Elektricien VS Elektrotechnicus: Verschillen - Alle verschillen

 Elektricien VS Elektrotechnicus: Verschillen - Alle verschillen

Mary Davis

Elektriciteit is een van de belangrijkste onderwerpen in de wetenschappelijke belangstelling sinds de 17e eeuw. William Gilbert was een vooraanstaand elektrotechnisch ingenieur, en hij was de eerste die een duidelijk onderscheid maakte tussen magnetisme en statische elektriciteit. Hij kreeg de eer om de term "elektriciteit" te vestigen, en hij is de ontwerper van een apparaat dat bekend staat als Versorium, dat detecteert of er een statisch geladenobject. Elektrotechnici zijn er vanaf het begin geweest, net als William Gilbert, er waren ook anderen die apparaten uitvonden die we vandaag de dag gebruiken, bijvoorbeeld, in 1762 vond een Zweedse professor genaamd Johan Wickle de elektrofoor uit, die een statische elektrische lading produceert.

Zie ook: Wat is het verschil tussen Samoaans, Maori en Hawaiiaans? (besproken) - Alle Verschillen

In vroegere tijden waren er geen grote en ingewikkelde apparaten, dus hadden we verschillende mensen nodig voor verschillende taken. Elektriciens en elektrotechnici die deskundig zijn op dezelfde afdeling, hebben echter allebei verschillende taken.

Een elektricien is een geschoolde arbeider en gespecialiseerd in elektrische bedrading van gebouwen, transmissielijnen, en stationaire machines, evenals andere gerelateerde apparatuur. De taak van elektriciens is het installeren van nieuwe elektrische componenten of onderhoud en reparatie van een bestaande elektrische infrastructuur. Bovendien zijn elektriciens ook gespecialiseerd in de bedrading van schepen, vliegtuigen, en vele anderesoortgelijke dingen, evenals data- en kabellijnen.

Elektrotechniek, aan de andere kant, is een technische discipline die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp en de toepassing van apparaten, systemen, apparatuur die gebruik maakt van elektriciteit, en elektronica, evenals elektromagnetisme. Elektrotechniek is verdeeld in vele afdelingen, bijvoorbeeld computer engineering, power engineering, en radiofrequentie engineering.

In de elektrotechniek, De belangrijkste taak is het ontwerpen en installeren van grote stroomsystemen, terwijl elektriciens de bedrading installeren en elektrische systemen repareren. Zowel elektrotechnici als elektriciens zijn belangrijk voor elk soort elektrisch werk, bijvoorbeeld de enorme generatoren die je ziet worden gebouwd door elektrotechnici, terwijl de bedrading het werk is van een elektricien, en als er een probleem is in die generatoren,zijn de elektriciens verantwoordelijk voor de reparatie.

Lees verder voor meer informatie.

Wat doen elektrotechnici?

Elektrotechnici werken in de meest uiteenlopende bedrijfstakken.

De belangrijkste taak van elektrotechnici is dat zij verantwoordelijk zijn voor het ontwerpen en vervaardigen van software of eender welk soort machines omdat elektrotechniek gerelateerd is aan de discipline van engineering die zich bezighoudt met de studie, het ontwerp, de fabricage en de toepassing van apparatuur, apparaten en systemen die gebruik maken van elektriciteit, elektronica en elektromagnetisme.

Elke elektrotechnisch ingenieur heeft een academische graad met als hoofdvak elektrotechniek, elektronicatechniek of elektrotechnische technologie, en het duurt vier tot vijf jaar om deze graad te behalen. De bachelordiploma's omvatten natuurkunde, wiskunde, informatica en projectbeheer, evenals verschillende andere onderwerpen in de elektrotechniek.

Sommige elektrotechnici kiezen er ook voor om postdoctorale graden na te streven, zoals Master of Engineering/Master of Science, Master of Engineering Management, een Doctor of Philosophy in Engineering, en er zijn verschillende andere. Deze masters of engineering graden bestaan uit onderzoek, cursuswerk, of soms een mix van deze twee.

Elektrotechnisch ingenieurs zwoegen in een breed scala van industrieën en de vaardigheden die nodig zijn variëren naargelang de soorten industrieën. De banen van hen variëren van circuittheorie tot de toezichthoudende vaardigheden van een manager die een project krijgt. De instrumenten die zij meestal nodig hebben variëren van een voltmeter tot het ontwerpen en vervaardigen van apparatuur voor software.

