Cane Corso vs. Napolitaanse Mastiff (verschil uitgelegd) - Alle verschillen

 Cane Corso vs. Napolitaanse Mastiff (verschil uitgelegd) - Alle verschillen

Mary Davis

Neapolitan Mastiff en Cane Corso zijn beide hondenrassen. Dit zijn namen die aan de boerenhonden van Italië zijn gegeven.

De geschiedenis van deze grote honden gaat terug tot het oude Rome. Hoewel ze een soortgelijk ras zijn, hebben ze veel verschillen.

Als u een hondenliefhebber bent die er een zoekt om als huisdier te houden, dan bent u hier aan het juiste adres! In dit artikel geef ik u alle verschillen die u moet weten tussen een Cane Corso en een Napolitaanse Mastiff.

Laten we beginnen!

Welke 2 rassen maken een Cane Corso?

De Cane Corso is een afstammeling van een Romeins hondenras. Dit ras werd ooit gebruikt in de oorlog. Het wordt beschouwd als een van de twee Italiaanse "Mastiff" type rassen die afstammen van deze oorlogshond.

De andere is de Napolitaanse Mastiff. De Cane Corso is een lichtere versie en is meer bedreven in de jacht.

Het ras was bijna uitgestorven, maar werd in de jaren zeventig door liefhebbers gered. Vervolgens werd hij gekruist met geselecteerde rassen, waardoor een heel anders uitziende Cane Corso ontstond, in vergelijking met de Cane Corso van voor 1970.

Deze hond werd in 1987 naar de Verenigde Staten gebracht en heeft sindsdien een grote populariteit verworven. De UKC (United Kennel Club) erkende hem als ras en noemde hem in 2008 officieel de "Cane Corso Italiano".

Het is een gespierd en zwaargebouwd ras, dat een zeer nobele, majestueuze en krachtige aanwezigheid uitstraalt. De Cane Corso kreeg ook de officiële AKC (American Kennel Club) rasstatus in 2010.

Deze hond is tussen middelgroot en groot. Ze hebben meestal een breed hoofd met een vierkante snuit, die even breed als lang is. Dit geeft de Cane Corso een superieure bijtkracht.

Zijn vacht komt in verschillende kleuren voor, bijvoorbeeld zwart, lichte of donkere tinten grijs, lichte of donkere tinten geelbruin, rood of gestroomd. Hij is ook zeer dicht en grof.

Ze hebben ook vaak witte vlekken op de borst, tenen, kin en neus.

Bovendien vallen hun oren van nature naar voren, hoewel de fokkers er de voorkeur aan geven de oren in kleine en gelijkzijdige driehoeken te knippen die rechtop kunnen staan.

Welke honden zijn groter dan Cane Corso?

Als je geïnteresseerd bent in grote honden zoals de Cane Corso, dan is hier een lijst van 's werelds grootste hondenrassen:

 • Duitse Dog

  U kunt zich dit ras misschien herinneren uit uw favoriete oude tekenfilmshow Scooby-Doo! Dit ras komt oorspronkelijk uit Duitsland en er wordt beweerd dat het mogelijk heeft bestaan rond de tijd van het Romeinse Rijk. Ze zijn 32 tot 34 inch groot en variëren van 120 tot 200 pond. Een van de Duitse Doggen met de naam Zeus won het Guinness Wereldrecord voor de hoogste hond ter wereld.

 • Mastiff

  Deze hond heeft geholpen bij het fokken van verschillende andere honden. Er wordt aangenomen dat deze hond is ontstaan in Groot-Brittannië en aanvankelijk werd gebruikt in de jachtsport. Mannelijke en vrouwelijke Mastiff hebben verschillen in hun grootte en gewicht. Mannetjes wegen ongeveer 150 tot 250 pond en kunnen 30 tot 33 centimeter lang zijn. Terwijl vrouwtjes 27,5 tot 30 centimeter hoog zijn en tussen de 120 en 180 pond wegen.

 • Sint Bernard

  Ze worden beschouwd als de zachtaardige reuzen van de hondenwereld. Ze worden gezien als zeer lief en geven meestal de voorkeur aan een leven binnenshuis, dicht bij het comfort van hun familie. Een van de nadelen van dit ras is echter dat ze voortdurend kwijlen. Hun vacht trekt ook veel modder en ander vuil aan. Het is een fors ras dat 140 tot 180 pond weegt en 28 tot 30 centimeter lang is. Hun levensduur is korter.dan andere rassen, slechts 8 tot 10 jaar.

