Wat zijn de verschillen tussen NBC, CNBC en MSNBC (uitgelegd) - All The Differences

 Wat zijn de verschillen tussen NBC, CNBC en MSNBC (uitgelegd) - All The Differences

Mary Davis

Op de hoogte blijven in het huidige tijdperk is van groot belang. Technologie maakt het een stuk eenvoudiger. Nu kun je het nieuws op je telefoon krijgen, waar je ook bent. Het is allemaal te danken aan de verschillende zenders die er tegenwoordig zijn. Naast het nieuws zijn er tal van andere entertainmentopties die 24/7 beschikbaar zijn.

NBC, CNBC en MSNBC maken alle deel uit van dit omroep- en amusementssysteem. Hoewel al deze kanalen bedoeld zijn om amusement te bieden, is er een klein verschil in hun inhoud.

NBC brengt nieuws, sport en entertainment. Het is gratis en beschikbaar via een antenne in de VS. . Bij CNBC kun je overdag zakelijk nieuws krijgen en 's avonds shows voor investeerders. Bij MSNBC daarentegen gaat het overdag om internationaal en nationaal nieuws. Vervolgens gaat het op primetime om politiek commentaar.

Laten we in detail ingaan op elk van deze kanalen.

Wat is NBC, en waar staat het voor?

NBC is een National Broadcasting Co., Inc. Het is een van de grote omroepen in Amerika. Het is een gemengd entertainment kanaal.

NBC werd opgericht op 15 november 1926 en is eigendom van de Comcast Corporation. Het begon als een radiostation, dat in 1939 veranderde in een televisienetwerk.

Het is een van de grote drie televisienetwerken en wordt soms het "Peacock Network" genoemd vanwege het gestileerde pauwenlogo. Het werd in 1956 geïntroduceerd om de innovaties van het bedrijf in de vroege kleurenuitzendingen te laten zien, maar werd het officiële embleem van het netwerk in 1979, en het is er nog steeds.

Wat is CNBC, en waar staat het voor?

CNBC staat voor Consumer News and Business Channel. Het is een Amerikaanse nieuwszender die eigendom is van NBC Universal News Group, een divisie van NBC Universal, beide indirect eigendom van Comcast. Het primaire genre is zaken en economie.

CNBC toont u de dagelijkse veranderingen op de aandelenmarkt.

Op 17 april 1989 bundelden NBC en Cablevision hun krachten en lanceerden CNBC. Via het netwerk en zijn internationale spin-offs is nieuws over zakelijke koppen en live marktverslaggeving beschikbaar.

CNBC bereikt, samen met zijn broers en zussen, 390 miljoen mensen wereldwijd. Het was in 2007 ongeveer 4 miljard dollar waard en stond op de 19e plaats van de meest waardevolle kabelkanalen in de VS. Het bedrijf is gevestigd in Englewood Cliffs, New Jersey.

Wat is MSNBC, en waar staat het voor?

MSNBC staat voor Microsoft/National Broadcasting Service. Het netwerk is eigendom van NBC Universal News Group en is gevestigd in New York City. Het belangrijkste genre is politiek.

MSNBC werd opgericht in 1996 onder het partnerschap van NBC's General Electric-eenheid en Microsoft. U kunt NBC News plus hun verslaggeving en politiek commentaar bekijken op MSNBC.

MSNBC wordt over het algemeen gezien als de meest liberale nieuwszender, vooral na de verschuiving naar links tijdens de tweede termijn van voormalig president George W. Bush. Met deze verschuiving kwam er verslaggeving die meer op meningen dan op verslaggeving was gebaseerd. Over het algemeen is MSNBC de op één na populairste zender in Amerika.

Ken het verschil

NCB, CNBC en MSNBC zijn bekende nieuwskanalen. Hun doel is vergelijkbaar, namelijk amusement bieden. Er is echter variatie in hun inhoud.

Zie ook: Naruto's KCM, KCM2 en KCM Sage Mode (een opsplitsing) - Alle verschillen

NBC is een omroep, omdat het T.V.-programma's, dagprogramma's, kindershows, talkshows en zelfs nieuws uitzendt.

Aan de andere kant is MSNBC een nieuwszender, waarop elke dag van de week live nieuws, politiek commentaar en bekroonde documentaires worden uitgezonden.

In vergelijking met deze twee is CNBC gespecialiseerd in financieel nieuws, financiële analyse en analyse van economische trends. Zij verslaan de markt in real-time en geven analyses.

Hier volgt een tabel met alle verschillen tussen deze netwerken in detail.

NBC CNBC MSNBC
Het staat voor National Broadcasting Company. Het staat voor Consumer News and Business Channel. Het staat voor Microsoft National Broadcasting Company.
Het is eigendom van Comcast Corporation. (NBC Universal) NBC bezit het. Het is eigendom van NBC en Microsoft.
Het werd gelanceerd in 1926. Het werd gelanceerd in 1989. Het werd gelanceerd in 1996.
NBC wordt alleen in de VS uitgezonden. Het is uitgezonden in een paar landen zoals Canada, de VS en het Verenigd Koninkrijk. Het werd uitgezonden in verschillende gebieden zoals Europa, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, Canada, de VS, enz.
De belangrijkste slogan is "Kleurrijker." De belangrijkste slogan is "First in business worldwide. Capitalize on it." De eigenlijke slogan is "De plaats van de politiek."
De inhoud omvat nieuws, T.V. shows, kinderprogramma's en praatprogramma's. De inhoud omvat programma's over de beurs en het bedrijfsleven. Het zendt nieuws en politieke inhoud uit.

