Koraalslang VS Koningslang: Hoe verschillen ze? - Alle Verschillen

 Koraalslang VS Koningslang: Hoe verschillen ze? - Alle Verschillen

Mary Davis

Het is waar dat koraalslangen en koningsslangen vaak voor elkaar worden aangezien, en het is niet moeilijk om die fout te maken, gezien de opvallende gelijkenis. Ze zijn allebei levendig gekleurd en dragen vergelijkbare markeringen en verblijven in vergelijkbare ecosystemen. Is het, gezien hun gelijkenis, mogelijk om ze te onderscheiden? Dat is mogelijk en er zijn enkele belangrijke verschillen tussen hen.

Om te beginnen is de een dodelijk, de ander vrij onschuldig en de ander is krachtiger in vergelijking met de anderen. Ze doden hun prooi ook op verschillende manieren en de ander is een bondgenoot van de ander.

Koraalslangen zijn vaak kleiner dan koningsslangen. Hun grootte is ongeveer 18 tot 20 centimeter, terwijl een koningsslang 24 tot 72 centimeter is. Koraalslangen zijn felgekleurd, terwijl koningsslangen meestal wat donkerder zijn.

Laten we even kijken naar een zeer interessante informatieve video over de verschillen tussen koraalslangen en koningsslangen.

Hoe zie je het verschil tussen slangen?

Er is meer te weten over deze verbazingwekkende slangen, dus kom met ons mee om te leren over hun specifieke kenmerken en waar je precies op moet letten bij de giftige.

Wat is een koraalslang?

Koraalslangen zijn klein maar dodelijk

Koraalslangen zijn kleine, levendig gekleurde en zeer dodelijke slangen. Ze worden gewoonlijk als minder schadelijk beschouwd dan ratelslangen omdat koraalslangen een minder efficiënt gifafgiftesysteem hebben.

Koraalslangen zijn verdeeld in twee categorieën, namelijk de koraalslangen van de Oude Wereld die in Azië voorkomen en de koraalslangen van de Nieuwe Wereld die in Amerika voorkomen.

Koraalslangen zijn dun en klein, meestal tussen 18 en 20 inch (45 vijftig centimeter) Sommige soorten kunnen drie voet (1 meter) bereiken. Gebaseerd op DesertUSA De westelijke koraalslang is slank als potloden. Ze worden gekenmerkt door hun bolvormige, bijna halsloze kop, ronde neuzen, en gelijk uitziende staarten. Dat betekent dat het moeilijk is de nek of de staart van een slang te onderscheiden.

Ze gebruiken deze techniek om aanvallers te misleiden door hun kop in hun opgerolde lichaam te begraven terwijl ze hun staart optillen die op hun hoofd lijkt. "Het concept achter deze techniek is dat het altijd beter is je staart kwijt te raken dan je hoofd te verliezen," zei Varnum.

Als ze zich bedreigd voelen, kunnen koraalslangen een dreunend geluid produceren, waarbij ze lucht uit hun cloaca blazen. Dat is een kleine opening waarin zich de urine- of voortplantingsorganen en het darmkanaal bevinden, en die het roofdier waarschuwt.

Gebaseerd op onderzoek van Joseph F. Gemano Jr. in een artikel gepubliceerd in het tijdschrift Reptiles werd het gedrag van deze "microdelen" waargenomen bij verschillende soorten, zoals dat van de Westerse haakneusslang. Wetenschappers zijn verdeeld over het motief van het gedrag. Sommige speculeren dat het een signaal is naar de mat, maar Germano beweerde dat in zijn studie de scheet altijd verbonden was met agressieve endefensief gedrag.

Wat is een koningsslang?

Koningsslangen zijn niet giftig, maar toch gevaarlijk.

Koningsslangen zijn niet-invasieve slangen van gemiddelde grootte die doden via insnoering. Ze behoren tot de meest voorkomende slangen die in Noord-Amerika leven. Ze staan bekend als koningsslangen vanwege het feit dat ze andere slangen kunnen verorberen, net als de koningscobra. Koningsslangen zijn erg populair bij huisdiereigenaren. Melkslangen zijn een soort koningsslang.

