Universiteit VS Junior College: Wat is het verschil? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

 Universiteit VS Junior College: Wat is het verschil? (Uitgelegd) - Alle Verschillen

Mary Davis

De beslissing van een student om een instelling voor hoger onderwijs te bezoeken gaat verder dan het kiezen van een universiteit. Het is essentieel om rekening te houden met de totale uitgaven, waaronder onderwijsvrij vervoerskosten en verblijfskosten.

De combinatie van al deze factoren leidt tot een enorme studielening. Denk dus goed na voordat je een instelling voor hoger onderwijs kiest.

Inzicht in de belangrijke verschillen tussen community colleges en universiteiten is van vitaal belang voordat je beslist naar welke universiteit je gaat.

Het belangrijkste verschil tussen een universiteit en een community college is het type cursussen dat zij aanbieden. Terwijl de universiteit u een breed scala aan vierjarige programma's biedt die leiden tot uw BS-diploma, biedt de community college voornamelijk een tweejarige associate degree met een beperkt aantal cursussen.

Als u alle verwarring over deze twee instituten uit de weg wilt ruimen, blijf dan lezen.

Wat is een Junior College?

Community colleges of junior colleges zijn instellingen voor hoger onderwijs die een tweejarig curriculum aanbieden dat leidt tot een associate's degree. Beroepsopleidingen en één- en tweejarige studieprogramma's worden ook aangeboden, evenals een transferprogramma naar een vierjarige graad.

A gemeenschapsschool is een openbare universiteit die betaalbaar is en gefinancierd wordt door belastingen. Tegenwoordig staat het bekend als een junior college .

Naast academische cursussen bieden junior colleges vaak cursussen voor persoonlijke groei. Traditioneel verdienden studenten aan junior colleges twee jaar In de afgelopen jaren is het gebruikelijk geworden voor studenten van gemeenschapsscholen om hun studiepunten over te dragen aan... vier jaar colleges.

Wat is een universiteit?

Universiteiten zijn onderwijs- en onderzoeksinstellingen die academische graden op verschillende gebieden aanbieden.

Een universiteit is een instelling voor hoger onderwijs, gewoonlijk bestaande uit een hogeschool voor vrije kunsten, een vakschool en graduaatopleidingen.

Zie ook: Verschil tussen "prostituee" en een "Escort" -(Alles wat je moet weten) - All The Differences

De universiteit is bevoegd tot het verlenen van graden op verschillende gebieden. Zowel undergraduate als graduate graden worden aangeboden aan universiteiten, ongeacht of zij openbaar of particulier zijn.

Ze hebben meestal grote campussen met een breed scala aan programma's en staan bekend om hun levendige, diverse omgevingen.

Salerno, Italië, had de eerste universiteit in de westerse cultuur die studenten uit heel Europa aantrok, een beroemde medische school gesticht in de 9e eeuw.

Junior College VS Universiteit: Wat is het verschil?

Gecombineerde studiesessies zijn beter voor examenvoorbereiding

Een junior college en een universiteit zijn beide onderwijsinstellingen die de studenten hoger onderwijs bieden. Dit onderwijs omvat associate, graduate, en post-graduate graden. Hoewel hun kerndoel identiek is, hebben ze echter veel verschillen gezien de verschillende aspecten, soorten cursussen, en graden inbegrepen.

Verschil in onderwijskosten

J unior college is veel te goedkoop in vergelijking met de universiteit.

Je twee jaar college kan je maximaal drie- tot vierduizend dollar per jaar. Een vier jaar een universitaire graad kan u tot tienduizend per jaar. Bovendien, als je geen in-district student, kunnen deze kosten oplopen tot vierentwintigduizend dollar.

Het is vrij haalbaar als je een tweejarige associate degree van een openbare hogeschool wilt halen, en dan je studiepunten naar de universiteit overhevelt om het rendabel te maken.

Verschil in de lengte van de graad

Alle graden die in een junior college worden aangeboden duren twee jaar, terwijl universiteiten twee- en vierjarige programma's aanbieden aan hun studenten.

De eerste twee jaar van een vierjarige universiteit worden besteed aan algemene vakken (gen-eds), zoals wiskunde of geschiedenis, ongeacht de gewenste concentratie van de student.

De meeste studenten geven er de voorkeur aan om deze algemene opleiding in community colleges te volgen voordat ze naar hun universiteit gaan. College studenten kunnen deze studiepunten dan overdragen naar hun universitaire programma.

Verschil in de toelatingseisen

De toelatingseisen van de universiteit zijn vrij streng in vergelijking met junior college.

Als je een middelbare schooldiploma hebt, kun je gemakkelijk toegelaten worden tot elke junior college, behalve een paar met strikte regels. Universiteiten hebben echter een zeer complex toelatingsbeleid. Je moet aan specifieke criteria voldoen om toegelaten te worden tot je droomuniversiteit.

