Ballista vs. Scorpion-(Een gedetailleerde vergelijking) - Alle Verschillen

 Ballista vs. Scorpion-(Een gedetailleerde vergelijking) - Alle Verschillen

Mary Davis

De Ballista is een uitstekend allround belegeringswapen, terwijl de Scorpion een belegeringswapen is dat speciaal is ontworpen voor de vernietiging van eenheden.

Een ballista doodt eenheden en beschadigt muren, wat acceptabel is voor een ballista. Een schorpioen heeft lage schade en het onvermogen om muren en poorten te beschadigen, maar meer munitie en een snellere vuursnelheid dan andere belegeringswapens. Het belegeringswapen dat eenheden doodt. Katapulten en Onagers zijn beter in het nemen van muren, maar hebben minder munitie en nauwkeurigheid, waardoor ze minder effectief zijn in het doden van troepen.

Een ballista en een schorpioen zijn twee verschillende belegeringswapens. Ze hebben contrasterende ontwerpen en doeleinden. Ik zal de kenmerken van beide wapens en hun gebruik bespreken. Je krijgt alle informatie die je moet weten over deze wapens. Blijf gewoon aangesloten tot het einde.

Wat is het verschil tussen een ballista en een schorpioen?

Er zijn veel verschillen tussen beide wapens. Ze lijken erg op elkaar, maar dat zijn ze niet. Een ballista is een grote kruisboogachtige belegeringsmachine, terwijl een schorpioen een kleine, meestal metalen, ballista is.

De schorpioen wierp alleen pijlen en was een stuk lichtgewicht en mobiel geschut dat maximaal pijlen van drie spanwijdte gebruikte. ze waren ongeveer 69cm.

Anderzijds was de ballista een zwaar geschut dat niet alleen speren maar ook stenen en "eikels lood" kon afvuren. met een gewicht tot 45 kg.

Het verschil tussen een schorpioen en een ballista is dat een ballista is veel groter en moet ter plaatse worden gebouwd; hij kan niet met paarden worden verplaatst en snel in elkaar worden gezet zoals een schorpioen.

De fysieke en mechanische basisprincipes waren hetzelfde, maar het is alsof je een mortier met een houwitser vergelijkt.

Zij verschillen in sommige eigenschappen, maar zijn vrijwel gelijk.

Wat weet je over Ballista?

Een ballista was een grote belegeringsmachine met een contragewicht die ontworpen was om grote stenen te werpen, Ze werden ook als afgehakte hoofden naar vestingwerken gegooid om zowel angst als ziekte te veroorzaken.

Ballista's waren beter in staat om grote legers te ondersteunen. T ze zijn ongelooflijk nauwkeurig op de meeste afstanden. En anders dan in Rome I en Medieval 2 gebruikten echte ballista's losse stenen in plaats van bouten.

Een ballista meenemen in multiplayer is een slecht idee, omdat hij nooit zijn eigen kosten (1700) aan vijandelijke eenheden zal doden, tenzij de vijand een heleboel eenheden in een grote bal opstapelt en jou op hem laat schieten.

Er zijn een hoop voor- en nadelen aan beide wapens, die van persoon tot persoon met ervaring verschillen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen een 220V motor en een 240V motor (uitgelegd) - All The Differences

Een fantasie strijder met een schorpioen zwaard

Wat weet je over een schorpioen?

Een Schorpioen is ook bekend als een Schorpioen. Het was een veel kleiner apparaat, vergelijkbaar met een grote kruisboog gemonteerd op een voet, dat kleine stenen kon werpen. Het was ontworpen om tegelijkertijd grote pijlen af te vuren.

Met andere woorden, de Scorpion is een miniatuur ballista. De kruisboog is de kleinste variant van dezelfde basistechnologie als de Scorpion, die een mobiele veldartillerie-eenheid is die tijdens gevechten als anti-personeel wordt gebruikt.

 Omdat de Scorpion de kracht mist van belegeringsballista's, is het niet gebruikt als een anti-materieel wapen. 

