Wat is het verschil tussen "voeding" en "voedsel" (feiten onthuld) - Alle Verschillen

 Wat is het verschil tussen "voeding" en "voedsel" (feiten onthuld) - Alle Verschillen

Mary Davis

Zelfs voor een moedertaalspreker is het vaak een uitdaging om de taal volledig onder de knie te krijgen. Engels is een taal die altijd verandert. Hoewel meervouden eenvoudig lijken, zijn er veel uitzonderingen, zoals het onderscheid tussen "food" en "foods" en hoe deze correct te gebruiken.

Wanneer men over "voedsel" in het algemeen spreekt, is het woord "voedsel" bijna altijd een niet-telbaar zelfstandig naamwoord, maar "voedingsmiddelen" is het meervoud van telbare zelfstandige naamwoorden voor verschillende soorten voedsel.

Hoewel we het woord "voedsel" soms tegenkomen als een telbaar enkelvoudig zelfstandig naamwoord, gedraagt het zich als een bijvoeglijk naamwoord voor zowel enkelvoudige als meervoudige zelfstandige naamwoorden.

De verschillen tussen "voedsel" en "voedingsmiddelen", telwoorden en niet-telwoorden, determinatoren, en problemen met woorden van hoeveelheid komen allemaal aan bod in dit artikel.

Verschil tussen "Food" en "Foods"

" Voedsel" kan zowel enkelvoud als meervoud zijn. Er zijn een aantal woorden in de Engelse taal die niet geteld kunnen worden zonder de hulp van een "teller". Een daarvan is "voedsel". Andere zijn sap, hout en lucht.

Deze voorwerpen moeten ofwel in een soort telbare "container" worden gedaan (zoals mandjes met levensmiddelen, water- of sapglazen, persluchtbussen, enz.) ofwel kun je de termen "sommige" of "veel" gebruiken om ze te beschrijven en ze te tellen (en ze enkelvoud of meervoud te maken).

Kijk of je ze kunt "tellen" zonder een extra "container" tussen het aantal en het ding om niet-telbare zelfstandige naamwoorden te identificeren:

 • Een appel.
 • Twee appels: dit woord is telbaar
 • Een hout
 • Twee bossen: Het juiste woord is twee stukken hout, dit is een ontelbaar woord.

Er zijn verschillende dingen die als "voedsel" kunnen worden aangeduid, maar dit gebruik komt veel minder vaak voor.

Bekijk deze video om het verschil te weten tussen voeding en voedsel?

Zie ook: Wat is het verschil tussen een Tragus en een Daith piercing (uitgelegd) - Alle verschillen

Is "Food" enkelvoud van "Foods"?

Het snelle antwoord is ja, maar om gebruik te maken van om deze vorm correct uit te voeren, moeten we begrijpen hoe telwoorden en niet-telwoorden werken.

Als zelfstandig naamwoord wordt "voedsel" meestal in het enkelvoud gebruikt, maar wanneer het om verschillende categorieën voedsel gaat, gebruiken we de meervoudsvorm "voedsel".

Bijvoorbeeld, op een festival of een speciaal buffet vindt u misschien Chinees eten, Italiaans eten en Mexicaans eten allemaal op één locatie. U zou kunnen zeggen dat u maaltijden uit de hele wereld heeft geprobeerd als u ze allemaal heeft geprobeerd.

Er zijn talrijke categorieën zelfstandige naamwoorden, zoals attributieve naamwoorden, gewone naamwoorden, collectieve naamwoorden, niet-tellende naamwoorden, en enkelvoudige, meervoudige en gewone naamwoorden (bron).

