Wat is het verschil tussen VT-d en VT-x in virtualisatie (BIOS instellingen) - Alle verschillen

 Wat is het verschil tussen VT-d en VT-x in virtualisatie (BIOS instellingen) - Alle verschillen

Mary Davis

In deze geavanceerde digitale wereld is virtualisatie een eenvoudig idee. Een eenvoudige uitleg ervan zou alles kunnen zijn dat een typisch gebruik heeft voor het uitvoeren van iets dat in een virtueel formaat wordt weergegeven. We hebben bijvoorbeeld allemaal een standaard harde schijf op onze personal computers; als we die digitaal verdelen, zouden er twee "gevirtualiseerde harde schijven" zijn.

Er zijn zeven soorten virtualisatie: besturingssysteem-, server-, applicatie-, administratieve, netwerk-, hardware- en opslagvirtualisatie.

De virtualisatie van het besturingssysteem is de meest kritische en typische techniek in de virtuele wereld. Het omvat het plaatsen van talrijke actieve systeeminstanties op een enkele machine, ook bekend als een virtuele machine. Het heeft organisaties in staat gesteld te ontsnappen aan meerdere accessoires en het aantal hardwarecomponenten te verminderen dat nodig is om hun softwareprogramma's uit te voeren. Het biedt economische haalbaarheidZij kunnen hetzelfde aantal apps op één enkele machine laten draaien en uiteindelijk de kosten voor elektriciteit, bekabeling en hardware verlagen.

Nu virtualisatie de laatste tijd aan populariteit heeft gewonnen in de IT-wereld, gaan bedrijven ermee aan de slag en vragen zij zich af hoe zij de virtualisatiewereld kunnen betreden. Bij het uitvoeren van de virtualisatietechniek geeft u uw apparaat een logische naam en levert u meteen een goede pointer naar de andere draaiende bron.

In dit artikel worden de twee virtuele technologieën besproken; VT-x en VT-d. Deze twee hebben hun betekenis en verschillen ook. Ik zal enkele verschillen belichten en meer informatie hierover zoeken. Deze twee hebben een relatie met de virtualisatie van het besturingssysteem.

Zie ook: Disneyland VS Disney California Adventure: Verschillen - Alle Verschillen

Printplaat

Een overzicht van virtualisatie en VT-d in BIOS

Om VT-d te begrijpen moeten we allemaal opheldering krijgen over virtualisatietechnologie. Veel mensen maken zich op voor verbeterde connectiviteit en cross-platform compatibiliteit met de introductie van de nieuwe TM 4 apparaten en verbindingen.

Virtualisatie is een geavanceerde methode die de gebruikers de vrije hand geeft om virtuele machines te stimuleren en zonder onderbreking op hetzelfde apparaat uit te voeren door de fysieke middelen van een hostcomputer te delen. De hostcomputer biedt toegang tot de andere hardwarecomponenten op het systeem door een virtuele machine te creëren. Het repliceert deaanvullende hardware, zoals RAM en schijfgeheugen, en draait een afzonderlijk besturingssysteem.

Met de opkomst van virtualisatie kunnen Intel's snelle dataverbindingen en chipsets een enkele machine versnellen en meerdere virtuele omgevingen draaien.

Mensen met toegang tot virtuele machines slaan hun essentiële gegevens op in de cloud of op een externe schijf. Het heeft een soort gemak gecreëerd voor de high-speed data connectiviteit apparaten die toegang krijgen tot onboard componenten.

Intel's VT-d is een virtuele technologie die directe input-output toegang biedt. Stel dat u ervaring heeft met het draaien van een machine in een virtuele omgeving, dan krijgt u een melding dat u VT-d in BIOS moet inschakelen voordat het op uw computer gaat functioneren.

Belang van virtualisatie

Virtuele capaciteiten zijn ongelooflijk gunstig voor softwarebedrijven. Ze zijn nuttig voor software-ingenieurs om hun dagelijkse taken efficiënt uit te voeren, aangezien deze technologie onze cloud-infrastructuur beheert. Met behulp van de opkomende virtualisatietechnologie kunt u de opstelling van een klant repliceren om problemen op te lossen of wanneer hij bugs in het systeem tegenkomt. Zo kunnen ze nieuwe en boeiende software-implementaties testen of een helpende hand bieden om de prestaties van het werkstation te verbeteren.

