Wat is het verschil tussen Gladiator/Romeinse Rottweilers en Duitse Rottweilers? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Gladiator/Romeinse Rottweilers en Duitse Rottweilers? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

Behalve dat ze bijna identiek zijn met bijna dezelfde kleur vacht, verschillen ze in veel opzichten, van hun hoogte tot hun breedte, en zijn ze verschillend omdat ze uit verschillende landen komen.

De Gladiator/Roman is een Romein vanwege zijn geboorteplaats, en een Duitse Rottweiler is een Duitser omdat zijn geboorteplaats Duitsland is.

Gladiator Roman Rottweiler staat bekend als een oversized hond en terwijl de Duitse rottweiler, hij is een beetje groter en zwaarder dan de Romeinse rottweiler, vanwege zijn oversized zijn heeft hij vele namen.

Zie ook: Wat zijn de verschillen tussen IMAX 3D, IMAX 2D en IMAX 70mm (feiten uitgelegd) - All The Differences

Duitse Rottweiler stond bekend als Metzgerhund, wat Rottweil slagershonden betekent en Romeinse Rottweiler is ook bekend met verschillende namen zoals Gladiator Rottweilers, Kolossale Rottweilers, en Rottweiler Koningen.

Voor meer informatie en het verschil tussen hen, blijf bij mij en ik zal u er doorheen leiden.

Een standaard Rottweiler geniet van het bos

Wat is een Rottweiler?

Rottweiler is een huishond, beschouwd als een middelgrote tot grote of grote, deze honden waren ook bekend als Rottweiler Metzgerhund (Rottweil slagershonden) in het Duits en in het Romeins werden ze Gladiator en vele andere namen genoemd.

Een Rottweiler werd gebruikt om vee te hoeden en zou geslacht vlees naar de markten karren. Dit waren de belangrijkste toepassingen van een Rottweiler. Tot het midden van de 19e eeuw was dit de tijd waarin de spoorwegen werden vervangen door het rijden.

Ze worden nog steeds gebruikt als kuddevee in verschillende delen van de wereld, ze worden tegenwoordig ook gebruikt als zoek- en reddingshonden, waakhonden en politiehonden.

Wat is een Gladiator/Romeinse Rottweiler

Voor alle duidelijkheid, de Romeinse Rottweiler is geen ras of variëteit. De Romeinse Rottweiler is een soort herschepping van de oorspronkelijke rottweiler, die een soort kudde bewakende soort rottweiler was.

Die vocht in veldslagen met de Romeinen en stak de Alpen over terwijl hij vee bewaakte en hoedde. Vergeleken met de kortere standaard Rottweiler is het een grotere hond.

Over Roman Rottweiler

Een Romeinse Rottweiler is normaal gesproken een basis-Rottweiler, maar ze zijn meer Mastiff-type in uiterlijk en temperament. groter tot zeer groot door een edel, indrukwekkend, zwaar, robuust, massief, krachtig lichaam. Het hoofd is wat breed, sterk en zwaar met een rimpelig gezicht.

De schedel is groot en groot. De achterschedel is ook breed. De onderlippen zijn hangend en hebben goed ontwikkelde, dikke lippen met matige tot grote flappen, waarbij de tanden een schaarachtige formatie vormen.

Amandelvormige, diep aangezette, expressieve, wijd gespreide en donkere ogen. De oren zijn van het hangende of driehoekige type met dik oorleer en zachte vacht. Tenzij een andere kleur dan zwart als basiskleur wordt gebruikt, is de neus breed en zwart. Een rode vacht zou bijvoorbeeld een rode neus hebben, terwijl een blauwe vacht een blauwe neus zou hebben.

De mond is donker met 42 tanden. Deze tanden zijn sterk en breed. met een sterke nek die goed gespierd is, licht gebogen, en voorzien van een keelhuid. De borst is breed en diep, met een ovaalvormige voorborst die goed gespierd is, Achterhand is sterk en goed gespierd. compacte en goed gewelfde voorvoet.

Wanneer hij opgewonden of actief is, krult de staart over de rug als hij natuurlijk wordt gelaten in plaats van gecoupeerd, waarbij één of twee wervels overblijven. Hubertusklauwen kunnen worden verwijderd, maar dubbele of achterste Hubertusklauwen zijn vaak aanwezig bij de geboorte. De vacht is lang, dik, en kan glad of pluche zijn, maar dat heeft niet de voorkeur.

Wanneer een Rottie optreedt als kuddebewaker, moet hij een dikke, luxueuze vacht hebben. Andere kleuren zijn aanvaardbaar bij de Romeinse Rottweiler, maar hebben niet de voorkeur. De vachtkleur is zwart/tan, zwart/roest, zwart/donker roest, en zwart/mahonie, en hij kan ook voorkomen in rood/tan, blauw/tan, of zwart. De Rottie draaft met een robuuste achteraandrijving en een sterke vooraandrijving. Hij beweegt zich met gemak over de grond.

Een Romeinse Rottweiler in bad op het strand

Wat is een Duitse Rottweiler?

Nou, een rottweiler wordt beschouwd als een Duitse rottweiler als hij in Duitsland is geboren, dus in het algemeen zijn alle rottweilers die in Duitsland zijn geboren Duitse rottweilers. .

Naast hun geboorteplaats Allgemeiner Deutscher Rottweiler-Klub (ADRK) die daar strenge normen hanteert, zijn deze honden zeer goede gezelschapshonden, geleidehonden, beveiligingshonden, gezinshonden en werkhonden.

Ze zijn mild, rustig en scherpzinnig zonder ooit in een gewelddadige stemming te komen en anderen pijn te doen. ADRK, die streng is, registreert rottweilers met couperende staarten niet als rottweilers. Het couperen van staarten is in feite wanneer de eigenaar de staart van een rottweiler of een andere hond afknipt of knipt.

