Gereviseerde VS Gebruikte VS Certified Pre-Owned apparaten - alle verschillen

 Gereviseerde VS Gebruikte VS Certified Pre-Owned apparaten - alle verschillen

Mary Davis

Het kopen van gebruikte elektronica of producten, in het algemeen, zal u veel geld besparen met bijna dezelfde kwaliteit als het gloednieuwe product. Hier gaan we meerdere verschillen bespreken tussen refurbished en pre-owned.

Elk jaar wordt technologie gepromoot. Elk jaar komen er nieuwe gadgets uit, zoals smartphones, tv's, laptops of andere apparaten. Misschien maakt u zich zorgen over de milieu- of financiële kosten van het regelmatig upgraden.

U kunt overwegen een beetje oude technologie te kopen als u een stuk hardware nodig hebt. Deze items kunnen worden verondersteld in een of andere vorm tweedehands te zijn. Er zijn veel termen die worden gebruikt om deze items te beschrijven: gecertificeerd tweedehands, tweedehands, gerenoveerd en gebruikt.

Gereviseerde artikelen zijn artikelen die zijn gebruikt, teruggebracht en zo nodig gerepareerd. Ze hebben vaak een garantie, maar niet zo uitgebreid als de garantie van een nieuw product. Gebruikte producten zijn producten die zijn gebruikt en een lichte beschadiging hebben. Deze hebben geen garantie. Pre-owned valt tussen Gebruikt en Gereviseerd in, waarbij het in goede staat kan zijn, afhankelijk van wie het eerst in bezit had.

Laten we de details van elke term bekijken.

Wat is gereviseerde technische hardware?

Gereviseerde artikelen zijn waarschijnlijk gebruikt en worden als zodanig geretourneerd. Na een diagnostische test wordt het apparaat indien nodig gerepareerd. Het artikel wordt vervolgens grondig gereinigd en opnieuw verpakt voordat het wordt verkocht.

Een garantie wordt vaak toegevoegd om u aan te moedigen refurbished artikelen te kopen. Hoewel de garantie misschien niet zo uitgebreid is als die voor nieuwe artikelen, geeft het u gemoedsrust voor het geval er iets misgaat. U moet de voorwaarden en de duur van de garantie controleren, want die verschillen per verkoper.

Er zijn twee soorten gereviseerde objecten op eBay: door de verkoper gereviseerd en door de fabrikant gereviseerd. In beide stijlen moet het apparaat zijn hersteld tot bijna-nieuw specificaties, maar de fabrikant heeft het gereviseerde object van de verkoper niet goedgekeurd. Dit kan verwarrend klinken. Ze bieden wel een Conditie-opzoektabel die u helpt de conditie van een product te bepalen.

Bekijk de video voor meer details:

Uitleg over gereviseerde versus nieuwe elektronica

Bekijk de onderstaande tabel om een algemeen idee te krijgen van de verschillen tussen nieuwe, tweedehands en gereviseerde elektronica:

Nieuw Tweedehands Gereviseerde
Levensverwachting 10+ jaar Afhankelijk van de toestand van het product 2+ jaar
Garantie Ja Geen Ja
Onderdelen Nieuw Gebruikt Gecontroleerd
Accessoires Ja Soms, gebruikt Ja, nieuw.

Verschillen voor elektronische producten

Winkelen van gereviseerde goederen

Het is de moeite waard wat onderzoek te doen naar de verkoper voordat je een opgeknapt object van eBay koopt. Het is de moeite waard te kijken naar hun beoordelingen, het aantal producten dat ze hebben verkocht en hoe hun opknapproces werkt. Vraag de verkoper als je niet vindt wat je zoekt.

Veel fabrikanten hebben ook gecertificeerde refurbished toestellen beschikbaar voor aankoop, vaak met een aanzienlijke korting. U kunt een gebruikte of refurbished iPhone kopen van een paar winkels, zoals de website van Apple. Amazon heeft ook een Gecertificeerd gerenoveerd winkelpand waar u alle beschikbare apparaten kunt bekijken.

Amazon staat de refurbishment van verkopers en fabrikanten toe. Als de refurbishment van een verkoper niet perfect is, kan Amazon de Gecertificeerd gereviseerd label. Deze artikelen vallen onder de Amazon Renewed Guarantee. Deze biedt 90 dagen garantie voor de VS en 12 maanden in Europa.

Hoewel refurbished artikelen verkrijgbaar kunnen zijn bij kleinere detailhandelaren, hebben zij vaak minder bescherming in het geval van een fout. Als u besluit een refurbished artikel te kopen bij een kleinere detailhandelaar, zorg er dan voor dat u de verkoopvoorwaarden schriftelijk vastlegt voordat u betaalt en dat u een retourzending of garantie krijgt.

Opknappen van technische hardware

Wat zijn gebruikte apparaten?

Er zullen verschillende definities zijn, afhankelijk van de bron van het artikel.

Het wordt door eBay gedefinieerd als een artikel dat cosmetische slijtage kan vertonen, maar nog steeds goed functioneert en volledig functioneel is. Dit betekent dat het artikel moet werken zoals verwacht, maar het kan krassen of een beschadigd scherm hebben.

