Wat is het verschil tussen een Shoujo Anime en Shonen Anime? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen een Shoujo Anime en Shonen Anime? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

Eerst wil ik het woord "anime" definiëren. Je hebt dit woord vaak gehoord, maar heb je begrepen wat het betekent? Laten we het uitzoeken.

Het woord "anime" is een afkorting voor animatie. De animatie die in Japan wordt geproduceerd staat bekend als anime. Maar vergeet niet dat anime geen tekenfilm is.

Bij tekenfilms gaat het om semi-realistische of onrealistische stijlen of mediums van vermaak in de echte wereld. Toch is anime een semi-realistische visuele weergave van objecten en personages uit de echte wereld. Anime is erg populair vanwege de unieke kunststijl en zware thema's, en mensen kunnen zich er gemakkelijk toe verhouden.

Anime is een van de populairste animatiegenres in Japan en de rest van de wereld. Zelfs buiten Japan geproduceerde energie volgt technieken die beroemd zijn geworden door anime. Volgens ruwe schattingen worden anime series door meer mensen bekeken dan sport.

Anime heeft zich ontwikkeld in verschillende genres: actie, amusement, voorstelling, romantiek en horror. Shounen en Shoujo, die gericht zijn op jongens en meisjes, zijn de populairste of meest geliefde categorieën. Shounen en Shoujo zijn beide Japanse termen voor classificatie.

Jonge jongens tussen 12 en 18 jaar worden "shonen" genoemd, en jonge dames, vaak "magische meisjes" zoals Sailor Moon, "shoujo".

Beide categorieën bevatten verschillende van de bekendste anime ter wereld.

Lees verder en ontdek de verschillen tussen deze twee terminologieën.

Shoujo Anime

Shoujo (Japans meisje) verwijst naar jonge meisjes. Shoujo meisjes hoeven er niet zo goed uit te zien als Shonen Anime meisjes. Het komt voort uit de Japanse cultuur van de twintigste eeuw. Dit karakter benadrukt romantiek en geeft de voorkeur aan sociale relaties.

Een strip met een ander karakter

Shoujo series gaan over fantasiewerelden, superhelden en magische meisjes. In de Shonen verhalen is liefde altijd een gemeenschappelijk thema.

Shonen Anime

Shonen is typisch van toepassing op jonge jongens onder de 15. Verschillende anime en manga hebben mannelijke tienerhelden die zich concentreren op actie, avontuur, horror en vechten.

Hoe is Shonen geïnitieerd om de Shoujo Anime te overtreffen?

Wanneer mensen nadenken over Shoujo en Shonen, ontstaan twee bepaalde concepten. Shoujo heeft romantiek, fantasie en drama. Shounen heeft strijd, avontuur en actie. Dit geldt echter niet voor alle manga en anime van elk genre.

In Natsume's Book of Friends is een Shoujo afgeleid van een romantische serie, en in Death Note richt een Shounen zich op het vertellen van een portret van bepaalde corruptie. In deze tijd begon Shoujo echter te vervagen toen Shounen-auteurs de beschrijvingen van Shoujo begonnen op te nemen.

Dit begon in 2009 in het Westen, toen Shoujo Beat, een episodisch tijdschrift voor Shoujo-lezers, werd stopgezet ten gunste van zijn broertje, Shonen Jump.

Tegenwoordig is het moeilijk om een manga of anime te zien waar Komi niet kan communiceren en Shoujo het moet overzien. Deze flap betekent geen negatieve definitie. Ik zou het kunnen opmerken als manga die hun verhalen en bereik uitbreiden voorbij de status quo.

Een Shoujo

Waarom zijn er zoveel Shoujo Manga die zich voordoen als Shonen?

Er zijn veel populaire Shonen manga labels die meer lijken en voelen als Shoujo labels. Dat komt omdat ze dat in zekere zin ook zijn. Het feit dat sub-set classificaties van toepassing zijn op bijna elk genre is iets dat voortdurend is ingebouwd in anime, wat het uniek en buitengewoon maakt.

Veel van de beroemdste titels vallen tegenwoordig onder het label "Shonen", zozeer zelfs dat sommige nieuwe anime-fans ervan uitgaan dat alle anime als Shonen georganiseerd moet zijn. Hierdoor komen hun volgelingen veel meer Shonen Anime overeen met Shoujo Anime.

Het heeft de tentoonstelling van verschillende Shonen-titels geleid die gluren en aanvoelen als Shoujo-titels, en daardoor leunen hun presentatie, script en handel beter aan bij een Shoujo-demografie.

Op de een of andere manier worden ze gedrukt in publicaties als Shonen Jump of Gangan Comics in plaats van Lint of Lala Hier is waarom dit een sensatie is die blijft opkomen.

Belangrijkste verschil tussen Shoujo Anime en Shonen Anime

Of je nu Anime kijkt of niet, je bent zowel Shoujo als Shonen tegengekomen, zelfs als je ze moet kennen met hun echte betekenis of exacte classificaties.

Shonen en Shoujo behoren tot de meest populaire soorten, omdat deze over het algemeen een dynamische kijk of fandem hebben, waaronder tiener- of jonge kijkers. Shonen en Shoujo zijn echter Japanse termen, maar hebben verschillende betekenissen. Ze verwijzen naar een jongen en een meisje.

