Verschil tussen 120 fps en 240 fps (uitgelegd) - Alle verschillen

 Verschil tussen 120 fps en 240 fps (uitgelegd) - Alle verschillen

Mary Davis

Veel sociale en politieke kwesties worden in de film behandeld op zo'n begrijpelijke manier dat de gemiddelde persoon ze gemakkelijk kan herkennen. Om het hele idee van de film te grijpen of om van de film te genieten, is het noodzakelijk om de film in de hoogst beschikbare kwaliteit te bekijken.

Veel films worden gefilmd met dure camera-apparatuur, maar sommige bioscopen hebben niet genoeg capaciteit om zich met de filmbeelden tevreden te stellen. Bioscopen zijn in de loop der jaren verbeterd. Samen met de beste beeldkwaliteit is ook duidelijke audiokwaliteit noodzakelijk.

Het probleem met het scherm is niet alleen beperkt tot theaters, maar ook in persoonlijke gedichte theaters of LCD's. Het grootste probleem is dat mensen niet weten wat hun eisen zijn, of soms weten ze niet wat de framerate van hun geliefde spel of film is, en ze proberen het gewoon op het normale scherm te draaien, waardoor ze een zeer slechte beeldkwaliteit krijgen.

Een betere FPS is 240, en het betekent dat uw scherm veel vaker wordt ververst, zodat u elke kleine beweging in het spel kunt opmerken. Betere graphics staan niet gelijk aan betere FPS. Om het verschil tussen 240 FPS en 120 FPS waar te nemen, moet u een 240Hz-scherm hebben zoals de ASUS TUF VG259QM en uw verversingssnelheid instellen op 240Hz.

Wat is de framesnelheid?

De frequentie (snelheid) waarmee opeenvolgende beelden (frames) worden opgenomen of weergegeven, wordt frame rate genoemd en wordt uitgedrukt in frames per seconde (FPS). De uitdrukking is ook van toepassing op motion capture-technologieën, computer graphics en film- en videocamera's. De frame frequentie, algemeen bekend als frame rate, wordt gemeten in hertz.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een directeur en een mededirecteur? - Alle Verschillen

De meest gebruikte framerates zijn 60 fps, wat erg snel is, dan komt 20 fps, wat langzamer is, en dan 240 fps, wat extreem langzaam is. De graphics zijn niet afhankelijk van de hoeveelheid fps.

Het aantal fps staat voor de verversingssnelheid van het scherm; hoe hoger de verversingssnelheid, hoe hoger de details van het spel. Bij 240 fps wordt je scherm met een ongelofelijke snelheid ververst, waardoor je de kleine details kunt bekijken terwijl je verder gaat in het spel.

120 beelden per seconde schermanimatie

Is er een groot verschil tussen 120 fps en 240 fps?

Er is een aanzienlijk verschil tussen de 120 fps en de 240 fps. Hoe hoger de fps (frames per unit), hoe soepeler je het spel ervaart. Hoe hoger de fps, hoe meer je het gevoel krijgt dat het spel levensecht is.

Als je een vergelijking bekijkt van een spel dat tegelijkertijd op 60 FPS en 30 FPS draait, zie je meteen het verschil. 240 fps is beter; hogere framesnelheden geven alleen aan dat je scherm vaker wordt bijgewerkt, zodat je elke kleine beweging in het spel kunt zien. Hogere framesnelheden staan niet gelijk aan betere graphics.

De gamer geeft de voorkeur aan de lagere framerate omdat het de snelheid biedt die een live streamer wil. Alle nieuwsuitzendingen en live sport entertainment kanalen gebruiken 60 fps omdat het je de snelle acties biedt die je nodig hebt.

Onderscheidende kenmerken tussen 120 fps en 240 fps

Kenmerken 120 fps 240 fps
Gladheid De 120 is aanzienlijk soepel, maar blijft achter bij het gevoel dat spelontwikkelaars hun spelers willen laten ervaren, en de soepelheid ontbreekt. De 240 fps is veel beter dan 120 fps als het gaat om het leveren van vloeiende kwaliteit in games of video's.
Slow motion Honderdtwintig fps is langzamer dan 60 fps, maar sneller dan 240 fps, omdat er minder gegevens nodig zijn om te laden en er dus snelle resultaten zijn. Tweehonderdveertig fps is veel trager dan 120 fps vanwege de grote hoeveelheid gegevens die het moet verwerken om vloeiend te kunnen werken. Het is bijna vijf keer trager dan 120 fps.
Speldoeleinden Bij 120 FPS zien de dingen er anders uit. Uiteraard is de beeldkwaliteit soepeler dan bij 60 FPS, maar de meeste gamers vinden het nog steeds te veel om bij 120 FPS te spelen. Veel spelers vinden het moeilijk om het verschil tussen 60 en 120 FPS te zien, waardoor het moeilijker is om een sterk argument te presenteren om bij 120 FPS te moeten gamen. Hoe groter de verversingssnelheid is, hoe beter het is. Als u in games niet verder komt dan 144 FPS (Frames Per Second), is een 240Hz-monitor niet nodig, totdat u uw systeem toekomstbestendig wilt maken. In wezen maakt 240Hz gamen extreem soepel.
Meestal gebruikt De 120 fps is erg populair, maar je kunt het verschil tussen 60 fps en 120 fps niet zien, dus de meeste mensen gaan niet voor de 120 omdat ze geld kunnen besparen door het alternatief te kiezen. 240 FPS is beter, maar een hogere FPS betekent niet dat de graphics beter zijn. Simpel gezegd geeft het aan dat je scherm vaker wordt bijgewerkt.
120 vs. 240 fps