Hier is een lijst van taken van elektrotechnisch ingenieurs.

 • Samenwerken met de cliënten en hun behoeften in kaart brengen.
 • Het ontwerpen en vervaardigen van systemen, toepassingen en producten.
 • Lezen van technische tekeningen of specificaties.
 • Tekenen van productplannen en maken van modellen/prototypes met behulp van 3D-software.
 • Werken en samenwerken met het ontwerpteam.
 • Beheer van de tijd.
 • Toezicht houden op vakmensen.
 • Uitvoering van haalbaarheidsstudies.
 • Het ontwerpen en uitvoeren van tests en het analyseren en rapporteren van de gegevens.
 • Presentaties voorbereiden en verslagen schrijven.
 • Verzekering van de zaken die verband houden met het project en voor veiligheidsvoorschriften.

Hier is een video die elektrotechniek grondig uitlegt.

Een overzicht van elektrotechniek

Kan een elektrotechnicus als elektricien werken?

Het werk van een elektrotechnisch ingenieur is veel breder dan het werk van een elektricien, elektrotechnisch ingenieurs kunnen misschien het werk van elektriciens doen, maar elektriciens kunnen niet doen wat een elektrotechnisch ingenieur doet.

Elektrotechnisch ingenieurs werken voornamelijk in multidisciplinaire teams, wat betekent dat zij een grote betrokkenheid hebben bij het ontwerpen, implementeren, testen en onderhouden van de elektrische systemen.

Veel mensen denken dat elektriciens en elektrotechnici dezelfde mensen zijn, maar er zijn enkele verschillen tussen hen, die vooral te maken hebben met hun opleiding, omdat het twee verschillende loopbanen zijn.

Zowel elektriciens als elektrotechnici werken met elektriciteit, maar ze hebben allebei een andere functie.

Zie ook: 1-weg en 2-weg - Wat is het verschil? - Alle Verschillen

Elektriciens zijn verantwoordelijk voor elektrische bedrading, waaronder installatie, onderhoud en reparatie, terwijl het werk van elektrotechnisch ingenieurs ingewikkelder is. Elektrotechnisch ingenieurs zijn verantwoordelijk voor het bestuderen, ontwerpen en vervaardigen van besturingssystemen en componenten.

Verdienen elektriciens goed geld?

De loonschaal van een elektricien kan in bepaalde regio's verschillen.

Het gemiddelde loon van een elektricien in de Verenigde Staten is ongeveer 26 dollar per uur en 57.000 dollar per jaar. Zoals ik al zei varieert het loon met de regio, het mediane loon is ongeveer 44.000 dollar, maar het verschilt per staat.

De loonschaal van een elektricien is verschillend in elke regio, echter, er is een studie die zei, "tussen 2019 en 2029, elektriciens werkgelegenheid wordt verondersteld om sneller te groeien dan de meeste andere beroepen", met dat het loon kan stijgen of dalen het hangt eigenlijk af van hoe goed een elektricien is.

Hier is de lijst van de best betaalde staten voor elektriciens:

Staat Uurloon Jaarlijks
Illinois $39.25 $81,650
New York $39.11 $81,340
Hawaii $38.12 $79,280
District of Columbia $38.00 $79,030
Oregon $36.56 $76,040

De best betaalde staten voor elektriciens.

Elektriciens worden beschouwd als ervaren vakmensen die werken in verschillende soorten instellingen, waaronder woonhuizen, bedrijfsgebouwen en fabrieken. Het werk van een elektricien is installatie, onderhoud en testen, evenals reparatie van de elektrische systemen, en deze banen kunnen verschillende bedradingen, elektrische controlesystemen, elektrische apparatuur en machines omvatten.

In het leven van een elektricien kan reizen een grote rol spelen, want ze zijn nodig waar elektriciteit is. Ze werken ook zij aan zij met andere ingenieurs.