 • Zelfstandige naamwoorden: voedsel, een hut, een jongen, een muur of een deur, hebben betrekking op één onderwerp.
 • Zelfstandige naamwoorden in het meervoud: Ze worden aangeduid met de meervoudsvorm, zoals in voedsel, hutten, jongens, muren en deuren.
 • Algemene naamwoorden: In plaats van specifiek te zijn, verwijzen algemene naamwoorden naar een relatief brede categorie van alles, zoals melk of koffie, in tegenstelling tot eigennamen met een hoofdletter.
 • Collectieve naamwoorden: Soms ook wel groepsnaamwoorden genoemd, verwijzen naar een verzameling mensen als een enkele entiteit. Personen, dieren en dingen - of het nu fysieke voorwerpen of abstracte ideeën zijn - zijn de drie categorieën collectieve naamwoorden.
 • Niet-telbare, niet-telbare of massa zelfstandige naamwoorden: Aanduiding van een abstract idee of een stof die oneindig verdeeld kan worden.
 • Telwoorden: zelfstandige naamwoorden die afzonderlijk kunnen worden geteld, zoals voedsel, stoelen, potloden en geld, zijn voorbeelden van telwoorden.
 • Attributen zelfstandig naamwoord Bij het beschrijven van een ander woord nemen attribuut zelfstandige naamwoorden vaak de vorm aan van bijvoeglijke naamwoorden, zoals in het geval van "voedselgroep" of "voedselgroepen". Volgens Merriam-Webster is "voedsel" een zelfstandig naamwoord dat vaak attributief is.
 • Samengestelde zelfstandige naamwoorden: Roeiboot en regenboog zijn voorbeelden van samengestelde zelfstandige naamwoorden die geen attributieve zelfstandige naamwoorden zijn. Zowel roeien als regen hebben weinig effect op de boeg van de boot.
Naamwoord Voorbeeldzinnen
Niet geteld Eten verhoogt mijn stemming.
Telbaar Enkelvoud Het meisje eet een appel.
Niet geteld Laten we wat gaan eten.

We hebben gisteren veel gegeten.

Telbaar meervoud Er zijn zoveel voedsel om uit te kiezen.

Het buffet zat vol met eten uit verschillende landen en culturen.

Er zijn veel Aziatische restaurants die voedsel uit verschillende Aziatische landen serveren.

Zie ook: I Love You Too VS I, Too, Love You (Een vergelijking) - All The Differences
Attributief Wat zijn de belangrijkste voedselgroepen?

Heb je een voedselallergie?

Vergelijkingstabel van zelfstandige naamwoorden

Voedingsmiddelen in het algemeen gebruikt als meervoudsnaamwoorden

In het tweede voorbeeld, "Ei is een levensmiddel", wordt het niet-telbare zelfstandig naamwoord "ei" aangeduid als één soort levensmiddel, aangezien de term "levensmiddel" een telbaar enkelvoudig naamwoord is.

"Een ei is een voedingsmiddel" kan ook worden gezegd zonder het bepaald lidwoord "a". Een lidwoord kan dienen om iets te benadrukken als een specifieke illustratie van een groter idee.

"Voedsel" en "voedsel" als telwoorden

Afhankelijk van de situatie kunnen de termen "voedsel" en "voedingsmiddelen" beide telbare zelfstandige naamwoorden zijn. De term heeft altijd betrekking op de verschillende soorten wanneer hij in de telbare categorie wordt gebruikt.

Men kan bijvoorbeeld "een tafel", "de tafel", "één tafel", "vijf tafels" of "de tafels" schrijven wanneer men verwijst naar het telwoord "tafel".

Begrijpen hoe telbare en niet-telbare zelfstandige naamwoorden worden gebruikt in relatie tot determinatoren - waaronder bezittelijke voornaamwoorden, kwantificeerders, bepaalde en onbepaalde lidwoorden en getallen - is cruciaal.

In tegenstelling tot een bijvoeglijk naamwoord kan een determinator alleen worden gebruikt vóór een zelfstandig naamwoord. Nogmaals, terwijl "voedsel" telbaar of ontelbaar kan zijn, is "levensmiddelen" altijd een telbaar zelfstandig naamwoord.

"Voedsel" verwijst naar de dingen die we eten wanneer het wordt gebruikt in de niet-telbare categorie. Voedsel is een telbare term die specifieke voedselcategorieën aanduidt.

Telbaar enkelvoudig voedsel Niet-geteld Enkelvoudig voedsel
Voedsel = specifieke soorten voedsel. Voedsel = de dingen die we eten.
De groente is een voedingsmiddel. Ik heb te veel gegeten.
De appels zijn voedsel. Ik heb het eten in mijn kom op.
Hij heeft een voedselallergie. Je hebt mijn eten opgegeten.
Er zijn zes voedselgroepen. We zijn wat eten gaan halen.
Hij bereidde zeven verschillende gerechten. We keken naar hem terwijl hij het eten klaarmaakte.

Telbare en niet-telbare zelfstandige naamwoorden.

Voedsel wordt meestal als enkelvoudig zelfstandig naamwoord gebruikt.

