Wat is het verschil tussen Placidusgrafieken en Hele Tekengrafieken in de Astrologie? - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen Placidusgrafieken en Hele Tekengrafieken in de Astrologie? - Alle Verschillen

Mary Davis

Verdeel een momentopname van de hemel vanaf de grond in twaalf delen. Deze delen staan bekend als huizen en weerspiegelen verschillende aspecten van je bestaan. Elke planeet, inclusief de twee lichtbronnen van ons zonnestelsel, de zon en de maan, is toegewezen aan een van de huizen op basis van de tijd en plaats van je geboorte.

Er zijn veel huizensystemen die astrologen gebruiken voor berekeningen. Enkele daarvan zijn:

 • Koch
 • Gelijk
 • Placidus
 • Meridian
 • Heel bord
 • Morinus
 • Porfier
 • Geodetisch
 • Alcabetius
 • Campanus

Placidus is echter het meest gebruikte systeem in de Westerse Astrologie, terwijl Indiase astrologen de voorkeur geven aan het Geheel-tekensysteem. Het belangrijkste verschil tussen deze twee systemen is de plaatsing van de Huizen.

Vandaag bespreken we de verschillen tussen Placidus en Hele Teken Grafieken. Blijf bij me terwijl ik deze verschillen doorneem.

Wat zijn Astrologische Huizen precies?

De Huizen dienen als een gids om uw geschiedenis, bestaan en bestemming te kennen. Er ontstaan verschillende natuurlijke en emotionele intensiteiten als de planeten aan de hemel over deze gebieden trekken. Het Zevende Huis van Partnerschap, bijvoorbeeld, is gerelateerd aan Weegschaal-energie: Weegschaal is het teken van partnerschappen, evenwicht, liefde en rechtvaardigheid.

De Huizen zijn wat de astrologie zo fascinerend maakt. Elk van hen vertegenwoordigt een ander aspect van het bestaan, maar geen van hen leeft geïsoleerd. Hun geometrische ritme is een metafoor voor het hele universum van een individu.

De Huizen zijn niet te verwarren met het wiel van de dierenriem, dat afhankelijk is van de rotatie van de zon. De Huizen vertegenwoordigen daarentegen de natuurlijke 24-uurs omwenteling van de aarde om haar as. Omdat de Huizen elke 24 uur draaien, is het van cruciaal belang om uw horoscoop te berekenen met behulp van uw nauwkeurige geboortetijd.

Verschil tussen Placiduskaarten en Hele Tekenkaarten

Tarotkaarten

Hele tekenkaart

Whole Sign Houses zijn een van de vroegste huissystemen, die teruggaan tot het Hellenistische tijdperk. Eenvoudig gezegd bepalen de bordgrenzen de grenzen van de huizen. Het verschilt van andere huizensystemen doordat de huizen en borden elkaar niet zo netjes overlappen.

Elk huis in WSH is verdeeld in 12 gelijke stukken van 30 graden. De huizen en tekens komen overeen omdat de tekens op gelijke wijze zijn georganiseerd in 12 gelijke delen (ongeacht het huisvestingsschema). Bijvoorbeeld, als je geboren bent met 22 graden Vissen rijzend, zal Vissen je hele 1e Huis vormen. Je tweede Huis begint op 0 graden Ram, je derde Huis op 0 graden Stier, enz.

Het Hele Teken huizensysteem is de vroegste soort huisindeling en is al meer dan duizend jaar de favoriete techniek voor het aanwijzen van huizen. Het Hele Teken verwijst naar de volledige spanwijdte van het dierenriemteken dat als 1e Huis op de Ascendant verschijnt op het moment van iemands bevalling. Het volgende teken vertegenwoordigt het tweede Huis, een ander het derde Huis, enzovoort. Alle huizenzijn even groot (30°) in de hele-teken-methode.

Whole Sign huizen zijn eenvoudig te berekenen en toe te passen. De Whole Sign aanpak is niet mogelijk voor complexere gebeurtenissen, zoals vertraagde tekenen.

Placidus Grafiek

Placidus is tegenwoordig het meest gebruikte huizensysteem. Placidus is een op tijd gebaseerde techniek voor het schatten van huizen, uitgevonden ten tijde van de Renaissance. Alles werkt door de huiskuspen op te nemen in intervallen van twee uur vanaf uw geboortedatum.

De kusp van het Eerste Huis wordt gemarkeerd door de graad van het sterrenbeeld dat op het moment van uw geboorte op de oostelijke horizon opkomt. Na twee uur wordt gemeten waar die graad nu is: de kusp van het 12e Huis. Elke twaalf uur wordt dit proces herhaald tot de kusp van het 7e Huis is genoteerd.

De hoeken van deze zes huizen worden vervolgens bij elkaar opgeteld om de rondingen van de andere zes huizen te vormen. Aangezien elk huis de grootte heeft van de tijd die de sterren aan de horizon passeren vanuit het gezichtspunt van de aarde, zijn gebouwen van verschillende grootte standaard. Hoe groter de vervorming van de woningen, hoe dichter je geboorteplaats bij de evenaar ligt.

