Wat is het verschil tussen een mooie vrouw en een knappe vrouw? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen een mooie vrouw en een knappe vrouw? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

Bijvoeglijke naamwoorden zijn belangrijk in alle talen, omdat ze de lezer helpen een volledig beeld te vormen in zijn hoofd. In het Engels klinken veel bijvoeglijke naamwoorden identiek en zijn ze moeilijk te onderscheiden.

Mooi en knap zijn twee van deze geliefde bijwoorden. Beide omschrijvingen verschillen sterk van elkaar.

Het belangrijkste onderscheid tussen mooi en knap is dat mooi typisch geassocieerd wordt met vrouwen, terwijl knapheid typisch verbonden is met mannen.

De Midden-Engelse term "bewteful" is waar het woord "beautiful" voor het eerst verscheen, terwijl het Midden-Engelse woord "handsum" is waar het woord "handsome" voor het eerst verscheen.

In dit artikel leer je wat het verschil is tussen een mooie vrouw en een knappe vrouw.

Wat betekent mooi?

Beautiful is een veelgebruikt bijvoeglijk naamwoord in het Engels. Het wordt vaak gebruikt om te bespreken hoe mensen eruit zien. De uitdrukking kan ook worden gebruikt als zelfstandig naamwoord of om te verwijzen naar iemand die mooi is.

Het woord "mooi" heeft gewoonlijk betrekking op de manier waarop vrouwen eruit zien. De overtreffende trap van het bijvoeglijk naamwoord is het mooist, terwijl de concurrerende trap van het bijvoeglijk naamwoord mooier is.

De definitie van mooi is vaak gekoppeld aan het hebben van "schoonheid" en "aantrekkingskracht".

Zie ook: Arm of gewoon blut: wanneer en hoe te herkennen - alle verschillen
 • De woorden "bewteful" en "beautefull" uit het Midden-Engels zijn de oorsprong van het woord beautiful. Deze uitdrukkingen duiden op een opvallende aantrekkingskracht.
 • "Faeger", een oud-Engels woord, is meestal vervangen. Het duidt ook op een goed en bewonderenswaardig product of iemand. De term "mooi" kan ook worden gebruikt om gebeurtenissen of initiatieven te beschrijven die goed zijn uitgevoerd.
 • De termen "beautifullest" en "beautifulest" werden vroeger gebruikt als superlatieven, terwijl termen als "beautifuller" en "beautifuler" werden gebruikt als comparatieven.

Deze uitdrukkingen zijn nu echter verouderd en ongebruikelijk. Afhankelijk van de gebruikscontext zijn alternatieve woorden die kunnen worden gebruikt om schoonheid te beschrijven onder meer aantrekkelijk, mooi, prachtig, aangenaam, fantastisch, prachtig en uitstekend.

Wat betekent Mooie Vrouw?

Mooi wordt meestal gebruikt om vrouwen te beschrijven. Of de vrouw nu aantrekkelijk is aan de buitenkant of niet, als dat het geval is, geeft het aan dat ze een leuk karakter heeft.

Die vrouw heeft een slim brein als haar hersenen een indicatie zijn. Ze charmeert iedereen door de kracht van haar intellect te mengen met haar andere attributen.

Een mooie vrouw is van nature verzorgend. Zij zal doorgaans geluk, liefde, tederheid, passie en naastenliefde tonen. Iedereen zou deze kwaliteiten om zich heen willen hebben, en zij versterken de schoonheid van de vrouw.

Een mooie vrouw wekt ook vertrouwen. Hun prestaties zijn ook aanzienlijk beter. Je kunt een mooie vrouw nooit vergelijken met iemand die vaardigheden heeft die zij misschien niet heeft.

Een foto die een mooie vrouw beschrijft

Bekijk deze video om de fysieke kenmerken van een mooie vrouw te kennen

Zie ook: Verschil Tussen Onszelf en Onszelf (Onthuld) - Alle Verschillen

Wat betekent knap?

In de Engelse taal is het bijvoeglijk naamwoord "handsome" zeer algemeen. De uitdrukking wordt meestal gebruikt over het uiterlijk. Woorden uit het midden Engels, zoals "handsum" en "hondsom", zijn de bron ervan.

Het Duits en het Nederlands hebben beide woorden die een soortgelijke relatie hebben, respectievelijk "handzaam" en "handsaam". De oorspronkelijke betekenis van de term verwees naar iets eenvoudigs om te gebruiken of te hanteren.

 • Woorden als "gepast", "geschikt" of "intelligent" hebben in het midden van de 16e eeuw geleid tot de waarderende zinnen. De term ziet er even knap uit als hij met een koppelteken is geschreven.
 • Een andere homofoon van knap is "hansom". Een heldere en duidelijke dag is een voorbeeld van een meteorologische situatie die als knap wordt omschreven.
 • Het woord knap kan ook worden gebruikt om iets aan te duiden dat goed of geschikt is voor de gelegenheid bij uitstek en met gemak en decorum kan worden gekenmerkt.
 • Het woord wordt vaak gebruikt om iemands naastenliefde of noblesse oblige te beschrijven. Het woord heeft zijn wortels in de oorspronkelijke betekenis van slim, bekwaam en capabel.
 • Het woord "aanzienlijk" wordt ook gebruikt om een aanzienlijke hoeveelheid van iets te beschrijven. In deze context zijn "aanzienlijk" en "zwaar" synoniemen.