Koningsslangen maken deel uit van de familie Colubridae en de onderfamilie Colubrinae. Colubrid slangen vormen een grote familie van slangen zonder gif die over de hele wereld voorkomen, ook in Noord-Amerika. Koningsslangen maken deel uit van het geslacht Lampropeltis Volgens Anapsid.org betekent het woord in het Grieks "glanzende schilden". De naam is passend voor het geslacht dat bekend staat om zijn duidelijk gedefinieerde en glanzende schubben.

De laatste jaren is deze indeling in twijfel getrokken. Alan Savitzky, hoogleraar biologische wetenschappen aan de Utah State University en deskundige op het gebied van slangenbiologie, schrijft de verandering toe aan de vooruitgang in moleculair evolutionair onderzoek.

Vroeger stelden wetenschappers ondersoorten en soorten vast door te kijken of slangen zich kruisten en vruchtbare kinderen verwekten, nu bestuderen wetenschappers DNA om de mate van verwantschap tussen slangen te bepalen. Op basis van deze informatie kunnen wetenschappers slangen nu indelen in groepen op basis van de mate waarin zij zich op een evolutionair pad bevinden.

Op basis van deze gloednieuwe methoden van gegevensverzameling en methoden heeft een groep onderzoekers in een in 2009 in Zootaxa gepubliceerd artikel vastgesteld dat een verscheidenheid aan slangen kan worden ingedeeld in ondersoorten binnen de algemene slang ( ampropeltis getula ) (zwarte koningslangen en oostelijke koningslangen gespikkelde koningslangen Sonora slangen, en Californische koningslangen) - moeten worden geclassificeerd als afzonderlijke soorten, aldus Savitzky.

Savitzky wees er ook op dat het onderzoeksartikel uit 2013, gepubliceerd in het Journal of Systematic Biology, suggereerde dat de scharlaken koningsslang, waarvan in het verleden werd gedacht dat het een melkslang was, eigenlijk een eigen soort is. Bepaalde publicaties hebben het idee omarmd, terwijl andere naar hen verwijzen als ondersoorten van de koningsslang.

Verspreiding en fysieke kenmerken

De meeste soorten koningsslangen vertonen opvallende ontwerpen op hun huid, met levendige kleuren die contrasteren. De patronen, met name spikkels en banden zijn in staat om de omtrek van de slang te splitsen, zodat deze minder opvalt voor roofdieren zoals zoogdieren, roofvogels zoals coyotes en vossen, en slangen van andere soorten, zoals de San Diego Zoo zegt.

Hun kleur kan volgens Savitzky worden geïnterpreteerd aan de hand van hun geografische ligging: hoe verder men zich bijvoorbeeld in het oosten van het verspreidingsgebied van de koningslang bevindt, hoe meer hun kleur lijkt op die van de zwarte koningslang die in Tennessee voorkomt.

Volgens het Smithsonian National Zoological Park hebben de slangen gladde schubben en een enkele anale plaat met ronde pupillen, vergelijkbaar met slangen die niet giftig zijn, en een lepelvormige kop, met een langgerekte kaak. Ze variëren meestal van twee tot zes inch (0,6 tot 1,8 meter) in lengte, afhankelijk van de soort.

Er zijn verschillende soorten Koningsslangen, dat zijn:

 • Oostelijke koningsslang
 • Zwarte Koningsslang
 • Gevlekte koningsslang
 • Californische koningslang
 • Koningsslang in scharlaken

Oostelijke koningsslang of gewone koningsslang

Ze worden vaak "kettingslangen" of "kettingkoningen" genoemd vanwege hun aparte patronen die kunnen lijken op kettingen die aan hun lichaam zijn bevestigd, aldus Savitzky. Ze hebben glanzende zwarte schubben, met geelachtige of witte kettingen die hun rug overspannen en aansluiten op de zijkanten. Volgens het Savannah River Ecology Laboratory hebben oostelijke koningsslangen langs de kust meestal grote banden, terwijl die inhebben de bergen in het oosten extreem dunne banden. Ze kunnen bijna zwart zijn.

