Brazilië vs. Mexico: Ken het verschil (over de grenzen) - Alle Verschillen

 Brazilië vs. Mexico: Ken het verschil (over de grenzen) - Alle Verschillen

Mary Davis

De wereld verandert en evolueert voortdurend, en dat geldt ook voor de bevolking. Daarover leren kan ontmoedigend zijn met zoveel verschillende landen en culturen. Maar door de algemene demografie te begrijpen, zul je de wereld beter begrijpen.

Er zijn meer dan 200 soevereine staten in de wereld; deze variëren van kleine eilanden met een bevolking van slechts 400 tot uitgestrekte landen met honderden miljoenen mensen. Elk land heeft zijn eigen grenzen en cultuur, waardoor het moeilijk is ze te vergelijken.

Twee van die landen zijn Brazilië en Mexico. Er zijn veel overeenkomsten en gedeelde geschiedenissen tussen Brazilië en Mexico, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen. De meest opvallende daarvan zijn de taal, de cultuur en de economie.

Brazilië is Portugeestalig, terwijl Mexico Spaanstalig is. De Braziliaanse cultuur is meer ontspannen en relaxed dan de Mexicaanse.

Daarnaast zijn er ook verschillen in politiek en demografisch perspectief. Laten we al deze verschillen voor beide landen in detail bespreken.

Alles wat u moet weten over Brazilië

Brazilië is een land in Zuid-Amerika. Het is qua oppervlakte het vijfde land ter wereld, met meer dan 195 miljoen inwoners.

Een toeristische attractie in Brazilië

Brazilië herbergt vele mooie en exotische plaatsen, waaronder enkele van de beroemdste toeristische bestemmingen op aarde, zoals Rio de Janeiro en Sao Paulo. De rijke en gevarieerde cultuur en de uitgebreide geschiedenis van het land kunnen worden verkend in musea en historische locaties.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Null en Nullptr in C++? (Gedetailleerd) - Alle Verschillen

Brazilië heeft ook een sterke economie, met een hoog BBP per hoofd van de bevolking en weinig armoede. Reizen naar Brazilië is de moeite waard vanwege de adembenemende natuurlijke schoonheid en het bruisende culturele leven, met veel uitstekende restaurants en uitgaansmogelijkheden.

Als u binnenkort een reis naar Brazilië plant, bekijk dan onze alles wat u moet weten over Brazilië gids!

Alles wat u moet weten over Mexico

Mexico is een land in Noord-Amerika gelegen op het Zuid-Amerikaanse continent. Het beslaat een gebied van ongeveer 2000 mijl van noord naar zuid en 1900 mijl van oost naar west.

Mexico grenst in het noorden aan de Verenigde Staten van Amerika, in het oosten aan Guatemala en Belize en in het zuiden aan de Stille Oceaan. Het land bestaat uit vijf autonome regio's en 31 staten. De hoofdstad is Mexico-Stad.

De Mexicaanse cultuur is divers en beïnvloed door vele andere landen, waaronder Spanje, inheemse culturen zoals de Maya en de Azteken, en de Europese cultuur.

Mexicaanse kunst omvat schilderijen, beeldhouwwerken, prenten en fotografie. De Mexicaanse keuken bestaat uit verschillende ingrediënten, waaronder zeevruchten, vlees en groenten.

Enkele van 's werelds meest spectaculaire archeologische vindplaatsen bevinden zich in Mexico, waaronder Teotihuacan, dat wordt beschouwd als een van de zeven wereldwonderen; Machu Picchu, dat ooit "de verloren stad van de Inca's" werd genoemd en Monte Albán, dat in 1992 door de UNESCO tot werelderfgoed werd uitgeroepen.

Mexicanen zijn grote fans van pittig eten.

Wat zijn de verschillen tussen Brazilië en Mexico?

Er zijn veel overeenkomsten en gedeelde geschiedenissen tussen Brazilië en Mexico, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen.

Economie

Brazilië heeft een sterkere landbouwsector, terwijl de verwerkende sector in Mexico prominenter aanwezig is.

Brazilië is veel meer gediversifieerd dan Mexico. Zijn economie bestaat uit verschillende sectoren, waaronder landbouw, industrie en diensten. Deze diversiteit helpt Brazilië een sterke basis te leggen voor groei in de toekomst.

Anderzijds is Mexico grotendeels gericht op zijn exportsector. Het BBP van het land is sterk afhankelijk van de export van olie en aardgas. Als de wereldeconomie verzwakt, kan Mexico in ernstige problemen komen.

