Slim zijn VS Intelligent zijn (niet hetzelfde) - alle verschillen

 Slim zijn VS Intelligent zijn (niet hetzelfde) - alle verschillen

Mary Davis

"Lily is erg slim, maar ze is niet zo intelligent als Ruby."

Deze zin impliceert dat slim zijn hetzelfde is als intelligent zijn, maar dat is niet het geval. Beide zijn gedragstermen die worden gebruikt om iemands cognitieve vermogens te beschrijven, maar verwijzen naar totaal verschillende dingen.

In feite kan de betekenis van je zin volledig veranderen afhankelijk van welk woord je gebruikt. Daarom moet je de verschillen tussen slim en intelligent begrijpen om ze effectief te gebruiken.

Daarom wordt in dit artikel besproken wat het betekent om slim te zijn en wat het betekent om intelligent te zijn, en hoe de twee met elkaar samenhangen maar niet uitwisselbaar zijn.

Zijn ze slim...?

Slim zijn is iets anders dan intelligent zijn!

Het woord slim kan meerdere betekenissen hebben.

Volgens de gangbare definitie kan smart betekenen "een hoge mate van mentale vaardigheid vertonen of bezitten", "een beroep doen op verfijnde smaken: kenmerkend voor of neerbuigend door een modieuze samenleving" of afhankelijk van de context waarin het wordt gebruikt.

Voor dit artikel nemen we echter de definitie die betrekking heeft op iemands mentale kracht.

De beste definitie van 'slim zijn' is: "het verworven vermogen om eerder geleerde informatie toe te passen om een specifiek probleem op te lossen."

Het is meestal een aangeleerde vaardigheid, en het is praktisch en concreet van aard. Mensen die slim zijn, zijn meestal meer sarcastisch en/of geestig, omdat ze feiten die ze eerder hebben geleerd op een humoristische manier kunnen toepassen.

Er zijn veel manieren waarop iemand slim kan zijn:

 1. Book Smart: Dit type slimheid verwijst naar de kennis die is opgedaan door een grondig begrip van theorie en boekenkennis. Bijvoorbeeld, het afronden van een diploma, een online cursus, of zelfs een onderzoekspaper betekent dat je boekenwijs bent, en dat je weet hoe het proces moet verlopen.
 2. Street Smart Dit type slimheid verwijst naar de kennis die is opgedaan door praktische ervaring. Mensen die street-smart zijn, kunnen zich snel en gemakkelijk aanpassen aan verschillende scenario's en kunnen ook beter netwerken dan mensen die alleen book-smart zijn. Zij kunnen echter geen nieuwe processen bedenken om hun taken uit te voeren, omdat zij de theorie achter die processen niet begrijpen.

Het is echter bijna onmogelijk om te meten hoe slim iemand is. Dat komt omdat de hersenen zich elke seconde voortdurend ontwikkelen, waarbij oude informatie wordt "verwijderd" om plaats te maken voor nieuwe informatie. Omdat we dit fenomeen niet kunnen meten, kunnen we alleen maar vertrouwen op vergelijkingen om te schatten hoe slim iemand werkelijk is.

...of zijn ze intelligent?

Intelligentie is aangeboren!

Intelligentie wordt vaak aangeduid als "het aangeboren vermogen van een persoon om sneller dan anderen oplossingen te vinden in problematische situaties of het hebben van onderscheidende kwaliteiten die van invloed zijn op de manier waarop zijn hersenen werken".

Intelligentie, in tegenstelling tot slimheid, is in principe aangeboren in een mens en kan gedurende zijn leven worden bijgeschaafd. Het definieert gewoon iemands efficiëntie bij het verwerven en verwerken van nieuwe kennis en heeft geen directe invloed op hun persoonlijkheid.

Het intelligentieniveau van een persoon kan vaak worden gemeten aan de hand van een intelligentiequotiënttest.

Een IQ-test meet hoe goed iemand logica en informatie gebruikt om voorspellingen te doen of vragen te beantwoorden.

De gemiddelde persoon heeft een IQ van 100 terwijl mensen met een IQ score van 50 naar 70 worstelen meestal met leerstoornissen. Een hoge IQ score is 130+ wat vrij zeldzaam is.

Het is belangrijk te onthouden dat mensen met een laag IQ niet per se "mislukkelingen" zijn, net zoals mensen met een hoog IQ niet per se voorbestemd zijn voor grote dingen.

