Koraalslang vs. koningsslang: ken het verschil (een gifspoor) - Alle verschillen

 Koraalslang vs. koningsslang: ken het verschil (een gifspoor) - Alle verschillen

Mary Davis

Slangen zijn fascinerende wezens en maken al duizenden jaren deel uit van de menselijke cultuur. Ze zijn wereldwijd gebruikt in mythen en legenden, van de Griekse mythologie tot Afrikaanse folklore en Indiaanse legenden. Ze hebben gediend als symbolen van macht en wijsheid, maar ook van het kwaad.

Het woord "slang" komt van het Griekse woord nēkos, dat "slang met staart" of "kruipend ding" betekent. De eerste slangen waren gewoon hagedissen met grote staarten. Na verloop van tijd evolueerden deze reptielen tot de hedendaagse slangen doordat ze hun poten verloren en een langer lichaam kregen, waardoor ze hun prooi konden insluiten en in zijn geheel inslikken.

Er zijn wereldwijd meer dan 3000 soorten slangen bekend, en er moeten er nog veel meer ontdekt worden. Twee van deze soorten zijn de koraalslang en de koningsslang.

Het belangrijkste verschil tussen een koraalslang en een koningsslang is hun kleur. Hoewel beide soorten slangen een bandpatroon hebben, hebben koraalslangen rode banden, gescheiden door zwarte ringen, terwijl koningsslangen brede rode banden hebben, gescheiden door dunne gele of witte ringen.

Zie ook: Verschil in Groot, Groot, Enorm, & Reus - Alle verschillen

Bovendien hebben koraalslangen ook een kleine kop en een driehoekige vorm, terwijl de koningsslang een reusachtige kop en een ronder gezicht heeft.

Als je geïnteresseerd bent in deze twee soorten slangen, lees dan tot het einde.

Wat is een Koraalslang?

Koraalslangen zijn een groep slangen die inheems zijn in de warmere delen van Noord-Amerika, Midden-Amerika en Mexico. Ze zijn herkenbaar aan hun rode, gele en zwarte kleur. Koraalslangen zijn niet agressief, maar ze bijten als ze worden geprovoceerd.

Koraalslang

Koraalslangen kunnen tot twee meter lang worden en hebben grote giftanden die krachtig gif afgeven. Het gif is meestal niet dodelijk, tenzij de gebeten persoon een allergische reactie heeft.

De meeste mensen gaan niet dood aan een beet van een koraalslang, maar ze kunnen ernstige pijn en zwelling ervaren op de plaats van de beet. Een beet van een koraalslang kan misselijkheid, braken, hoofdpijn en spierpijn veroorzaken.

Het gevaarlijkste aan koraalslangenbeten is dat ze vaak verkeerd worden gediagnosticeerd als beet door een ratelslang omdat ze er hetzelfde uitzien: beide hebben rode banden met zwarte ringen eromheen. Koraalslangen hebben rode banden met gele ringen in plaats van zwarte, zoals ratelslangen doen!

Als u denkt dat iemand is gebeten door een koraalslang of een andere giftige slang, bel dan onmiddellijk 911!

Wat is een koningsslang?

Koningsslangen zijn niet-giftige constrictors die tot 8 voet lang kunnen worden. Ze komen overal in de Verenigde Staten voor. Deze slangen zijn populaire huisdieren en zijn gemakkelijk te verzorgen.

Zie ook: Het verschil: Hardcover VS Paperback Boeken - Alle Verschillen Koning Slang

Koningsslangen kunnen worden herkend aan hun grote, driehoekige kop en zwart-witte bandpatronen. Hun kleur is meestal tan of lichtbruin met zwarte banden die over de lengte van hun lichaam lopen; ze hebben een dik lichaam en gladde schubben.

De naam "koningsslang" is afgeleid van het feit dat deze reptielen in het wild andere slangen eten. Ze kunnen ook kleinere knaagdieren zoals muizen en ratten eten als ze geen andere maaltijdbron kunnen vinden. De tijd die een koningsslang nodig heeft om zijn prooi op te eten hangt af van hoe groot zijn bek is in vergelijking met de grootte van het lichaam van zijn slachtoffer.

Koningsslangen hebben grote tanden, zodat ze gemakkelijk elke slang van hun keuze en andere dieren zoals muizen of ratten kunnen inslikken, omdat ze een klein lichaam hebben in vergelijking met andere dieren in de huidige natuur!

Ken het verschil

Koraalslangen en koningsslangen hebben enkele overeenkomsten, maar ook veel verschillen.

Koraalslangen en koningsslangen zijn beide lid van de adderfamilie, wat betekent dat ze een warmtegevoelige pit op hun gezicht hebben. Zo kunnen ze in het donker een prooi vinden.