Cultuur

Een van de meest opvallende culturele verschillen tussen Brazilië en Mexico zijn hun respectieve benaderingen van religie. In Brazilië is het protestantisme de dominante godsdienst, terwijl in Mexico het rooms-katholicisme het overheersende geloof is.

Dit verschil in religieuze overtuiging heeft een diepgaande invloed op de culturen van deze landen. Een ander belangrijk verschil tussen de Braziliaanse en Mexicaanse cultuur draait om voedsel.

In Brazilië zijn inheemse vruchten en groenten belangrijke ingrediënten in veel gerechten, terwijl in de Mexicaanse keuken veel kruiden en chilipepers worden gebruikt.

Taal

Er bestaan aanzienlijke verschillen in de tonale kwaliteiten van de talen die in Brazilië en Mexico worden gesproken.

In Brazilië is de stem meestal lager en informeel, terwijl die in Mexico meestal hoger en formeler is. Bovendien gebruikt het Braziliaans Portugees meer tussenwerpsels en partikels dan het Mexicaans Spaans, waardoor het minder statisch klinkt.

Demografie

Demografisch gezien zijn Brazilië en Mexico twee heel verschillende landen.

Brazilië is veel groter dan Mexico, heeft een veel diversere bevolking en een langere geschiedenis. Brazilië is ook de thuisbasis van vele Afrikaanse, Europese en Zuid-Amerikaanse culturen.

Mexico, daarentegen, is veel kleiner dan Brazilië. Het heeft een meerderheid van de Latijnse bevolking, met veel immigranten uit Midden- en Zuid-Amerika. Het land is ook jonger dan Brazilië.

Raciale en etnische verschillen

In Brazilië woont een grote bevolking van Afrikaanse afstammelingen, terwijl Mexico een aanzienlijke bevolking van inheemse volkeren heeft.

Bovendien is Brazilië overwegend katholiek, terwijl Mexico overwegend protestant is.

Zie ook: "Refurbished', 'Premium Refurbished' en 'Pre Owned' (GameStop Edition) - Alle verschillen.

Wat etniciteit betreft, wonen er in Brazilië verschillende raciale groepen, waaronder Afrikaanse, Europese, inheemse Amerikaanse en Oost-Aziatische afstammelingen. Anderzijds hebben de Mexicanen verschillende etnische achtergronden, waaronder Spaans, inheems Maya, Arabisch en Chinees.

Hier zijn de verschillen tussen de twee landen in vereenvoudigde vorm.

Mexico Brazilië
Economie Gematigde economie (1,6 biljoen dollar) Sterke economie (2,3 biljoen dollar)
Taal Spaans, formeel Portugees, informeel
Religie Rooms-katholicisme Protestantisme
Voedsel Bevat zware kruiden en chili. Bevat inheemse vruchten en groenten.
Demografie Een kleiner land met minder inwoners. Een groter land met een dichte bevolking.
Etniciteit Mensen met een Spaanse, inheemse Maya-, Arabische en Chinese achtergrond. Mensen met een Afrikaanse, Europese, Indiaanse en Oost-Aziatische etnische achtergrond.
Mexico tegen Brazilië

Hier is een interessante videoclip waarin beide landen worden vergeleken.

Mexico tegen Brazilië

Kan een Braziliaan Mexico binnenkomen?

Brazilianen zijn welkom in Mexico als ze over de juiste papieren beschikken en hun paspoort en visum op de luchthaven achterlaten. De meeste Brazilianen die in Mexico aankomen gebruiken de grenscontroleposten in Reynosa of Laredo.

De reis van Brazilië naar Mexico is vrij lang, maar het is gemakkelijk om u te verplaatsen als u er eenmaal bent. U vindt Braziliaanse restaurants en bars in het hele land en veel mensen die uw taal spreken.

Welk ras komt het meest voor in Brazilië?

U kunt veel exotische vogels vinden in de bossen van Brazilië.

Brazilië is een amalgaam van veel verschillende culturen, etniciteiten en rassen. Het is moeilijk te zeggen welk ras het meest voorkomt in Brazilië omdat de bevolking divers is.

Maar volgens de laatste volkstelling maken blanken 34% van de bevolking uit, gevolgd door Afro-Brazilianen (25%), Hispanics (17%) en Aziaten (5%).

Laatste gedachten

  • Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen Brazilië en Mexico.
  • Brazilië heeft een veel hogere bevolkingsdichtheid dan Mexico.
  • Brazilië is aanzienlijk rijker dan Mexico.
  • Brazilië is Portugeestalig, terwijl Mexico een Spaanstalig land is.
  • Brazilië heeft een presidentieel systeem, terwijl Mexico een parlementair systeem heeft.

Verwante artikelen

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.