Shonen is een anime of manga gericht op jonge jongens van 12 tot 18 jaar, meestal met geweld, horror, gevechten, enz. Een belangrijk voorbeeld van Shonen Anime is Death Note, Kakegurui, One Piece, en Naruto. En nu, Shoujo Anime is voornamelijk anime of manga maar is ontworpen voor een vrouwelijk publiek van ongeveer 15 tot 18 jaar oud.

Zie ook: Zijn koelkast en diepvriezer hetzelfde? (Even verkennen) - Alle verschillen

Een Shoujo Anime is gerelateerd aan iets romantisch. Het verwijst vaak naar magische meisjes zoals Sailor Moon. Tegenwoordig zijn ongeveer 90% van de Shoujo anime schrijvers vrouwelijk. Belangrijke voorbeelden van Shoujo zijn Orange, Orr Mono Qatari, enz.

Het publiek van Shonen Anime bestaat voornamelijk uit jongens, en het publiek van Shoujo Anime bestaat voornamelijk uit meisjes. Dat wil niet zeggen dat het andere geslacht niet van beide kan genieten. Shoujo en Shonen zijn even bekend bij meisjes als bij jongens.

Verschillen tussen Shoujo Anime en Shonen Anime

Kenmerken Shonen Anime Shoujo Anime
Geslacht van de hoofdrolspeler Het hoofdpersonage in Shonen Anime is vaak een doezelaar van middelbare school. Als ze verliefd wordt op de mannelijke held van de serie, wordt het vrouwelijke hoofdpersonage fysiek en emotioneel gelukkig om haar meest fantastische liefdevolle zelf te worden. In Shoujo Anime is de hoofdpersoon meestal een jong kind, rond de middelbare schoolleeftijd, met een belangrijke persoonlijkheid van moed en een vriendelijk hart, zoals Naruto. De shonen hoofdrolspeler begint als een verschoppeling die zichzelf wil verbeteren en de wereld wil veranderen.
Karakter compositie/stijl In Shonen zijn mannelijke personages over het algemeen krachtiger of gespierder, behalve in hun lengte, met primaire expressie maar bijzonder haar of eigenschappen. In Shoujo Anime heeft de vrouwelijke hoofdpersoon meestal brede sprankelende ogen die schitteren of glinsteren wanneer ze hun verliefdheid tegenkomen en zijn ze meestal delicaat. De Shoujo meisjes zijn aantrekkelijk en worden verlegen in het bijzijn van begeerte.
Inhoud Shonen accentueert positiviteit in alle opzichten. Wanneer kritische spelers vallen, verklaren ze te vallen en verder te gaan met de strijd. Shoujo richt zich, in tegenstelling tot Shonen, op romantische of charmante relaties. Vriendschappen zijn ook uitgebreid in het genre, omdat de groep van de vrouwelijke hoofdpersoon af en toe samenwerkt of haar helpt bij complicaties.
Kunst/Vaardigheden Mangakunst in Shonen komt meestal precies ter zake. De kleuring zal veel strenger zijn om verschillende stemmingen en emoties over te brengen, maar de algehele kunst concentreert zich op de mensen. Shoujo manga is meestal veel zorgvuldiger dan Shonen manga. Het publiek werkt uit dat elk bord in grote punt wordt getrokken, terwijl de omgeving over het algemeen zachter is.
Shoujo Anime vs. Shonen Anime

Shonen-verhalen met shoujo-trekjes pleiten voor brede kijkers

Shonen is bijna altijd de meest populaire mainstream anime geweest, en de Shoujo-labels bereiken slechts zelden dezelfde status. Daarom is de Shonen-route waarschijnlijk het veiligst als men een zo breed mogelijk publiek wil bereiken.

Dat kan de reden zijn waarom tal van tags die lijken te horen in een Shoujo-publicatie niet meer in een Shonen-publicatie worden geplaatst.

Een goed voorbeeld is Romantic Killer, dat onlangs tot een anime werd bewerkt en momenteel op Netflix wordt uitgezonden. Het heeft een pittig vrouwelijk hoofdpersonage, een cast vol knappe jonge mannen, en voldoet aan veel van de gebruikelijke tropes in Shoujo manga.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een 32B BH en een 32C BH (uitgelegd) - Alle Verschillen

Het verscheen niet in Ribbon of Lala; het werd uitgegeven op de Shonen Jump links. Het recreëert ook niet de romantische elementen, in plaats van de draak te steken met heersende Shoujo en otome spel tropes met het centrale personage, Anzu, die optreedt als een antiheldin .

Een Shonen Anime

Conclusie

  • In een notendop, Shoujo Anime werkt het vrouwelijke karakter uit, wat het vrouwelijke publiek markeert en omvat romantiek en een emotionele en fysieke band van het hoofdpersonage, d.w.z. het vrouwelijke, met haar verliefdheid.
  • Shonen Anime gaat uit van het mannelijke personage of een jonge jongen, die zich richt op het mannelijke publiek en gevechten, wreedheden en acties in hun verhaal opneemt.
  • Het bestrijdt de primaire gevoelens, waardoor kijkers zich eraan kunnen vasthouden. Daarom is Shonen Anime populairder dan Shoujo, en geven meisjes meer de voorkeur aan Shonen Anime.
  • Het belangrijkste verschil tussen Shoujo en Shonen manga is niet alleen het geslacht, maar ook vele factoren zoals karakterstyling, kunst, enz.
  • Er zijn geen beperkingen op het bekijken van manga, maar iedereen kan zowel Shoujo als Shonen Anime of manga bekijken.

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.