Vegerot zou moeten zijn!

Is Vegito hetzelfde als Gogeta?

Zeker niet!

Vegito en Gogeta zijn het resultaat van twee verschillende fusies. Vegito en Gogeta lijken op elkaar of je kunt zeggen dat ze overeenkomsten hebben met Vegeta en Goku, maar zeggen dat Vegito en Gogeta hetzelfde zijn kan alleen maar fout zijn.

Hier is een grafiek die het verschil duidelijker kan aangeven.

Vegito Gogeta
Verschijning Vegito heeft enige gelijkenis met Vegeta en staat erom bekend de eigenschappen van beide hoofdpersonen te bezitten. Gogeta heeft een lichaam als Goku en een gezicht als Vegeta.
Hoe ze versmelten Ze versmelten door Potara Oorbellen. Ze versmelten door te dansen.
Tijdstip van fusie Ze hebben een uur fusie. Ze hebben een limiet van 30 minuten.
Sterkte Vegito's tijdslimiet is misschien meer dan Gogeta's tijdslimiet, maar Vegito's kracht daalde in het gevecht met Zamasu. Wordt sterker geacht dan Vegito.

Enkele verschillen tussen Vegito en Gogeta

Wie is er machtiger?

Gogeta uit de 1995 film Dragon Ball Z: Fusion Reborn

Gogeta is zeker de krachtigste van beide fusies, maar het is niet te zeggen wat er in de toekomst van Dragon Ball met Vegito's krachten zal gebeuren.

Ik weet dat het fandom van deze fusies al enige tijd op zoek is naar een meer gedetailleerd antwoord op deze vraag, maar het antwoord is even eenvoudig als het hierboven gestelde.

Vegito mag dan een tijdslimiet van een uur hebben, wat meer is dan de 30 minuten van Gogeta, maar we hebben Vegito's kracht zien afnemen in zijn gevecht met Zamasu .

Overwegende dat het wordt gezien in Dragon Ball Super: Broly film hoe de kracht van Gogeta naar zijn maximum was gegaan.

Het kiezen van Gogeta als de krachtigste was zeker een uitdaging, want ze vochten allebei opmerkelijk in het Broly-gevecht, maar door ze te vergelijken kwam ik tot een duidelijke keuze.

Wie controleert Vegito en Gogeta?

Volgens mij worden Vegito noch Gogeta door iemand gecontroleerd.

Indachtig wat Vegito zei in manga, de Buu saga, dat hij niet Vegeta of Goku is. Ik denk dat beide fusies hun eigen persoonlijkheid hebben met een kleine gelijkenis met de hoofdpersonen.

Om te zeggen dat Vegito en Gogeta hun eigen bewustzijn hebben zou niet verkeerd zijn.

Is Vegito hun eigen persoon?

Ja, Vegito is zijn eigen persoon, maar met de trekken van beide, Goku's en Vegeta's persoonlijkheden.

Vegito heeft Goku's happy-go-lucky karakter. Hij is niet altijd serieus, net als Goku. Net als Goku heeft Vegito ook een zwak voor zijn vijanden.

Vegito staat er echter ook om bekend zijn tegenstander te beschimpen en een kans te geven om hem op zijn voorwaarden te laten verliezen, zodat hij zich machtiger voelt, iets wat hij van Vegeta heeft.

Al met al is Vegito zowel zacht en zout!

Kan Gogeta fuseren met Vegito?

Kunnen Gogeta en Vegito samensmelten? Zeker niet.

Fans van deze personages gaan vaak de analytische discussie aan of deze fusie wel of niet kan plaatsvinden. Maar in werkelijkheid is dubbele fusie nog nooit voorgekomen.

Fusies zijn meestal onomkeerbaar, maar de fusies hebben hun tijdslimieten. Dus, om te zeggen dat de makers van de serie er in de toekomst een fusie van kunnen maken, kan een mogelijkheid zijn.

Bekijk deze video om meer te weten te komen over deze mogelijkheid!

Wat als Vegito en Gogeta samensmelten?

Wie is VEKU?

Veku is de mislukte poging tot fusie van Vegeta en Goku tot Gogeta. In de Fusion Reborn was de wijsvinger van Vegeta niet goed genoeg geplaatst om de fusie goed te laten verlopen.

Zie ook: Is een leeftijdsverschil van 14 jaar te groot om te daten of te trouwen? (Onthuld) - Alle Verschillen

Veku wordt gerekend tot de zwakste en meest beschamende fusie aller tijden in de Dragon Ball serie.

Door de vette structuur van Veku's lichaam was hij niet in staat zijn tegenstander te bestrijden, en zijn uithoudingsvermogen was de hele tijd in twijfel.

In plaats van te vechten, werd Veku gevonden terwijl hij scheten liet... en ontsnappen van het slagveld met een verrassend supersnelle snelheid.

De fusie werd gelukkig binnen 30 minuten verbroken en Vegito en Gogeta konden later met succes fuseren.

Samenvatting

Vegeta uit de serie: Dragon Ball Z

Laten we de hele discussie samenvatten in enkele aanwijzingen hier beneden:

 • Prins Vegeta is de arrogante, terwijl Goku een gelukkige kerel is.
 • Vegito is niet hetzelfde als Gogeta, want zij zijn de fusies van de hoofdpersonen en hebben hun eigen overeenkomsten en verschillen.
 • Verschillen tussen Vegito en Gogeta zijn in uiterlijk, tijd van fusie, kracht, en hoe ze fuseren.
 • Vegito lijkt meer op Vegeta, en Gogeta lijkt meer op Goku.
 • Vegito heeft de zachte en zoute trekjes van zowel Vegeta als Goku.
 • Vegito heeft een uur nodig om te fuseren, terwijl Gogeta er 30 minuten over doet.
 • Gogeta is aanzienlijk krachtiger dan Vegito.
 • Potara Earrings zijn de bron van Vegito's fusie. Dansen is de bron van Gogeta's fusie.
 • Zowel Vegito als Gogeta hebben de trekken van de persoonlijkheden van Goku en Vegeta.
 • Zowel Vegito als Gogeta worden door niemand gecontroleerd en hebben hun eigen bewustzijn.
 • Veku is de mislukte fusie van Goku en Vegeta voor Gogeta.

Dit artikel was bedoeld voor het fandom van de Dragon Ball-serie, want ik weet dat de vragen die bij de fans opkomen geen grenzen kennen.

En wie kan het ze kwalijk nemen? De serie maakt de kijkers zo betrokken dat het onmogelijk wordt om nergens aan te denken.

Ik stop hier met de hoop binnenkort meer over zulke onderwerpen te schrijven!

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.