De term kan vele betekenissen hebben, zelfs als hij niet wordt gebruikt op een site als Amazon of eBay. Hoewel websites zoals Craigslist bieden een geweldige manier voor mensen om gebruikte spullen te verkopen en te kopen... online zijn er geen regels over hoe artikelen moeten worden beschreven. U en de verkoper zijn verantwoordelijk voor elke verkoop. Dit maakt het moeilijk om klachten te behandelen.

Veel mensen accepteren het risico van de aankoop van een gebruikt apparaat, vooral als ze aanzienlijke kortingen bieden op tweedehands of gereviseerde apparaten. Als u niet wilt omgaan met het gedoe van het repareren van een kapot item of geen geld meer hebt, kunt u overwegen om gebruikte items door te geven.

Gebruikte apparaten hebben enige marktwaarde

Wat zijn tweedehands apparaten?

Pre-owned wordt over het algemeen beschouwd als een grijs gebied. Hoewel het kan worden gebruikt om te verwijzen naar elk tweedehands product is het meestal een goed onderhouden item. Dit apparaat valt tussen Used en Refurbished, wat betekent dat het in een goede maar niet nieuwe staat is.

Het is vergelijkbaar met kleding die als vintage wordt bestempeld. Pre-loved is een andere term die u vaak zult zien in combinatie met pre-owned. Deze termen geven aan dat de artikelen over het algemeen in goede staat zijn ondanks dat ze gebruikt zijn. Ze moeten in goede staat zijn, met uitzondering van kleine cosmetische beschadigingen.

U kunt termen als tweedehands, vintage of pre-loved het beste vermijden. Deze termen zijn bedoeld om een gevoel van veiligheid te geven, maar garanderen dat niet. Het is geen standaard definitie en kan verschillen tussen verkopers, winkels en sites.

Zoals bij alle tweedehands artikelen moet u zich bewust zijn van de potentiële risico's die verbonden zijn aan de aankoop van gebruikte elektronica. Controleer het retourbeleid van de verkoper en eventuele garanties voordat u zich verbindt.

Gebruikte apparaten zijn niet altijd nutteloos

Wat is Certified Pre-Owned?

Pre-owned wordt vooral gebruikt als marketingtaal, maar Certified Pre-Owned of CPO betekent eigenlijk iets heel anders.

CPO verwijst naar een gebruikt voertuig dat na inspectie door een autofabrikant of dealer weer aan zijn oorspronkelijke specificaties voldoet. Het lijkt in die zin sterk op een gecertificeerd gereviseerd stuk.

Een gebruikte auto wordt gecontroleerd en eventuele gebreken worden gerepareerd of vervangen. De kilometerstand, de oorspronkelijke garantieduur of de onderdelengarantie worden meestal gebruikt om de garantie te verlengen. Net als bij Certified Refurbished zijn er geen vaste regels en kunnen de details per dealer verschillen.

Welk tweedehands toestel is geschikt voor u?

Refurbished is de beste optie voor de meeste tweedehands producten. Ze worden in een vergelijkbare staat als het origineel teruggebracht en kosten minder dan de aanschaf van een nieuw product.

De fabrieksgarantie wordt toegevoegd aan Certified Refurbished producten. Een tweedehands computer is een betere optie dan het kopen van een nieuwe.

U kunt echter besluiten dat een gebruikt product niet geschikt is voor u. Dit betekent niet dat u de volgende keer dat u investeert veel geld moet uitgeven. Er zijn veel aanbiedingen beschikbaar als u bereid bent te winkelen voor goedkope elektronica.

Op deze websites kun je veel tweedehands producten vinden:

  • eBay
  • Craigslist
  • Amazon

Laatste gedachten

Maak uw aankoopbeslissing wijs

Nieuwe producten bieden de beste prestaties, garantie en ondersteuning. De prijs van nieuwe producten is echter het duurst. U kunt overwegen producten te vernieuwen of te gebruiken als u een beperkt budget hebt.

Welk product moet u kiezen uit deze opties? Open-box producten zijn mijn favoriet. Hoewel de prijs van deze producten iets hoger is dan die van nieuwe producten, zijn de prestaties en vele andere aspecten vrijwel gelijk aan die van nieuwe producten.

Als u geen budget hebt voor open-box producten of geen geschikte open-box opties kunt vinden, kunnen gecertificeerde refurbished producten een goede optie zijn. Deze producten zijn veel betaalbaarder en bieden goede prestaties.

Gebruikte producten zijn het laatste type dat wordt aanbevolen. Dit komt omdat ze geen garantie of ondersteuning bieden en niet professioneel kunnen worden gerepareerd. Gebruikte producten zijn echter meestal zeer betaalbaar. Dit type apparaat is ideaal voor mensen met een zeer beperkt budget.

Soms verkopen gamers hun gebruikte spelapparatuur tegen een hoge prijs voor een goede configuratie. Als dit het geval is, moet je twee keer nadenken voordat je het koopt.

Bekijk ook ons artikel over Wat is het verschil tussen een IPS-monitor en een LED-monitor (gedetailleerde vergelijking).

  • Windows 10 Pro Vs. Pro N- (Alles wat u moet weten)
  • Logica versus retoriek (verschil uitgelegd)
  • Falchion vs. Kromzwaard (Is er een verschil?)

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.