Volgens het Smithsonian National Zoological Park komen oostelijke koningsslangen voor in het zuiden van New Jersey tot in het noorden van Florida en in het westen tot in de Appalachen en het zuiden van Alabama.

Zwarte Koningsslang

De bijna zwarte oostelijke koningsslangen die in de Appalachen voorkomen, gaan over in de zwarte koningslang die in de bergen van Tennessee voorkomt. De slangen variëren in lengte van 4 tot 5 inch (1,2 tot 1,5 meter), en komen voor tussen het zuiden van Ohio en het westelijke deel van West Virginia tot het zuidoosten van Illinois en van het zuiden tot het noordwesten van Mississippi en het noordwesten van Georgia perOutdoor Alabama de officiële website van het Alabama Department of Conservation and Natural Resources.

De zwarte koningslangen zien er bijna gitzwart uit, maar ze hebben gele of witte vlekken of banden, of zelfs een witte keel, aldus Savitzky.

Gevlekte koningsslang

Naarmate men verder naar het westen trekt, ontwikkelen de kleine zwarte gebieden op de koningsslang zich tot de levendige, volle tekening van de gespikkelde koningsslang. Het kleurrijke ontwerp van de slang heeft een spikkel van wit of geel op elke schaal, volgens Savitzky. De schubben zijn bruinachtig of zwart van tint. De grootte van de spikkels kan gelijkmatig verdeeld zijn en vandaar de naam "zout en peper slang" of ze kunnen dichter zijn in bepaaldegebieden, wat resulteert in een gebandeerd uiterlijk.

Gevlekte koningslangen komen voor in het midden van de Verenigde Staten, van Illinois tot Iowa en naar Alabama en Texas volgens de dierentuin van Cincinnati.

Californische koningsslang

Dit is een kleine soort koningslang die meestal ongeveer 2,5 tot 4 inch (0,7 tot 1,2 meter) groter wordt volgens de Rosamond Gifford Zoo. Californische Kingslangen hebben glanzend zwarte schubben die versierd zijn met witte markeringen. De meerderheid van de Californische Kingslangen zijn wit met banden, maar sommige populaties hebben ook longitudinale strepen die van hun hoofd naar hun staart lopen.Beide kleuren kunnen volgens Savitzky in hetzelfde legsel voorkomen.

Californische Kingslangen komen overal in Californië voor, en wel in de Golden State, behalve in de regenachtige redwood bossen. Ze komen ook voor in droge gebieden van Oregon en zo ver westelijk als Colorado en ten zuiden van Mexico volgens de Rosamond Gifford Zoo.

Kingsnake in Scarlet

"In de afgelopen jaren ging het tussen een individuele soort van de Koningslang Lampropeltis de elapsoïde of een soort melk slang Lampropeltis triangulum-elapsoides "zei Savitzky.

Zie ook: "In the Office" VS "At the Office": Verschillen - All The Differences

Dit zijn kleine slangen die volgens de Virginia Herpetological Society een tot twee meter groot zijn. Ze komen voor in heel centraal Virginia tot Key West, Florida, en westwaarts over de Mississippi rivier. Dit gebied wordt gedeeld met dodelijke koraalslangen', die scarlet kingsnakes volgens Savitzky imiteren. Net als koraalslangen met gif, zijn de scarlet kingsnakeshebben rode, zwarte en gele banden rond hun lichaam.

Niet-veneuze scharlaken slangen evolueerden om te lijken op de giftige soorten om roofdieren af te schrikken. "Dit soort mimicry, waarbij een ongevaarlijke soort een agressieve soort imiteert, wordt Batesiaanse imitatie genoemd," zei Bill Heyborne die herpetoloog is en tevens hoogleraar biologie aan de Southern Utah University.

