New 3DS XL vs. New 3DS LL (Is er een verschil?) - Alle Verschillen

 New 3DS XL vs. New 3DS LL (Is er een verschil?) - Alle Verschillen

Mary Davis

Het grote verschil tussen de New 3DS XL en de New 3DS LL is dat ze voor verschillende regio's zijn gemaakt. 3DS LL wordt in Japan gebruikt om grotere formaten aan te duiden, terwijl XL in Amerika en Europa wordt gebruikt.

Omdat de 3DS een sterke spelbibliotheek heeft met een uniek 3D-effect, maakt dit de Nintendo 3D's meteen je geld terug waard. De maker ervan, de Nintendo, maakte ze een systeem voor het spelen van videospellen Ze worden beschouwd als een internationale leider in de interactieve entertainmentindustrie.

Dit artikel zal je helpen de verschillen tussen de 3DS XL en de 3DS LL te begrijpen, vooral wat betreft hun functies. Ik ben ervan overtuigd dat je weet wat je moet kopen als je de kans krijgt.

Dus laten we maar meteen beginnen!

Zo zag een van de oudere Nintendo's eruit!

Wat is de Nintendo 3DS?

De Nintendo 3DS is een draagbare spelconsole die in 2011 in Japan werd uitgebracht als opvolger van de Nintendo DS.

Het is een console van de achtste generatie, met als voornaamste concurrent de Sony PlayStation.

Aangezien het een draagbare spelconsole is, is de belangrijkste eigenschap ervan is de mogelijkheid om stereoscopische 3D-effecten weer te geven. Dit kan worden weergegeven zonder 3-D bril of extra accessoires. De Nintendo 3DS biedt ook nieuwe functies zoals de StreetPass en SportPass tag modes.

Bovendien is deze console voorgeladen met meerdere toepassingen, zoals een distributiewinkel. Ze hebben ook Netflix, een internetbrowser en YouTube streaming videodiensten toegevoegd. Dit is te danken aan de inspanning van de Nintendo 3DS om tijdens zijn leven veel updates en herontwerpen te ondergaan.

Bekijk de 3DS beschreven en uitgelegd door Nintendo zelf.

Wat zijn New 3DS XL en New 3DS LL?

In principe is de Nintendo 3DS XL een van de versies van de Nintendo 3DS. De 3DS XL is een groter model dat in juli 2012 voor het eerst werd uitgebracht in Japan en Europa.

Het beschikt over een 90% groter scherm. De nieuwe Nintendo 3DS heeft ook een krachtigere CPU dan de 2DS Nintendo. Bovendien heeft hij een tweede analoge stick, de C-stick.

Ook bevat dit model vele interessante nieuwe kenmerken zoals extra knoppen en een verbeterde camera.

Het nieuwe model heeft een krachtigere processor en gezichtsherkenning voor betere 3D-kijkhoeken. Hier is een lijst van enkele kenmerken die het nieuwe model biedt:

 • Achterwaarts compatibel
 • Gekleurde gezichtsknoppen
 • Automatische helderheidsaanpassing
 • MicroSD-opslag
 • Grotere batterijen

De nieuwe Nintendo 3DS is compatibel met de bestaande DS- en 3DS-versies. Het openingsscherm van de nieuwe Nintendo 3DS XL is 4,88 inch groot en heeft bovendien een resolutie van 400 x 240.

Anderzijds, de Nieuwe 3DS LL dat de oude Nintendo 3DS LL vervangen is een iets dunnere, grotere en 7 gram lichtere versie dan zijn voorganger. Beide modellen hebben een groter display, wat de toename van hun afmetingen verklaart.

De LL wordt beschouwd als de Japanse versie van de XL. Terwijl de XL internationaal wordt verkocht, in Amerika en Europa, wordt de nieuwe 3DS LL alleen in Japan verkocht.

Wat is beter?

Vanwege het verschil in grootte in verschillende regio's heeft de New Nintendo 3DS aparte namen. Ze zijn echter allebei hetzelfde en vervullen dezelfde functie.