Laten we eens kijken naar de verantwoordelijkheden van een elektricien:

 • Het maken van plannen voor elektrische systemen.
 • Installatie van bedrading, controlesystemen en verlichting in elk soort nieuw gebouw.
 • Vorming van elektrische circuits, installatie van schakelaars en stroomonderbrekers en relais.
 • Testen om eventuele fouten te vinden.
 • Het lezen van technische documentatie en schema's.
 • Onderhoud van elektrische systemen en zorgen voor veiligheid.
 • Reparatie en modernisering van defecte elektrische apparatuur.
 • Werken met het team dat bestaat uit elektriciens en vakmensen.

Wat is de best betaalde elektrische baan?

Elk type elektricien verdient een behoorlijk inkomen.

Elektriciens die in de industrie werken verdienen iets meer vanwege de vraag en de locatie.

Maar hier is de lijst van de best betaalde elektrische banen:

 • Het nationale gemiddelde salaris is 35.935 dollar per jaar.

Avionicetechnici zijn verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van elektrische systemen in een vliegtuig.

 • Commercieel elektricien. Het nationale gemiddelde salaris is 39.935 dollar per jaar.

Een baan als commercieel elektricien lijkt veel op een baan als industrieel elektricien, maar ze hebben niet zoveel expertise in productieomgevingen, dus de reden voor zo'n grote beloning is de grote vraag.

 • Marinetechnicus. Het nationale gemiddelde salaris is 45.052 dollar per jaar.

Scheepstechnici zijn verantwoordelijk voor de installatie en het onderhoud van de elektrische systemen op boten.

 • Wind turbine technicus. Het nationale gemiddelde salaris is 50.174 dollar per jaar.

Windturbinetechnicus heeft als taak het installeren, repareren en inspecteren van windturbines.

 • Het nationale gemiddelde salaris is 51.727 dollar per jaar.

Elektrotechnici werken aan gebouwen, waaronder het repareren, testen en onderhouden van elektrische apparatuur.

 • Het nationale gemiddelde salaris is 53.076 dollar per jaar.

Onderhoudselektriciens werken in een commerciële of productieomgeving om elektrische apparatuur te installeren, te repareren en te onderhouden.

 • Het nationale gemiddelde salaris is 53.352 dollar per jaar.

Lineman repareert en onderhoudt uitsluitend elektrische apparatuur in de buitenlucht, waaronder elektriciteitsleidingen en palen.

 • Het nationale gemiddelde salaris is 58.272 dollar per jaar.

De voorman elektriciteit houdt toezicht op andere elektriciens op binnen- en buitenprojecten, waaronder bouwplaatsen of elektrische stations. Hij is in feite belast met het plannen en ontwerpen van elektrische systemen, en ziet erop toe dat andere elektriciens het systeem installeren en onderhouden.

 • Industrieel elektricien. Het nationale gemiddelde salaris is 60.216 dollar per jaar.

Industriële elektriciens zijn verantwoordelijk voor reparaties en onderhoud van de elektrische apparatuur in zowel commerciële als productieomgevingen.

 • Het nationale gemiddelde salaris is 62.691 dollar per jaar.

De zonne-installateur, ook wel zonnetechnicus of PV-installateur genoemd, heeft als taak fotovoltaïsche systemen of zonnepanelen te installeren en te onderhouden.

 • Substation technicus. Het nationale gemiddelde salaris is $69.423 per jaar.

Onderstationtechnicus, ook bekend als onderstationelektricien, bewaakt, beheert en onderhoudt onderstations, zij beheren en sturen stroom naar huizen of bedrijven in hun gebied.

 • Automatiseringstechnicus. Het nationale gemiddelde salaris is $77.818 per jaar.

Automatiseringstechnici werken met elektrische systemen die de automatisering regelen in vele soorten instellingen, waaronder productie en industriële verwerking.

Afsluiten

Er zijn veel elektrische banen die goed betalen.

Zowel elektriciens als elektrotechnici zijn belangrijk om iets te produceren, want de elektrotechnicus is nodig voor de planning en fabricage van een systeem, en een elektrotechnicus is nodig om het systeem te installeren.

Elektricien betaalt goed omdat zijn job breder is, maar de job van elektricien verdient ook een behoorlijk bedrag.

Er zijn veel elektrische banen die goed betalen, je moet ze zeker overwegen bij het kiezen van een carrièrepad. Ik heb het je gemakkelijk gemaakt door elektrische banen op te sommen die goed betalen.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.