Wat is het verschil tussen Hz en fps? 60fps - 144Hz Monitor VS. 44fps - 60Hz Monitor - Alle verschillen.

 Wat is het verschil tussen Hz en fps? 60fps - 144Hz Monitor VS. 44fps - 60Hz Monitor - Alle verschillen.

Mary Davis

Voordat u een nieuwe monitor of een nieuw systeem koopt, is het essentieel om te kijken naar enkele must-have specs. Of u nu films kijkt of games speelt, een verkeerde synchronisatie van verversingssnelheid (Hz) en frames per seconde (fps) zal uw ervaring drastisch beïnvloeden.

Je vraagt je misschien af wat Hz en fps van elkaar onderscheidt, dus hier is een kort antwoord:

Met refresh rate bedoelen we hoe vaak uw monitor een beeld per seconde projecteert. Voor een betere game-ervaring is het altijd het beste om een monitor met een hogere refresh rate (Hz) te overwegen. In de gaming-dominante wereld is 144 Hz met 60 frames per seconde gebruikelijk. De refresh rate is een spec die rechtstreeks verband houdt met uw monitor.

Tijdens het kijken naar films, het spelen van spelletjes, of het bewegen van de cursor, veranderen de frames meerdere keren per seconde. Fps heeft niets te maken met je monitor, het houdt rechtstreeks verband met de software op je CPU en de grafische kaart.

Als u wilt weten welke combinatie van vernieuwingsfrequentie en framesnelheid goed werkt, lees dan verder.

Laten we erin duiken...

Reactietijd

Voordat we onderscheid maken tussen de specificaties, Hz en fps, laten we eens kijken naar de responstijd. De responstijd is de tijd waarin het scherm overgaat van wit naar zwart of van zwart naar wit. Het is belangrijk op te merken dat deze tijd wordt gemeten in milliseconden. Sommige monitoren hebben opties van normale, snellere en snelste responstijd. In dat geval moet u ze allemaal proberen om te zien welke werkt voorHoe lager de reactietijd, hoe beter de resultaten.

Hertz versus FPS

Hertz (vernieuwingsfrequentie) Fps (Frames Rate)
Het is een monitorspecificatie die het scherm ververst. De framerate is afhankelijk van de software en de grafische kaart op het systeem en heeft niets te maken met de monitor.
Hertz is de snelheid waarmee uw beeldscherm wordt ververst. Een 60 hertz beeldscherm ververst het scherm bijvoorbeeld 60 keer per seconde. Terwijl de snelheid waarmee uw grafische kaart frames produceert bekend staat als fps. Ook de snelheid van CPU, RAM en GPU (grafische verwerkingseenheid) spelen een grote rol.

Tabel maakt onderscheid tussen Hz en FPS

Zie ook: Wat is het verschil tussen "I Have Saw" en "I Have Seen" (verschil uitgelegd) - All The Differences

Kun je met software meer Hz uit een (60 Hz) monitor halen?

Het is zelfs mogelijk om meer hertz uit een 60-hertz monitor te halen met behulp van software, hoewel de toename niet meer dan 1 tot 2 hertz zou zijn. Het gebruik van software zal bijvoorbeeld de hertz verhogen naar 61 of 62, wat niet normaal is en niet ondersteund wordt door de games, dus daar heb je niet veel aan. Niettemin kun je verschillende software gebruiken om de hertz te verhogen. AMD en Intel zijn eenvan die software.

Is het mogelijk om 100 FPS te krijgen op een 60 Hz monitor?

Voor een 60 hertz monitor is het bijna onmogelijk om een scherm te renderen met 100 fps. Een scherm zal het scherm verversen met het aantal keer de hertz dat het heeft.

Een GPU die 100 fps per seconde verwerkt op een scherm dat slechts 60 hertz kan renderen, zal zeker resulteren in tearing. Dat betekent dat de GPU een nieuw frame verwerkt terwijl het ene frame nog aan het renderen is.

Zie ook: Wat is het verschil tussen d2y/dx2=(dydx)^2? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

Ook al is het mogelijk om 100 fps te halen op een 60-hertz monitor, de beeldsnelheid boven de verversingssnelheid is het niet waard.

60 Hertz monitor voor gokken

Er is niets mis met het gebruik van een 60 Hz monitor voor gaming. Echter, als je de beste optie voor gaming wilt kiezen, dan zou het een 144 Hz monitor of hoger zijn. Er zijn zoveel redenen waarom een 144-hertz monitor de beste keuze is voor gaming.

Allereerst zal het scherm met een 144-hertz monitor 144 keer per seconde verversen. Als je een 60-hertz monitor vergelijkt met een 144-hertz monitor, is het scherm traag en vertraagd. Als je van een 60-hertz monitor naar een 144-hertz monitor gaat, zal je een merkbare soepelheid in het scherm zien.

Kijken we naar de prijs, dan is een 60-hertz monitor meer mainstream en betaalbaar.

Wat doen high refresh monitors - deze video legt alles uit.

Welke vernieuwingsfrequentie moet uw monitor hebben?

U vraagt zich waarschijnlijk af welke vernieuwingsfrequentie uw monitor moet hebben. Dat hangt af van het soort gebruiker dat u bent.

Deze tabel zal u helpen de monitor te kiezen die geschikt is voor uw behoeften:

Verversingssnelheid Geschikt voor
4 K 60 Hz Het beste voor tragere spelletjes
144 Hz Efficiënte keuze voor een bekwaam spel
60 Hz Het werkt geweldig voor kantoorgerelateerde taken. Het werkt ook geweldig voor films en YouTube.

Welke monitor moet u kopen?

Conclusie

  • De aankoop van een systeem kan een langetermijninvestering zijn, daarom is het echt belangrijk om de juiste specificaties te laten installeren om ongemakken te voorkomen.
  • De juiste combinatie van vernieuwingsfrequentie en beeldsnelheid is essentieel.
  • De vernieuwingsfrequentie bepaalt hoe vaak uw scherm een beeld in een seconde vernieuwt.
  • De framesnelheid meet hoe snel een beeld op het scherm verschijnt.
  • De framerates moeten lager zijn dan de vernieuwingsfrequentie om ze goed te laten functioneren.
  • Het heeft geen zin om een monitor boven de 60 hertz te kopen als je alleen films kijkt en niet aan gaming doet.

Meer artikelen

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.