" LL"-modellen functioneren op dezelfde manier als "XL"-modellen Je kunt het 3DS LL-model in Japan kopen omdat het Japans als standaardtaal heeft in plaats van Engels. De XL-modellen zijn verkrijgbaar in Europa en Amerika.

Deze twee modellen zijn per regio vergrendeld. Je kunt alleen spellen uit die omdat ze per locatie zijn vergrendeld. Daarom zullen sommige Engelse spellen die de New 3DS XL zou kunnen bieden, niet beschikbaar zijn op de Japanse LL-versie.

Regionale vergrendeling stelt Nintendo in staat om ouderlijk toezicht op te nemen en om gebruikers efficiënter te voorzien van regiospecifieke systeem- en menu-updates.

Nintendo 3DS LL Japans naar Engels

De New Nintendo 3DS LL-versie wordt alleen in Japan verkocht. Het is dan ook niet meer dan normaal dat de standaardtaal Japans is, maar je kunt de taal in de instellingen eenvoudig veranderen in Engels.

Volg gewoon deze eenvoudige stappen:

 1. Klik op de Pictogram Systeeminstellingen en tik op Openen
 2. Tik op Andere instellingen die in de rechter benedenhoek staat
 3. Klik op de 4 bovenaan het scherm
 4. Klik op Taal
 5. Selecteer Engels, Frans, Spaans of Portugees in de vervolgkeuzelijst (welke je maar wilt!).
 6. Tik op OK om te bevestigen

Zie je, zo makkelijk is het! Dus nu hoef je je geen zorgen meer te maken dat je vastzit aan de Japanse taal.

Is de New Nintendo 3DS XL groter dan de 3DS XL?

Ja! De nieuwe 3DS heeft een 3,88 inch autostereoscopisch 3-D scherm en een touchscreen van 3,33 inch.

Aan de andere kant, de nieuwe 3DS XL heeft een 3-D scherm dat een hele centimeter groter is. Hij meet 4,88 inch en het touchscreen is 4,18 inch.

De nieuwe 3DS XL is supergroot en is ook groter in zijn prijzen.

Is de New 3DS XL beter dan de 3DS?

Hoewel beide hun voordelen hebben, wordt de New 3DS beter gevonden dan de XL. Hij wordt aantrekkelijker gevonden en ligt lekkerder in de hand.

Hij wordt geleverd in metallic blauw of metallic zwart, terwijl de nieuwe 3DS slechts in twee kleuren wordt geleverd, namelijk zwart en wit.

Velen beweren echter dat de spellen er niet zo scherp uitzien op de New 3DS XL. Dat komt omdat het scherm groter is, waardoor elk scherm een lagere pixeldichtheid heeft.

Bovendien hebben ze beide ook verschillende ontwerpen.

De New 3DS heeft een volledig mat plastic chassis, terwijl de New 3DS XL alleen een plat plastic interieur heeft. En de voor- en achterpanelen hebben een glanzende afwerking, waardoor hij er aantrekkelijker uitzien.

Ten slotte heeft de New 3DS een kleinere 1400mAh lithium-ion batterij. Tegelijkertijd heeft de New 3DS XL een 1700mAh lithium-ion batterij. Daarmee is hij gaat een uur langer mee dan de New 3DS.

Verder, zijn scherm is ook scherper en kan een meer verfijnde spelervaring over de hele linie leveren Het is beter voor degenen die meer spellen spelen voor een langere periode. Zijn duurzame batterij van ongeveer 7 uur maakt hem des te waardiger!

Aan de andere kant, hoewel er niets mis is met de New 3DS XL, wordt het een deal-breaker omdat het mist afdekplaten! Ook, omdat het een glanzende afwerking, is het aantal vingerafdrukken dat het oppikt niet bijzonder significant.

Wordt de 3DS XL stopgezet?

Helaas heeft Nintendo de 3DS-versie officieel stopgezet. Dat gebeurde na negen jaar en meer dan 75 miljoen verkochte exemplaren. De reden voor deze stopzetting is de ontwikkeling van de nieuwe Switch Nintendo.