Hiermee kunt u een virtuele replica van een verdwenen besturingssysteem serveren, terwijl u nog steeds profiteert van de beveiligingsfuncties van het huidige besturingssysteem van de host. Elk bedrijf kan in de problemen komen op één gebied waar hardware directe input-output toegang krijgt omdat virtuele machines de middelen van de host delen.

Rol van VT-x in BIOS

Intel heeft twee virtualisatietechnologieën; de ene is VT-x voor de x-86 versie, en de andere is IA-64 processoren. Eerdere BIOS instellingen gebruiken de eerdere benamingen van Intel's Virtuele technologie, die bekend waren zonder "x." De laatste naam van VT-x is VT. Het impliceert een veilig virtueel apparaat voor de x-86 versie en Intel's 64 architectuur.

Verschil tussen VT-d en VT-x in BIOS instellingen

De VT-d en VT-x zijn twee virtualisatietechnologieën die hun rol spelen in de virtuele wereld. Ze zijn allebei even belangrijk. Wij zullen nu de verschillen tussen deze twee vinden, die u zullen helpen beide duidelijker en nauwkeuriger te begrijpen.

VT-d VT-x
PCI e passthrough krijgt uitvoering via VT-d. CPU ontvangt een virtuele generalisatie door VT-x.
Het kan directe toegang tot de hostcomputer mogelijk maken. Het kan niet zelfstandig op de hardware worden ingeschakeld en vereist altijd EPT-ondersteuning.
U kunt apparaten rechtstreeks doorschakelen via VT-d. VT-x is een essentieel virtualisatiehulpmiddel.

Een vergelijkingstabel

U kunt de Intel VT-x gemakkelijk inschakelen in de BIOS-instellingen

Is VT-x vergelijkbaar met VT-d?

VT-x en Intel virtualisatie lijken verwisselbare termen te zijn. Via VT-d kan een virtuele computer echter een directe verbinding opbouwen met de hardwarecomponenten. VT-d kan direct uitvoeren op input-output setup.

Ze lijken allebei niet op elkaar. VT-d en VT-x hebben verschillende eigenschappen.

Beide presteren goed op verschillende niveaus Wanneer u Linux op uw personal computer installeert, kan het gebruik van Xen de VT-d goed ondersteunen, waardoor het directe beheer van verschillende hardwarecomponenten mogelijk wordt. Xen heeft virtualisatiemogelijkheden die gunstig worden voor VT-d op het Linux-besturingssysteem.

Oplossing wanneer er geen VT-x optie aanwezig is

Sommige laptopfabrikanten hebben geen remedie om de Intel VT-x optie in hun BIOS-instellingen in te schakelen. Dat is een groot probleem voor de ontwikkelaars en de gebruikers van hulpmiddelen.

Als er geen optie als deze aanwezig is, of als u deze niet goed kunt vinden, dan kunt u deze remedie gebruiken, namelijk zoeken op het web en proberen de inschakelingsoptie van Intel VT-x te achterhalen. Onthoud het modelnummer van uw personal computer wanneer u deze vragen hebt. Het zal u helpen de juiste oplossing te vinden.

Hoe VT-x inschakelen in de BIOS instellingen?

We zullen de details van het inschakelen van de VT-x in uw PC's delen.

Stappen om BIOS in te stellen

 • Herstart de machine en ga naar de BIOS instellingen. U kunt dit doel meestal bereiken door gewoon uw vingers te gebruiken en op de delete toets, F1 toets, of gelijktijdig Alt en F4 op uw toetsenbord te drukken. Het hangt allemaal af van het type van uw apparaat en systeem.
 • Zodra u de herstelvoorwaarden hebt geselecteerd, geoptimaliseerd of standaard, selecteert u de knop Opslaan en sluit u af.

VT-x inschakelen in de BIOS-instellingen

 • Om het apparaat opnieuw op te starten, zet u het aan of opent u het BIOS.
 • Navigeer naar het submenu van de processor. Het menu Advanced CPU configuration and chipset verbergt de instellingen van het processor menu.
 • Schakel Intel Virtualization Technology, ook bekend als VT-x, of AMD in.