 • Newfoundland

  Dit ras is zeer sterk en hardwerkend. Ze hebben veel meer ruimte nodig vanwege hun grootte en hun behoefte aan beweging. Ze kunnen wel achtentwintig centimeter lang worden. Ze wegen ook nogal wat, ergens tussen de 130 en 150 pond. Ze hebben een extreem dikke vacht die bekend staat als waterbestendig. Dit ras wordt vaak gebruikt als reddingshond in situaties.

Zoals deze, zijn er vele andere honden die reusachtig zijn en ook behoorlijk lief! Hoewel hun omvang voor sommigen intimiderend kan zijn, kunnen anderen er juist van genieten vanwege hun enorme omvang.

Zijn er grote verschillen tussen een Cane Corso en een Napolitaanse Mastiff?

Een Cane Corso.

Hoewel ze qua uiterlijk op elkaar lijken, zijn er veel verschillen tussen de twee honden. Ook al is hun uiterlijk moeilijk te onderscheiden, alle hondenrassen hebben duidelijke kenmerken en eigenschappen. U moet er kennis van hebben.

De Napolitaanse Mastiff is een oud Italiaans hondenras... bekend om zijn grote omvang. Hij wordt meestal gebruikt als beschermer of bewaker van de familie. Dit komt omdat hij beschermende eigenschappen en een angstaanjagend uiterlijk heeft.

Deze honden zijn onverschrokken. Ze vereisen een uitgebreide training en een goede socialisatie.

Hierdoor leren ze vreemden te accepteren, anders worden ze gevaarlijk. Ze zijn ook atletischer.

Anderzijds is de Cane Corso ook een Italiaans hondenras dat wordt gewaardeerd als jager, kameraad, maar ook als beschermer. Ze zijn gespierd en minder log dan andere mastiffhonden. Ze hebben zeer grote hoofden.

Het wordt ten strengste afgeraden dat amateur-hondeneigenaren ze houden. Dit komt omdat ze regelmatig getraind en sterk geleid moeten worden. Ze zijn van nature wantrouwig tegenover vreemden en het is belangrijk dat ze op jonge leeftijd gesocialiseerd worden.

Een opmerkelijk verschil tussen de twee is hun vacht. Napolitaanse Mastiffs hebben een harde, ruwe en korte vacht.

Terwijl de Cane Corso kortharig is. De Napolitaanse mastiff heeft een veel voorkomende bijnaam, namelijk "Neo". De Cane Corso heeft de bijnaam Italiaanse Mastiff.

Ze hebben ook verschillende kleuren. Neo komt voor in de kleuren zwart, blauw, mahonie, tawny en gestroomd. Terwijl de Cane Corso komt in de kleuren fawn, zwart, rood, grijs, zwart gestroomd en kastanje gestroomd.

In vergelijking met Cane Corsos zijn Neos gehoorzamer. Soms kunnen ze echter koppig en dominant zijn. Het zijn goede waakhonden omdat ze beschermend zijn.

Ze worden beschouwd als onverschrokken honden. De Cane Corso daarentegen is vrolijker en socialer. Ze zijn ook behoorlijk moedig, intelligent en loyaal.

Wat is groter Neapolitan Mastiff of Cane Corso?

De Neapolitan Mastiff is veel groter dan een Cane Corso! Ze kunnen overal tussen de 26 en 31 inch groot worden en hun gemiddelde gewicht kan oplopen tot 200 pond. De teven zijn 24 tot 29 inch groot en wegen tussen de 120 en 175 pond.

De gemiddelde hoogte van een Cane Corso varieert van 24 tot 27 inch. De reuen zitten aan de bovenkant van het spectrum en de teven aan de onderkant. Hun gewicht ligt tussen de 88 en 110 pond.

Kijk eens naar deze tabel met de belangrijkste verschillen tussen een Napolitaanse Mastiff en een Cane Corso:

Napolitaanse Mastiff Cane Corso
8 tot 10 jaar 10 tot 11 jaar
30 inch - Man

28 inch - Vrouwelijk

28 inch - Man

26-28 inch - vrouwelijk

60 tot 70 kg - Man

50 tot 60 kg - vrouw

45 tot 50 kg - Man

40 tot 45 kg - vrouw

Zie ook: Mogelijk en aannemelijk (welke moet ik gebruiken?) - Alle verschillen
Geen FSS ras FSS ras

Hopelijk helpt dit!

Napolitaanse Mastiffs zijn rustiger en minder agressief dan een Cane Corso. Beide kunnen geweldige jachthonden zijn, maar Corso's werden speciaal gefokt om op beren te jagen. Terwijl Neo's een meer rimpelige en losse huid hebben, hebben Corso's een meer strakke huid met een gespierd figuur.

Is de Cane Corso een goede familiehond?

De Cane Corso kan een zeer liefdevolle en toegewijde metgezel voor iemand zijn. Hij wil niets liever dan zijn eigenaar behagen.