IQ tests kunnen online gedaan worden.

Zie ook: Vans Era vergelijken met Vans Authentic (Gedetailleerde bespreking) - Alle verschillen

IQ-tests meten hoe sterk iemands korte- en langetermijngeheugen is. Dit wordt gedaan door te meten hoe goed en hoe snel mensen puzzels kunnen oplossen en zich informatie kunnen herinneren die ze enige tijd geleden hebben gehoord.

Gewoonlijk worden bij een IQ-test vragen gesteld over wiskunde, patronen, geheugen, ruimtelijk inzicht en talen. Deze tests zijn echter gestandaardiseerd Dit betekent dat je je slimheid kunt vergelijken met mensen van je eigen leeftijd, maar niet met mensen uit andere leeftijdsgroepen.

Volgens Healthline zijn er momenteel zeven professionele IQ-tests die algemeen toegankelijk zijn:

 1. Stanford-Binet Intelligentieschaal
 2. Universele non-verbale intelligentie
 3. Differentiële Vermogensschalen
 4. Peabody Individual Achievement Test
 5. Wechsler Individual Achievement Test
 6. Wechsler Adult Intelligence Scale
 7. Woodcock-Johnson III Tests voor Cognitieve Handicaps

Er zij op gewezen dat IQ-scores vaak zeer controversieel zijn, aangezien vele studies erop hebben gewezen dat de afwezigheid van bepaalde factoren leidt tot lagere IQ-scores. Deze factoren omvatten:

 • goede voeding
 • regelmatig onderwijs van goede kwaliteit
 • muzikale opleiding in de kindertijd
 • hogere sociaal-economische status
 • laag risico op ziekte

Meerdere studies hebben geleerd dat IQ-scores lager zijn bij mensen die lijden aan besmettelijke ziekten, zoals malaria. Dit komt doordat de hersenen meer energie besteden aan het bestrijden van de ziekte dan aan het ontwikkelen van zichzelf.

Bovendien is de gemiddelde IQ-score van een land dus geen indicator Het land kan voldoende ontwikkeld zijn, of ontwikkeld op gebieden van intelligentie die niet door een IQ-test worden getest, zoals sociale intelligentie, creativiteit en innovatie.

Wat is het verschil tussen slim of intelligent zijn?

Wanneer u uw formele ervaring of theoretische kennis gebruikt om een probleem op te lossen, bent u slim. U bent daarentegen intelligent wanneer u nieuwe kennis sneller dan uw collega's kunt opnemen en begrijpen.

Slimheid is dus hoe goed je je intelligentie in praktijk brengt om een bepaald doel te bereiken. Volgens een onlangs gepubliceerd artikel handelen slimme mensen en intelligente mensen op subtiel verschillende manieren.

Slimme mensen willen hun eigen slimheid bewijzen. Zij houden van debatteren over feiten om een winnaar te bepalen en kunnen tot het uiterste gaan om hun argumenten te verdedigen.

Intelligente mensen daarentegen worden niet gedreven door concurrentie, maar door hun eindeloze nieuwsgierigheid. Intelligente mensen geloven dat interactie met mensen met verschillende standpunten de beste manier is om hun eigen kennis te vergroten, en genieten van het vrijelijk delen van informatie. Ze zijn niet bezig met de meest intellectueel superieure persoon in de kamer te zijn, maar eerder met het leren van meer over demensen en de wereld om hen heen.

De video hieronder legt 8 kernverschillen uit tussen slim zijn en intelligent zijn:

Slim zijn vs. Intelligent zijn

Zie ook: Is 7 inch een groot lengteverschil tussen een man en een vrouw? (Echt waar) - Alle Verschillen

Laatste woorden

Nu weet je dat de volgende keer dat iemand je intelligent noemt, ze je niet echt slim noemen.

Aangezien u het verschil kent tussen slim en intelligent zijn, kunt u echt zien hoe verschillend de twee woorden zijn.

Kortom, slimme mensen zullen je vertellen waarom ze gelijk hebben, terwijl intelligente mensen je zullen vragen waarom je denkt dat je gelijk hebt.

Dus, wat wordt het - ben je slim of intelligent?

Andere artikelen:

 • Copy That vs Roger That
 • Arm of gewoon blut (wanneer en hoe vast te stellen?)
 • Wat is het verschil tussen pond en pond?

Het webverhaal van het artikel vindt u als u hier klikt.

Mary Davis

Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.