Omdat Nintendo zijn nieuwe model spelcomputer wilde promoten, heeft het de vorige versie om zeep geholpen. Je kunt de Nintendo 3DS-versies echter nog steeds als refurbished kopen in hun officiële online winkel.

Afgezien van zijn vervanging door de Switch Nintendo, zeggen ze dat het de juiste tijd was voor deze versie om met pensioen te gaan. Dat komt omdat het was niet meer verkopen zoals vroeger.

Kijk eens naar deze tabel waarin de handheld consoles van Nintendo en hun releasedata worden vergeleken:

Handheld Console Verschijningsdata
Game Boy 1989
Virtual Boy 1995
Game Boy Advance 2001
Nintendo DS 2004
Nintendo 3DS 2011
Nintendo Switch Lite 2019

Is Nintendo Switch beter dan de 3DS?

Er zijn veel debatten over welke beter is. Persoonlijk, wat maakt Nintendo Switch de betere keuze is het aantal games. Maar fans houden nog steeds van de Nintendo 3DS-modellen vanwege hun gevarieerde spelbibliotheken.

Het 3DS-model heeft een bibliotheek van 1.346 spellen, en de Er zijn nieuwe spellen toegevoegd aan de eShop. Samen met de 1.965 spellen van de DS zijn er meer dan 3.311 spellen die je op de 3DS kunt spelen.

De Switch wordt beschouwd als veel krachtiger dan de 3DS. Hij heeft 512 GFlops en is 10 keer krachtiger dan de PS Vita. Technisch gezien is de Switch 106,6 keer krachtiger dan de 3DS als het gaat om ruwe grafische verwerkingscapaciteit.

Hoewel velen beweren dat de 3DS een betere algemene kwaliteitstitel heeft, kan de Switch een uitgebreidere bibliotheek van 3.274 spellen .

De nieuwe Nintendo Switch met een glanzende afwerking.

Waarom is het zo populair?

Verschillende factoren dragen bij tot het succes van de Nintendo Switch-console. Aangezien het een hybride console is, spreekt het een bredere klantenkring aan. Het krijgt veel steun van zowel de first-party en externe ontwikkelaars.

Bovendien is hij draagbaar en kan hij "switchen" van een thuisconsole naar een draagbare spelconsole. Daarom is hij zo geliefd bij de mensen en heeft hij een charme in de markt.

Bij de keuze tussen Nintendo en Sony PlayStation gaan velen altijd voor Nintendo, omdat Nintendo zich richt op spelplezier en innovatieve consoles heeft. Op Nintendo kun je gezinsvriendelijke en vermakelijke spellen spelen.

Laatste gedachten

Kortom, het belangrijkste verschil tussen de New Nintendo 3DS XL en de LL zit alleen in de regio waar je ze kunt gebruiken.

Zoals eerder gezegd, heeft het verschil betrekking op locaties of regio's. De New Nintendo 3DS LL wordt alleen in Japan verkocht. LL staat in Japan voor "Large, Large". Anderzijds staat XL in de VS en Europa voor "Extra Large".

Zie ook: Lokale schijf C vs D (volledig uitgelegd) - Alle verschillen

Toch vervullen ze allebei dezelfde functies en zijn het even goede consoles. Er zijn nog andere Nintendo 3DS-versies die je kunt proberen als je ze op de markt kunt vinden.

Als je toe bent aan de nieuwste ervaring met Nintendo, kun je altijd de Nintendo Switch proberen. Trouwens, je zult er moeite mee hebben dat de 3DS-versies zijn stopgezet en vervangen.

 • TOUCH FACEBOOK VS M FACEBOOK: WAT IS HET VERSCHIL?
 • INTERCOOLERS VS RADIATOREN: WAT IS EFFICIËNTER?
 • DRIVE VS. SPORTSTAND: WELKE STAND PAST BIJ U?

Klik hier om via dit webverhaal meer te weten te komen over deze verschillen.

Zie ook: Wat is het verschil tussen 128 kbps en 320 kbps MP3-bestanden (de beste om op te jammen) - Alle verschillen

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.