Ze worden beschouwd als geweldige waakhonden met een zeer scherp gevoel van alertheid. Door hun grote omvang zijn ze echter geen voorkeur voor gezinnen met kleine kinderen.

Ze zijn zeer krachtig, intelligent en actief. Ze houden ook veel van hun familie, maar tonen doorgaans geen genegenheid. Ze zijn niet veeleisend wat lichamelijke aanraking of aandacht betreft.

Hoewel mensen ze een prachtige aanvulling op hun gezin vinden, is een goede training voor dit soort honden noodzakelijk. Ze kunnen een stabiele en betrouwbare metgezel zijn.

Ze zijn echter van nature bezitterig, territoriaal en wantrouwend tegenover vreemden. Daarom moet men vaak nadenken voordat men zo'n hond in de buurt houdt.

Ze zijn best schattig!

Waarom moet je geen Cane Corso nemen?

Velen geloven dat honden als de Cane Corso niet als huisdier moeten worden gehouden, omdat dit kan leiden tot mogelijke dierlijke agressie.

Veel Cane Corsos tolereren geen andere hond van hetzelfde geslacht en in sommige gevallen zelfs niet van het andere geslacht. Ze hebben een sterk instinct om katten en andere dieren op te jagen en te grijpen.

Omdat ze van nature wantrouwig zijn tegenover nieuwe mensen, kan dit leiden tot agressief gedrag. Dit soort gedrag kan zelfs na jaren van training voortduren. Daarom moet dit ras voortdurend worden getraind om ze beschaafd te houden.

Bovendien zijn ze meestal erg stil. Ze blaffen echter als daar reden toe is en ze worden erg gealarmeerd als ze onraad bespeuren. Hierdoor veranderen ze van vriendelijke huisdieren in beschermende en agressieve dieren.

Als je ze niet op de juiste manier onder controle krijgt, kunnen ze uiteindelijk schade veroorzaken. Daarom moet je voorzichtig zijn voordat je zulke honden aait.

Is de Neapolitan Mastiff een gezinsvriendelijk hondenras?

De Napolitaanse Mastiff kan zeer trouw zijn aan uw gezin, maar ze kunnen zich niet op hun gemak voelen bij vreemden of bezoekers. Daarom moet u dit overwegen voordat u er een aanschaft.

Het zijn heel vriendelijke honden als ze goed gesocialiseerd zijn. Het zijn niet per se waakhonden maar waakhonden. Er is een extreem incident voor nodig voordat ze bijten.

Napolitaanse Mastiffs zijn ongelooflijk grote en massieve honden. Ze zijn bedoeld voor bescherming. Ze vereisen constante wandelingen van een of twee mijl per dag.

Ze worden echter snel moe door hun enorme omvang. Je moet ze ook veel eten geven!

Bovendien zijn ze zachtaardig en aanhankelijk. Dit karakter maakt ze tot een zeer geliefd gezinshuisdier. Soms vergeten ze dat ze erg groot zijn en een schoothondje willen zijn.

Ze brengen graag tijd door met hun gezin en hun liefdevolle aard maakt hen een geweldige metgezel voor huizen met oudere kinderen.

Hier is een video met 10 feiten over een Napolitaanse Mastiff:

Het is behoorlijk interessant!

Laatste gedachten

Kortom, er zijn verschillende verschillen tussen een Napolitaanse Mastiff en een Cane Corso. De belangrijkste verschillen zijn hun grootte, rimpels en temperament.

De Napolitaanse Mastiff is veel groter dan een Cane Corso. Ze zijn ook veel atletischer.

Ze kwijlen echter meer dan een Corso en hun huid is ook losser en rimpeliger, terwijl een Cane Corso een strakke huid heeft met een zeer gespierd figuur.

Behalve deze twee zijn er nog vele andere reusachtige en beminnelijke honden, zoals de Saint Barnard, de Duitse Dog en de Newfoundland.

Men moet zeer voorzichtig zijn wanneer men besluit deze grote honden als huisdier te houden. Zij moeten goed en voortdurend worden opgeleid, zodat zij niemand kwaad doen, anders kunnen zij potentieel gevaarlijk worden.

Zie ook: PTO VS PPTO bij Walmart: het beleid begrijpen - alle verschillen

Ik hoop dat dit artikel al uw vragen over de twee geweldige honden helpt beantwoorden!

Misschien ben je ook geïnteresseerd in:

SIBERISCHE, AGOUTI, SEPPALA VS ALASKA HUSKY'S

VERSCHILLEN: HAVIK, VALK, ADELAAR, VISAREND EN WOUW.

EEN VALK, EEN HAVIK EN EEN ADELAAR, WAT IS HET VERSCHIL?

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.