Het woord wordt gebruikt als een overgankelijk werkwoord. Het werkwoord handsomes en zijn tegenwoordig deelwoord, handsoming, staan beide in de derde persoon enkelvoudige tegenwoordige tijd.

Mooi versus knap

Hier zijn een paar belangrijke verschillen tussen de term mooi en knap:

 • Terwijl knap meestal wordt gebruikt om mannen te beschrijven, wordt mooi vaker gebruikt om vrouwen te beschrijven.
 • Hoewel knap ook als werkwoord kan worden gebruikt, is mooi dat niet.
 • Terwijl knap staat voor behendig onhandig, impliceert mooi geen behendigheid of vaardigheid.
 • Terwijl knap een grote of ruime hoeveelheid van iets kan betekenen, kan mooi niet worden gebruikt om hoeveelheid uit te drukken.

De knappe vrouw wordt gebruikt voor een meer gespierde vrouw

Mag ik het woord knap gebruiken voor een vrouw?

Het woord "knap" kan worden gebruikt om vrouwen te beschrijven. Hoewel mannen vaker als knap worden beschreven, kunnen ook vrouwen zo worden beschreven.

Wanneer een dame knap wordt genoemd, betekent dit dat zij niet alleen uiterst aantrekkelijk is, maar ook gezond en krachtig. Een kleine of tengere vrouw wordt minder snel knap genoemd.

Een mooie vrouw wordt gebruikt voor een vrouw die delicaat en aantrekkelijk is.

Verschil tussen mooie vrouw en knappe vrouw

Wanneer men verwijst naar iemand die mooi is, worden vaak de uitdrukkingen "mooie vrouw" en "knappe vrouw" gebruikt. Maar beide verschillen aanzienlijk van elkaar.

Er is een onmiskenbaar maar subtiel element van onzelfbewuste algemene sensuele aantrekkingskracht, maar het is niet overdreven - rauw, stomend, of andere openlijke uitingen van seksualiteit nemen een verre tweede plaats in bij een verfijnde en waardige, onbezoedelde en ongecompromitteerde vrouw.

Voor degenen die de maatschappelijk ingebakken idealen van archetypische vrouwelijke schoonheid respecteren, zijn aantrekkelijke vrouwen (althans aan de oppervlakte) traditioneler verleidelijk.

Als ik denk aan "enigszins benaderbare" *vrouwelijke* schoonheid, denk ik aan Sophia Loren, in tegenstelling tot, laten we zeggen, de welkome en openhartige jonge schoonheid van, misschien, Julia Roberts.

 • Een knappe vrouw is zeldzamer omdat veel vrouwen er nog steeds de voorkeur aan geven "op die manier" mooi te zijn, ook al zijn zij de leeftijd voorbij waarop zij geïnteresseerd zouden zijn in de avances van jonge mannen en omgekeerd.
 • Dit geldt zelfs in moderne tijden waarin jongere mannen in hun reproductieve jaren zich minder aangetrokken voelen tot deze "look". Aan beide zijden van de genderkloof heeft dit mentale proces wat reconstructiewerk nodig (volwassenheid).
 • Een knappe vrouw zou nooit slordig zijn. Zou nooit stereotype meisjesachtige kapsels dragen, zoals de paardenstaart, mascara of nepwimpers.
 • Zij bezit sterke basiseigenschappen, zoals een robuuste botstructuur en een uitgesproken kin, net als haar karakter.
 • In plaats van wazig en dromerig kunnen de ogen veel intelligenter, staalachtiger en directer zijn. In plaats van flexibel kunnen de mond en kaaklijn vast en beslist zijn, wat ruimte laat voor veel verschillende interpretaties.

Ze vindt het niet erg dat haar gezicht vanzelf spreekt zonder onnodige cosmetische toevoegingen. Ze is een felle vrouw die een felle man nodig heeft die haar evenaart. Deze vrouw is geen kind en niemand moet haar voor de gek houden.

Vergelijkingsparameters Mooi Knappe
Gebruik in het Engels Beautiful wordt in de Engelse taal gebruikt als bijvoeglijk en zelfstandig naamwoord. Handsome wordt gebruikt als bijvoeglijk naamwoord, zelfstandig naamwoord en werkwoord in de Engelse taal
Wat het uiterlijk betreft Mooi betekent bezit van schoonheid en aantrekkelijkheid Knap betekent goed uitziend en aangenaam van uiterlijk.
Wat het weer betreft Voor het weer betekent mooi aangenaam en zeer aangenaam weer Voor het weer betekent knap helder en stralend weer
Vergelijkende en superlatieve graad De comparatief van mooi is mooier en de superlatief is de mooiste De comparatieven van knap zijn meer knap en de superlatieven zijn meest knap...
Afgeleide termen Mooi, mooi gordeldier, mooi Handsom, handsum

Vergelijkingstabel.

Conclusie

 • Twee van dergelijke woorden die vaak worden gebruikt in communicatie en beschrijving zijn mooi en knap.
 • In het algemeen wordt een knappe vrouw gezien als meer macho en stoer, terwijl een mooie vrouw wordt gezien als meer vrouwelijk en zachtaardig.
 • Een mooie vrouw heeft meestal een delicaat, vrouwelijk uiterlijk en is nog vrij jong. De jeugd impliceert dat de wangen wat vet of rond zijn. De lichaamsbouw van de vrouw lijkt deel uit te maken van wat mooi is.
 • Terwijl knap een grote of ruime hoeveelheid van iets kan betekenen, kan mooi niet worden gebruikt om hoeveelheid uit te drukken.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.