Zie ook: Wat is het verschil tussen INFJ en ISFJ? (Vergelijking) - Alle Verschillen

Verschil in campusgrootte

De campusgrootte voor junior college is veel kleiner dan de universiteit, aangezien universiteiten duizenden studenten per jaar inschrijven. .

Door de kleinere omvang van de campus kun je je gemakkelijk verplaatsen. Omdat het aantal studenten beperkt is, is ook het aantal georganiseerde groepen en clubs beperkt. Bovendien zijn de recreatiecentra in junior colleges ook minder belangrijk in vergelijking met de universiteiten.

Verschil in leefomstandigheden

De meeste junior colleges bieden hun studenten geen onderdak, terwijl universiteiten al hun studenten onderdak bieden in de vorm van slaapzalen en appartementen op de campus.

Universiteiten hebben studenten uit het hele land. De meerderheid van de studenten in junior colleges zijn daarentegen lokaal, dus die hebben geen hostelfaciliteiten nodig.

Verschil in klasgrootte

Aan de universiteit is de klasgrootte groter, met bijna honderden studenten in de klas. Aan de andere kant is de klassterkte van het junior college bijna de helft.

In het junior college kunnen docenten individuele aandacht besteden aan hun studenten. Maar het is niet mogelijk in universitaire klassen.

Hier is een tabel met de verschillen tussen junior college en universiteit voor een beter begrip.

Junior College Universiteit
Campusgrootte Kleine Groot
Klasse Sterkte Gemiddeld Groot
Aanvraagprocedure Gemakkelijk Gecompliceerde
Toelatingscriteria Eenvoudig Moeilijk en ingewikkeld
Kosten Goedkope Dure

Onderscheid tussen Junior College en Universiteit

Een videoclip met details over de verschillen tussen hogeschool en universiteit.

Universiteit VS College

Waarom is het Junior College belangrijk?

Het volgen van een junior college cursus kan je betere economische voordelen en betere vooruitzichten op een baan opleveren.

Als je afgestudeerd bent, zijn je kansen op een betere baan en economische status slechts twee jaar verwijderd. Door junior college te volgen, krijg je betere kansen op werk, die op hun beurt je economische status verbeteren.

Bovendien biedt het stelsel van gemeenschapsscholen postsecundair onderwijskansen voor veel mensen die anders niet de kans zouden krijgen om naar de universiteit te gaan.

Moet je naar het Junior College voor de universiteit?

Het is beter om twee jaar naar de gemeenschapsschool te gaan voordat je naar de universiteit gaat. .

Zo kunt u uw uitgaven minimaliseren door uw onderwijskosten te verlagen. Bovendien kun je door in je eigen gemeente te studeren ook extra geld besparen op huisvesting.

Zorg ervoor dat je je onderwijsadviseur raadpleegt om te bevestigen dat de cursussen die je volgt aan de universiteit overdraagbare studiepunten hebben.

Junior College: Biedt het een bachelordiploma?

Tegenwoordig bieden de meeste hogescholen bachelordiploma's aan, vooral in professionele richtingen zoals verpleging, geneeskunde, rechten, enz.

Een studente verkleed voor haar diploma-uitreiking

De mogelijkheid om een bachelordiploma aan de universiteit te behalen deed het aantal studenten toenemen die hun diploma aan een hogeschool in plaats van aan een universiteit behaalden. De reden voor deze verschuiving zijn de lage collegegelden en de gemakkelijke toegang tot hogescholen in vergelijking met universiteiten.

Conclusie

Junior colleges zijn onderwijsinstellingen op districtsniveau, terwijl universiteiten onderwijsprogramma's aanbieden op staats- en zelfs landelijk niveau.

  • Het is belangrijk op te merken dat junior colleges veel goedkoper zijn dan universiteiten voor hoger onderwijs.
  • In een junior college hebben alle aan studenten aangeboden graden een duur van twee jaar, terwijl in een universiteit studenten programma's kunnen volgen die twee of vier jaar duren.
  • De toelatingseisen van de universiteit zijn iets strenger dan die van junior colleges.
  • Studenten aan junior colleges hebben zelden toegang tot huisvesting. De universiteit voorziet echter in alle benodigde studentenhuisvesting.

Verwante artikelen

    Mary Davis

    Mary Davis is een schrijver, maker van inhoud en een fervent onderzoeker, gespecialiseerd in vergelijkingsanalyse over verschillende onderwerpen. Met een graad in journalistiek en meer dan vijf jaar ervaring in het veld, heeft Mary een passie voor het leveren van onpartijdige en duidelijke informatie aan haar lezers. Haar liefde voor schrijven begon toen ze jong was en is een drijvende kracht geweest achter haar succesvolle schrijfcarrière. Mary's vermogen om onderzoek te doen en bevindingen te presenteren in een gemakkelijk te begrijpen en boeiende vorm heeft haar geliefd gemaakt bij lezers over de hele wereld. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Mary van reizen, lezen en tijd doorbrengen met familie en vrienden.