NBC VS CNBC VS MSNBC

TV kijken is als dagdromen.

Zijn NBC en NBC News dezelfde zender?

NBC News is een andere divisie van NBC. Het is gewoon een deel van het hele NBC netwerk.

NBC is een van de oudste omroepnetwerken in de VS. Het bezit verschillende kanalen die talrijke onderhoudende inhoud uitzenden. NBC News is een verlengstuk van NBC Universal dat uitsluitend gewijd is aan de dagelijkse nieuwsuitzendingen.

Welke partij steunt MSNBC?

Een deel van de kijkers van MSNBC is van mening dat MSNBC een lichte neiging naar links heeft. Zij beschouwen MSNBC als licht bevooroordeeld in meningen en inhoud. Hij steunt de democratische partij.

Is MSNBC amusement of nieuws?

Het MSNBC-kanaal zendt 24 uur per dag, zeven dagen per week nieuws uit.

MSNBC is een televisienetwerk dat een grote verscheidenheid aan nieuws en commentaar geeft over verschillende actuele gebeurtenissen.

Wie is de eigenaar van MSNBC?

MSNBC is een kabelnetwerk dat is opgezet in samenwerking met NBC Universal Network en Microsoft. NBC bezit haar tachtig procent aandelen, terwijl Microsoft Incorporation de resterende twintig procent bezit.

Zijn MSNBC en MSN hetzelfde?

Sinds 1996 leverde MSN exclusief nieuwsinhoud aan MSNBC.com, maar dat eindigde in 2012 toen Microsoft het resterende belang in de site verkocht aan NBCUniversal, die het omdoopte tot NBCNews.com.

Wat is de relatie tussen MSNBC en NBC?

Het is hetzelfde bedrijf dat eigenaar is van beide omroepnetwerken. In wezen is dit de enige relatie tussen deze twee zenders.

Is CNBC World hetzelfde als CNBC?

CNBC World en CNBC verwijzen naar hetzelfde tv-kanaal. Het is een zakelijk nieuwskanaal van de NBCUniversal News Group dat binnenlandse berichtgeving en internationale programma's van CNBC's netwerken in Europa, Azië, India en andere delen van de wereld aanbiedt.

Is CNBC verbonden met Fox?

CNBC is niet verbonden met Fox.

Terwijl Fox Enterprise eigenaar is van Fox, is CNBC eigendom van het NBC Universal netwerk.

Ze hebben één ding gemeen: ze zenden allebei nieuws uit dat op de een of andere manier met het bedrijfsleven te maken heeft.

Kun je CNBC vertrouwen?

U kunt erop vertrouwen dat CNBC authentiek nieuws biedt, doorspekt met feiten en cijfers.

De zakelijke berichtgeving van CNBC biedt real-time financiële marktupdates en zakelijke inhoud waar maandelijks meer dan 355 miljoen mensen naar kijken. Dit immense kijkerspubliek toont het vertrouwen van de mensen aan.

Hoeveel NBC kanalen zijn er?

NBC bezit twaalf verschillende kanalen en is ook verbonden met 233 andere media die in de Verenigde Staten en andere delen van de wereld werkzaam zijn.

Heeft NBC een lokaal kanaal?

NBC heeft wel een lokaal kanaal dat je makkelijk op je tv kunt bekijken met de antenne.

Je hoeft er niet voor te betalen en je hebt er ook geen kabelaansluiting voor nodig.

Zie ook: Wat is het verschil tussen grootmoeder van moederskant en grootmoeder van vaderskant? - Alle Verschillen

Hier is een videoclip met de lijst van enkele beroemde shows op NBC.

Top tien tv-shows van de Amerikaanse tv.

Is NBC hetzelfde als een pauw?

De twee netwerken lijken erg op elkaar, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen hen. Aangezien NBC Universal eigenaar is van Peacock Networks en NBCUniversal, hebben zij veel overeenkomsten.

Definitieve afhaalmaaltijden

NBC, MSNBC, en CNBC zijn de virale kanalen in de Verenigde Staten van Amerika. Al deze uitzendingen zijn van verschillende genres.

NBC is het eerste omroepnetwerk in de VS, opgericht als radiozender in 1926 en als televisienetwerk in 1939. Het is de ruggengraat van Comcast's NBC Universal divisie.

CNBC werd in 1989 opgericht als zakelijk nieuws- en informatiekanaal. In het politieke spectrum is het rechts.

MSNBC is een all-news kanaal dat in 1996 van start ging. Rond medio 2005 werd het een progressieve nieuwszender en kreeg het veel succes.

In 2015 nam het netwerk afstand van progressieve shows en werd het onder nieuw management meer een nieuwszender, hoewel de primetime shows nog steeds links zijn.

Ik hoop dat dit artikel u heeft geholpen de verschillen tussen deze netwerken te onderscheiden!

Verwante artikelen

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.