Telwoorden en onbepaalde artikelen

De woorden "a" en "an" worden aangeduid als onbepaalde lidwoorden, aangezien zij worden gebruikt als modificatiefunctie voor zelfstandige naamwoorden. Alleen enkelvoudige telwoorden en nooit niet-telwoorden worden gebruikt met het lidwoord "a" of "an".

Wij gebruiken het lidwoord "a" in plaats van "an", dat uitsluitend wordt gebruikt voor zelfstandige naamwoorden die beginnen met een klinker, omdat het woord "voedsel" begint met de medeklinker "f".

Enkelvoudig Voorbeeldzin Meervoud Voorbeeldzin
Voedsel Appel is een heerlijk voedsel. Voedingsmiddelen In het restaurant worden vele soorten voedsel geserveerd.
Voedsel Wat voor soort eten is je favoriet, Aziatisch of Amerikaans? Voedingsmiddelen Ik hou van verschillende voedingsmiddelen, waaronder fruit en groenten.
Banaan Ik heb een banaan gegeten. Bananen Ik hou van bananen.
Bonen Welke soort bonen vind je lekker? Bonen Er zijn verschillende soorten bonen.
Jongen Emily is een jongen. Meisjes Emily en Emma zijn meisjes

Voorbeelden van enkelvoudige en meervoudige zelfstandige naamwoorden.

Telwoorden en lidwoorden

Wij noemen "de" een bepaald lidwoord omdat het wordt gebruikt om te verwijzen naar bepaalde zelfstandige naamwoorden. Wanneer de lezer weet wie het zelfstandig naamwoord is, zoals in "De sinaasappel was lekker", wordt een bepaald lidwoord gebruikt. Niet-meetbare zelfstandige naamwoorden kunnen ook worden gewijzigd door "de", zoals in "het eten" of "de koffie".

Het is cruciaal om in gedachten te houden dat niet-tellende zelfstandige naamwoorden geen meervoudsvorm hebben, terwijl telwoorden zowel een enkelvouds- als een meervoudsvorm hebben.

Zelfstandige naamwoorden Definitief Artikel "De "
Voedsel De het eten was lekker.
Gezondheid De is de gezondheid van onze familie in gevaar.
Engels De Engelse test was moeilijk.
Bont De de vacht van de schapen was pluizig.

"Voedsel" is een ontelbaar zelfstandig naamwoord, terwijl "voedsel" een telbaar zelfstandig naamwoord is.

Telwoorden: telwoorden en getallen

Kwantificeerders kunnen zowel voor telwoorden als voor niet-telwoorden worden gebruikt, maar alleen getallen kunnen worden toegevoegd voor telwoorden.

Aan telbare en niet-telbare zelfstandige naamwoorden kunnen telwoorden als sommige, genoeg, allemaal, meer, minder, nee, geen, geen, veel, veel en niet worden toegevoegd.

Maar er zijn enkele kwantoren, waaronder meerdere, veel, weinig, een aantal en een meerderheid van, die we alleen kunnen gebruiken bij telwoorden.

Voedsel als zelfstandig naamwoord

Een niet-telbaar, niet-tellend of bulk zelfstandige naamwoord is daarentegen niet telbaar. Niet-tellende zelfstandige naamwoorden worden beschouwd als volledig en niet deelbaar.

Niet-meetbare zelfstandige naamwoorden hebben vaak een collectieve betekenis en verwijzen meestal naar abstracties. Als niet-meetbare zelfstandige naamwoorden wel lidwoorden gebruiken, gebruiken ze altijd "de" en nooit "een" of "een".

Niet-meetbare zelfstandige naamwoorden hebben geen meervoudige tegenhanger. Een bulk, een organisch voorwerp, voedsel, abstracte begrippen, spellen, ziekten, schoolvakken en een taal zijn voorbeelden van niet-meetbare zelfstandige naamwoorden. We zullen echter zien dat regels uitzonderingen kennen.

Conclusie

 • Er valt niet veel te onthouden; zowel "voedsel" als "voedingsmiddelen" zijn geldige meervouden van het enkelvoud "voedsel".
 • Wanneer u een getal wilt gebruiken om de hoeveelheid voedsel weer te geven, moet u gedetailleerder zijn om de soorten voedsel te illustreren.
 • Terwijl "voedsel" meestal een telbaar zelfstandig naamwoord is, is "levensmiddelen" altijd een telbaar zelfstandig naamwoord.
 • Wanneer het woord "voedsel" als telbaar zelfstandig naamwoord wordt gebruikt, wordt het onbepaald lidwoord "a" ervoor geplaatst.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.