Zie ook: Wat is het verschil tussen "Hoe denk je" en "Wat denk je"? - All The Differences

Hoewel de kleur identiek is, verschilt het patroon tussen scharlakenrode en koraalkoningen. Koraalslangen zijn gevlekt met gele en rode banden naast elkaar. Scharlakenrode koningsslangen daarentegen hebben zwarte en rode banden naast elkaar.

"In gebieden waar beide soorten voorkomen, zijn er vele soorten rijmpjes, die gebruikt worden om mensen te helpen de twee te identificeren. Bijvoorbeeld "Rood op geel is een moordenaar van een kerel. Rood op zwart is een vriend van Jack" verklaarde Heyborne. Hoewel Batesiaanse mimicry nuttig kan zijn om roofdieren buiten te houden, kan het echter problemen opleveren voor de scharlaken koningslangen. Mensen doden ze vaak omdat ze denken dat ze gevaarlijk zijn.

Hoe hou je ze uit elkaar?

Koningsslangen en koraalslangen hebben een aantal belangrijke verschillen gemeen. Ten eerste zijn ze groter en hebben ze geen gif, terwijl koraalslangen gebruik maken van gif bij de jacht op een prooi.

Koningsslangen kunnen zelfs op jacht zijn Bovendien verbinden de zwarte en rode banden van koningsslangen zich met elkaar, terwijl koraalslangen gele en rode banden hebben die zich met elkaar verbinden. Laten we eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen deze twee slangen!

1. Kleur

Koraalslangen hebben kenmerkende banden waarin geel en rood dicht bij elkaar liggen.

Hoewel koraalslangen en koningsslangen er meestal hetzelfde uitzien, zijn er toch enkele duidelijke verschillen tussen de twee. Koningsslangen hebben gladde en glanzende schubben die meestal zwart, rood en geel zijn. De zwarte en rode banden raken elkaar meestal.

Koraalslangen zijn felgekleurd, en hebben over het algemeen zwarte, rode en gele strepen. De gele en rode banden raken elkaar meestal. Koraalslangen staan ook bekend om hun korte, scherpe snuit, met zwarte puntjes voor hun ogen. Er is een gezegde dat gebruikelijk is in de gebieden waar de koningsslang en de koraalslang voorkomen, om mensen te helpen het onderscheid in de soorten te herkennen. "Rood in geel doodde een ander, terwijl rood op zwart een vriend van Jack is."

2. Venijn

Een van de belangrijkste verschillen tussen koningsslangen en koraalslangen is hun gif. De koraalslangen zijn uiterst giftig en zijn het op één na sterkste gif van alle slangen. Ze hebben lange, rechtopstaande giftanden. Hun gif is een bron van zeer krachtige neurotoxines die het vermogen van de hersenen om de spieren te besturen veranderen. Tekenen van vergiftiging zijn misselijkheid en verlamming, wazig spreken en spiertrekkingen. zelfs de dood.

Anderzijds hebben koningsslangen geen giftanden en dragen ze geen gif, zodat ze niet gevaarlijk zijn voor de mens. De tanden van koningsslangen zijn kegelvormig, maar ze zijn niet groot, zodat zelfs een beet niet schadelijk is.

3. Grootte

Er is een aanzienlijk verschil in de grootte van koningsslangen in vergelijking met koraalslangen. Koningsslangen zijn langer dan koraalslangen, en zijn over het algemeen ongeveer 24 tot 72 inch lang. Koraalslangen zijn meestal kleiner en variëren tussen de 18 en 20 inch. Maar koraalslangen uit de Nieuwe Wereld zijn groter dan koraalslangen uit de Oude Wereld en kunnen tot wel 3 meter lang worden.

4. Habitat

Er zijn twee soorten koraalslangen, de Oude Wereld (leeft in Azië ) en New World (live in de Amerika ). De meeste koraalslangen komen voor in voor sten of bossen waarin zij zich onder de grond kunnen ingraven of in bladhopen kunnen verbergen. Sommige slangen komen echter voor in gebieden van de woestijn en ze graven meestal in aarde of zand.