De Duitse Rottweiler heeft driehoekige oren, amandelvormige ogen en een gespierde nek. In vergelijking met de Amerikaanse Rottweiler heeft hij echter een breder lichaam en een bredere neus.

Volgens de ADRK-richtsnoeren zijn vachten in de tinten zwart en mahonie, zwart en roest, en zwart en tan toegestaan.

Over de Duitse Rottweiler

De Duitse Rottweiler is een zeer krachtige en sterke hond. Ze zullen hun eigenaar of de familie die hen heeft geadopteerd beschermen tegen elke bedreiging. Ze staan ook bekend als vechthonden.

De Duitse Rottweiler is een scherpe en slimme hond met een rustig temperament. Deze honden zijn goede speelkameraden voor de kinderen. Ze accepteren andere honden als ze op jonge leeftijd worden gesocialiseerd.

Dit ras heeft samengewerkt met de politie, het leger en de douane vanwege zijn hoge intelligentie. Vanwege zijn grootte reageert de hond goed op training, waarmee op jonge leeftijd moet worden begonnen.

Vroege socialisatie en harde, aanhoudende training zijn essentieel voor Duitse Rottweiler pups om zich te ontwikkelen tot vrienden en waakhonden.

Zie ook: Protected Vs Unprotected Pick For NBA Draft: Is er enig verschil? - All The Differences

Als dit niet gebeurt, kunnen kinderen zich ontwikkelen tot gewelddadige pestkoppen die bevooroordeeld zijn tegenover alles en iedereen waarmee ze in contact komen.

Hoewel ze er sterk en intimiderend uitzien, zijn ze gevoelig voor gezondheidsproblemen. Ze hebben kanker, parvovirus, de ziekte van von Willebrand, hypothyreoïdie, oogproblemen, heupdysplasie en elleboogdysplasie.

Aangezien de ouders uitgebreide tests en selectie hebben ondergaan, zijn Duitse Rottweilers ideaal voor eigenaren die een hond wensen die vrij is van aangeboren afwijkingen. Daarnaast is hij geschikt voor mensen die een krachtige, gedrongen en superieure werkhond zoeken.

Duitse rottweiler foknormen worden strikt gehandhaafd door de ADRK. De club registreert de pups van de ouderdieren niet als ze niet voldoen aan een rasgeschiktheidstest. De norm voorkomt geboorteafwijkingen bij pups en garandeert dat alleen de beste rottweilers zich kunnen voortplanten.

Meestal lijken Rottweilers op hoektanden, dit is een hoektand

Een volledig verschil tussen de Duitse Rottweiler en de Romeinse Rottweiler

Op het eerste gezicht zou je geen enkel verschil zien, maar eigenlijk verschillen ze in vele opzichten van elkaar.

Romeinse Rottweilers staan niet bekend als een ras van een rottweiler, ze staan bekend als een type rottweiler, maar aanvankelijk werden deze enorme mastiff-achtige hoektanden gefokt in Duitsland, wat hen Duitse rottweilers maakt.

Sommige van deze Amerikaanse Rottweilers worden in Amerika gefokt terwijl ze Duitse voorouders hebben. Romeinse Rottweilers zijn soms een combinatie van mastiff en rottweiler. Aanvankelijk werden ze door de Romeinen gebruikt als herdersras, en vandaar dat ze de naam "Romeinse rottweiler" kregen.

Hoewel de Romeinse rottweilers op jonge leeftijd worden gesocialiseerd en het slimme en intelligente honden zijn, die graag iets nieuws willen leren, kunnen ze soms koppig zijn. Om succesvol te zijn traint men ze gedurende een bepaalde tijd.

Duitse rottweilers staan ook bekend als slimme en trainbare honden. Daarom worden ze gebruikt als werk-/diensthonden, ook al zijn rottweilers een beetje koppig, Duitse rottweilers zijn rechtdoorzee en leergierig.

De Romeinse Rottweiler is qua grootte groter dan de Duitse Rottweiler. De Duitse en de Romeinse Rottweiler lijken nogal op elkaar.

De Romeinse Rottweiler, echter, komt weg met veel meer in termen van uiterlijk omdat ze niet erkend zijn als een ras door de overheid. Duitse Rottweilers hebben uniforme vachtkleuren, hoewel off-kleuren niet worden erkend als zuivere rassen.

Een volledig verschil tussen een Duitse en Amerikaanse Rottweiler

Vergelijking van een Duitse rottweiler en een Romeinse rottweiler

Duitse rottweiler Romeinse rottweiler
24 - 27 inch 24 - 30 inches
77 tot 130 pond. 85 tot 130 pond.
Kort, recht, grof Kort, dik
Zwart/Mahonie, Zwart/Roest, Zwart/Bruin Meerdere kleurencombinaties
Energiek, Gehoorzaam Onafhankelijk, Moedig, Beschermend

vergelijking van zowel de Duitse als de Romeinse rottweiler

Conclusie

  • Beide honden zijn een briljant ras, omdat ze even sterk en slim zijn en gemakkelijk te trainen, meestal hebben deze honden een hoofdgebruik, namelijk als werk-/diensthond.
  • Ze worden op jonge leeftijd gesocialiseerd en zijn allebei gemakkelijk trainbaar, maar de Romeinse rottweiler is soms een beetje koppig, terwijl de Duitse rottweiler recht door zee is.
  • Deze honden zijn niet alleen werkhonden, maar ook prachtige metgezellen voor gezinnen, omdat ze op hun geliefden passen.
  • Wat is het verschil tussen vuur en vlam? (Beantwoord)
  • Wat is het verschil tussen Aramees en Hebreeuws? (Beantwoord)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.