Zoals reeds besproken, doodt Ballista nooit zijn eigen kosten, die 1700 bedragen. Scorpions daarentegen kunnen meer mensen doden dan ze kosten (550) door elites of generaals te sluipen. Dit is het bepalende kenmerk van de twee.

Ballista vs. Katapult

Het verschil tussen een ballista en een katapult is dat een ballista een oude militaire machine is in de vorm van een kruisboog die wordt gebruikt om grote projectielen te slingeren, terwijl een katapult een apparaat of wapen is om grote voorwerpen te werpen of te lanceren. De voorwerpen zijn mechanische hulpmiddelen n vliegdekschepen die ontworpen zijn om vliegtuigen te helpen bij het opstijgen vanaf het vliegdek.

De tabel toont verschillende soorten ballista's en katapulten.

Soorten ballistae Soorten katapulten
Walking Ballista Mangonels
Bontrager ballista Onager
Zware Ballista Trebuchet
Romeinse ballista Pijl en steenwerpende ballista

Verschillende soorten ballista's en katapulten

Hoe nauwkeurig is de ballista?

De ballista was een zeer accuraat wapen. Hoewel er talrijke verslagen zijn van soldaten die door ballista's werden uitgeschakeld, zorgden bepaalde ontwerpkenmerken ervoor dat ze nauwkeurigheid konden opofferen voor bereik.

Zie ook: Camaro SS vs. RS (verschil uitgelegd) - Alle verschillen

Het maximale bereik was meer dan 500 yards (460 meter). Dat wil zeggen dat het effectieve gevechtsbereik voor veel doelen veel kleiner was.

De vlammenwerper Als u de behoefte voelt om wat vuur rond te gooien, kunt u volgens de federale wet een vlammenwerper kopen, en in 40 staten is het bezit van dit wapen niet bij wet verboden.

Bezit zonder vergunning is slechts een misdrijf in sommige staten, zoals Californië, waar het verboden is. Vergunningen zijn dus zeer belangrijk voor al deze wapens.

Bekijk deze video voor meer informatie over het verschil tussen deze twee hulpmiddelen.

Wat is beter, een ballista of een katapult?

Een ballista is een kruisboogachtige oude militaire belegeringsmachine. Het werd meestal gebruikt om grote bouten te werpen, en het had een betere nauwkeurigheid dan een katapult, maar een kleiner bereik.

Wat zijn de soorten katapulten?

Hieronder staan vier soorten katapulten:

 • Mangonels
 • Ballista
 • Onagers
 • Trebuchets
 Ze maken allemaal gebruik van drie soorten drijfkracht: spanning, torsie en zwaartekracht. 

Wat is effectiever, een ballista of een trebuchet?

Een katapult is gemaakt van beton

Een trebuchet is veel effectiever in het neerhalen van muren en het doden van meerdere mensen, hoewel het moeilijker is om te richten. Een Ballista is het meest geschikt om door belegeringstorens en andere obstakels heen te schieten. Pijlen kunnen niet doordringen, zijn te dicht bij de trebuchet, en zijn te ver weg voor de kokende olie.

 Maar als je een kasteel wilt innemen, is een trebuchet je beste gok. 

Een ballista is in wezen een grote kruisboog Het is een wapen dat direct op het doel vuurt. Terwijl een trebuchet vergelijkbaar is met moderne artillerie. Het is een wapen dat indirect vuurt.

Een Onager heeft een groter bereik dan een ballista, minder onderdelen, en meer kracht dankzij zijn torsieveer met één touw. Je zou veel sneller en voor veel minder geld een trebuchet kunnen bouwen als je een vallend gewicht zou gebruiken in plaats van veel en heel duur touw.

Trebuchets versnellen langzamer, zodat je je armen niet breekt. Omdat de zwaartekracht zeer consistent is, kun je dezelfde plek herhaaldelijk raken door het gewicht van je munitie aan te passen. De Mistah Ballista was de machine die we maakten en gebruikten in de Pompoenhouwwedstrijd.