Omdat de ellipsvormige vorm en beweging van de Aarde rond de Zon geen perfecte cirkel is, zijn de huismetingen ongelijk, volgens Placidus. Omdat elke Astrologie haar huisindeling heeft, afhankelijk van haar techniek, is precisie geen eerlijke maatstaf om te beoordelen.

Dierenriemtekens

Verschillen in het kort

De volgende tabel toont in het kort de verschillen tussen Placiduskaarten en Hele Tekenkaarten.

Placidus Grafieken Hele borden Grafieken
De Placidushoroscoop geeft aan welke manier, plaats of regio van leven je hebt om je "ziels"middelen om te zetten in werkelijkheid. Wat je in Heel Teken hebt moet getriggerd worden met Placidus Huis plaatsing om te materialiseren. De radix is afgebeeld op de Hele Tekens Kaart. Wat voor soort middelen hebben we in elk Huis en Teken, en wat voor soort krachtroutes heb je bedacht? Fundamenteel, wat er in je binnenste zit.
Placidus laat zien wat je moet doen. Het hele teken geeft aan "Hoe"?

Placidus Grafieken Vs Hele Tekenen Grafieken

Astrologische horoscoop begrijpen

Een astrologische kaart, ook bekend als geboorte-astrologie of geboortehoroscoop, geeft de hemel bij je geboorte weer. Maar dat is niet alles. Heb je gezien hoe de nachtelijke hemel verandert als je naar een andere locatie gaat? Of wat dacht je van het feit dat de zon op verschillende tijden opkomt en ondergaat, afhankelijk van waar je bent? Omdat je geboortehoroscoop wordt gegenereerd op basis van de specifieke tijd en geografische dimensies van je geboorte, is jeUw geboortehoroscoop trekt de hemel naar de aarde en stelt uw specifieke plan voor dit leven vast.

Op een meer wetenschappelijk niveau bestaat een astrologische horoscoop uit drie fundamentele elementen: planeten, tekens en huizen.

De planeten geven de primaire drijfveren in een horoscoop aan, waaronder het verlangen om lief te hebben en te verbinden (Venus), te denken en te uiten (Mercurius), of te veroveren (Pluto) (Mars).

De tekens symboliseren de vele manieren waarop die planeten zich manifesteren. Venus in Leeuw's heldere vuren zullen dieper liefhebben dan Venus in Vissen's diepe zeeën.

Zoals eerder gezegd, geven de huizen aan waar in het leven actie plaatsvindt. Terwijl planeten in tekens worden bepaald door de externe werkelijkheid (het zonnestelsel), worden de huizen bepaald door de tijd en plaats van je geboorte. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, kan hun indeling op een horoscoop variëren afhankelijk van het gebruikte huizensysteem.

De Huizen van je eigen geboortekaart interpreteren

Nadat u uw startpunt bij de Ascendant hebt vastgesteld, kunt u beginnen te bepalen welke Huizen de planeten in uw geboortehoroscoop bewonen. Om te beginnen, overweeg het verschillende doel van elke wereld: Mercurius, bijvoorbeeld, is een communicator, Venus is koppelaar, en Mars is een krijger. Aan de andere kant wordt het gedrag van de planeet beheerst door zijn dierenriemteken. Mercurius in sober Steenbok, bijvoorbeeld,zal analytisch en kritisch spreken; Venus in raadselachtige Schorpioen houdt van geheime romantiek; Mars in beschermende Kreeft geeft de voorkeur aan indirecte strijd, enzovoort.

Als we eenmaal hebben vastgesteld hoe elke planeet en teken op elkaar inwerken, kunnen we naar de Huizen gaan om te zien waar die energie tot uiting komt. Staat Venus-Schorpioen in het Tweede Huis van wereldse zaken, waardoor iemand zich meer aangetrokken voelt tot financieel solide geliefden? Of staat Venus-Schorpioen in het Negende Huis van Reizen, wat wijst op een voorkeur voor een liefdesverhaal op lange afstand? De planeten in de Huizen laten de breedte van onzekennis en de subtiliteiten van ons karakter.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Tylenol en Tylenol Artritis? (Kernfeiten) - Alle Verschillen

Laten we de volgende video bekijken om meer inzicht te krijgen in deze huissystemen.

//www.youtube.com/watch?v=VOveI2NtIN4

Placidus Vs Hele Borden

Huis systemen

De geboortehoroscoop is verdeeld in 12 "huizen", die de hemel bij uw geboorte weergeven. De atmosfeer is ook verdeeld in 12 secties, die elk verantwoordelijk zijn voor uw persoonlijkheid, gedrag, redenering, intellectuele groei, enz. Het is essentieel om uit te leggen hoe deze huizen zijn ingedeeld op basis van het gebruikte huizensysteem. Er zijndrie soorten huissystemen: het Equal house systeem, het Placidus systeem, en het Koch systeem. Het is van cruciaal belang te begrijpen dat de laatste twee categorieën niet gelijkwaardig zijn. Ook al zijn er drie afzonderlijke huissystemen, de ware betekenis van elk Huis blijft constant.