Koningsslangen komen overal voor Noord-Amerika en zelfs tot Mexico. Ze hebben een groot aanpassingsvermogen en zijn te vinden in verschillende habitats zoals grasland, struikgewas in rivieren, bossen op rotsachtige hellingen, en woestijngebieden.

5. Dieet

Koningsslangen zijn constrictors die hun prooi doden door hen te verstikken.

Koningsslangen en koraalslangen delen enkele kleine variaties in hun dieet, maar een van de belangrijkste verschillen is de manier waarop ze hun prooi doden. Koraalslangen voeden zich met hagedissen, kikkers en vele andere slangen. Omdat ze giftig zijn, vallen ze hun prooi aan met behulp van hun giftanden. Hun giftanden injecteren giftige prooien met gif dat hen kan verlammen en bedwingen voordat ze de prooi in zijn geheel te pakken krijgen.

Koningsslangen eten muizen en ratten en hagedissen, vogelslangen, vogeleieren en hagedissen. Bepaalde soorten koningsslangen eten koraalslangen! Het "koning"-aspect van hun naam is een verwijzing naar hen als roofdieren die zich met slangen voeden. Koningsslangen zijn constrictors, en ze beginnen met het doden van hun prooi en wikkelen hun lichaam strak om deze prooi heen totdat het hart stopt door een tekort aan bloedtoevoer.Hoewel ze tanden hebben, eten ze hun maaltijden niet op. In plaats daarvan eten ze hun prooi in zijn geheel op nadat ze het dier hebben gedood, en gebruiken dan hun kleine tanden om het in hun keel te leiden.

Kijk voor een samenvatting even naar deze tabel:

Koning Slangen Koraalslangen
Maat Gewoonlijk 24 tot 72 inch, maar de afmetingen variëren afhankelijk van de soort. Het typische bereik is 18 tot 20 inch, maar New World kan tot 36 inch gaan.
Locatie Noord-Amerika in de hele VS en tot aan Mexico. Azië (Koraalslangen van de Oude Wereld)

Amerika (Nieuwe Wereld koraalslangen)

Habitat Variabel, maar het omvat grasland, bos, woestijn en struikgewas. Bosgebieden graven zich in onder de grond of onder de bladeren. Koraalslangen die in woestijngebieden leven, graven zich in in grond of zand.
Kleur De kleur van de banden - meestal zwart, rood en geel, of in verschillende tinten. De zwarte en rode banden staan met elkaar in contact. Felgekleurd - meestal zwart met rode en gele banden. De gele en rode banden liggen dicht bij elkaar.
Giftige Geen Ja
Dieet Hagedissen en knaagdieren, vogels, slangen, vogeleieren (ook giftige). Hagedissen, kikkers en andere slangen
Doodmethode Constrictie prooien bedwingen en verlammen met hun gif.
Roofdieren Prooivogels die groot zijn zoals Haviken Roofvogels, zoals haviken en andere slangen zoals koningsslangen.
Levensduur 20-30 jaar 7 jaar oud

Het verschil tussen een Koningslang en een Koraalslang

Conclusie

Koraalslangen en Koningsslangen worden vaak met elkaar verward.

Koraalslangen en koningsslangen zijn twee verschillende soorten slangen, maar toch worden ze vaak met elkaar verward vanwege het vergelijkbare patroon dat ze op hun schubben dragen.

Koraalslangen zijn kleine maar zeer dodelijke slangen. Ze hebben een levendige kleur en zijn behoorlijk giftig. Koningsslangen daarentegen zijn niet giftig en eten vaak andere slangen. Ze zijn populair bij huisdiereigenaren vanwege hun gebrek aan gif, maar ze doden hun prooi via vernauwing.

Er zijn veel soorten slangen en soms is het moeilijk te zeggen welke welke is. Ik hoop dat dit artikel heeft geholpen.

  Een webverhaal dat onderscheid maakt tussen koraalslangen en koningsslangen vind je hier.

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.