Trebuchets werpen voor langere afstanden, maar ze moeten gebouwd worden; ballistae zijn ook goed in afstanden, maar ze missen kracht in vergelijking met trebuchets.

De nadelen van zowel trebuchets als ballistas zijn de volgende:

 • Trebuchets zijn massief en makkelijke doelen voor vuurpijlen;
 • Ballistas hebben zwakke munitie en hebben geen grote vuurhoek zoals trebuchets.

Er zijn vijf soorten ballista's, gebaseerd op drijfkrachten

Is een trebuchet superieur aan een ballista?

Het verschil tussen een trebuchet en een ballista is dat een trebuchet een middeleeuwse belegeringsmachine is, bestaande uit een grote draaibare arm met een zwaar gewicht aan één kant, en beschouwd wordt als de technologische opvolger van de katapult, terwijl een ballista een oude militaire machine is in de vorm van een kruisboog, gebruikt voor het slingeren van grote projectielen.

Je krijgt meer kracht met veel minder touw en andere materialen omdat de arm van een trebuchet zijn arm 90 graden of meer draait. Ook zou je uit één ballista twee Onagers kunnen maken, die een bepaalde steen veel verder zouden werpen of een veel zwaardere steen over dezelfde afstand.

Het lijkt erop dat een trebuchet beter is dan een ballista.

Wanneer werd de eerste ballista uitgevonden?

Een ballista verschilt van een kruisboog doordat hij energie opslaat in de vorm van een torsieveer (gedraaide strengen touw). Een kruisboog maakt gebruik van de natuurlijke buiging en veerkracht van een houten schacht.

Het voordeel van een ballista is dat hij schaalbaar is - de boogschacht van een kruisboog breekt na een bepaalde spanning, maar je kunt de torsiestreng steeds groter maken (tot een bepaald punt, dan wordt hij onhandelbaar). Ballista's kunnen nu veel grotere projectielen werpen.

De oude Grieken gebruikten een Oxybele, een op een platform gemonteerde kruisboog voor belegeringen. Onder Filips II (circa 350 v. Chr.) begon het ontluikende Macedonische Rijk te experimenteren met torsiestoktechnologie, hoewel deze misschien al eerder was uitgevonden.

Tegen de tijd dat Phillips zoon, Alexander de Grote, op zijn veroveringstocht ging, was de ballista ongetwijfeld in gebruik.

Ik denk dat u nu bekend bent met het gebruik van ballista en schorpioen, samen met soorten katapulten en de contrasterende kenmerken van al deze wapens.

Hier is nog een informatieve video.

Hoe werkt een ballista?

Een ballista is een soort antieke raketwerper die werd gebruikt om speren of zware kogels te lanceren. Torsie werd gebruikt om ballista's aan te drijven, die werden aangedreven door twee dikke strengen van gedraaide koorden waardoor twee afzonderlijke armen werden gestuwd, aan hun uiteinden verbonden door het koord dat de raket voortstuwde.

De bewegingskracht zorgt ervoor dat de ballista werkt en beweegt.

Laatste gedachten

Kortom, een ballista en een schorpioen zijn twee contrasterende belegeringswapens. Een ballista is een oude militaire motor in de vorm van een kruisboog die werd gebruikt om grote projectielen te lanceren. Een schorpioen is een oude militaire motor die werd gebruikt om stenen en andere projectielen te lanceren.

Het contrast tussen een schorpioen en een ballista is dat de ballista veel groter is en niet met paarden verplaatst of in elkaar gezet kan worden. Een schorpioen kan wel verplaatst en in elkaar gezet worden. Op basis van drijfkrachten zijn er vijf soorten katapulten. Mangonels, trebuchets, pijlen en stenen katapulten zijn enkele van de namen. Er zijn ook verschillende soorten ballista's, zoals de Romeinse ballistae ende wandelende ballista.

Al deze wapens zijn dus uniek op hun manier. Sommige kenmerken worden bij de ene als beter beschouwd, terwijl sommige bij de andere als zwak worden beschouwd.

  Voor de webversie van dit artikel, klik hier.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.