Het eerste huis

Eigen Huis Het Eerste Huis vertegenwoordigt de plaats van de horizon op het moment van je geboorte. Het teken op de top van dit Huis komt overeen met je "rijzende teken", ook bekend als je "Ascendant". Lichamelijke kenmerken en eerste waarnemingen worden in dit Huis ontdekt. Mensen die je voor het eerst ontmoeten zullen de eigenschappen van het Eerste Huis teken vertonen.

Het Tweede Huis

Het Huis van Rijkdom Alle bezittingen, tastbare goederen en rijkdom in het algemeen worden geregeerd door het Tweede Huis. Dit huis vertegenwoordigt hoe u omgaat met uw geld, alle uitgaven, en wat u vertrouwen en veiligheid geeft.

Zie ook: Wat is het verschil tussen sneeuwkrab, koningskrab en Dungenesskrab? (Gedetailleerd overzicht) - Alle verschillen

Het Derde Huis

Interactie, Huis van Broeders en Avonturen het Derde Huis vertegenwoordigt hoe je je verbindt met de personen die het belangrijkst voor je zijn - familieleden, vrienden, buren en anderen. Het toont ook je moed, het omgaan met moeilijkheden en tragedies, en het omgaan met je korte reizen en avonturen.

Het Vierde Huis

Het Huis van Moeder (of Vader) en Plezier Dit Huis geeft veel van uw verleden weer, waaronder uw jeugd, huiselijk leven en relaties met uw moeder. Het Vierde Huis geeft aan in welk Huis u bent opgegroeid en in welk Huis u wilt wonen.

De kluizenaarskaart

Het Vijfde Huis

Huis van ouderschap en romantiek Het Vijfde Huis vertegenwoordigt alles wat met kinderen te maken heeft. Genegenheid in persoonlijke relaties heerst, evenals een passie voor sport, activiteiten, gehechtheid en artistieke aanleg.

Het Zesde Huis

Ziekte en welzijn in het Huis. Verschillende ziekten en aandoeningen, evenals dieet en fitness, botsen hier. Jaloezie en wrok komen ook voor in het Zesde Huis.

Het Zevende Huis

Het Huis van Verenigingen en Relaties, de verplaatsing van het Zevende Huis naar het Eerste Huis is tegenstrijdig. Het "Descendant"-symbool staat op zijn piek, wat aangeeft hoe we reageren op verschillende identiteiten. Dit Huis is ook verantwoordelijk voor zakelijke en liefdesrelaties.

Het Achtste Huis

Huis van Ongelukken en Dood Ongeacht de bijnaam "Dood" die aan dit Huis is gegeven, is de betekenis ervan niet zo rechtlijnig als het lijkt. Het is verbonden met slechte relaties of werkbeslissingen die resulteren in een triest einde. Het Huis van de Achten verwijst ook naar talrijke transformaties, opvolging en voorkeuren in alles wat geheim en verborgen is.

Het Negende Huis

Het Huis van het Lot en Fortuin Het Negende Huis houdt zich bezig met psychologische en religieuze kwesties. Er zijn hier ook lange reizen. Dit Huis is belast met diepzinnig denken, lot, karma en fortuin.

Het Tiende Huis

Huis van beroepen en ambachten. Als u op zoek bent naar een hint in uw beroepsleven, moet u kijken in het Tiende Huis. Het wemelt er van politieke activiteit en gezag en heerschappij en status.

Het Elfde Huis

Inkomsten en Winsten Huis. Het Elfde Huis straalt rijkdom, geluk en succes uit. Ethische ambitie en bondgenoten en medestanders zijn hier te vinden.

Het Twaalfde Huis

Huis van Verliezen en Geheimen. Het Twaalfde Huis staat bekend om zijn diepe en zinnelijke toewijding en zijn grote mysteries. Het staat ook bekend om zijn opoffering en toewijding. Dit Huis bevat pijn, verdriet, bedrog en plaatsen van dwang.

Conclusie

Placidushoroscopen en Hele Tekenhoroscopen zijn twee verschillende berekeningssystemen in de astrologie. Het grote verschil zit in de positie van de Huizen. Beide systemen werken op hun eigen manier geweldig. Je kunt met beide systemen nauwkeurige resultaten krijgen, maar het hangt af van de situatie.

Het is erg moeilijk maar toch interessant om astrologie te bestuderen en te begrijpen. Je hebt misschien een diep begrip nodig van de aard van elk element. We hebben ons best gedaan om Placidus en Hele Kaarten op de eenvoudigste manier die we kunnen uit te leggen. We hopen dat je ze gemakkelijk en met kennis van zaken vindt.

Andere artikelen

 • Coördinatieverbindingen versus ionverbindingen (vergelijking)
 • Het verschil tussen een Italiaan en een Romein
 • Zwarte VS Witte Sesamzaadjes: een smaakvol verschil
 • Nike VS Adidas: verschil in schoenmaat

Klik hier om via dit webverhaal meer te weten te komen over de verschillen tussen deze termen in de astrologie.

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.