Afhankelijk van het BIOS-systeem, de instellingen en de OEM, kunt u verwijzen naar Vanderpool, Virtualisatie-uitbreidingen, enz.

Computer hardware

Hoe VT-d inschakelen in de BIOS instellingen?

Zoals we de details van het inschakelen van VT-x hebben gedeeld, gaan we nu naar de VT-d.

 • Selecteer eerst de optie systeemconfiguratie en vervolgens BIOS platformconfiguratie. Ga daarna naar de systeemopties en ga naar het virtualisatieplatform. Het zou het beste zijn als u de Intel VT-d opent vanuit het utility paneel. Druk vervolgens op de enter knop.
 • Druk op Enter nadat u uw keuze hebt gemaakt.
 • De inschakelingsoptie stelt het besturingssysteem in staat gebruik te maken van de input-output functies van de virtualisatietechnologie. Het besturingssysteem dat deze optie ondersteunt, heeft deze mogelijkheid. Een dergelijk element is niet beschikbaar voor besturingssystemen die deze optie niet ondersteunen.
 • De uitschakeloptie voorkomt dat het besturingssysteem dat deze parameter ondersteunt, rechtstreeks toegang heeft tot de door Intel aangeboden invoer-uitvoeroptie.
 • De laatste stap is het aanklikken van de F10 functietoets van het toetsenbord.

Methoden om de optie van het inschakelen van de virtualisatie op uw besturingssysteem te controleren?

Open in Windows 10 het taakbeheer en selecteer de optie voor meer informatie. Selecteer daarna het tabblad prestaties. Schakel de optie virtualisatie in.

In MAC OS, begin met het typen van sysctl -a

In Linux opent u eerst en vooral de terminal en start u de installatie van de CPU-checker. Vervolgens geeft u een invoer KVM-ok. Als u een ingeschakelde virtualisatie-optie ziet, verschijnt er een alternatief op het scherm: "INFO: /dev/KVM."

Zie ook: Mustang VS Bronco: Een volledige vergelijking - Alle verschillen

Bekijk en leer hoe u Intel VT-x inschakelt

Conclusie

 • Virtualisatie is een eenvoudig concept in de hoogontwikkelde digitale wereld van vandaag. Alles wat gewoonlijk wordt gebruikt om iets uit te voeren terwijl het in een virtueel formaat wordt weergegeven, zou een eenvoudige verklaring kunnen zijn.
 • Besturingssysteem-, server-, applicatie-, administratieve-, netwerk-, hardware- en opslagvirtualisatie zijn de zeven verschillende vormen. De virtualisatie van het besturingssysteem is de meest essentiële en standaard virtuele wereldtechnologie. Hierbij wordt één enkele machine, meestal virtuele machine genoemd, geconfigureerd met verschillende actieve systeeminstanties.
 • Bedrijven maken gebruik van virtualisatie en vragen zich af hoe zij de virtualisatiemarkt kunnen betreden, aangezien deze onlangs prominent is geworden in de IT-industrie.
 • De twee virtuele technologieën, VT-x en VT-d, maken deel uit van de discussie in dit artikel. Deze twee hebben hun belang en verschillen. Ik heb de aandacht gevestigd op deze tegenstrijdigheden en meer gegevens hierover gezocht. Deze twee hebben een verband met de virtualisatie van het besturingssysteem.
 • Via VT-d krijgt PCI e passthrough ondersteuning. Directe toegang tot de hostcomputer kan mogelijk worden gemaakt. Apparaten kunnen direct via VT-d passeren.
 • Een cruciaal virtualisatiehulpmiddel is VT-x. VT-x geeft een virtuele algemeenheid aan de CPU. Het is afhankelijk van EPT-ondersteuning en kan niet onafhankelijk op de hardware worden ingeschakeld.
 • Controleer uw inschakelingsinstellingen in beide voordat u verder gaat met andere bewerkingen.

Andere artikelen

 • AA Vs. AAA: Wat is het verschil? (uitgelegd)
 • Gigabit Vs. Gigabyte (uitgelegd)
 • Het verschil tussen CS50 IDE en Visual Audio (uitgelegd)
 • OpenBSD VS FreeBSD Besturingssysteem: Alle verschillen uitgelegd (Onderscheid & Gebruik)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.