Behoefte aan fps (Frames Per Second)

De hogere framerate van 120ps en 60 fps betekent dat je games op een hogere snelheid kunt spelen zonder het gevoel te hebben dat je slow motion speelt. Concurrerende console- of pc-gamers moeten snel kunnen reageren op hun omgeving of een vijand op het scherm herkennen om hem uit te schakelen.

Zie ook: Absurdisme VS Existentialisme VS Nihilisme - Alle verschillen

Hogere frames per seconde, ook wel frame rates genoemd, laten het beeld realistischer en vloeiender lijken. er is een enorme sprong tussen 15fps tot 30fps Er is minder een merkbare sprong van 30 tot 60 en nog veel minder tussen 60 en 120 .

Voor een normaal formaat monitor, bij een normale kijkafstand, iets boven 4000-5000 fps zou zinloos moeten zijn (ervan uitgaande dat je een 4-5 kHz monitor hebt). Dit is gebaseerd op hoe snel iets kan bewegen terwijl je hersenen het nog kunnen onderscheiden.

Een hogere vernieuwingsfrequentie is gemakkelijker voor de ogen omdat er minimale flikkering is, terwijl lagere beeldfrequenties er hakkerig uitzien, terwijl hogere beeldfrequenties er vloeiender en levensechter uitzien. Daarom wordt minder oogvermoeidheid veroorzaakt door hogere vernieuwingsfrequenties, die grotere beeldfrequenties aankunnen.

240 fps Gaming

Menselijke ogen en de fps-snelheid

 • Menselijke ogen zijn zeer gevoelig en kunnen geen zware screening ondergaan omdat ze dan ernstige schade of zwakte in het gezichtsvermogen oplopen.
 • De visuele dingen in de wereld om ons heen bewegen met een constante snelheid, en onze ogen kunnen deze informatie opnemen met een bepaalde waarnemingssnelheid.
 • De meeste deskundigen zijn het moeilijk eens over een absoluut getal, maar de conclusie is dat de meeste mensen kunnen zien met een snelheid van 60 tot 30 beelden per seconde. Als u uw beeldsnelheid vroeger begrensde op 60, en nu op 120, doet uw systeem meer werk wanneer het de 60 fps overschrijdt.
 • Hoe meer krachtige onderdelen u op uw PC blijft aansluiten, hoe meer stroom uw PC zal verbruiken, waardoor uw energierekening aanzienlijk zal stijgen. De meeste mensen installeren krachtige onderdelen, maar in kleine hoeveelheden, wat hen wat geld bespaart.
 • De beoogde framerate voor gamers is speciaal, omdat een stabiele verbinding met de grafische kaart belangrijker is dan een snelle grafische kaart. PC-actiespellen worden het best gespeeld met 60 fps, maar een framerate van 15 fps of hoger zou op zijn minst goed moeten zijn.
Laten we het verschil leren kennen

Conclusie

 • Hoe hoger de fps-snelheid, hoe meer soepelheid en een levensecht gevoel je krijgt van het spel.
 • Honderdtwintig fps en 60 fps zijn bijna hetzelfde, maar 120 fps is veel langzamer dan 60 fps. De 240 fps is veel te langzaam dan de 60 fps, maar is ook langzamer dan de 120 fps. Met tweehonderdveertig fps krijgt u de beste resultaten en heeft u een hogere verversingssnelheid dan 60 fps of 120 fps.
 • Wanneer je een spel speelt, of het nu op een pc of op een console is, wordt de soepelheid die je ervaart wanneer je je in het spel beweegt, gemeten aan de hand van het aantal frames dat per seconde kan worden weergegeven. Fps-snelheden zijn van belang wanneer je een vergelijking naast elkaar bekijkt.
 • Hij kan met hogere snelheden draaien, want omdat hij koeler is, stromen de elektronen er gemakkelijker doorheen omdat er minder weerstand is.
 • 240 FPS is beter, maar een hogere FPS betekent niet dat de graphics beter zijn. Simpel gezegd geeft het aan dat je scherm veel vaker wordt bijgewerkt, zodat je elke beweging in het spel kunt zien.
 • Framerates zijn het aantal frames dat u na elke seconde op het scherm ziet. Een hogere FPS is gekoppeld aan een soepelere, meer responsieve spelervaring, terwijl een lage FPS een spel hakkerig en langdradig kan doen lijken.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.