 • Koningsslangen leven in Noord-Amerika, terwijl koraalslangen in Zuid-Amerika leven.
 • Koningsslangen zijn niet giftig en eten andere slangen, terwijl koraalslangen giftig zijn en kleine dieren als hagedissen of muizen eten.
 • Koningsslangen zijn groter dan koraalslangen, met een langer lichaam en een kop die breder is dan de nek.
 • Koraalslangen hebben meestal ook fellere kleuren dan koningsslangen, met banden van rode of roze strepen op zwarte schubben in plaats van effen kleuren zoals rode of witte ringen rond zwarte banden op gele schubben (zoals bij het bandpatroon van een koningsslang).
 • Koningsslangen hebben een zwarte snuit, terwijl koraalslangen dat niet hebben.
 • Koningslangtanden zijn kort en gebogen, terwijl koraalslangtanden lang en slank zijn met een lichte curve aan de punt van elke tand. .
 • Koningsslangen hebben ronde pupillen in hun ogen, terwijl koraalslangen elliptische pupillen hebben.
 • Het gif van een koraalslang is giftiger dan dat van een ratelslang of diamantrugratelslang, maar de beet leidt meestal niet tot ernstige verwondingen, tenzij hij meerdere beten tegelijk heeft of grote hoeveelheden gif op één plaats van het lichaam injecteert.
 • De beet van een koningsslang is nog steeds krachtig genoeg om aanzienlijke schade te veroorzaken als hij iemand bijt die er allergisch op reageert.

Koningslang vs Koraalslang

Hier is een tabel met de vergelijking tussen de twee soorten voor uw begrip.

Koning Slang Koraalslang
Niet-veneuze Giftige
Ronde leerlingen Elliptische pupillen
Gevonden in heel Noord-Amerika Gevonden in het zuidoosten van de Verenigde Staten
hebben brede rode banden die worden gescheiden door dunne gele of witte ringen Hebben rode banden die worden gescheiden door zwarte ringen
Koningslang vs Koraalslang

Hier is een video die laat zien hoe je het verschil ziet tussen een koraal en een koningsslang.

Koraalslangen vs. Koningsslangen

Wat lijkt op een koraalslang maar is niet giftig?

De Oostelijke Indigo slang lijkt erg op een koraalslang, en het is gemakkelijk om het ene reptiel met het andere te verwarren. Deze slang is echter niet giftig.

De oostelijke indigo slang heeft zwarte en blauwe strepen die lijken op die van een koraalslang, maar heeft niet de rode buik die alle koraalslangen hebben. De buik van een oostelijke indigo slang zal ook geel of wit zijn in plaats van rood.

Over dierenverschillen gesproken, bekijk hierna mijn andere artikel over het verschil tussen kraaien, raven en merels.

Zal een koningsslang je bijten?

Koningsslangen zijn niet agressief, maar zullen bijten als ze zich bedreigd voelen.

Beten van koningsslangen zijn zeldzaam omdat:

 • het zijn over het algemeen zachte slangen,
 • de meest voorkomende oorzaak van een beet van een koningslang is het hanteren of vasthouden van de slang.

U kunt gebeten worden in uw vinger of hand als u de slang vastpakt of vasthoudt. Dit komt omdat de koningsslang alleen naar voren kan slaan en niet bij iets achter zich kan. U kunt het risico om gebeten te worden verminderen door voorzichtig te zijn bij het hanteren van dit type slang.

De meest voorkomende symptomen van een beet van een koningslang zijn pijn op de plek, zwelling rond dat gebied en verkleuring (zwart of blauw).

Zijn Koraal- of Koningsslangen giftig?

Koraalslangen zijn giftig en gevaarlijker dan de koningsslang. Zijn gif is vrij krachtig, maar hij injecteert niet zoveel gif als hij bijt.

De koningsslang heeft een mildere niet-veneuze beet, maar zijn beet moet toch serieus genomen en zo snel mogelijk behandeld worden.

Eet een koningsslang een koraalslang?

Koningsslangen zijn niet giftig; hun dieet bestaat uit muizen, ratten, andere slangen, hagedissen en zelfs vogels. Ze eten koraalslangen als ze die kunnen vangen, omdat ze die als voedsel zien.

Definitieve afhaalmaaltijden

 • Koraalslangen zijn groter dan koningsslangen. Ze zijn meestal tussen de 2 en 4 meter lang, terwijl koningsslangen meestal ongeveer 2 meter lang zijn.
 • Koraalslangen hebben een rode of gele band met zwarte strepen, terwijl koningsslangen rode of gele banden hebben met witte strepen.
 • Koraalslangen bijten zelden mensen omdat ze schuw zijn, maar koningsslangen kunnen agressief zijn als je te dicht bij ze komt.
 • Koraalslangen komen vaker voor in tropische gebieden dan koningsslangen.
 • Koraalslangen zijn giftiger dan koningsslangen.
 • Koraalslangen hebben rode staarten en zwarte banden, terwijl koningsslangen zwarte staarten en rode banden hebben.
 • Koraalslangen hebben elliptische pupillen, terwijl koningsslangen ronde pupillen hebben.

Verwante artikelen

  Mary Davis

  Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.